Mutfak Penceresinden Tatlı Bir Sohbet

Yemek ustaları burada, bugün ne mamalar pişecek bakalım
Topiğin hayırlı olsun efsercim

Efser eşin baya tatlı canavarı galiba benim gibi.Ben kabak tatlısını kıtır kıtır seviyorum.Fırında iyice kızaracak.Öff canım istedi şimdi

Efser eşin baya tatlı canavarı galiba benim gibi.Ben kabak tatlısını kıtır kıtır seviyorum.Fırında iyice kızaracak.Öff canım istedi şimdi

Canım eşim abartı olayı dün yine yaptım soyması zor oluyor sen soy ben yaparım dedim hemen kabul etti
Bu tarifi tekrar fırınlarsan üzeri kıtır olur canım içi yumuşak

Bugün patates salatası yaptım misafirlere

Bana bi kadayıflı tavukgöğsü mü ne onun tarifini yazar mısınız arkadaşlarım

Hayırlı akşamlar
Bu akşam bizde Şehriyeli pirinç pilavı-Patates kızartması-Soslu tavuk-Közlenmiş kırmızı biber ve Güllaç vardı

Bakacam meniüerde ne var diye sütlaç almayım hiç sevmem şölee tavukgöğsü filan olsa ayır demem
Canım ablam sanada, tavukgöğsü yaparım
Bugün patates salatası yaptım misafirlere

Bana bi kadayıflı tavukgöğsü mü ne onun tarifini yazar mısınız arkadaşlarım
Afiyet olsun canım hani resim

Canım bunumu kastetmiştin eğer öyleyse
KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ:
yarım kg tel kadayıf
1 su b. ceviz
2 su b. tozşeker
125 gr.tereyağ
1 çay k. tarçın
tavuk gögsü için:
1 lt. süt
1 su b. un
1 su b. tozşeker
125 gr.margarin
vanilya
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 125 gr.margarini alın üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kavurun.Un kavrulduktan sonra
üzerien 1 litre sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek pişirin.Mümkünse mikserle 5 dakika çırpın.Bu sırada Yarım kg.tel kadayıfı ince olarak kesin ve tavaya alın.Üzerine 125 gr.tereyağ ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı elinizle kırdığınız cevizi ilave edin devamlı karıştırarak kadayıfı kavurun.Son olarak tarçınını ekleyin.
Dikdörtgen bir kalıba tel kadayıfın yarısını zemine alın üzerine pişirdiğiniz tavuk göğsünü ilave edin ve tekrar kalan tel kadayıfı üzerie alın.
Soğuk olarak tatlınızı servis edin.

Hayırlı akşamlar
Bu akşam bizde Şehriyeli pirinç pilavı-Patates kızartması-Soslu tavuk-Közlenmiş kırmızı biber ve Güllaç vardı

Eki Görüntüle 834909 Eki Görüntüle 834910
Ellerine sağlık nevoşum çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir

Son düzenleme:
Ben geldimmm napıyosunuz bakalımm ne dedikodular varr

merhabalaaaar
bende bu guruba dahil olup dumanı üstünde sohpetler etmek istiyoruum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…