Mutlaka Çok Büyük Problemler mi Olmalı???

birgaripedacik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2018
306
166
18
Merhaba kızlar günlerdir kafamda bu düşünce dolanıp duruyor boşanmak için mutlaka çok büyük problemler mi olmalı??
Annemle konuştum boşanmak istediğimi söyleyince aldığım tepki dövüyor mu?? sövüyor mu?? gözü dışarda mı?? saçmalama ne boşanması millet ne dertler çekiyor falan filan dedi yani ailem karşı boşanmama

Detay verecek olursam;

Biz eşimle iki yıl önce evlendik çocuğumuz olmadı.
Aynı kurumun farklı birimlerinde çalışıyoruz ikimizde devlet memuruyuz.
Severek evlendik ama bazı yönlerini sonradan öğrendim.

Sebeplerime gelince;

-Çok çocuksu ve şımarık aramızda dört yaş var ama on yaşda olsa yine şımarık olurdu sanırım
-Kafası çok rahat yarınını hiç düşünmez
-Sadece ve sadece kendisini ve kendi ailesini düşünür (annesini 5 aylığına bana sormadan davet etmişliği var)
-Sınırsızca para harcar (şöyle söylim kendine para ayırır eve 2000 lira verir ama o 2000 liranın 1500 lirasını yine kendine harcar)
-Gebelik için yaklaşık 1.5 senedir doktora gidiyorum bu süreçte sadece 1 kere benimle geldi oda sperm testi yaptırmaya her seferinde yanında olmak istiyorum ama izin alamıyorum dedi ama haftaiçi maç için Ankaradan kalkıp Kayseriye gitti (yarın için özel bir hastaneden randevu almıştım elimizdeki parayı tükettiği için iptal ettim bu denli düşüncesiz)
-Hep ailem annem babam dedi evlendiğimizin ikinci ayında ailemi yanıma alcam dedi
-Hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı için tedaviyi reddetti kendisini rahatsız etmiyormuş (çok konuşup lafın sonunu getiremiyor, konuşurken çok uzatıyor ayrıca kaç tane tencere demlik yaktı, kaç kere cüzdan kaybetti sayısını kendi bile bilmiyordur)
-Pasaklı ve dağınık (diş fırçalamaz mesela öperken iğreniyorum)
-Evlenirken herşeyi kendimiz yaptık ve ciddi borca girdik zor geçindiğimiz zamanlarda bile zevkinden asla taviz vermedi (sigaranın en iyisi, ayakkabının en iyisi v.b.)
-Benimle hiç kötü olmaz ama bildiğini yapar.
-Son zamanlarda ufak tefek yalanlarda söylemeye başladı.
-Bana güvenmez sürekli peşimde telefonlarım kurcalanır çantam kurcalanır.

Tüm bunlara rağmen en iyi tarafı anlayışlı olması istemiyorum dediğim hiçbirşey için zorlamaz beni ama buda yetmiyor bana kaldıramıyorum tüm bunları siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız???

Hayatinizin geri kalanini bu adamla devam ettirebilir misiniz? Guvensizligi bile bence baslibasina bosanma sebebi. Karar sizin hayat sizin insanlari bosverin onemli olan sizin ne istediginiz ne beklediginiz gerisi hikaye. Sizin ihtiyaciniz oldugunda yaninizda olmayan koca niye var konu mankeni mi?

Ablacim su adamlari niye iyice tanimadan evleniyorsunuz?
Evlenmeden once opusmediniz mi mesela, o zaman da agiz sagligi eminim aynidir.
Evlenmeden once de dikkat eksikligi vardir, cunku bu durum bariz belli oluyor. Kafalari dagiik oluyor, konusurken konudan konuya atliyorlar, belli oluyor yani.
Konuya cevap: Bir omur gecirmek istemiyorsunzu madem, bosanin.

Eşinizin herşeyi batmaya başlamış size ,demekki sevginiz bitmiş .:işsiz:
Eşinizle konuşup sizi rahatsız eden şeyleri açıkça konuşun ,baktınız hala bir değişiklik yok ozaman kararınızı verirsiniz
Hayat sizin hayatınız kendinizi nasıl mutlu hissedecekseniz öyle yaşayın

Hayatlarımız ve kafa yapılarımız annelerimiz gibi değil ki, jenerasyon farkı var, dünya değişiyor, kadının konumu değişiyor. Eskiden mecburi sürdürülen evlilikler daha fazlaymış, çünkü erkek egemenliği ve erkeğe bağımlılık daha fazla söz konusuymuş. Kısaca annenizin sözlerini değil, kendi mantığınızı dinleyin. Şu saydıklarınız benim için boşanma sebebidir. Sorumsuz harcamalar, eşinin yanında olmayan bir adam, psikolojik destek alması gerekirsen savsaklamalar, üstüne kişisel bakımını bile aksatmak, bencillik, şımarıklık... Yani karakteri fiyasko bir adam çıkıyor ortaya... Karakter büyük bir problem değil mi sizce? Bir de madem bu adam böyle, ihtiyacınız olduğunda yanınızda bile değil, neden 1,5 senedir çocuk için tedavi görüyorsunuz kısmına takıldım. Ya hamile kalsaydınız kısmını düşündünüz mü? Geleceğiniz bu kadar belirsizken, neden çocuk yapma konusunda bu kadar istikrarlısınız?

birgaripedacik birgaripedacik
Bu kişiyle siz aynı evi ve hayatı paylaşıyorsunuz, insanlar değil. Bizim milletimiz ancak konuşmayı bilir. O yüzden hayatınızın geri kalanını bu adamla geçirmek istiyor musunuz buna ancak siz cevap verebilirsiniz.. bu cevaba gore de kararı siz vereceksiniz.

Diğer taraftan madem aklınızda soru işaretleri var bebek için çabalamayın derim.

Canım bahsettigin şeyler küçük problemler değil.İllaha şiddet veya aldatma gerekmez bir ilişkinin bitmesi için...artık onun bedenini tensel olarak istememem dahi yeterli benim için.Ancak lütfen kafanı biraz toparla ve once ne yapmak istediğine karar ver.Bir yandan bir ilişkiyi bitirmeye çalışman öbür taraftanda tüp bebek için doktor randevusu alman senin de şu an gelgitler yasadigini düşündürdü bana

Hayatinizin geri kalanini bu adamla devam ettirebilir misiniz? Guvensizligi bile bence baslibasina bosanma sebebi. Karar sizin hayat sizin insanlari bosverin onemli olan sizin ne istediginiz ne beklediginiz gerisi hikaye. Sizin ihtiyaciniz oldugunda yaninizda olmayan koca niye var konu mankeni mi?
bende çok sorguluyorum bunu ama aileme bu sebepleri kabul ettiremem sanırım sonuçta annem babam gibi bir adama katlanmış ömrünün yarısından çok fazla bir süre bunları sorun olarak görmüyor bile

Ablacim su adamlari niye iyice tanimadan evleniyorsunuz?
Evlenmeden once opusmediniz mi mesela, o zaman da agiz sagligi eminim aynidir.
Evlenmeden once de dikkat eksikligi vardir, cunku bu durum bariz belli oluyor. Kafalari dagiik oluyor, konusurken konudan konuya atliyorlar, belli oluyor yani.
Konuya cevap: Bir omur gecirmek istemiyorsunzu madem, bosanin.
tanıdığımı düşünmüştüm evlenmeden önce mis gibiydi dişleri ilk başlarda fırçalıyordu sonra sonra bıraktı

Eşinizin herşeyi batmaya başlamış size ,demekki sevginiz bitmiş .:işsiz:
Eşinizle konuşup sizi rahatsız eden şeyleri açıkça konuşun ,baktınız hala bir değişiklik yok ozaman kararınızı verirsiniz
Hayat sizin hayatınız kendinizi nasıl mutlu hissedecekseniz öyle yaşayın
çok konuştum artık farketmiyor

Sorumluluk bilinci olmayan biriyle hayat çok çok zordur.
Eşiniz evlilik insanı değil. Onun size güven vermediği gibi(gelecek kaygısı), o da size güvenmiyor..

Böyle biri nasıl baba olur bence tecrübe etmeyin derim. Bazı şeyler geri alınamaz çünkü..
Hiç bir anne evladı doğduğu için pişmanım demez. Ama yanlış zaman ve yanlış kişiden olduğu için pişman olur..

Back
X