Mutlu olmak için çok fedakarlıklar yaptım ama yine de olmuyor.

Aleyna2020

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
85
35
88
Merhaba arkadaşlar. Biraz uzun olucak benim hikayem: Biz eşimle çok severek evlendik. Ben onu o kadar sevdim ki, kendi memleketimi, ailemi, kariyerimi, arkadaşlarımı arkamda bırakıp Türkiye'ye geldim. Büyük şehirden küçük köy kadar bir şehire geldim. Ama getdiyim günden beri annesi bana kötü davranmaya başladı. Oysa ki, ben yüksek lisans mezunu, oğlu lise mezunu, ben daha önce hiç evlenmedim, oğlu evlenmiş boşanmış, 2 çocuklu. Ama buna rağmen ben düğün, altın fln hiç bişey istemedim. Ve Allah şahit bana bir alyans ve küpeden başka bişey de almadılar. Tam tersi ben iş çıkışı aldığım tazminat parasını (az para da değildi, 10 000$) getirdim eşimin ellerine teslim ettim. Daha sonra ayrı yuvamız olsun diye kendi memleketimdeki evimi sattım, Buradaki annesinin aldığı evi döşedik, eşime sıfır araba aldım kayınpederimin adına, eşimin eski borçlarını kapattım ve yeni bir hayata başladık. Bu arada kv bütün bu yaptıklarım maddi manevi fedakarlıklardan sonra benimle iyi geçinmeye başladı. Daha önce her konuşmasında beni azarlayan, kötüleyen kadın gitti başkası geldi sanki yerine. Ama tabiki ben onun bana yaptıklarını unutmadım, unutamadım.Kendi ismini bile yazamayan bir kadın benim gibi eğitimli, kültürlü, (geçmiş) kariyerinde çok başarılı olan birisini ev işleri yapamadığım için beğenmiyordu. Kısası, evimizi ayırdıktan sonra da annesi bizim evden çıkmaz oldu, sürekli bir arada olmak için elinden geleni yaptı. Her şeye karışıp durması ayrı bir konu zaten. Böylece huzur diye bişey kalmadı bizde. 2 senelik evliyiz ama ben bu kadını halen kabullenemiyorum. Baştan yeni geldiğimde anneciğim anneciğim diyerek peşinden koştururdum ama şimdi oğlunun yanında bile anne demeğe dilim varmıyor. Eşim de annesine çok düşkün onun yüzünden benimle kavga etmekten ben yoruldum, o yorulmadı. Şimdi çok çıkmazdayım, ne yapacagımı bilmiyorum. Bizim tek derdimiz annesi şu an. Takmayım diyorum olmuyor, sık sık gelip benim de çocuğumun da sinirini bozuyor. Her defasında eşimle kavga eder olduk. Bide evin tek oğlu eşim. Babası çok yaşlı, annesi genç ama daha. Kadın eşinin gözüne bakıyor ölsün de, temelli bize taşınsın diye. Ben ona bir kaç saatlık tahammül edemiyorum koca ömür onunla Nasıl geçer hiç düşünemiyorum.. Ne yapacagımı gerçekten şaşırdım..

Neler yapmissiniz oyle siz.
O yaptıklarınızin adi fedakarlik degil, yanlis anlamayin ama cok asiriya kacmissiniz.
Kv ile kavga etseniz esinizin tepkisi ne olur?
Ona gore saygili olmayi vs birakip kavga edip uzaklaştırmayi dusunur musun?

Allah askina gercek mi bu konu? Ne demeye varinizi yogunuzu doktunuz adamlarin eline? Evde mi kaldiniz, kimse mi almadi, kendinizi paranizla mi kabullendirdiniz onlara??? Şaka gibisiniz. Sizinki iyi olmaktan cikmis, baska bir seye girmis de soylemiycem simdi onu.

Merhaba arkadaşlar. Biraz uzun olucak benim hikayem: Biz eşimle çok severek evlendik. Ben onu o kadar sevdim ki, kendi memleketimi, ailemi, kariyerimi, arkadaşlarımı arkamda bırakıp Türkiye'ye geldim. Büyük şehirden küçük köy kadar bir şehire geldim. Ama getdiyim günden beri annesi bana kötü davranmaya başladı. Oysa ki, ben yüksek lisans mezunu, oğlu lise mezunu, ben daha önce hiç evlenmedim, oğlu evlenmiş boşanmış, 2 çocuklu. Ama buna rağmen ben düğün, altın fln hiç bişey istemedim. Ve Allah şahit bana bir alyans ve küpeden başka bişey de almadılar. Tam tersi ben iş çıkışı aldığım tazminat parasını (az para da değildi, 10 000$) getirdim eşimin ellerine teslim ettim. Daha sonra ayrı yuvamız olsun diye kendi memleketimdeki evimi sattım, Buradaki annesinin aldığı evi döşedik, eşime sıfır araba aldım kayınpederimin adına, eşimin eski borçlarını kapattım ve yeni bir hayata başladık. Bu arada kv bütün bu yaptıklarım maddi manevi fedakarlıklardan sonra benimle iyi geçinmeye başladı. Daha önce her konuşmasında beni azarlayan, kötüleyen kadın gitti başkası geldi sanki yerine. Ama tabiki ben onun bana yaptıklarını unutmadım, unutamadım.Kendi ismini bile yazamayan bir kadın benim gibi eğitimli, kültürlü, (geçmiş) kariyerinde çok başarılı olan birisini ev işleri yapamadığım için beğenmiyordu. Kısası, evimizi ayırdıktan sonra da annesi bizim evden çıkmaz oldu, sürekli bir arada olmak için elinden geleni yaptı. Her şeye karışıp durması ayrı bir konu zaten. Böylece huzur diye bişey kalmadı bizde. 2 senelik evliyiz ama ben bu kadını halen kabullenemiyorum. Baştan yeni geldiğimde anneciğim anneciğim diyerek peşinden koştururdum ama şimdi oğlunun yanında bile anne demeğe dilim varmıyor. Eşim de annesine çok düşkün onun yüzünden benimle kavga etmekten ben yoruldum, o yorulmadı. Şimdi çok çıkmazdayım, ne yapacagımı bilmiyorum. Bizim tek derdimiz annesi şu an. Takmayım diyorum olmuyor, sık sık gelip benim de çocuğumun da sinirini bozuyor. Her defasında eşimle kavga eder olduk. Bide evin tek oğlu eşim. Babası çok yaşlı, annesi genç ama daha. Kadın eşinin gözüne bakıyor ölsün de, temelli bize taşınsın diye. Ben ona bir kaç saatlık tahammül edemiyorum koca ömür onunla Nasıl geçer hiç düşünemiyorum.. Ne yapacagımı gerçekten şaşırdım..

sizinki fedakarlik degil, kendinizi kullandirmak olmus. evliliginiz saglam ve siz de mutlu iseniz esinize resti cekersiniz annesi ile bir arada olamayacaginiz konusunda.

Neler yaptın sen ablacım. Okurken ben kahroldum. Kaç hemen kaç kurtul çok geçmeden eski hayatına kariyerine geri dön. Geldiğin ülkeye dön bence burda rahatta bırakmaz o cahiller seni.

Hickimse icin bu kadar fedakarlik yapmayacaksiniz.
Siz kendi degerinizi bilmezseniz kimse size deger vermez.
Aranizda ucurum gibi farklar var bile bile lades demissiniz.

açıkçası durumun zor..çok fazla fedakarlık etmişsin..kayınvalidenin anlayışlı olması gerekiyor..sürekli sana geliyorsa sende sürekli evde olma..işim var de..komşuma gidicem de..

Siz gerçek misiniz? Eğer gerçekseniz fedakarlık değil tabiri caizse e.......k etmişsiniz.

İnanın arkadaşlar, yazdıklarımın fazlası var, eksiği yok. Benim geldiğim kültür başka. Biz kimseye önyargılı yanaşmayız (genelde), hep iyi niyetli oluruz. Ama ben Türkiye'ye geldim, baktım kültür başka. Tabi bir süre yaşamayınca bilemiyor insan. Yaptıklarıma çok pişmanım gerçekten. Ama en azından bundan sonra benim kaybedeceğim bişey yok artık. Geldiğim gibi çocuğumu da alıp gitmesini de bilirim. İşte o zaman benden çok eşim yanacak.

ya şu facedeki sözler öle güzelki.hepsi atasözü oolma yolunda.bi tanesi çok hoşuma gitti.diyorki çok fedakarlık yapınca emin ol daha çok sevilmiceksin aksine daha çok üzüleceksin.nokta.çok fedakarlık çok üzülmek demek şimdi anlıyorum.

İki cocuklu adamla icinize sinen bir dügün bile yapmadan,bütün varınızı yogunuzu önüne sererek evlenmissiniz.Neden?Sırılsıklam asık oldunuz herhalde ki gözünüz birşey görmedi.Kaynanayıda görmeyin yahu ne olacak zaten:S

bu yaptıklarınız kıvanç tatlıtug için bile yapılmaz, bak onun evlendiği kadın bile zerre fedakarlık yapmamıştır

bugüne kadar çok fedakarlık yapıp mutlu olanı göremedik zaten.
hani insan eşi ile birlik olup hayat kavgasında kendinden bir şeyler elbette verir,
çalışır didinir,
bu tarz fedakarlıklara saygım çok.

ama olmayan bir şeyi oldurmaya çalışmak için kendinden geçmek doğru değildir.
mutlu olamazsınız elbette.
siz artık siz değilsiniz ki.

neden eşiniz sizin yanınıza gelmedi, gerçi çocukları varmış.
ne diyeyim, kv yi de içinize sindireceksiniz bir şekilde.

Back
X