Eline sağlık çok lezeetli gözüküyor :)
topiğinde hayırlı uğurlu olsun
Yemek sohbeti topiklerine pek katılmıyorum çünkü kalkıp yapasım geliyor :) malum kilolar :)
Bu bayram baklava açıcaktım zor geldi portakallı revani yaptım
pişmiş et köfteyi denemedim ama ola bileceğini düşünüyorum annem pişimiş etli sarmayı koyup sonra mikrodalğada ısıtyor
Kavurmayıda uzun süre korumak için konula bilir
Eki Görüntüle 833217
Canım merhaba
Çözdürülmüş kıyma tekrar dondurulmuyor bakteri üretiyor..Ama köfte olarak dolaba konabilir diye düşünüyorum..Çünkü kıyma pişdiği zaman daha uzun ömürlü oluyor..Denemek amaçlı koyabilirsiniz
Kuşbaşı et 3 ay,kıyma 1 ay derin dondurucuda saklanabiliyor..Pişdiği zaman daha uzun ömürlü olduğu için daha uzun saklayabilirsiniz
Kavurmayı koyabilirsiniz..Ama tek kullanımlık poşet ve kaplara koyarsanız daha sağlıklı olur
çok teşekkürler bu bilgiler çok işime yarayacak, burada ki bayanlardan öğreneceğim çok şey var belli
Bende onu düşünüyorum biz hep yemek konuşuyoruz burda onu konşup birazda azıçıkta dedikodu yaparızYemek muhabbeti yaparız,arada başka sohbetlerimizde olurBen bugün çok yoruldum çay keyfi yapayım Kabak tatlısıda çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsaydı yerdik
allah razı olsun hepinizden çok yardımcı oldunuz
Bende onu düşünüyorum biz hep yemek konuşuyoruz burda onu konşup birazda azıçıkta dedikodu yaparız
Aynen nevoşum bende 50 kişilik yemek yaptık kayınvaldemleiçili köfte zeytinyağlı yaprak sarması
Sağol kabak tatlısını bir hikayesi var bayramda onu hiç sorma
Bişey değil canım
Evet canım çok iyi olur aklımız fikrimiz yemek zaten
Ellerinize sağlık Ben temizlik yaptım halıları yıkamıştım gitmeden topluydu bugün her yeri silip onları serdim Birde yemek yapınca akşam oldu
Öyle mi anlat bakalım
Bizm bahcede bu sene kabak bereketi oldubende eşime bu sene tatlı almıyalım balkabağı yaparız dedim hem değişik bir ikram hemde lezzetli oluyor diye bizim bahcedeki evimizden en büyüğünden bir kabak aldım geldim bayramın 1. günü şekere yatırdım 2 gün sabah erken kalkıp pişirdim öğlene kadar evle biraz uğraştım mutfağa bir gittim ki bizim tatlının yerinde yeller esmiş eşim o koca kabağı yemiş ne oldu valla yedim dedi arkasından misafir geldi ne yapacağım dedim tabi kayınvaldeye koşup tatlı istedim ertesi gün gitip yine balkabağı getirdirdi yaptım yaklaşmayın sakın etrafına yüksek gelirim hattı çektim dedim
Ohhhh afiyet bal şeker olsunİyi yapmışsın tatlı tehlikeye girmiş
nevoş halen düşünüyorum nasıl yedi diye:44:hani tamam bir iki tabak yenirde bu koca kabak yaniöyle olsun
Ne yapalım teptirimi alayım sonra tatlısız kalımıyayım dedim
Bizm bahcede bu sene kabak bereketi oldubende eşime bu sene tatlı almıyalım balkabağı yaparız dedim hem değişik bir ikram hemde lezzetli oluyor diye bizim bahcedeki evimizden en büyüğünden bir kabak aldım geldim bayramın 1. günü şekere yatırdım 2 gün sabah erken kalkıp pişirdim öğlene kadar evle biraz uğraştım mutfağa bir gittim ki bizim tatlının yerinde yeller esmiş eşim o koca kabağı yemiş ne oldu valla yedim dedi arkasından misafir geldi ne yapacağım dedim tabi kayınvaldeye koşup tatlı istedim ertesi gün gitip yine balkabağı getirdirdi yaptım yaklaşmayın sakın etrafına yüksek gelirim hattı çektim dedim
Hadi ya o kadar
Çok iyi yapmışsın yoksa tatlısız kalacakmışsınız
ben yine geldim
ya hakkınızı helal edin ama kafama bir şey daha takıldı, marketten tavuk aldım 2 tane buzluğa attım ama üzerindeki tarihe kadar tüketmem lazımmı yoksa buzlukta kalabilirmi? :26:
Canım hoşgeldin
Eğer tavuğu son kullanma tarihinden önce buzluğa koyarsan 3-4 ay dondurucuda kalabilir.Ama çözdürdükten sonra tekrar buzluğa koyma
Burası galiba
Şunu hiç tatlıdan saymam ben
Burası galiba
Şunu hiç tatlıdan saymam ben
Canım hoşgeldin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?