• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak masrafnz ne kadar?

rapunzel77

Kaderimin efendisiyim
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
601
441
323
İstanbul
KIZLAR EŞİNİZ SİZE AYLIK MUTFAK MASRAFI İÇİN NE KADAR VERİYOR?CADIARZUVE MUTFAK MASRAFLARINIZ NE KADARA MAL OLUYOR?HADİ YAZALIM BAKALIM......:enbuyukkk:

düşünmek bile istemiyorum :))
mutfak alışferişine eşimle birlikte çıkarız
her ay markete gider en az 150 ytl lik alışferiş yaparız
genel de haftasonları sebze alışferişi yaparız veya ben anneme giderim birlikte
pazara çıkarız 50 ytl de öyle harcarız,kasap işlerini de eşim halleder,
haftaiçi de ekmekti yoğurttu,yumurtaydı, kuruyemiş ıvır zıvır biten şeyleri
eşim işten gelirken alır getirir...
sanırım, ortalama 400 ytl yi geçiyor..

öncelikle eşim mutfak için para vermiyor, markete de pazara da beraber çıkıyoruz
pek belli olmuyor ne kadar harcadığımız
ikimiz de az yiyen insanlarız, et de çok tüketmeyiz, fazla değildir yani
500 lirayı geçmez heralde, o da fazla fazla

alışverişelrimizi birlikte yaparız eşimle her hafta sonu ..
ortalama 400- 450 arasında değişiyor 3 kişilik bir aileyiz ....

eşim işi gereği pek evde olmaz yani nöbetleri,görevleri derken evde pek olmaz.o yüzden ben de tek olunca pek harcama yapmayız.ben yaparım mutfak alışverişini genelde.ama eşim de evdeyse,onunla gideriz.eşim olduğunda harcama biraz fazla olur.yemek daha çeşit yaparım daha doğrusu yemek yaparım.eşim yokken pek yapmam kendime.aylık mutfak masrafı,pazar ve market dahil 150 yi geçmez.100- 150 arası değişir işte.bunun içinde mutfak var,deterjan,tuvalet kağıdı, vs de var.sırf mutfak değil yani.ama arada dışarı da yeriz yani ayda 4-5 kere o kadar.bazen ayda daha az da çıkarız yemeğe.çok tutumlu gördüm kendimi :))

Konu sahibi arkadaşım;
lütfen büyük harf kullanmayalım...
sevgiler...

valla benmi müsrif bi kadınım yoksa arkadaşlar sizmi tutumlusunuz anlamadım benim aylık mutfak masrafım çikolatası çerezide dahil 600 650 falan çıkıyo hayır bide promosyon kampanya herbişeyide takip ederim yanee:delphin:tabi bu arada üç kişiyiz ben babam eşim normalmi acaba bu masraf benim kafam karıştı fisfisfis

bizimde ortalama 400 filan tutuyor eşim ben ve oğlum yinede bana çok gibi geliyor ne yapalım ya açmı kalalım Allah herkezin yuvasına bereket ve huzur versin.

Bilmiyorum ki insan parça parça alınca toptan aylık kaç lira olduğunu anlayamıyor.fisfisfis

üç kişiyiz evde . sanırım aylık 400 milyon rahat gidiyor mutfak için . gündüz tek ben evdeyim . kahvaltı yapmaz annemler. sadece akşam yemeği . nasıl o kadar gidio bilmiorum walla

Aylık mutfak masrafımız çok az,çünkü evde yemek yemiyoruz.Abur cubur,içecekler dışında pek birşey almıyoruz.:dilcikar:

walla sadece mutfak masrafını bilemiyorum da
her ay rutin market alışverişlerine 300 civarı veririz
ay bitene kadar da 200 falan daha harcarız sanırım

BİZ ALIŞVERİŞE EŞİMLE BERBAER GİDİYORUZZ.sebze,meyve ve tavuk gşibi ürünleride marketten alıyoruz.za<ten aradığın herşeyi buluyoruz büyük marketlerde.
bizim mutfak masrafı 250 ytl.

Valla süpersiniz kızlar biz her hafta sonu alışverişe çıkarız eşimle rahat 150-200 arası harcıyoruz bunun için de kasabı, balıkçısı falan da yok ... Eve geldiğimizde de ne aldık ki biz deriz ama rahat 800-1000 arası gidiyor mutfağa ayda bizde ... Çalışmasaydım, eşim beni kapının önüne koysa yeriydi valla :)

bizim sadece mutfak değil evin genel masrafı için 750tl verir eşim bana.faturaları falan kendisi yatırır.her akşam ufak tefek şeyleride alır ama banada yetmez nedense.hakkatten çok harcıyorum ben.:oklava:

haftalik 100 euro alisverisim bazen 80-90 ama bunun altina malesef hiiiic düsmüyor
bazen iki haftada bir yapiyorum
fazla evde olmadigimiz zamanlar yani iki haftada bir
ama normalde her hafta giderim
ayda 400 euro civari iste

Back
X