- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
- Konu Sahibi gunesdogacakbence
-
Allah baska dert vermesin öncelikle.bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Anti dezenfektan ismini vermemişler ki ben kısaltma yaptım sadeceAntiseptik dezenfektandır tam ismi. Eğer anti-dezenfektan ismini vermişlerse, derslerde anlatılacak cinsten pazarlama hatası olmuş. Böylesine bir hata yapan bir firmanın ürününe de çok güvenmeyin derim. Polemiklik bir durum yok, bilgi paylaşımı yapıyoruz. İyi günler.
bulasık deterjanı ve camasır deterjanı ıkısını bırden koyup kaynattınız mıkaynadıktan sonra kapagını kapatıp 1 gece bekletıp kazımanız lazımBütün maharetli hanımları bir arada bulmuşken, bir şey sorabilir miyim?
Bu aralar patlamış mısıra dadandım, yağ ve tuz koyup yapıyordum sonra kalorisi çok yüksek oluyor diye yağ koymadım. Dibi tuttu, yandı aslında o kadar uzun süre durmadı ama birden kömürleşti. Karbonat ve beyaz sirke ile kaynattım işe yaramadı, bulaşık makinesi tableti ile kaynattım birazı çıktı ama hepsi çıkmadı. Çifle ovdum bana mısın demedi. Nasıl çıkar biliyor musunuz? Normal yanık gibi değil.
Neden yıkamıyorsunuz peki? Mantığı nedir onu anlamaya çalışıyorum. El yıkayınca evyeye ve mutfağa ne oluyor? Mesela sebze yıkarken de eliniz evyeye ve akan musluğa değdirmeden mi yıkıyorsunuz? Elin evyeye değmemesi mi maksat? O zaman evyeyi nasıl yıkıyorsunuz?İşte benim de anlatmak istediğim buydu hay eline yüreğine sağlık arkadaşımben yemek yapmadan önce elimi yüzümü yıkar mutfağıma geçerim çiğ gıdaya dokunduysam elimi anti dezenfektan ile ovalar devam ederim bunu da parazit gereği yaparım.. onun haricinde temiz mutfak havlun vardır elini kurulaman vs gereken yerde havluya kurular geçersin.. elin zaten temiz herhangi bir sıkıntı yok yani yıllardır mutfaktayım hiç bilmem elimi mutfakta yıkadığımı ama yineliyorum yıkayana yıkamayana saygım sonsuz burada ki arkadaşlar gibi gereksiz yorum yapma ihtiyacı duymadım şahsen, acayip denilmiş ama neyim acayip çözemedim.
Poşet ne işe yarıyor? İlk defa duyuyorum anlatır mısınızBen koymuyorum. Sıvı sabun da koymam. Sadece bulaşık deterjanı vardır. Ama koyana da tuhaf bakmam.
Ayrıca kalıp sabun tencere altı falan ovarken iyi oluyor. Cif ve poşet bulamazsam kalıp sabunla ovarım ben..
Ben sivi sabun koyuyorum. Bulasiklari makinaya duzdukten sonra elimi sivi sabunla yıkıyorum. Mutfaktada sabun olur tabiki tercih meselesi kimseyide ilgilendirmezbu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
poset harıka parlatır cıfle bırlıkte tencere caydanlık dusakabın musluk gıbı seylerı ovarsanız egerPoşet ne işe yarıyor? İlk defa duyuyorum anlatır mısınız
İkisini birlikte kaynatmadım, sadece bulaşık deterjanı ile kaynattım. 1 gece değil de 3-4 saat bekledi. Sirke çok önce başıma gelmişti o zaman işe yaramıştı, bunda işe yaramadı. Teşekkür ederim bunu da deneyeyim.bulasık deterjanı ve camasır deterjanı ıkısını bırden koyup kaynattınız mıkaynadıktan sonra kapagını kapatıp 1 gece bekletıp kazımanız lazım
aslında karbonat ve sırke ıle kaynatınca da cıkar ama yıne 1 gece bekletmek gerek agır yanıga
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?