Mutlu olmak için...

Kendi kendinizi de mutlu edebilirsiniz :KK66:
Bi örnek lütfen :)

Ben tek çocuğum, hiçbir zaman çok arkadaşım olmadı bilemiyorum ben de yalnız çok iyi idare ettiğimden öyle onlarca arkadaşı olanlardan değilim. Hep tektim, kitabımı tatlımı alır filmimi açardım yeterdi bana. Ya da sinemaya giderdim koymazdı hiç yalnız gitmek, kendime bakım günleri düzenlerdim.

Ama hepsinden önce en önemlisi kendinizi ne olursa olsun sevin ve önemseyin. Sıkıntılı zamanlar, yalnızlıklar geçer yeter ki kendinizi sevmekten vazgeçmeyin. Benim bunu öğrenmek 30 senemi aldı ama inanın bu hayata bir kere geliyoruz her anın keyfine varmalı :KK50:

Ya ben o an ona vurdum ama içim sıkılıyo sanırım rutınlıkten bunaldım ve o an eve yordum :)) Bugun gezınce bıde eşim hedıye falan alınca neşem geldi :KK70:

çok evde kalınca bana da gelirler daralırım illa bi dolansam dışarda çok iyi gelir

Yok sadece mutlu edıcek ınsan lazım değil.
Ben mesela; eşim benı çok mutlu eder ama ben o kadar doyumsuz , okadar şımarığım kı hayatı kendıme zından edıyorum.
2 gundur bunalımdayım neden biliyomusun ? Ev dağınık dıye ..
Dun akşam eşimle toplaıdk her yerı . Sabah kahvaltı yaptık dışarı çıkmak için hazırlanıcakken tekrra benı ağlama tuttu neden ? Toz almadık dıye ..
Eşim sağolsun yıne benı motıve ettı ve toz aldık .
Neden böyle oldugumu bılmıyorum normalde çok mutluyumdur ama 2 gundur boyleyım bugun daha ıyıyım şükür gezmek iyi geldi..

Gezmenin iyi gelmeyeceği bir kadın yok :KK53:

Ben tek çocuğum, hiçbir zaman çok arkadaşım olmadı bilemiyorum ben de yalnız çok iyi idare ettiğimden öyle onlarca arkadaşı olanlardan değilim. Hep tektim, kitabımı tatlımı alır filmimi açardım yeterdi bana. Ya da sinemaya giderdim koymazdı hiç yalnız gitmek, kendime bakım günleri düzenlerdim.

Ama hepsinden önce en önemlisi kendinizi ne olursa olsun sevin ve önemseyin. Sıkıntılı zamanlar, yalnızlıklar geçer yeter ki kendinizi sevmekten vazgeçmeyin. Benim bunu öğrenmek 30 senemi aldı ama inanın bu hayata bir kere geliyoruz her anın keyfine varmalı :KK50:
Şu an kızım uymuyor mesela uykum var ama uyuyamiyorum stresten kafamı duvarlara vurmak üzereyim kendimi sevmeye değil uyumaya bile fırsatım yok ki

Aaaaa bi de dipnot: kedi & köpek sevin besleyin büyük mutluluk. Köpek bakımı daha zor bir hayvan ama kedi olabilir, üç kedim var mutsuz olmaya fırsat bulamıyorum gur gur mır mır :KK68:

Şu an kızım uymuyor mesela uykum var ama uyuyamiyorum stresten kafamı duvarlara vurmak üzereyim kendimi sevmeye değil uyumaya bile fırsatım yok ki

Böyle böyle büyüyorlar ama , inanın bu uykusuz geceler de bitecek :)

Sosyal çevre, aile çok önemli. Etrafında seni gerçekten seven 2-3 kişi olunca zaten Mutlu oluyorsun.

Mutlu olmak için başka insanlara ihtiyacın yok mesela ben ailemden başka kimseyle muhattap olmam çok zorluklar yaşıyorum senin gibi kızınca içime atarım falan ama mutluyum.
Başkasıyla paylaşamıyorsam 16 yıldır yaptığım gibi günlüğüme yazıyorum rabbimle dertleşiyorum.
Zaten Allah var başka kimseye ihtiyaç yok.
Eğer dininize sıkı sıkıya bağlanırsanız eminim iç huzuru elde edersiniz.
Ve tabiki mutluluğu da ..

O kadar haklısın ki iç huzuru sadece Rabbim verir

Mutluluk sizin için nedir?
Herkesin mutluluk kavramı beklentisi farklı. Ben olduğum kişiyi hayatı kabullendim ve gülümseyerek geçirdiğim her vakit benim mutlu olduğum andır. Bazen yalnız başına müzik dinlemek, bazen özenle yemek yapmak, gezmek farklı yerler görmek... Bazende ağlamadığım hergün aslında mutluyumdur. Allah sağlık ve huzur versin. İyi insanlarla karşılaştırsın. Gerisi teferruat. Eğer çok canınız sıkılıyorsa, içiniz karardıysa derdiniz var ise lütfen anlatın, konusun. Kimseye anlatamam diyorsanızda günlük yazın. Anonim blog tutun. Anlatmak,yazmak rahatlatıyor.
Mutlu olmak basit aslında. Küçük şeyler, ince detaylar, güzel sözler, güzel bakışlar bunlar benim mutlu olmam için yeterli...

Çok mu zor tam anlamıyla mutlu olmak ne yapmam gerekiyor ? Siz ne yapıyorsunuz her sorununuzu nasıl çözüyorsunuz.en ufak bir şeyi bile kafanıza takıyor musunuz ? Galiba başka fikirlere ihtiyacım var...
Mutluluğun anılardan oluşan çok anlık bir his olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle uzun süren ve devamlılık arz eden bir duygu değil. Şöyle ki, geriye dönüp baktığımızda, "şunu yaparken mutluymuşum", "oradayken mutluymuşum" gibi şeyleri sıkça düşünürüz. Ancak o anları yaşarken bunun pek farkına varamayız. Bu yüzden mutlu olmak için çok kasmamak gerek. Şu an neden mutlu değilim diye sormak anlamlı değil. Mutluluk, acı gibi uzun süren ve güçlü bir biçimde hissedilen bir duygu değil çünkü.

Mutlu olmak için başka insanlara ihtiyacın yok mesela ben ailemden başka kimseyle muhattap olmam çok zorluklar yaşıyorum senin gibi kızınca içime atarım falan ama mutluyum.
Başkasıyla paylaşamıyorsam 16 yıldır yaptığım gibi günlüğüme yazıyorum rabbimle dertleşiyorum.
Zaten Allah var başka kimseye ihtiyaç yok.
Eğer dininize sıkı sıkıya bağlanırsanız eminim iç huzuru elde edersiniz.
Ve tabiki mutluluğu da ..
Arkadasa katiliyorum kendini dine ver namaz kil kuran oku insanlara yardim et verici ol dedikodu yapilan yerde durma o kadar huzurlu ve guclu hissetceksin ki sirtini Allah a daya insanlar icin dua et hatta nefret ettigin insanlarada dua et bu da cok rahatlatcak seni goren esinde degisecek

sahip olduklarımızla yetinip şükrederek ve dua ederek mutlu olabiliriz.. o kadar şükredecek şey var ki..elimizdekilerle mutlulugu yakalayabiliriz diye düşünüyorum. olmayan şeyler için de elbet olmadığı daha hayırlıdır diye düşünürsek mutlu olabiliriz bence:))

Sadece para veya sadece sağlık mutlu etmiyor insanı bazı şeylerin dengede olması lazım bu denge de hiçbir zaman sağlanmıyor maalesef

Back
X