Annemde en çok mercimek, yayla şehriye,tarhana gibi klasik çorbaları yapar. Mutfak sırası bende olunca ben değişik yemekler yapmayı sevdiğim için her zaman değişik çorba yaparım mesela balkabağı çorbası yapıyorum kremalı mantar çorbası, brokoli çorbası, karnıbahar çorbası taze bakla çorbası hepside çok güzel oluyor. Özellikle balkabağı çorbasını çok seviyorum tarifini de veriyim hemen belki yapmak isteyen arkadaşlar olur :)
Balkabağı Çorbası
750 gr. balkabağı
1 havuç
1 patates
1 soğan
2 diş sarımsak
6-7 bardak su
1 çk zencefil
1/2 çk tarçın
muskat
krema
Balkabağını ve diğer sebzeleri doğrayıp tencereye koyuyoruz üzerine suyu ekleyip tüm sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen sebzeleri blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz eğer kıvamı çok koyu olmuşsa su ekleyebiliriz ama ben koyu kıvamlı seviyorum.Çorbamıza baharatlarını ekliyoruz biraz daha kaynattıktan sonra kremasını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz afiyet bal şeker olsunnn
Balkabağı Çorbası
750 gr. balkabağı
1 havuç
1 patates
1 soğan
2 diş sarımsak
6-7 bardak su
1 çk zencefil
1/2 çk tarçın
muskat
krema
Balkabağını ve diğer sebzeleri doğrayıp tencereye koyuyoruz üzerine suyu ekleyip tüm sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen sebzeleri blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz eğer kıvamı çok koyu olmuşsa su ekleyebiliriz ama ben koyu kıvamlı seviyorum.Çorbamıza baharatlarını ekliyoruz biraz daha kaynattıktan sonra kremasını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz afiyet bal şeker olsunnn