Canım tesadüf bu ya bende Eskişehir'de yaşıyorum bende pazara gidiyorum en uygun domates 75 kuruş o da şimdilerde bu aya kadar hep pahalıydı. Bir de 1 ay sebze malzemeleri ve meyveler nasıl duruyor bozulmuyor en önemlisi de kaç kilo alıyorsunuz da bir ay gidiyor ben bir hafta yapmasam o sebzeyi hemen yumuşuyor pörsüyor iki kişiyiz ama her hafta çıkarız pazara bir meyveyi her çeşidinden alırız dediğim gibi sebze ancak iki çeşittir et tavukta yapıldığı için hafta içinde. Ama yine 40 tl nin altına düşmüyor düşemiyor yani kışın meyve çeşidi daha az belki 30 tl oluyor. Çamaşır için bende bir alırım baya birkaç ay gider zaten de market için az geldi bana ne bileyim. Biz mi pahalı alıyoruz acaba. Dün çarpaya gittim iş çıkışı fasulyeyi 2 tl ye aldım, şeftali 2.5 tl, kayısı aldım 5 tl, üzüm filan vardı evde ama onlarda 2 tl den aşağı değildi patlıcanlar zaten 1.5 tl. Maydonoz, kıvırcık taze soğan hepsi 2.5 tl, domates 75 kuruştan 2 kilo 1.5 tl, taze fındık aldım 6 tl, limon aldım tanesi 50 kuruştan 3 tane 1.50 tl. 26 tl filan etti galiba. Bu da az aldığım yani. Eh bundan da az alınmaz zaten bir hafta için ki siz bir ay yettiğini söylüyorsunuz daha fazla kilo almanız lazım takdire şayan yani ben deterjanım herbirşeyim evde olsa bile 250-300 den aşağı market alışverişi yapmıyorum yani illa eksikler oluyor tabi buna kıyma tavuk dahildir. 15 tl pazar alışverişi gerçekten çok az aldıklarınıza göre ve bir aylık.
Biz kahvalti ve aksam yemegi disinda is yerinde yiyorduk. ben ziyapasa nin orada cuma pazarina gidiyorum hatta yarin da pazara gidecegim yazarim buraya. eylul ayi icin masraf listesi cikardim 250 tl mutfak masrafimiz bu sekilde artma sebebi de evimizde su an dogalgaz yok tasindik tup masrafi eklendi. zaten dun itibari ile esimle knstum ve 1 ile 15 inde ayda iki kez pazara cikmak fazlasi ile yetecek. Yarin sizi de cuma pazarina beklerim. evet 1.50 krsa domates var 35 krsada var. f/p a baktigimda bana uygun olani seciyorum.
domates seftali ve patates cok tukettigimiz
kabak vb sebzeler 1 kg i bi ay yeten sebzeler.
her gun en az iki cesit yemek yapsam 4 gun yesek zor bitiyor o nedenle tek ceside dusurdum. dokmemek ve bayatlamamasi icin
1 kg kabak ile bi ayda 3 kez kabagin bulundugu yemekler
500 gram kiyma ile de 1 kez kofte 3 kez yemek yapabiliyorum.
bize yetiyor size yetmeyebilir.
biz cok meyve yiyen insanlar degiliz. karpuzaliriz aldigimiz gun az yeriz sonra atmak zorunda kaliriz.
o nedenle yedigimiz meyveleri aliyoruz elma ve seftali muz curumeden yedigimiz meyveler onlardanda
en fazla 1 kg aliyoruz yoksa onlarda curuyor.
genelde meyve olmazsa da aramayiz sirf almak icin aliriz.
ayin 5 gununde sirf etle ilgili yemekler ; 10 gununde etli yemekler kalan gunlerde sebze yeriz.
ayda 2-3 kez disarida yeriz.
ben tum fatura gider falan yazan biriyim buraya yazdigimda agustos ayi masrafimizdi.
artik eylul ayina basliyoruz ve 250 tl ile kapatmayi bekliyorum bir daha ki ayida .