• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak masrafnz ne kadar?

Devir tasarruf devri malum :) 2 kişilik aileyiz. Haftalık Yemek Listesi olur benim buzdolabımın üstünde.
Sebzeler haftalık 4 hafta yaklaşık:80 TL
Kahvaltılık 2 haftada bir : 100 TL
Deterjan duruma göre : 40 TL
Şarküteri : 50 TL
ikram malzemeleri : 100 TL
ıçecekler : 100 TL
TOPLAM 470 TL ediyor gibi ama ben daha azada mal edebiliyorum. Eşim ve benim yemek çekimizden çok para kalıyor aysonu toplam tahmini 200 felan. Ve kart puanlarımızı kullanıyoruz. Mümkün olduğunca herşeyi paraya çevirip nakit ödememeye çalışıyorum. Şuaralarda zaten kışlıkları bitirmeye çalışıyorum dondurucudan ve kurulardan.

evet özellikle deterjan ve wc kağıdı, kağıt havlu gidadan daha pahalı.o yüzden gıdada marka ararım ama wc kağıdı ve havlu kağıtta marka aramam. zaten silip atıyorsunkaydirigubbakcemile3

Aynı şekilde ben de tuvalet kagıdında falan marka aramam. hatta bazen metroya gidiyoruz onların promosyonları oluyo 36 tanesını 6 mılyona almıstık gecen ay:lepi:

bizim aylık market alısverısımız 250 cıvarı, bunun harıcınde her hafta 40 lıra pazarda harcıyoruz(ıcıne balık masrafımı da dahıl ettım),ayrıyeten aldıgımız tavuk,et ve gunluk ıvır zıvırı eklersek 450yı gecıyormus bılmıyordum:1shok: gercı 1000 ytl olanları duyunca halıme sukrettım ama ıkı kısıyız bız. bır de cocugumuzun falan oldugunu dusunursek bu masraf daha da artarkafamçokkarıştı

arkadaşlar wc kağıt diyoruzda ucuz olanlar çok ince ve tek katlı ve ruloları zayıf hemen bitiyor daha masraflı oluyor. ben 3 katlı alıyorum 16 tl ama bir ay gidiyor içinde sanırım ya 16 ya 18 rulo var.

valla yanlış anlaşılmasın ama dengeli ve düzenli beslenmek ve gıda maddelerini orta kalitede ürünlerden seçmek istersen aylık 200-300 tl mutfak masrafı yapmak mümkün değil bence. düşünün orta kalite diyorum. yüksek kalite olanlara yetişmek mümkün değil. bugün bir kutu sütün 2 tl olanıda var 1 tl olanı da.

valla yanlış anlaşılmasın ama dengeli ve düzenli beslenmek ve gıda maddelerini orta kalitede ürünlerden seçmek istersen aylık 200-300 tl mutfak masrafı yapmak mümkün değil bence. düşünün orta kalite diyorum. yüksek kalite olanlara yetişmek mümkün değil. bugün bir kutu sütün 2 tl olanıda var 1 tl olanı da.

işte sorun bu sosyal devlet olmadığımız için insanlar beslenmiyor, karın doyuruyor.

ohhhooo biz 3 kişiyizz hatta 2.5 kişiyizz oğlum bişi yemıo desem yeridir ve daha 2 yaşında zatenn.. hesaplamadım ama aylığın yarısından fazlası .
abur cubura çok para verıorz bizz...

Biz iki kişilik bir aileyiz.
Abur cuburumuz hiç eksik olmaz.Hele eşim markete girince ne bulursa doldurur sepete.
Ay başı 200 lira ayırırım cüzdanıma.Hep ordan harcarım.Su,deterjan,sebze meyve herşey dahildir.
Bir ay yeter o para bize.Hatta biramız çerezimizde içindedir.Çok nadir 250'yi bulur.:1ninca:

:1shok::uhm::1shok:

işte sorun bu sosyal devlet olmadığımız için insanlar beslenmiyor, karın doyuruyor.

evet ama 200-300 tl mutfak masrafı olan arkadaşlar hiçte sadece karın doyuruyor gibi yazmamışlar. sanki bu kadar para fazla fazla yetiyor gibi konuşmuşlar benim şaşırdığım nokta bu oldu. yoksa sosyal devlet olmadığımızın gelir adaletsizliğinin ve açlık sınırında yaşadığımızın ben de farkındayım.

walla deterjan ve sıgara harıc aylık (bebegımızın maması ve bezıde dahıl) ortalama 400-450. abur cubur cok gıdıyo. bırde tavuk cok yıyoruz. sanırım bızımde cekı duzen vermemız lazım. sastım kaldım 250 dıyen arkadslara bravo walla

biz 2,5 kişiyiz oğlum daha 9 aylık aylık alışverişi eşimle beraber yaparız 150-200 civarı.her hafta sonu yeniden alışveriş yaparız sebze meyve vb.onlarda 50 lirayı bulur.ama ben kaliteden yanayım ama bunlara bebek bezi abur cubur dahil değil ne kadar kıssanda yinede oluyor bayaa

mutfağa çok gitmiyor bizde.. 400-500 TL arası... her ay aynı olmuyor ama... bazen eksik oluyor bazen fazla... ama ortalama bu kadar...

bizim aylık 500 buluyor. hatta bazen geçiyor, sanırım alışverişi biraz fazla seviyorum :utangac:

valla ben de tutumlu gordun kendimi,
ayda bir toptan alisveris yapariz marketten, 150-200 arasi. yeme icme, deterjan vs. dahil.
gunluk ekmek yogurt bittikce esim alir getirir;
salata malzemesi vs. bittikce haftasonu aliriz;
ama 300-350 civari tutar sanirim toolami; 400 u gecmez..

ama calisiyoruz, sabahlari evde kahvalti yapmiyoruz, oglende disardayiz, bitek aksamlari ve de haftasonlari evde yiyoruz.

he bu arada 2 kisiyiz, cocugumuz yok henuz.

bizim mutfak masrafı 300-400 arası olyor abur cubur çok alırız birde bebeğimiz var ek besindi mamaydıı beziydi onlar baya tutuyor ama 400 aştığımızı bilmem

bizim mutfak masrafı 300-400 arası olyor abur cubur çok alırız birde bebeğimiz var ek besindi mamaydıı beziydi onlar baya tutuyor ama 400 aştığımızı bilmem

bebeğin bezi-maması dahil 400 TL'ye ayı kapatıyorsanız, eşiniz sizi alnınızdan öpmeli, ne diyim..opuyorumnanaktan

Bizim mutfak masrafımız çok az burda yazılanlara kıyasla..Abur cubur hiç yemiyor sayılırız..Bebegimizde var ama 200-250 lira falan tutar heralde aylık..Bende eşimde zayıfız zaten..

Back
X