- Konu Sahibi pamuksekeripembesi
-
Bu yorumunu okuduktan sonra kendime: ''Harbiden, niye cevap yazdım ki bu konuya ben?'' dedimFormül yazar gibi sıralamış herkes. Komik geldi. 5 yaşında çocuğa sorsan sevgi saygı der zaten.
Kızlar evlilik düşündüğüm bi ilişkim var. Ben aileden mutlu evlilik nasıl olmalı gibi bişey görmediğim için sizlere sormak istedim. Sizlere göre bi evlilikte olması gerekenler nelerdir? Bu soru uzun süredir aklımda çünkü. Elbette sevgi saygı olmalı. Fakat evlendikten sonra fark ettiğiniz neler var?
Saygi en basta gelir. Fazla samimiyet tez ayrilik getirir. Ne cok sıkı fıkı olucaksiniz nede cok uzak her sey kararinda olmali. Senin de esininde ozel bi alanida olmali. Esler birbirlerinin herseyini bilip karistiklarinda suyu cikiyor yuz goz oluyorsun hersey tepe taklak oluyor. Birbirinizin hayatina karsida saygi gosterirseniz sizden mutlusu olmaz. Ben kendi evliligimden yola cikarak yazdim. Mesela biz hep boyle oldugumuz icin bu gune kadar bi sorun yasamadik. Ve cocuklarimiz ufacik birseyde ozur dilemeyi bilir anne babayi ornek aliyorlar cunku.
Kaynanayı niye unuttunOlması değilde olmaması gerekenleri sayayım
- Elti
- Görümce
- Elti
- Görümce
- Elti
- Görümce
Doğru ilk sıra onun hakkıydıKaynanayı niye unuttun
Her bir yetişkin bireyin özel hayati olmak zorunda evliyiz diye tapulumu malimizmiş gibi davranirsak ve herseyine karisirsak bir sure sonra esiniz ya da sevgilinizde bu tutumdan rahatsiz olur sizinde haliyle sinirleriniz yıpranir mesela en basit ornegi sosyal medya ya da whatsap bu tur ozel alan mecralarda ben sahsen esimin benim mesajlarimi okumasini istemem gerek yok neden bilsin benim kiz arkadaslarimla olan sohbeti benim kendime ait te bir hayatim var sonucta o yuzden esiminde sosyal medyasi ve ya whasap mesajlari beni ilgilendirmiyor. Diyelimii arkadaslariyla cikmak istedi ben arkadaslarla bulusucam dedim sizin izin vermeme gibi bir luksunuz yok cunku sizden once arkadaslari vardi. Sizin icinde gecerli bu diyelimki kiz kiza takilicaksiniz ben cikiyorum dediginizde size karisamaz cunku ondan once arkadaslariniz vardi etrafinizda. Evet belki eş sevgili herkesten once geliyor bir yerde ama buna bu sekilde yaklasmak iliskiyede evliligede zarar verir. Hepimiz rahat davranmayi seviyoruz ve hepimizin ara ara kafa dagitmaya ihtiyaci var dertlesmeye ama arkadaslarimizla belkide ailemizle eger iliskide cok fazla sık bigaz edilirsek bir gun demez miyiz yeter ya bende insanim tek basima cikmak istiyorum her gun dipdibeyiz diye. Bazen mesafeli olmak cok daha iyi gelir ozlem duygusu hissederiz kavusma duygusu bunlar guzel seyler. Bu hisleri hissetmeden yasamakta bi zaman sonra olmuyor heyecani kaciveriyor herseyin o yuzden ozel alanlar çok onemli herkesin sagligi icinBu herkesin kendi alanından kastınız ne, her şeyini bilmek sıkıntı demişsiniz. Her şeyi bilmemiz yanlış mı. Açıklayabilir misiniz ben de merak ediyorum
Teşekkürler cevap verdiğiniz için :)Her bir yetişkin bireyin özel hayati olmak zorunda evliyiz diye tapulumu malimizmiş gibi davranirsak ve herseyine karisirsak bir sure sonra esiniz ya da sevgilinizde bu tutumdan rahatsiz olur sizinde haliyle sinirleriniz yıpranir mesela en basit ornegi sosyal medya ya da whatsap bu tur ozel alan mecralarda ben sahsen esimin benim mesajlarimi okumasini istemem gerek yok neden bilsin benim kiz arkadaslarimla olan sohbeti benim kendime ait te bir hayatim var sonucta o yuzden esiminde sosyal medyasi ve ya whasap mesajlari beni ilgilendirmiyor. Diyelimii arkadaslariyla cikmak istedi ben arkadaslarla bulusucam dedim sizin izin vermeme gibi bir luksunuz yok cunku sizden once arkadaslari vardi. Sizin icinde gecerli bu diyelimki kiz kiza takilicaksiniz ben cikiyorum dediginizde size karisamaz cunku ondan once arkadaslariniz vardi etrafinizda. Evet belki eş sevgili herkesten once geliyor bir yerde ama buna bu sekilde yaklasmak iliskiyede evliligede zarar verir. Hepimiz rahat davranmayi seviyoruz ve hepimizin ara ara kafa dagitmaya ihtiyaci var dertlesmeye ama arkadaslarimizla belkide ailemizle eger iliskide cok fazla sık bigaz edilirsek bir gun demez miyiz yeter ya bende insanim tek basima cikmak istiyorum her gun dipdibeyiz diye. Bazen mesafeli olmak cok daha iyi gelir ozlem duygusu hissederiz kavusma duygusu bunlar guzel seyler. Bu hisleri hissetmeden yasamakta bi zaman sonra olmuyor heyecani kaciveriyor herseyin o yuzden ozel alanlar çok onemli herkesin sagligi icin
Rica ederim ne demekTeşekkürler cevap verdiğiniz için :)
Anlayış, anlayış ve anlayışKızlar evlilik düşündüğüm bi ilişkim var. Ben aileden mutlu evlilik nasıl olmalı gibi bişey görmediğim için sizlere sormak istedim. Sizlere göre bi evlilikte olması gerekenler nelerdir? Bu soru uzun süredir aklımda çünkü. Elbette sevgi saygı olmalı. Fakat evlendikten sonra fark ettiğiniz neler var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?