• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu evliliğin sırrı nedir sizce

brs2526

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2022
301
459
18
İyi akşamlar diliyorum herkese,
Mutlu olan yazmıyordur belki de ondan bu kanıya varmışımdır ama burayı okurken insanda bir evlilik korkusu oluşuyor ister istemez. Boşanan, aldatılan, eşi ve eşinin ailesinden psikolojik şiddet gören ne çok kadın varmış diyorum. Halbuki günlük hayatımızda dışarıdan bakarken herkes çok mutlu görünüyor.
Özellikle ‘mutlu’ olan evli kadınlara bu sorum. Mutluluğun sırrı nedir sizce bir evlilikte. Veya evlilik sürecine girecek kardeşlerinize vereceğiniz tavsiyeler nelerdir. Sizce siz meye dikkat ettiniz de mutlu bir evliliğiniz oldu?
Aklıma esti sormak istedim. Biz de tecrübelerinizden faydalanmış oluruz hem..

Mutlu olan yazmıyordur belki de ondan bu kanıya varmışımdır ama burayı okurken insanda bir evlilik korkusu oluşuyor ister istemez. Boşanan, aldatılan, eşi ve eşinin ailesinden psikolojik şiddet gören ne çok kadın varmış diyorum. Halbuki günlük hayatımızda dışarıdan bakarken herkes çok mutlu görünüyor.
Özellikle ‘mutlu’ olan evli kadınlara bu sorum. Mutluluğun sırrı nedir sizce bir evlilikte. Veya evlilik sürecine girecek kardeşlerinize vereceğiniz tavsiyeler nelerdir. Sizce siz meye dikkat ettiniz de mutlu bir evliliğiniz oldu?
Biseye dikkat ettigimi düşünmüyorum öyle denk geldi
Allah'ın merhameti diyelim 🤷

Biraz nasip tabi nasıl denk geleceği aynı eve girmedikce belli olmaz.
Karşılıklı saygı önemli ya bide yani asla ateşe körükle gitmemek lazm yeri gelince sen suscan yeri gelince o. Dengeyi sağlamak önemli

ben den evlenecek arkadaşlarımıza tavsiye olarak .
1- aile kültürü diyorum , eş adayı ne kadar iyi olursa olsun ailesi baskıcı ve yapışkansa sıkıntı çıkıyor. yani kayınvalide gelinini mal gibbi görmeyecek . birey olarak görecek

2- 1 ci madde uygunsa eş adayıda eşini birey olaraka görüyor ve saygı duyuyor.

3- merhametli ve iyi niyetli olacak . bunlar yoksa çok sıkıntı çıkıyor. empati kuramdımı kadın kendini değersiz hiisseder.

4- kadın şımarıklık seviyesinde adamdam ilgi beklemeyecek . hata yaptığında uzatmayacak

5-çok beklentiye girirlmeyecek

Evlilik özünde bir kumar, siz ne kadar mükemmel olursanız olun karşınızdaki görmek istemiyorsa ya da problemliyse o iş kesinlikle yürümüyor. Bdvdeki konulara bakarsan mutlu evlilik yok zaten.

İlk adım kartlarını açık oynamak ve karşındakinden de bunu beklemek. İki taraf da kendisi gibi davranırsa en azından doğru bir tanıma aşaması yaşanıyor.

Kesinlikle ilkeli ve tutarlı olmak lazım, çizgileriniz net olmalı, bu gün kızdığınızı yarın normal karşılamamalısınız. İşine gelmeyen çabucak yolunuzdan çekilir böylece.

Sorunlara bakışınız kesinlikle objektif ve somut olmalı, hatalı taraf hatasını kabul etmeli ve düzeltmeye çalışmalı.

Aileler konusuna gelince; kimse benim ailem dememeli çünkü artık "benim ailem" kavramı anne babayı değil karı kocayı yani yeni çifti kapsıyor. İki taraf da dış mihraklara karşı eşini korumalı. Tabi bu eş haksız olduğu durumlarda geçerli değil. Tabi hatalı eşi uyarmanın da bir adabı olmalı dış mihraklar karşısında onur kırıcı davranışlar sergilenmemeli. Ortada sorun çıkaran bir kayın aile varsa kimin ailesi olduğuna bakılmaksızın durum objektif olarak değerlendirilip çözüm üretilmeli.

Kabul edilmesi gereken temel unsur kimsenin kök ailesine hükmedip kontrol edemediği, kök ailelerin yaptıkları için eşler asla birbirini suçlamamalı.

Geçmiş bitmiş tatsız olayları tekrar tekrar hatırlayıp hatırlatıp birbirine eziyet etmemek de çok önemli.

Evlilik çok kapsamlı bir ilişki, birbirinin hem dostu hem ebeveyni hem sevgilisi olmayı iyi dengelemek gerekiyor.

Daha çok şey yazarım ama okurken fenalık gelir. kitap olur zaten bu konudan. Çocuk sahibi olmadan önce yukarıdakileri rayına oturtmak en önemli adım sayılır. Gerisi de aynı kurallar çerçevesinde devam eder

Pas..:KK70:
Verebileceğim tek tavsiye ailesi çok önemli bir aile neyse cocuguda odur... anneye babaya saygili yetişmiş. anne babaya saygili baba anneye saygili fikirler özgürce söylenmiş tartışmalar bile konusarak oluyorsa o adam olmuştur..
Babasini annesini taniyacaksin cocuklugunu dinleyeceksin
Hepimizin çocukluğunda travma vardir bir sekilde disari cikiyor. Cikarken tepkilerimiz nasil ona baklamaliyiz

hemen söyleyebilirim size. ailelerden uzak olmak ve maddi sıkıntı çekmemek. Sevgi saygı gibi şeyler bunlar olunca kendiliğinden oluşuyor

Back
X