• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak tasarrufu:((

çok haklısın pampa
kahvaltılık çok daha pahalı
birde annemin evide sabah dışında kahvaltılık yemezdik
babam sevmezdi,
mutlaka tencere yemeği olacak
şimdi kendi evimde de aynı rutinde devam ediyorum
akşamları kahvaltılık yiyemiyorum
sıcak bir çorba ve salata kafi geliyor.

dün akşam mesela ous geç gelecekti kendime abur cubur partisi yaptım
içimden sen geçtin :)

Sadece bi Pazar kahvaltısı evde oluyo diye özen göstermeye çalışıyorum
Çeşit çoğaldıkça masraf çoğalıyo tabi
Allahtan bizim haftada bir (:
Ben nadiren evde yemek yoksa ve uğraşasım gelmiyosa kahvaltılıkta yerim akşamları
Ya da hastaysam kahvaltılık hafif geldiğinden yerim biraz
Ama tencere yemeği daha uygun, faydalı ve bereketli geliyor bana
Aynen benim babamı al, seninkine vur (:

Oh sefan olsun :21::56:
Yediğin her cips tanesinde aklına geleyim :27:

Etçiyim diyen var sebzeciyim diyen var
Bense hamur işine bayılıyorum
Bundan tasarruf etmek mümkün değil sanırım :1:

Sadece bi Pazar kahvaltısı evde oluyo diye özen göstermeye çalışıyorum
Çeşit çoğaldıkça masraf çoğalıyo tabi
Allahtan bizim haftada bir (:
Ben nadiren evde yemek yoksa ve uğraşasım gelmiyosa kahvaltılıkta yerim akşamları
Ya da hastaysam kahvaltılık hafif geldiğinden yerim biraz
Ama tencere yemeği daha uygun, faydalı ve bereketli geliyor bana
Aynen benim babamı al, seninkine vur (:

Oh sefan olsun :21::56:
Yediğin her cips tanesinde aklına geleyim :27:

geldin valla :)))

tencere yemeğinin bereketi kesinlikle çok
ama babaların diretmesi hoş olmuyor tabii,
kahvaltılık değilde akşamları tava böreği kısır tarzı şeyler yemeyi severim mesela.

ağırlıklı olarak sebze yemekten zevk alırım...

Biz market alışverişimizi aylık yaparız, deterjanlar, temizlik malzemeleri ve mutfak malzemeleri. Marketten aldıklarımız ortalama 300-400 civarı tutar, her haftada sebze ve meyve almak için tekrar bir uğrarız markete onlarla birlikte aylık 500 gibi bir rakam gidiyor.

geldin valla :)))

tencere yemeğinin bereketi kesinlikle çok
ama babaların diretmesi hoş olmuyor tabii,
kahvaltılık değilde akşamları tava böreği kısır tarzı şeyler yemeyi severim mesela.

ağırlıklı olarak sebze yemekten zevk alırım...

Onları bende severim
Ous efendi pek tercih etmez, kilo alırmış :1:

Benim de sebze ile aram yoktu evlendikten sonra alıştım
Yemezsem ısraf olacak diye
Hatta şimdi seviyorum bile

Valla biz 5 kişilik aileyiz,ee 3 kız kardeşiz hepimizde büyüdük iyice,yetmiyo yani .Önceden annem bi paket pirinç alırmış biz küçükken o pirinç 1 ay yetermiş :1:
Şimdiki mutfak masrafımız en az 800-900 :53: :9::9::56::56:

üzerime alındım. cevap vereyim:1:
ben konu sahibinin ilk mesajlarına göre cevap verdim. 700 sırf markete gidiyor diye anladım. market algılarımız farklı demek ki. ben meyve sebzeyi pazardan, süt salça turşu peynir zeytini üreticilerinden, yoğurdu kendi ellerimden:1: et tavuğu kasaptan alıyorum. bunları ayrı tutuyorum. unu bile üreticisinden alıyorum.
ayrıca evet hiç abur cubur almam. kendim yaparım:27:
yaşadığım yer ucuz, elden alınca hesaplı, kendim yapınca ekstra hesaplı oluyor:56:

valla kizlar dikkat edersem mutfak masrafima 400gideceyini dusunuyorum .her markete gidisimizde100lira gidiyor abur cubura cok gittini dusunuyorum .pazardan alisveris yapmak gercekten cok mantikli ,hem daha taze ve saglikli hemde daha ekonomik oldunu dusunuyorum..ayda 200 sebze 200 de markete ayirmayi dusunuyorum insallah

Market(kahvaltılık-temizlik-bakliyat dahil)-400 -450 civarı
pazar-150
kasap-bunu tam bilemiyorum değişiyor çünkü-60-70 civarı olabilir

kısaca aylık 650 gibi bir harcamam var.
dışarıdan sipariş vermem.eti köfteyi kendim pişiririm.
buzlukta da kışlıklar var takviye oluyor.
sebze çok pişiririm.
evde 3 kişiyiz ve eve bakıcı geldiği için sürekli yemek bulundururum.
mümkün olduğu kadar de çöpe yemek dökmemeye dikkat ederim.
israfın önüne geçerek yapılabilir bence en büyük tasarruf.
ben çalıştığım için bazen yemeklerin miktarını çok yapabiliyorum ama yenmedimi de kendim
3 gün yiyorum bazen bitsin diye:))
aldığımız sebzeleri çürütmeden pişirebilirsek ve de kalanı da yersek,
ekmeği yiyeceğimiz kadar alırsak,aynı şekilde bozulacak her gıdayı az ve öz alırsakipahalı market yerine uygun
marketlerden alışveriş yaparsak epey hesaplı olur.
ya bi arkadaş yazmış bimden 200 tl lik alışveriş yaptım içinde de doğrudürüst bişey yoktu diye.
ben de yaparım ordan alışveriş te. 200 tl ye dünya alışberiş olur oradan bence.
acaba aburcubur mu çok alıyosunuz ki.
ben de oğlum için alıyorum mecburen ve otomatikman ıvırzıvlarla şişiyor hesap.

ben de benim ousla kardeşim sanki. yemek zevklerimiz, renklerimiz, Hobilerimiz hepsi ortak. Yemek zevkimiz de uyum sağlayınca harika oluyor. Tek anlamlaşamadığımız yer biricik kpederim. Allah zeval vermesin:P

ben de benim ousla kardeşim sanki. yemek zevklerimiz, renklerimiz, Hobilerimiz hepsi ortak. Yemek zevkimiz de uyum sağlayınca harika oluyor. Tek anlamlaşamadığımız yer biricik kpederim. Allah zeval vermesin:P

Oda eniştenin bonusu olsun napcan ipeğim hepsi bi adamda toplanmıyor
yemek konusunda da uyumlu olmanız süperrr

benim ous ayrım yapmadan yer herşeyi
et yemek ayrıca büyük zevklerinden
onun et zevkinden dolayı mutfak masrafımız biraz artmıyor değil :)

valla kizlar dikkat edersem mutfak masrafima 400gideceyini dusunuyorum .her markete gidisimizde100lira gidiyor abur cubura cok gittini dusunuyorum .pazardan alisveris yapmak gercekten cok mantikli ,hem daha taze ve saglikli hemde daha ekonomik oldunu dusunuyorum..ayda 200 sebze 200 de markete ayirmayi dusunuyorum insallah

abur cuburu en aza indirebilirsen bayağı kar edersin. hem sağlıksız beslenmemiş olursun, hem de paran cebinde kalır:34:
hadi görelim seni:1:

Hanimlar ben ogrenciyim,ev arkadasimla hep disardan soylerdik ama artik manavdan alip kendimiz pisiriyoruz.Yemege giden parayi azalttik boylece hem de daha saglikli.Annemin yemekleri Oktay Usta seviyesinde iken benimkiler yemekteyiz Hasan seviyesinde ama olsun.Haftalik ikimiz en cok ne seviyorsak ya da canimiz ne cektiyse onu alip pisiriyoruz.Her seyden bi parca alip doldurmuyoruz evi.Boyle boyle kurtardik.

Oda eniştenin bonusu olsun napcan ipeğim hepsi bi adamda toplanmıyor
yemek konusunda da uyumlu olmanız süperrr

benim ous ayrım yapmadan yer herşeyi
et yemek ayrıca büyük zevklerinden
onun et zevkinden dolayı mutfak masrafımız biraz artmıyor değil :)

zaten gofretim manava "ben üzümü istiyorum sapı kalsın" diyemiyorsun:1:
yuvarlanıp gidiyoruz işte..:51:

Bizimki kişiniz,iş dolayısıyla pazara gidemiyoruz,herşeyi marketten alıyoruz.bir gidişimizde 200 tl gidiyor ,herhalde 10 günde bir gidiyoruz ben hafta içi şok var burada oradan takviye de yapıyorum.evde sabah kahvaltı ve akşam yemeği yiyoruz.aslında burada bir kasap var yakın ama daha cesaret edip de alamadım,sebze,et,tavuk dengeli bir şekilde yapmaya çalışıyorum.akşam yemeğinde çorba ,bir ana yemek,salata artı eksi pilav makarna oluyor.biz çok kuruyemiş,meyve suyu alıyoruz.keşke pazara gitsek o zaman sebze meyvemiz daha taze olurdu.bir de israf konusuna katılıyorum,mümkün olduğunca hiçbirşeyi dökmeyip,israf etmemeye çalışıyorum.dün. 3 mandalina bozulmuş dolapta atarken çok üzüldüm

Bizimki kişiniz,iş dolayısıyla pazara gidemiyoruz,herşeyi marketten alıyoruz.bir gidişimizde 200 tl gidiyor ,herhalde 10 günde bir gidiyoruz ben hafta içi şok var burada oradan takviye de yapıyorum.evde sabah kahvaltı ve akşam yemeği yiyoruz.aslında burada bir kasap var yakın ama daha cesaret edip de alamadım,sebze,et,tavuk dengeli bir şekilde yapmaya çalışıyorum.akşam yemeğinde çorba ,bir ana yemek,salata artı eksi pilav makarna oluyor.biz çok kuruyemiş,meyve suyu alıyoruz.keşke pazara gitsek o zaman sebze meyvemiz daha taze olurdu.bir de israf konusuna katılıyorum,mümkün olduğunca hiçbirşeyi dökmeyip,israf etmemeye çalışıyorum.dün. 3 mandalina bozulmuş dolapta atarken çok üzüldüm

Ben yeni taşındım, buranın pazarı Cuma günü kuruluyomuş
Haliyle gidemiyoruz çalıştığımız için
Ama 2 durak ötede annemlere yakın Cumartesi pazarı var
Bizde Cumartesi 1 e kadar çalıştığımızdan pazara yakın bi durakta iniyoruz iş dönüşü, sonra poşetlerle 2 durak daha otobüse biniyoruz :1:
İyi de oluyor

Eski evimizde Pazar günü pazar kurulsa bile ya üşengeçlikten ya dğün gezme vs. yüzünden gidemiyorduk
Böyle daha iyi oldu
Fiyatlar da daha uygunmuş, ürünler de daha güzel

Ben yeni taşındım, buranın pazarı Cuma günü kuruluyomuş
Haliyle gidemiyoruz çalıştığımız için
Ama 2 durak ötede annemlere yakın Cumartesi pazarı var
Bizde Cumartesi 1 e kadar çalıştığımızdan pazara yakın bi durakta iniyoruz iş dönüşü, sonra poşetlerle 2 durak daha otobüse biniyoruz :1:
İyi de oluyor

Eski evimizde Pazar günü pazar kurulsa bile ya üşengeçlikten ya dğün gezme vs. yüzünden gidemiyorduk
Böyle daha iyi oldu
Fiyatlar da daha uygunmuş, ürünler de daha güzel

Biz de yakın bir pazar bulup bir şekilde gitsek çok iyi olur.geçen Carrefour'a gittik sebzeler resmen çürük çarıkta çok kötüydü.migrosta daha güzelini bulduk ama pazarın fiyatı ve çeşidi tabi yok:31:

arkadaşlar bende söylicem mutfak masrafımı biz iki kişiyiz eşim evde kahvaltı yapmıyor birlikte çalışıyoruz iş yerimiz var bende zeytin peynir aldım işyerimize koydum simitle yada ekmekle yiyoruz kahvaltı oluyor öğlenleri dışardan yiyoruz akşamlarıda tek çeşit yemek salata yada kuru fasülye gibi yemekler varsa birde pilav yapıyorum ayda en fazla 150 lira gidiyo şimdiye kadar bir marketden 60 liradan fazla alışveriş yaptıgımı hatırlamıyorum meyve ve sebzeyide pazardan alıyorum akşamdan ekmek kalırsa bayatlamasın diye iş yerimizde tost yapan amcaya veriyoz oda bize tost yapıyo idare olup gidiyoruz ama çocuk olunca tabiki değişecek

Vallahi si150-200gidiyor diyenlere imrendim ama pek inanamadim...buna gore biz yemiyoruz ogutuyoruz..bir miafir gelse bu kadar gidiyor nasil basariyorsunuz hayret??tam hesap yapmadim ama 3kisiyiz kizimin bez ve islak mendil masrafi var sadece ama cok gidiyo bizde..galiba biraz duskunuz yemeye her markete gidiste en az 50gider o da oylesine girince..ama hic biseyden kismayiz sukur alabiliyoruz Allah olmayanlarada yardim etsin bizlere vesile olsun biz de yardim edelim...benim esim hep der yemekten fakir olunmaz gitsin diye..ama savurmam nerde indirim var takip ederim , yazin buzlugu doldururum, sebze mryve pazardan yada halk gunlerinde alirim..konu sahibi yemekten oek kisilmaz en azindan biz kisamiyoruz yapacak bisey yok cm ozenmisimdir yemege duskun olmayan insanlara:)

Biz de yakın bir pazar bulup bir şekilde gitsek çok iyi olur.geçen Carrefour'a gittik sebzeler resmen çürük çarıkta çok kötüydü.migrosta daha güzelini bulduk ama pazarın fiyatı ve çeşidi tabi yok:31:

Cumartesi veya Pazar bize uyuyo sadece çalıştığımız için.
Cumartesi annemlerin semtine kuruluyo pazar, öğleden sonra iş çıkışı gidiyoruz ordan 3 durak otobüsle eve dönüyoruz biz.
Eskiden daha uzaktım, şimdi yakına taşındım anneme. Yabancısı olduğum bi semt değil

Siz de tatil günlerinizde bi bakın nerede pazar kuruluyor
Belki bulursunuz
Ben marketten aldıklarıma bakıyorum üstü böyle buruştu buruşacak gibi salatalıklar, pazardan aldıklarım hiç öyle değil

Back
X