Mutlu evliligin sırrı nedir

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Diyelim ki siz normal bir es'siniz yani olmasi gerektigi gibi ama esiniz bencil veya anlayissiz veya baska bir olumsuz huyu var

Evlilikte dengeyi nasil sagliyorsunuz?
Tartismalari onlemek icin yani saygiyi yitirmemek ne yapmali?

Iste bencil ve anlayissiz insanlarla hayat guzel gitmiyor maalesef.
O kisinin kendini duzeltmesi lazim ki evlilik de guzel olsun..

ben eşimi hala cok severim oda beni. 10 yıl oldu evleneli. ikimizde özen gösteririz. hala bana cicek alır doğum günümü evlilik yıldönü olsun güzel cestler yapar.
ve biz kavga etmıyoruz . öyle bağıış cağırs yok bizde.
saygı olmazsa olmaz. cinselikte cok önemli. evlılıgı canlı tutar. coğu ciftlerde azalıyor bizde tam tersi. sevgi saygi be birbirine bağlı olcan. bu arada cokta iyi bir baba

Huyu degimiyorsaki zor değişir huy,çok onemseme. Kafana takma. Güzel yönlerini gör ve bunlarla teselli bul sabret.Evlilik bu.

Mutlu evlilik,kabullenmekle oluyor bence de.
Şimdi bakıyorum aslında ne eşim ne ben değişmedik ama eskiye göre daha uyumluyuz,daha huzurluyuz.
Birbirimizi daha iyi tanıdık,sınırlarını sinirlerini öğrendik.Durmamız veya yürümemiz gereken zamanları kestirebiliyoruz:)
Ne sever ne sevmez,neye katlanır neye katlanmaz bilmek kolaylık sağlıyor.Duruşundan bakışından hislerini anlıyorsun.
İlk dönemleri prova gibi düşünürsek,prova yaptıkça mükemmelleşiyorsun diyebilirim.

Tabii bunları küçük sorunlar ve ufak anlaşmazlıklar için söylüyorum.Belli başlı büyük dertler bu konudan ayrı zaten.

Eşim benim kıymetimi bilir, kendi ailesinin yanında da, benim ailemin yanında da beni över, ilgi gösterir, onure eder. Kendinden önce beni düşünür.
O yüzden evli olduğum 8 ay boyunca hiç bir an mutsuz, kötü hissetmedim.

Diyelim ki siz normal bir es'siniz yani olmasi gerektigi gibi ama esiniz bencil veya anlayissiz veya baska bir olumsuz huyu var

Evlilikte dengeyi nasil sagliyorsunuz?
Tartismalari onlemek icin yani saygiyi yitirmemek ne yapmali?
Ama sizin dile getirdiğiniz bu özellikler çok da normal insana özgü değil malesef. Bunlardan biri bile varsa çok zor karşıdakine.
Önce adam gibi adam olacak insanın karşısında da, sonra kendiliğinden var olan saygı korunabilecek. Yoksa insan sinir hastası olmamak için doktor doktor da gezebiliyor, adamla hiç olmaması gerektiği gibi yüz göz de olabiliyor. YavruPancar 'a katılıyorum ben de aynen, onun konularını da bir izleyin derim. O kadar aklı başında ve fedakar bir kadın bile, karşıdaki bencil ya da anlayışsız ise evliliği yürütemiyor işte.
Ama sizi de saygıyı yitirmeme çabanızda takdir ettim. Bunu başaramadığınızı düşünecek bir noktaya gelirseniz zorlamayın, ilişki terapisini ve ayrılığı da gündeme almayı düşünün derim. Çünkü, bir stres dönemi yüzünden geçici ortaya çıkan terslikler dışında, anlayışsızlık ve bencillik bir insanın huyundan ve karakterindense, bence değişmiyor malesef.

Eşinin dediğini ikiletmemek canim buda sürekli verici olmak.

Genel karakteri sakin insanlar iyi anlaşıyor. Kavga gürültü olmuyor. Sorunlar büyümüyor.

aslinda ben su an nisanliyim evlilik oncesi donemdeyiz herkes zor derdi inanmazdim, bahsettigin o stresli surec bu diyebilirim aslinda ama bunlar tatli telas, farzedelim ileride basimiza bir olay geldi bende esimde sakin olmaliyiz, biz ikimizde deliyiz aslinda hemen parliyoruz, acikcasi evlilikten korkuyorum, nisanlimla alakali degil, kendi ailemde ve cevremde hic iyi ornek evlilik gormedim diyebilirim yani genelinde mukemmel evlilik diye birsey yok bunu anladim zaten ama ben o evliligi en az hasarla yasayabilirim insallah saygiyi sevgiyi yitirmeden.. nisanlimin bazi konularda bencillik yapmasindan korkuyorum cunku buna meyilli ... o yuzden hep evlilere soruyorum tavsiyeleriniz neler, neler dogal neler degil, neler problem neler onemsiz konu anlamak istiyorum, olgun olmak istiyorum cunku ben 19 yasindayken daha olgundum kendime cok guvenim vardi ya da daha acemilik vardi bilmiyorum su an 25 oldum ama kendimi kucuk bir kiz cocugu gibi hissediyorum

Bencil ve anlayışşız bir erkekle evliyseniz ağzınızla kuş da tutsanız yürümüyor. Bknz: YavruPancar.

canim konularini bilmiyorum, su an girip okumayada cekiniyorum, belli ki uzulmussun ....

genel olarak ne hissediyorsun, evliligin en basindan bu yana keske soyle boyle yapmasaydim dedigin birsey var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…