Mutlu olmak için çok fedakarlıklar yaptım ama yine de olmuyor.

Kbabaniza bisey olursa onunla yasarim düşüncesini atın kafanizdan herkesin evi var ayri otursun illa bi oğlanın evine yerlescem diye ugrasirlar hiç evlenmeden evlenen el üstünde tutulması gereken sensin onlar değil istemiyorum diyip resti çekeceksin.

peki şuan napıyosunuz? çalışıyor musunuz? çekip gidecek paranız var mı? bu arada sizin aileniz nerden? kimse mi size dur yapma demedi anlamıyorum. bu nasıl bir delilik. biraz detay verir misiniz nasıl tanıştınız bu adamla

ANLAMADIM ki ne şimdi bu ?
Niye bukadar fedekarlık resmen bile bile lades diyip
Varınızla yoğunuzla adama yeterki evlen benimle ben herşeye razıyım demişsiniz
Kariyerli bir insansınız niye bu hayat ,yani Allahım şaşırtmasın ama yeriniz bu olmamalıydı.
Çok merak ettim eşiniz ne işle meşgul yada siz halen çalışmakta mısınız!

bence senin posanı cıkarmıslar gitmeni allahtan arıyolar ki sıra ücüncüye gelsin gibi kv seni bıktırmaya calısıyor.ayni olay etrafımda varda cok benzettim

Merhaba arkadaşlar. Biraz uzun olucak benim hikayem: Biz eşimle çok severek evlendik. Ben onu o kadar sevdim ki, kendi memleketimi, ailemi, kariyerimi, arkadaşlarımı arkamda bırakıp Türkiye'ye geldim. Büyük şehirden küçük köy kadar bir şehire geldim. Ama getdiyim günden beri annesi bana kötü davranmaya başladı. Oysa ki, ben yüksek lisans mezunu, oğlu lise mezunu, ben daha önce hiç evlenmedim, oğlu evlenmiş boşanmış, 2 çocuklu. Ama buna rağmen ben düğün, altın fln hiç bişey istemedim. Ve Allah şahit bana bir alyans ve küpeden başka bişey de almadılar. Tam tersi ben iş çıkışı aldığım tazminat parasını (az para da değildi, 10 000$) getirdim eşimin ellerine teslim ettim. Daha sonra ayrı yuvamız olsun diye kendi memleketimdeki evimi sattım, Buradaki annesinin aldığı evi döşedik, eşime sıfır araba aldım kayınpederimin adına, eşimin eski borçlarını kapattım ve yeni bir hayata başladık. Bu arada kv bütün bu yaptıklarım maddi manevi fedakarlıklardan sonra benimle iyi geçinmeye başladı. Daha önce her konuşmasında beni azarlayan, kötüleyen kadın gitti başkası geldi sanki yerine. Ama tabiki ben onun bana yaptıklarını unutmadım, unutamadım.Kendi ismini bile yazamayan bir kadın benim gibi eğitimli, kültürlü, (geçmiş) kariyerinde çok başarılı olan birisini ev işleri yapamadığım için beğenmiyordu. Kısası, evimizi ayırdıktan sonra da annesi bizim evden çıkmaz oldu, sürekli bir arada olmak için elinden geleni yaptı. Her şeye karışıp durması ayrı bir konu zaten. Böylece huzur diye bişey kalmadı bizde. 2 senelik evliyiz ama ben bu kadını halen kabullenemiyorum. Baştan yeni geldiğimde anneciğim anneciğim diyerek peşinden koştururdum ama şimdi oğlunun yanında bile anne demeğe dilim varmıyor. Eşim de annesine çok düşkün onun yüzünden benimle kavga etmekten ben yoruldum, o yorulmadı. Şimdi çok çıkmazdayım, ne yapacagımı bilmiyorum. Bizim tek derdimiz annesi şu an. Takmayım diyorum olmuyor, sık sık gelip benim de çocuğumun da sinirini bozuyor. Her defasında eşimle kavga eder olduk. Bide evin tek oğlu eşim. Babası çok yaşlı, annesi genç ama daha. Kadın eşinin gözüne bakıyor ölsün de, temelli bize taşınsın diye. Ben ona bir kaç saatlık tahammül edemiyorum koca ömür onunla Nasıl geçer hiç düşünemiyorum.. Ne yapacagımı gerçekten şaşırdım..

Bu yaptığın fedakarlık değil güzel kardeşim
Senin ailen, insanın yok mu, kimse sana ne yapıyorsun demedi mi ?
Allah aşkına varını yoğunu bir evlilik için harcamışsın, değer mi ?
Böyle insanlara dökersen paranı işte böyle bitince beğenilmezsin
Kaç kurtul bu aileden, hayatını yeniden inşa et, resmen sömürmüşler seni

Bu ne be enayiliğin adı ne zaman fedakarlık oldu. Sizin gibi eğitimli kariyerli vs bir insan bu söylediklerinizi nasıl yapar aklım almıyor. Eğer yaparsa işte böyle adını bile yazamayan kv tarafından hor görülür tabi. Neydi derdin arkadaşım 9 çocukla mahzaradamı kaldın kel misin kör müsün derdin neydi gül gibi hayatını bırakıp hem maddi hem manevi anlamda bu adama gittin. Akıl tutulması dedikleri bu olsa gerek. Senin hiç mi sevenin ailen büyüğün yoktu da sana dur diyemedi? Eşin dünyanın en iyi adamı olsa kaç yazar. O aşk sandığın duygu var ya (ki aşk falan değil seninki gerçekten akıl tutulması olsa gerek) geçince o eğitim kütltür yaşam koşulları farkı öyle bir ortaya çıkarki pabuçsuz kaçmak istersin geldiğin memlekete. Yazık çok yazık gerçekten ne deyim allah akıl versinde bundan sonra biraz aklını kullan bari.

Herkes "Bunun adı fedakarlık değil" demiş de arkadaşlar, bunun adı tam olarak fedakarlık.
Sorununuz şu ki, aşırıya kaçmışsınız ve karı - koca ilişkilerinde vericiliğin karşılıklı olması gerektiğini unutmuşsunuz.

Bu yaptıklarınızı yapsa yapsa ancak, bir anne evladı için yapar. Siz eşinizi evladınız gibi kalkındırmış, fedakarlıklarınızı göreviniz haline getirmişsiniz. Buradan dönüş zordur ve hiçbir zaman eskisi gibi olmaz.
Bir şeyleri yıkmanız lazım ki yeniden inşa edilebilsin.

Eşinizi karşınıza alın ve (sinirlerinize hakim olarak) artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini, çünkü kendinizin değiştiğini, şartların sizi değişime ittiğini güzelce izah edin. İlk evlendiğiniz zamanki kadın ile şimdiki kadın arasında farklar olduğunu, hiçbir fedakarlığınızı eşinizin yüzüne vurmadan anlatın. Buradan yürüyün...

"Üzerinize vazife" algısını yıkmaya çalışın önce ki "Sen çok değiştin" diyemesinler, "Bu kadın bizim yüzümüzden değişti" desinler. (Tabi idrak edebilirlerse...)

Bu yaptiklarinin adi fedakarlik degil. Baska bisey. Ama yazmıycam!

Katılıyorum, şimdi banlanıcam ama fedakarlık değil düpedüz aptallık bu. Okuyanlar aman ne fedakar kız değil ne aptal kız demişlerdir muhtemelen.

Y.lisanslı halinle köyde otur bir kocakarının derdini çek aferin konu sahibesi!!!!!

Ben anlayamadım orda hiç erkek yok muydu böyle işlere girdin kardeşim? Yüzüne bakılmayacak çirkinlikte bir tip misin ki, hiçbir yönden sana denk olmayan biriyle evlenmek için üstüne para verdin???? Evlenmek için üstüne 10000$ verecek kadar nı çaresizdin? Eğer durum bu değilse cidden anlayamıyorum. Yurtdışındaki mis hayatını ezilmek için bu kızlar neden bırakıyorlar biri bana yazsın açıklasın Allah aşkına. Ben akıl sır erdiremiyorum artık.

Aman tanrım, 10 bin dolar, ev satmak, altına araba çekmek.

Eşimi şuan arayıp hesabına 1.000 lira gönderdim desem
şoka girer, çıkamaz.

Bunun adı fedakarlık değil ama yaa..

Arabayı neden kp adına aldılar mesela :KK51:
Kaldı ki eski borçlarına kadar silip süpürmüşsün.

Arkadaşlar, lütfen, üslubumuza dikkat edelim. Her kes kendi kültüründen yola çıkarak bakıyor olaya ve bu çok normal. Ben şöyle düşündüm: benim zaten bir tane daha Evim var memlekette, kirayesini de alıyorum. Burda da rahatım olsun diye Öyle yaptım, aldığım mobilyayı kendim de kullanıyorum, arabaya bende biniyorum. Kariyere gelince ben zaten çalışma iznimi alır almaz yine işe başlayacam, eski imkanlarımı yine geri alacam bundan eminim. Biz eşimi çok severek evlendik ve halen de aynı. Eşim benim ağzıma bakar beni Mutlu etmek için ne yapacagını şaşırır. Çocukları zaten yurtdışında kalıyor, senede bir kez tatile gelirler. Tek sorunumuz dediğim gibi kv. Anlamaz etmez, tam bir cahil. Yüz vermemeye çalışıyorum, bir süre etkisi olur, gelmez bize, sonra yine aynı. Bu şehirden gitmeyi düşünüyoruz, öyle olursa belki uzak kalır. Ama kp ölünce başımıza kalır, orasını bilmiyorum artık.

16 yaşında aklında kavak yelleri esen yeni yetmeler gibi ileriyi düşünmeden paldır kültür hayatınızı elinizle batırmış, adını da fedakarlık koymuşsunuz. Siz kendi hayatınızı, sizi siz yapan her şeyi silerek mutlu bir evlilik satın alacağınızı sanmıştınız? Ne saflık... Evlenmek için bunlara ihtiyaç duyan evlilik baştan sakattır zaten. Ne diyelim, yapmasaydınız. Şimdi ya bu deveyi güdün, ya bu diyardan gidin. Çok bir şey beklemeyin. Sizin bu evliliğinizden pek adam olmaz yani. Baştan belliymiş.

Yaptığın fedakarlık değil duygusal ticaret.
bu sözü sevmiyorum ama davul bile dengi dengine.
Kayinvalideni degistiremezsin ya olduğu gibi kabul edip kafaya takmayacaksin ya da gorusmeyeceksin. Bence mesleğini yap hem maddi olarak rahatlar hem de gündüz calistigin için bu kadar gormezsin

Anladığım kadarıyla eşinden tarafa şikayetin yok. Yaptıklarına bakılırsa da adamın senin gibi birini başında taşıması gerekir zaten, bunu da yapmayacaksa evliliğin devam etmesinin bir anlamı olmaz. Sizin evlilikte roller değişmiş. Adamla evlenmek için üstüne bir de para vermiş gibi bir şey olmuşsun, kızma ama.
Araba meselesinde kp üzerine yapman büyük hata olmuş. Siz binebilirsiniz ama yasal olarak araba kp in sayılır ve ilerde sizden alırsa arabayı bir hak da iddia edemezsiniz. Arabaya madem siz biniyorsunuz, neden kendi üzerine yapmadın onu anlamadım.
Tamam olan olmuş. şimdi bundan sonrasını düşünmelisin artık. Sanırım adamdan boşanma gibi bir düşüncen yok. Tek sorun kayınvalide sana göre (oysa sen göremesen de aslında tek sorun kv değil). O zaman eşine çok net biçimde bu rahatsızlığı söylemen ve gerekirse başka bir şehre yerleşmen. Kp öldükten sonra kv ile yaşamak istemediğiniz meselesini de eşinin halletmesi gerekir sanırım. şimdiye kadar çok sessiz, pasif kalmışsın ama artık net duruş sergileme zamanın gelmiş. Ola ki eşin kv konusunda bir şey yapmazsa sanırım boşanma yolu gözüküyor. Lütfen bundan sonra bari bir şey yapma. Eşin de sorumluluklarını öğrensin. Devam edersen yapmaya, onların gözünde ezik duruma düşersin, onlarında popolarını kaldırırsın.

Bu işin Eğitimle kültürle falan ilgisi yok . Insan sevince ve Sevildiğini zanne
Arkadaşlar, lütfen, üslubumuza dikkat edelim. Her kes kendi kültüründen yola çıkarak bakıyor olaya ve bu çok normal. Ben şöyle düşündüm: benim zaten bir tane daha Evim var memlekette, kirayesini de alıyorum. Burda da rahatım olsun diye Öyle yaptım, aldığım mobilyayı kendim de kullanıyorum, arabaya bende biniyorum. Kariyere gelince ben zaten çalışma iznimi alır almaz yine işe başlayacam, eski imkanlarımı yine geri alacam bundan eminim. Biz eşimi çok severek evlendik ve halen de aynı. Eşim benim ağzıma bakar beni Mutlu etmek için ne yapacagını şaşırır. Çocukları zaten yurtdışında kalıyor, senede bir kez tatile gelirler. Tek sorunumuz dediğim gibi kv. Anlamaz etmez, tam bir cahil. Yüz vermemeye çalışıyorum, bir süre etkisi olur, gelmez bize, sonra yine aynı. Bu şehirden gitmeyi düşünüyoruz, öyle olursa belki uzak kalır. Ama kp ölünce başımıza kalır, orasını bilmiyorum artık.
Bu işin Eğitimle kültürle ilgisi yok . Insan sevince ve Sevildiğini zannedince iste burdaki arkadaşların enayilik dediği şeyleri yapabiliyor . Yeterki kıymeti bilinsin . Sizin kadar olmasada bende birçok şey yaptım . Sonuç vesafızlık ve boşanma. Ancak zararın neresinden dönersen kârdır . Bir müsibet bin nasihatten iydir . Kaybettikleriniz yerine gelir belki ama burada eşinizin tavrı önemli . Eğer bir Ömür kullanılmaya gidecekse bu iş yol yakınken dönün derim . Herkes her konuda iyi olamaz . Eşiniz annesine dur demeyi bilmiyorsa ve sorunu çözemiyorsa yolu açık olsun . Bunu en iyi siz anlarsınız . Öyle bir dünya yok . Hem Parasını pulunu yiycek hemde ev işlerini yapamıyor diye eleştirme haddini kendinde bulacak . Ev islerini mükemmel yapan ancak bu tek kuruşu olmayan birini alsaydı ozaman . Korkunun ecele faydası yok . Kimin kimden önce öleceğini Allah bilir . Kayınpeder ölünce Başıma kalır düşüncesi çok yanlış . Bu korkuyla yaşamaktansa eşinizi sorgulayın bence . Hersey onda biter

Back
X