• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak tasarrufu:((

yaaa benim aklım almıyor aylık 150-200 lira mutfak masrafı nasıl yapıyolar birde hiçbirşeyden geri kalmayarak aynı ülkede yaşamıyoruz sanırım bizim bi markete gidişimiz haftalık 150 lira tabi içinde sebze meyvede var ve 3 kişiyiz ama yani hiçmi bisküvi ıvır zıvır almıyosunuz biz heralde fazla yiyoruz :)bizim aylık kasapla sebze meyveyle beraber 800 ü buluyodur

aynen ya biz çok yiyoruz galiba aynı durumdayız :)

yaaa benim aklım almıyor aylık 150-200 lira mutfak masrafı nasıl yapıyolar birde hiçbirşeyden geri kalmayarak aynı ülkede yaşamıyoruz sanırım bizim bi markete gidişimiz haftalık 150 lira tabi içinde sebze meyvede var ve 3 kişiyiz ama yani hiçmi bisküvi ıvır zıvır almıyosunuz biz heralde fazla yiyoruz :)bizim aylık kasapla sebze meyveyle beraber 800 ü buluyodur

üzerime alındım. cevap vereyim:1:
ben konu sahibinin ilk mesajlarına göre cevap verdim. 700 sırf markete gidiyor diye anladım. market algılarımız farklı demek ki. ben meyve sebzeyi pazardan, süt salça turşu peynir zeytini üreticilerinden, yoğurdu kendi ellerimden:1: et tavuğu kasaptan alıyorum. bunları ayrı tutuyorum. unu bile üreticisinden alıyorum.
ayrıca evet hiç abur cubur almam. kendim yaparım:27:
yaşadığım yer ucuz, elden alınca hesaplı, kendim yapınca ekstra hesaplı oluyor:56:

Son düzenleme:
ben konu sahibinin ilk mesajlarına göre cevap verdim. 700 sırf markete gidiyor diye anladım. market algılarımız farklı demek ki. ben meyve sebzeyi pazardan, süt salça turşu peynir zeytini üreticilerinden, yoğurdu kendi ellerimden:1: et tavuğu kasaptan alıyorum. bunları ayrı tutuyorum. unu bile üreticisinden alıyorum.
yaşadığım yer ucuz, elden alınca hesaplı, kendim yapınca ekstra hesaplı oluyor:56:

Yolcu kemal derviş halt etmiş yanında canım.:1: Sen de mi amerika’da para piyasası eğitimi aldın:nazar::nazar::nazar:

Bu peynir, salça olayının organik kısmı daha itici aslında. Tamam güzel doğal da bakıyorsun onu satan insan temiz mi ki yaptığı şey temiz olsun…
Hijyen yoksa zaten organik olsa ne yazar.
Ben bu sene biber salçamı kendim yapayım dedim..bir halta kalkıştım. 5 kg kadar biber aldım. Zamansızlıktan önce düdüklüde bir kaynattım sonra blendırdan geçirip tencerece koyulaştırdım. Sonra tepsiye serip üstüne temiz bir bez serdim. Günde 2 kere karıştır dedim anneme, balkona koydum…buraya kadar süper. Her gün baktım salçacığıma:D
Neyse oldu diye kavanoza koydum. Kısa bir süre sonra ekşimeye başladı.. yani düşündüm de sonuçta üstünde bez olsa da bir sürü duman, havada göremediğimiz şeyler, kendi kendine bakteri üretmesi gibi unsurlardan dolayı içime sinmedi. Zaten yarım kilo bir şey çıkmıştı. Attım çöpe.
Dediğim gibi ben pazarda satılan peynir falan güvenemem..

yazını okuyunca gülümsedim İpek :)

sanki benim düşündüklerimi okumuş da yazmış gibisin, market reyonunda peynir gibi süt ürünlerinin önüne gelince minik parçası dünya kadar para olan ürünün(organik) ücreti ile, 1 kilo olan ürünün fiyatı aynı :53:

madem zararlı,madem iyi değil, ne diye en doğalını bize sunmuyorsunuz?

ben bu sorularla boğuşurken, eşim ' yakında fabrikalarına gider döversin tek tek adamları nasıl ters bakıyorsun şunlara ' diyor :60:

adı bile tıpta zor konulan hastalıklar tesadüf olamaz değil mi?

Allah korusun bizleri, içime hiç sinmiyor bu olanlar...

senin de dediğin gibi bizim sivri zekalı Türk'ler organik ve doğal yaşam adı altında sömürmeye devam edecekler :50:

Son düzenleme:

Ben de anlamadım 150-200 zaten haftalık bir market alışverişinde gidiyor. Hele ki çocuk olunca ona göre sebze, et, kahvaltılık özen gösteriyorsun. Biraz da yaşanılan şehirle de alakalı olabilir.

Benim kuzenim de ayda 200 lira mutfak malzemesi yeter diyordu sonradan öğrendim ki eve alıp yedikleri tek şey makarna, pilav, çorba, peynir, zeytin, yağ, salça. İşyerinde çoğunlukla yedikleri için evde çoğunlukla yenmiyor yemek yetiyor tabi. Ama bizim gibi herşeyi alayım dersen yetmiyor. Temizlik malzemelerini saymıyorum bile.

yani konu sahibinin 700 tl dediği şeylerin içinde süt salça turşu peynir vs vardır siz hepsine ayrı ayrı para veriyosunuz ne kadar uygunda olsa bedava almıyosunuz sizinde yine nerden baksanız 500 ü buluyodur masrafınız kasabı falanda katınca yani 700 le 500 arasında uçurumlar yok ki büyük şehirde yaşamak gerçekten pahalı

Yolcu kemal derviş halt etmiş yanında canım.:1: Sen de mi amerika’da para piyasası eğitimi aldın:nazar::nazar::nazar:

haha.. ipek çok hoşsun yaa:9::9:
burada herkes böyle yaşıyor. mecburiyetten ayak uydurdum. peynirimi zeytinimi yoğurdumu kendim aldığım zamanlarda komşular gelip vah vah yapıyorlardı bana.:43: öyle telkinler veriyorlardı ki kendi halime acıyordum. "bu bollukta çocuğunu ne diye hormonlarla besleyesin"den girip, "neyse biz karışmayız senin iyiliğin için diyoruz" dan çıkıyorlardı. psikolojik baskılara dayanamadığım bir anda kendimi organik piyasasının kalbinde buldum:27:

Bu peynir, salça olayının organik kısmı daha itici aslında. Tamam güzel doğal da bakıyorsun onu satan insan temiz mi ki yaptığı şey temiz olsun…
Hijyen yoksa zaten organik olsa ne yazar.
Ben bu sene biber salçamı kendim yapayım dedim..bir halta kalkıştım. 5 kg kadar biber aldım. Zamansızlıktan önce düdüklüde bir kaynattım sonra blendırdan geçirip tencerece koyulaştırdım. Sonra tepsiye serip üstüne temiz bir bez serdim. Günde 2 kere karıştır dedim anneme, balkona koydum…buraya kadar süper. Her gün baktım salçacığıma:D
Neyse oldu diye kavanoza koydum. Kısa bir süre sonra ekşimeye başladı.. yani düşündüm de sonuçta üstünde bez olsa da bir sürü duman, havada göremediğimiz şeyler, kendi kendine bakteri üretmesi gibi unsurlardan dolayı içime sinmedi. Zaten yarım kilo bir şey çıkmıştı. Attım çöpe.
Dediğim gibi ben pazarda satılan peynir falan güvenemem..
Salça olayı için tanıdıklarınız yok mu?Olsaydı keşke..
Bizim Hataylı bir dostumuz var.Kendi tarlalarından topladıkları ürünlerle yapar getiriler her sene.Yok böyle bir tat..
Pul biber falan da Maraş'tan tanıdığımız getiriyor.En azından salçalar ve pul biberden kurtarıyoruz :37:

yazını okuyunca gülümsedim İpek :)

sanki benim düşündüklerimi okumuş da yazmış gibisin, market reyonunda peynir gibi süt ürünlerinin önüne gelince minik parçası dünya kadar para olan ürünün(organik) ücreti ile, 1 kilo olan ürünün fiyatı aynı :53:

madem zararlı,madem iyi değil, ne diye en doğalını bize sunmuyorsunuz?

ben bu sorularla boğuşurken, eşim ' yakında fabrikalarına gider döversin tek tek adamları nasıl ters bakıyorsun şunlara ' diyor :60:

adı bile tıpta zor konulan hastalıklar tesadüf olamaz değil mi?

Allah korusun bizleri, içime hiç sinmiyor bu olanlar...

senin de dediğin gibi bizim sivri zekalı Türk'ler organik ve doğal yaşam adı altında sömürmeye devam edecekler :50:

Biz çocukken yapılan en büyük şike süte su katmaktı. Ne kadar masummuş demi
Şimdi neler var sütün içinde Allah bilir.
Çok isterdim şehir dışında bir çiftlikte oturup kendim yetiştirmeyi her şeyi. Eşime diyorum zaten azcık zengin olsaydın da çiftlik hanımı olsaydım :D:D:D:D

yani konu sahibinin 700 tl dediği şeylerin içinde süt salça turşu peynir vs vardır siz hepsine ayrı ayrı para veriyosunuz ne kadar uygunda olsa bedava almıyosunuz sizinde yine nerden baksanız 500 ü buluyodur masrafınız kasabı falanda katınca yani 700 le 500 arasında uçurumlar yok ki büyük şehirde yaşamak gerçekten pahalı

tamam itiraf ediyorum.:1: buranın halkı öğretmenleri çok sever. bizi kendi elleriyle besliyorlar. çoğunlukla para almıyorlar. çok ısrar ediyoruz bu durumdan rahatsızız ama bu insanların yapısı bu. almıyorlar ne edek:27:
ayrıca et de büyük şehirlere kıyasla çok uygun..
kaba hesapla hepsi aylık 400ü anca buluyordur..

Son düzenleme:
Biz çocukken yapılan en büyük şike süte su katmaktı. Ne kadar masummuş demi
Şimdi neler var sütün içinde Allah bilir.
Çok isterdim şehir dışında bir çiftlikte oturup kendim yetiştirmeyi her şeyi. Eşime diyorum zaten azcık zengin olsaydın da çiftlik hanımı olsaydım :D:D:D:D

hemde çok masumdu... :1:

sen o cümleyi kurarken eşinin bakışlarını tahmin edebiliyorum :9:

çok zengin olursam hatırlat senide komşu diye alacağım :1: :29:

Bu arada biz salçayıda köyden alıyoruz.akrabamız yapıyor.
demekki bunları marketten alsak haftalık kç tl ile kurtuluruz düşünemiyorum.
tabi bunlara verdiğimiz toplu paralarda cabası.
bu arada ben pazardan asla açık bişey almıyorum,peynir,salça, vs gibi.
marketten alırım daha iyi yani.hijyenik olduğunu düşünmüyorum pazardakilerin.

afedersin ama 700 tl market alışverişine nasıl gidiyor? ne alıyorsunuz bu kadar? gerçekten çok şaşırdım. biz 3 kişiyiz. hiçbir şeyden de eksik kalmam ama aylık 150 taş çatlasa 200den fazla tutmaz..
not: pazarlıkları asla marketten almam..

150 mi? Tebrik ederim gerçekten.Biz markete bazen haftada iki defa gideriz.100'den aşağı çıkamayız..En basitinden aylık içecek masrafı bile 70-80 lira ortalama.Kendimi ve eşimi şuan pisboğaz israfçı mahluklar olarak görüyorum..:56::37:

tamam itiraf ediyorum.:1: buranın halkı öğretmenleri çok sever. bizi kendi elleriyle besliyorlar. çoğunlukla para almıyorlar. çok ısrar ediyoruz bu durumdan rahatsızız ama bu insanların yapısı bu. almıyorlar ne edek:27:
ayrıca et de büyük şehirlere kıyasla çok uygun..
kaba hesapla hepsi aylık 400ü anca buluyordur..

:))) yani öyle bi durum varsa tabiki 400 le rahat rahat ayı çıkarırsınız :))) kıymetini bilin

haha.. ipek çok hoşsun yaa:9::9:
burada herkes böyle yaşıyor. mecburiyetten ayak uydurdum. peynirimi zeytinimi yoğurdumu kendim aldığım zamanlarda komşular gelip vah vah yapıyorlardı bana.:43: öyle telkinler veriyorlardı ki kendi halime acıyordum. "bu bollukta çocuğunu ne diye hormonlarla besleyesin"den girip, "neyse biz karışmayız senin iyiliğin için diyoruz" dan çıkıyorlardı. psikolojik baskılara dayanamadığım bir anda kendimi organik piyasasının kalbinde buldum:27:

Yok yok özendim sana canım. Ben de eşimin işinden dolayı küçük bir yerdeyim. Ve hala kapıya gerçekten sütçüler geliyor. Hele biri var Allah’ım ne süt adamdaki öyle bir kaymak çıkıyor ki… ben de hazır alıyordum yoğurdu.. baktım bizim apartman bile alıyor sütçüden. İlk yoğurt tecrübemi yaşadım. Bir sürü araştırma yaptım nasıl daha iyi yoğurt yaparım diye:D ama bilimsel araştırma gibi resmen.. :D çok da güzel oluyordu. Ama yakalayamıyorum artık ya da gelmiyor. Hiç gündüz evde olmadığım için bilmiyorum. Sonra civar köylere gittik eşimle.. oralardan aldık.. ama bir aldığımda süt+ yoğurt dahil ahır gibi kokuyordu. Yani resmen öyle ciddiyim bak… o da yeni doğum yapmış inek olduğu için sütü kokar yazıyordu bir yerde… neyse araya tatil matil girdi. Benim mayam da bitti:D
1 senedir falan hazır alıyorum yine.

Salça olayı için tanıdıklarınız yok mu?Olsaydı keşke..
Bizim Hataylı bir dostumuz var.Kendi tarlalarından topladıkları ürünlerle yapar getiriler her sene.Yok böyle bir tat..
Pul biber falan da Maraş'tan tanıdığımız getiriyor.En azından salçalar ve pul biberden kurtarıyoruz :37:

yok yaa nerede tanıdık. benim annem reçel bile yapmaz...

150 mi? Tebrik ederim gerçekten.Biz markete bazen haftada iki defa gideriz.100'den aşağı çıkamayız..En basitinden aylık içecek masrafı bile 70-80 lira ortalama.Kendimi ve eşimi şuan pisboğaz israfçı mahluklar olarak görüyorum..:56::37:

estağfirullah deme öyle.. ben kendi açımdan olayı değerlendirdm. ben bir çok şeyi marketten almam. geçmiş sayfalarda yazdım. e öyle alıştığım için herkesi de öyle sandım bir an:1: büyük şehirler için olağan bir gider sizinki:31:

hemde çok masumdu... :1:

sen o cümleyi kurarken eşinin bakışlarını tahmin edebiliyorum :9:

çok zengin olursam hatırlat senide komşu diye alacağım :1: :29:

O da altında kalır ya. Bana dediği : sen zengin olsaydın..
Ama ne güzel olurdu gerçekten.. böyle atlarla falan.. ya bu diziler gerçekten bizi etkiliyor istesek de istemesek de sanırım..
Ama nerede hem yakışıklı, hem zengin, hem Amerikalarda okumuş, hem de kadına tapan erkek..:1::1:

estağfirullah deme öyle.. ben kendi açımdan olayı değerlendirdm. ben bir çok şeyi marketten almam. geçmiş sayfalarda yazdım. e öyle alıştığım için herkesi de öyle sandım bir an:1: büyük şehirler için olağan bir gider sizinki:31:

nerede olduğunu merak etmedim desem yalan olur:1:

Back
X