mutfak maceraları komik anılarınız

Ilk ben başliim o zaman. Kend8mle ilgili diil ama olsun. Ben pasta börek islerini cok severim. Yeni tarifler denemeyo falan cok eglenceli buluyorum. Begendigim tarifleride ailedekilerde begenince bi deftere yaziyorum. Bu tariflerden biriside alman pastasi. Bi gun gorumcem benden defteri aldi ve bu tarifi yapacagini soyledi. Yapmayada basladi . Aradan yarim saat falan gecti beni cagirdi. Zeymur abla bu tarifte bi hata var olmuyo bu diye. Inceledim tarifi. Ki defalarca yaptim hic bi sorun yasamadim ben. Tek tek malzemeleri sayoyorum hepsini yaptim diyor. Ne oldugunu bi turlu bulamadik. Sonra ben dedimki firinin ayarimi bozuk acaba. Firina baktim firin bos. E dedim kek nerde. Ne keki dedi. Ben once kremeyi yaptim dedi. Bende dedim ne kremasi ben sana demin kekin malzemelerini saydim sende hepsi tamam dedin. Meger benim zeki görumcem krema diye keki pisirmis ocakta:)))))

sonucu ne oldu peki

Bitane daha geldi aklima. Esimle yeni yebi flörtlestigimiz donemler. Bi arkadasin evinde mangal partisi var. Herkes bisey yapiyo. Banada sogan salatasi yapma gorevi dustu. Neyse ben yaparkeb esim geldi yanima beni izliyo. Iste baya hamaratsin ne guzel ince ince dogruyosun falan diye iltifatlar diziyo bana.bende kendimi begendirecem ya. Dogruyomda dogruyom. Neyse salata bitti. Hazirladim ama gozumede baya cok geliyo.Arkadas geldi bi ara naptiniz diye. Bi bize bakti. Bi salataya bakti. Bi soganlara bakti. Bana soganlari sordu bende dogradim hepsini dedim. Bana saskin saskin bi bakti. 1kilo sogan vardi orda hepsini salatami yaptin dedi

Bizim yeni zamanlarımız canımız şekerpare çekti. Hemen tarif bulup yaptım. Pasta börek işini çok severim aslında ama şerbetli tatlı pek sevmem hiç de yapmamışım. Eşim seviyor diye yapalım dedim.
Neyse şekerpare yapıldı şerbet döküldü ama çekmiyor. Tabi ben anında çekmesini beklediğim için acaba soğudu da mı çekmiyor diye mantıksız bir mantık yürütüp bunu fırına attım. Sonucu tahmin edebilirsiniz aslında
Şekerpare taş kıvamına gelmişti. Bıçak bile saplayamadık hatta tabağa yapıştı.. Uğraştık çıkmayınca tabağı attık en sonunda..
Eşim hala dalga geçer masalpembesi şekerpare de bir numaradır diye

Hahha vok güldüm :) sekerpare deyince aklima geldi :) bende serbeti dökünce hemen cekmedi esim yanima gelip gelip olmamis o zaten sogumus artik onu tencerede kaynatman gerekiyordu birazcik falan diye basimin etini yedi. Ben sonunda ne olacağını zaten biliyorum ama al o za man dedim tencereye döktüm ama niyetim hemen geri almakti. Tabi ben onu 15 20 dk orada unuttum görünce tencerem yeni diye hemen borcama döktüm bildiginiz sekerpare taşı oldu :)

Kayinvalidemle ilk tanistigim sıralarda orada yemege kaldim salata bari yapayim dedim. O zamanlarda ben cok az yiyordum esimde öyle. Iste ben 2 yaprak marul 2dal maydanoz dere otu dogradim bide küçük ceri domotes. Toplasan bi kase yok salata ama ben salata tabagina yaydim sofraya koydum. Kayinvalidem geldi bu ne bu ne olacak kus kadar dedi. Kocaman bi tabak salata yapti. Meğerse eşim az yemiyormuş ben az yaptigim icin doymuş gibi yapiyormus :) hala hatirlar hatirlar guleriz bende alıştım artik o gun yaptığım salatanin 10 katini falan yapip teek basima yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…