• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak masrafnz ne kadar?

Küçük bebeğim olduğu için pek öyle pazara falan gidemiyorum. Zaten gitsem de buradaki pazar çok pahalı. Mecbur herşeyi migros sanal'dan alıyorum. Her hafta en az 150 tl lik siparişim oluyordur. Aslında çok fazla tüketmiyoruz biz de ama sanal markette sebze-meyve çok pahalı oluyor sanırım ondan. Bir de tabii zamandan kazanmak için genelde dondurulmuş ürünler alıyorum. Aylık en az 600 tutuyordur.

valla kızlar biz eşimle fiziken normaliz ama içimizde bir fil yaşıyor :)) iki kişiyiz 800 civarında ama bizim aylık genel market 400 deterjan et filan hepsi içinde birde 2 -3 günde bir dışarı çıkıp canımızın istediklerini alırız arkadaşlarımız gelir öyle ek masraflarımız olur.. :)))) bizim önce gözümüz doycak anacım hehehehe :)) :emir_bebek:

valla bir kere her hafta pazara gidiyoruz 40-50 tl harcıyoruz orada bi gittiğimizde.. Markette değişiyor ama pazarla beraber 400-500 ediyordur bazen daha az oluyor. Mesela sınavlarım vardı çok çeşit yemek yapamadım pek bu ara o yüzden daha da aza düştü bu ay sanırım ama hesap tutmuyorum ne kadar diye eşimle çıkıyoruz hep onun cebinden çıkıyor.

Son düzenleme:
valla bizde aylık alışveriş yaparız iki kişiyiz her ay kasap kuşbaşı kıyma ve tavuk olmak üzere 75 tl tutar tavuk ikimizde cok sevmeyiz. markette herşeyi dahil 150 tutuyor pazarda her hafta 15 20 arası gidiyor yani aylık 300 civarı gider herşeyde bol bol yetiyo allah bereket versin herkese 500 600 diyen iki kişilik aileler ne yiyolar merak ediyorumm bizimde yemek kltürü iyidir hergn değişik yemekler yapılır ama 300 350 fazla gitmez

bız haftalıkpazara gderz30 lıra anca harcarz bıkaçsebze meyve okadar ama hergun en az 10 lıra gder gelırken sunu bunu al falan yok yağ bıttı yok makarna bıttı yok salça bıttı
gdıp toplu alışverış yapmayzzz

5 kişilik bir aileyiz. ortalama 150 lira market alışverişim tutar sadece gıda temizlik ürünleri dahil değil.:6:
pazarımda ayda ortalama 120 yi bulur bazen geçer de:52:
günlük aldığım ekmek yoğurt gibi bakkal masrafımda 70-80 arasıdır
arada yine alınanlarda oluyor haliyle çocukluyuz
aylık et tavuk masrafımızda var iştahlı bir aile değiliz ama yine de70-80 ödüyoruz
ay hesapladıkça aklıma geliyor:1:
toplam masrafım 400- 450 arasıdır diye tahmin ediyorum:44:

Bu ay migrosun gönderdiği ekstreye göre 450 tl. Buna temizlik ürünleri ve bebek bezi de dahil.Etimiz sütümüz hiç eksik olmaz.Sadece fazla abur cubur almayız.

İki kişilik bir aileyiz...
Biz her ay toplu alışverişe gideriz
almak istediklerimi alırım sakınmam
eşimde bende kırmızı et yemiyoruz
detarjan,bakliyat,balık,tavuk,ıvır zıvır vs.vs..
toplamda 250TL öderiz
pazara pek sık gidemiyorum
eşim akşam eve gelirken sebzemi meyvemi alır
onlarda her hafta ortalama 40 TL tutuyor...
ekmek ,ekstradan çıkan seyler illaki oluyor...
tahmini 300-400 TL tutuyordur...:
:17:

Son düzenleme:
biz de 2 kişiyiz ve baya masraflıyız..400- 500 civarı harcıyoruzve de dışarda da yiyoruz.amaaaan napıyım can boğazdan gelir

Bizde 4 kişiyiz eşime 125 lira işyerinden kupon veriyorlar onunla beraber 500 lirayı buluyordur. ayda 1-2 yemeğe gideriz yada eve söyleriz ama hayat çok pahalı ya.

valla biz artik oyle buyuk alisverisler yapmiyoruz eve.
2 kisiyiz zaten aldigimiz hersey hemen bozuluyor.
ben yemeklik canim hangi sebzeyi istiyorsa okul cikisinda hemen kosedeki supermarketten alir yemek yaparim, biraz sevdigimiz meyvelerden alirim. yani bozulup atilmasin diye az az aldigim icin fiyat veremiyorum.
et alisverisini esim ya da ikimiz gider bos vaktimiz oldugunda yapariz, atariz buzluga. uzun zaman et alisverisi yapmayiz.
evin diger genel alisverisini de oyle ayda 1 falan cikar aliriz.
esim 300 harcasa ben 200 harcasam etti 500 dolar.
disarda yediklerimizi de sayarsaniz 600-700 dolar kafada yapar.

Biz iki kişiyiz. Çok fazla sebze almam hemen bozuluyorlar. Azar azar canımız istedikçe çıkıp alırız marketten. Eşim her markete gidişimizde hesapta olmayan şeyler alır. Eti çok sever. Ben o kadar aramam..Ortalama sanırım aylık 250-300 felandır diye düşünüyorum.

bizim aylık alışverişimiz 120-150 civarında tutar bunun içinde banyo temizlik vs masrafıda var.bizde 2 kişiyiz çok geç saatlerde eve geliyoruz pazara çıkamıyorum.evdeyken çıkıyordum.sebzeyide canımız ne isterse o gün alıp yapıyoruz diğer türlü bozuluyor.oda en fazla aylık 50 tutar.çok sebze tüketmiyoruz daha doğrusu tüketemiyoruz.yani toplam 200 tutar. en fazla

ben de kendimi müsrif zannederdim ama baya bi tutumluymuşum da haberim yokmuş...un,sıvı yağ,salça,soğana para vermem kayınvalidemler gönderirler sağolsunlar.onun dışında aylık alışverişlerimize eşimle çıkarız 100 lirayı geçmez bazen o kadar bile tutmaz.zaten eşim işi dolayısıyla evde olmaz pek ve ben genelde yalnızken yemek yapmam evde ne varsa abur cubur falan yerim.1 ayın içinde 2 3 defa da 25 tl yi geçmeyen ufak alışverişler yaparım tek başıma o da genelde temizlik malzemesi olur.sanırım en çok para harcadığımız temizlik malzemeleridir.pazar alışverişlerimde 25 tl kadar falan dır ama bazen o kadar bile olmaz.sebze meyveyi genelde marketten azar azar alırım.zaten bu devirde bu krizde aldığımız maaşlarla ancak bu kadar harcama yapabiliyoruz.evde 2 kişiyiz ve tek kuruş kenara atamıyoruz...

bizde de deterjan, kağıt havlu, tuvalet kağıdı vb dahil 480-580 gitti son aylarda. bir arkadaşın dediği gibi kağıt havluda falan markaya bakıyoruz çünkü daha çok dayanıyor. diğeriyle 4 yaprakta kurulayamadığım masayı öbürüyle tek yaprakta halledebildiğimi ve zaman tasarrufunu vb. düşününce...
annem 3 öğün evde ben de 2-3 öğün işler çok yoğun olmadığında. sağlık sorunları nedeniyle ekmeğin, sütün özel çeşitleri gerekince zaten fiyat artıyor. yarım kilo kıyma 15 tl, gerisini siz düşünün.

her gün markete cıksam 20 -30 veriyorum aylık büyük alışverişte var e kocama ben unuttum sen al dediklerim valla ben hesaplayamadım.ben de müsrif kategorisisndeyim sanırırm:(

2 kişiyiz evde sadece hafta sonları kahvaltı ediliyor genelde ayda 200 250 tutuyor oda
tabi extradan aldıgımız alkol gibi seyler dahil değil:10:

Back
X