Mutlu evliliği olan var mi?

O kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?🥲
doğru insanı bulursan neden olmasınki,bende boşandım gerçi😂

+iyi bir kayınailesi olan var mı ? Ben de bunu çok merak ediyorum
İyilik ve kötülükten kastınız ne ? Mesela benim kayınvalide genel olarak zor biri . Karismayi sever ,önerilerde bulunur . Şunu soyle yapın ,bunu böyle yapın gbi . Bu onu kötü yapmıyor bana göre . Eşimse hayatına müdahale ettirmeyi sevmez genel olarak . Bana gerek kalmıyor yani .Dolayısıyla bende şimdi bu insanlar için kötü diyemem . Farklılıklara alışıyor insan İlk zamanlar bazı şeyler çok garip geliyordu . Bence ozlerinde iyilerse sıkıntı yok.

Hem kızı hem oğlu olan kadınlar damada göre iyi kayınaileyken geline göre kötüyse bu konuda objektif olamayanlar bizleriz.
Benim kayınvalidem iyi insandır çok da severim. Ama kayınpederi zerre sevmem konuşmuyorum da. Ama bu evliliğime engel değil eşim benim yanımda duruyor, mesafeyi koyduk. Zaten başka şehrideyiz bize gelip kalamıyorlar. Haliyle eş ailesi derdim olmuyor. Kötü de olsa kapıyı kapatabilen eştir. Eş iyiyse siz de iyiyseniz evlilik neden kötü olsun

O kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?🥲
7 yıllık evliyim inanki çok mutluyuz ara ara tabiki tartışmalar oluyor ama büyük boyutta deyil saygı sevgi sadakat ve araya 3.kısileri sokmadıktan sonra huzurluyuz mutluyuz

Herkesin mutluluk anlayışı farklı.
Ben evli de olsam bekar da olsam kendi içimde mutlu bir insanım. 39 yaşına giriyorum, kendimi bildim bileli mutlu mutlu uyanırım sabahları. Bir gün of demeden kalkarım yataktan. Mutluluk kendi içimizde,bekarken mutlu bir insan değilseniz evliliğin size mutluluk getirmesini beklemeyin. Önce kendi içinizde çözün olayı.

Hayatta hiç bir şey mutsuz olmaya değmez,evliliğinde üzülen kırılan insan boşansın, kimse kimseyi çekmesin. İlk hatasında sepetlesin herkes. O zaman kimsenin suratı asık olmaz

Eşiminde benimde 2. Evliliğimiz. Hayattan kopmuş kimseye güveni olmayan travmalı evliliklerde çıkmış ve asla evlilik düşünmeyen 2 insandık. Arkadaşlar tanıştırdı çok ısrar ettiler öylesine yemeğe gittik kalabalıktı zaten hiç konuşamadık daha doğrusu tanışmakta istemiyorduk. Sadece maksat arkadaşları kırmamak belki biraz sohbetti. Ama o sohbet çok güzel devam etti Sanki Allah beni onun onuda benim için yaratmıştı. Kafalarımız düşüncelerimiz hayata bakışımız ve sadece huzur olan bi hayat isteğimiz bizi dahada bağladı. Ağır şeyler yaşamıştık ikimizde yaralıydık. O yaraları birbirimize sarılarak sardık. Sevgiyle ve en önemlisi saygıyla kapattık. Çok maddi sıkıntılar yaşadık ama bir gün olsun yok demedik şükür dedik. Onun bir oğlu benimde bir kızım var. Evladımı benden daha çok sevdi bende öyle. 3 yılı doldurduk ve ailemize birde ufaklık eklendi şimdi 7 aylık olucak.
Yani demem o ki karşılıklı beklentiler önemli eşinden ne beklediğin evlilikten ne beklediğin önemli eğer ne istediğini biliyorsan gerçekten mutlu olabilirsin. Belki de bizi bugün birbirimize bağlayan yaşadıklarımız hayat tecrübelerimiz. Yaşadıklarımızdan ders çıkarıp yola öyle devam ediyoruz. Saygıyı ve sevgiyi herzaman korumaya çalışıyoruz. Evliliği sürdürmek güzelleştirmek 2 kişinin elinde.

Hayat bile tek düze değilken evliliklerde tek düze gitmiyor. Kimiz zaman çok kötü dönemler geçiriyorsunuz kimi zaman mutlu oluyorsunuz.
Bu biraz da evlendiğiniz kişi ile alakalı.
Mesela ben çok ilişki yaşadım saçma sapan ilişkilerim oldu. Bazılarıyla evlilikten döndüm. Şimdi dönüp baktığımda iyi ki olmamış evlensem kesin boşanırdım dediğim çok oldu.

Eşimi ile evlendiğim için şanslı hissediyorum kendimi. Başlarken çok tereddütlüydüm. Zor zamanlarımız da oldu ama mutlu zamanlarımız çok daha fazla.
Yani evlilik uzun bir yolculuk ve bu yolculukta sizinle el ele yürüyecek biriyle yapmanız mutlu olmanıza yeter

kendi kendine mutlu insanlar evlendikden sonrada mutlu olur 😂 evlendikden sonra mutlu olan gormedim gorduklerimde sadece olarak mutsuzlugunu saklayanlar 😒

Çok şükür benim var. Kayınvalidem çok iyi bir annedir. Rahmetli kayınbabam da gerçekten çok iyi bir babaydı. Hep derim keşke daha fazla vakit geçirme imkanımız olsaydı diye.

Var merak etmeyin
10 yıl oldu, iyi ki yapmışım diyorum

8 yıllık evliyiz. Başlarda biraz problemler yaşamış olsakda çok şükür mutlu bir evliliğim var.
Rabbim daim etsin , herkesin ailesi de huzur ve mutluluk nasip etsin inşallah.

varsa da bu bölümde değil :KK45: şaka şaka. Valla benım cevremde var, gayet sevgili, saygılı şekilde sürdürenler, emek verenler ve çabasının karşılığını görenler var.

kendi kendine mutlu insanlar evlendikden sonrada mutlu olur 😂 evlendikden sonra mutlu olan gormedim gorduklerimde sadece olarak mutsuzlugunu saklayanlar 😒
Ay ne alakası var Allah aşkına. Her genelleme gibi saçma.
Bekarkenki hayatım özgür ve rahattı ama yine de evliliği daha çok seviyorum. İnsanın yanında hep güvendiği bir dert ortağının olması, sırdaşının olması ne kadar güzel. Sevdiği biriyle uyuyup uyanmak da gayet keyifli. Her evliliği böyle genellemeyim 8. Senedeyiz çok da mutluyum bekarlıktan çok daha güzel bana göre

Çok tuhaf düşünceleriniz var. Sadece muhalefet olmak için yorum yaptığınızı düşünüyorum artık

Back
X