Mutluluğu yaşayamamak..

Evet aynen öyle tam tersi olsa yorumlar farklı olabilirdi ama bence de öyle iki taraf için içinde aynı insani duygularla

Para kazanmaya çalışırken oldu borç. . Ticaretle uğraşıyor babam..
Evet babam bugüne kadar hep vermeye alışık almaya değil. Onun mahcubiyeti bile üzüyor beni. Bazende diyorum bu sıkışık zaman da hiç evliliği karıştırmasaydım o zaman daha rahat olurdu belki diye. Amann kafamda deli sorular :KK43:
Bu bir süreç hep böyle kalmayacaktır borcu olmayan kim varki zenginden fakirin herkeste banka kredi derdi.kara gün karayip kalmaz elbet geçer düğünü sakin erteleme nisanlina haksızlık etme hayatını erteleme

O kadar altın takılmaz kredi yüksek biraz :KK43: AltınlarLa ancak eşya borçlarımızı kapatabiliriz
Altınları bu ise karıştırma bence başa kalkilir babamın borcuna gitti diye borç ne kadar kaç yıl devam edecek taksitleri.
maaşıyla hal etmeye çalış en azından çalıştım kazandım dersin

Dugun takilarini sakla bankaya ay ordan odersin.birazda kanaat edersim evlenince olur birer.borçta biter gider.sağlığın yerinde olsun ailen sonuçta bu yasa getirmişler seni bişey olmaz.evladin olsun anlarsin sende inşallah.nisanlin çok iyi biriymiş hep öyle kalır inşallah mutlu olursunuz bir omur...

Herkese merhaba
3 yıl önce nişanlimdan ayrilmistim cok zorlu bir surecti sonrasinda gel gitli zamanlar olsa da atlattim ve ayriliktaan sonra 8 ay once birisi hayatima girdi. Ağustos ayinda kismetse evleniyoruz. icim o kadar rahat ki cok mutluyum hersey mukemmel diyebilirim. Onceki iliskimde yasadigim sikintilarin hicbiri yok.. o zamanlar baskasini sevemem derken simdi iyi ki diyorum.. iyi ki ayrilmisim da hayatima simdiki nisanlim girmis.
Is buraya kadar cok guzel ama icinden cikamadigim bir durum var. Mutlulugumu tam olarak yasayamiyorum. Aile olarak cok zor gunler geciriyoruz. Maddi olarak cok kotuyuz ve mucize olmaz ise duzelecek gibi de degiliz. Cok borcumuz var bu nedenle 4 ay once babam icin bir mikar kredi cektim. 3 yılı var calisiyorum ama maasimin buyuk bir kismi krediye gidiyor. kalani da kredi kartima gidiyor ve benim elimde bazen sadece 10 lira kaliyor :KK43: babam verebildigi zamanlar bir kismini veriyor ama cogunlukla veremiyor ve cok uzuluyor.. esyalarimizin taksitlerini odemeye basladik ve her ay sikinti yasiyorum.. ama asil konu ağustos ayindan sonra evlendikten sonra yani babamin krediyi odeyemedigi taktirde benim maasimdan geriye birsey kalmayacak bu evliligimizi kotu etkiler mi bilemiyorum. nisanlim ile bu konuyu konustuk odemeseler bile sikinti olmaz senin ailen benim ailem diyor. biliyorum ki babam ne yapar ne eder oder ama iste.. kira sikintimiz olmayacak ama borclarimiz olacak bizimde esyalari kendimiz aldik.. para sikintisi evliligi her zaman kotu etkiler biliyorum ve bu kadar guzel bir iliskinin bu konu yuzunden etkilnmesini hic istemiyorum yani kisaca cok korkuyorum cok.. aileme ayri uzuluyorum bu duruma ayri. mutlulugumuzu ailecek yasayamiyoruz.. hayat bazen cok yorucu.. sizce evliligim etkilenir mi bu durumdan ne diyorsunuz? Bi taraftan canımdan çok sevdiğim ailem bir tarafta evliliğim.. :KK43:
kusura bakmayin biraz uzun oldu..
hiçte etkilenmez sonuçta üç yıl ömür boyu değilki. nişanlın sorun yok demiş sende üzülme

Herkese merhaba
3 yıl önce nişanlimdan ayrilmistim cok zorlu bir surecti sonrasinda gel gitli zamanlar olsa da atlattim ve ayriliktaan sonra 8 ay once birisi hayatima girdi. Ağustos ayinda kismetse evleniyoruz. icim o kadar rahat ki cok mutluyum hersey mukemmel diyebilirim. Onceki iliskimde yasadigim sikintilarin hicbiri yok.. o zamanlar baskasini sevemem derken simdi iyi ki diyorum.. iyi ki ayrilmisim da hayatima simdiki nisanlim girmis.
Is buraya kadar cok guzel ama icinden cikamadigim bir durum var. Mutlulugumu tam olarak yasayamiyorum. Aile olarak cok zor gunler geciriyoruz. Maddi olarak cok kotuyuz ve mucize olmaz ise duzelecek gibi de degiliz. Cok borcumuz var bu nedenle 4 ay once babam icin bir mikar kredi cektim. 3 yılı var calisiyorum ama maasimin buyuk bir kismi krediye gidiyor. kalani da kredi kartima gidiyor ve benim elimde bazen sadece 10 lira kaliyor :KK43: babam verebildigi zamanlar bir kismini veriyor ama cogunlukla veremiyor ve cok uzuluyor.. esyalarimizin taksitlerini odemeye basladik ve her ay sikinti yasiyorum.. ama asil konu ağustos ayindan sonra evlendikten sonra yani babamin krediyi odeyemedigi taktirde benim maasimdan geriye birsey kalmayacak bu evliligimizi kotu etkiler mi bilemiyorum. nisanlim ile bu konuyu konustuk odemeseler bile sikinti olmaz senin ailen benim ailem diyor. biliyorum ki babam ne yapar ne eder oder ama iste.. kira sikintimiz olmayacak ama borclarimiz olacak bizimde esyalari kendimiz aldik.. para sikintisi evliligi her zaman kotu etkiler biliyorum ve bu kadar guzel bir iliskinin bu konu yuzunden etkilnmesini hic istemiyorum yani kisaca cok korkuyorum cok.. aileme ayri uzuluyorum bu duruma ayri. mutlulugumuzu ailecek yasayamiyoruz.. hayat bazen cok yorucu.. sizce evliligim etkilenir mi bu durumdan ne diyorsunuz? Bi taraftan canımdan çok sevdiğim ailem bir tarafta evliliğim.. :KK43:
Para mevzusu evliligi her zaman kotu etkiler,yanilgisindan kurtul oncelikle.. Iki taraf da insan gibi insansa ve birbirlerine saygilari varsa her seyden once; hic de kotu etkilemez, elele verip asarsin Allah'in izniyle.. Hayat arkadasi olmak dedigimiz sey de bu zaten..
Nisanlin senin maasinin durumunu biliyormus, ona gore kafasinda planlamis olmasi gerekir bazi seyleri.. Guzel yaklasim göstermiş.. Ama sen de ortada suc varmis gibi ezilip buzulerek ve korku icinde olma lutfen..
Allah mesut etsin şimdiden

krediniz biter raht edersiniz.yaoacak bi seyiniz yok . artik bir yola girmissiniz . zaman hızlı gecer . bi bakmissiniz borc yok. :)

Ömrü hayatın boyunca ailen için yapacağın en önemli yardım olabilir. Seni büyütüp bu zamana getirmişler, onlar için 3 yıl borç ödemişin çok mu? Bence babanda okadar zor durumda niye ondan alıyorsunki, alma. Birazda sen onlar için sıkıntı çek. Zaman su gibi akıp geçer, borçlarda biter. Nişanlın açısından düşünme olayı lütfen. Seninle paran için evlenmiyodur yani.

sütten ağzın yandığı için şimdi yoğurdu üfliyorsun ama gerek yok relax ol biraz tadını çıkar yaradan sana ne güzel sıkıntıların sonunda ödül olarak bu ilşkiyi vermiş.rabbim ağzınızın tadını bozmasın inşallah.

Anlayışlı bir eş adayınız var, merak etmeyin borçlarada yeter aldığınız, babanızın çıkaramadığı yerde siz destek olursunuz
Bunları şimdiden düşünüp sıkmayın kendinizi.
En kötü 1000 tl ise kredi babanız 500 tl bile ödeyebilse üstünü siz tamamlarsınız

Herkese merhaba
Bastan konustugunuz icin nisanliniz da sağolsun sorun etmediği icin bence evliliginize golge dusurmez. Kira derdiniz de olmayacakmis. Bence daha fazla stres yapmayin. Ailenize de yazik. Onlar napsin. Bikac sene idare edersiniz. Allah yardım eder.

Evet baştan konuştum ama babam ödüyor şeklinde konuşmuştum şimdi mesela ödeyemiyor pek ama ben söylemedim nişanlıma.. o da baban ödemese bile sıkıntı olmaz hatta gelsinler bizde bile yaşasınlar başımın üstünde yerleri var onlar benim de ailem demişti. Çok iyi bir insan nişanlım aileye çok değer veren biri ama işte insan emin olamıyor bazen korkularım geçmiyor ama gerçekten yaşamadan bilemicem sanırım..
kayinvaldenle mi oturcaksin

Para mevzusu evliligi her zaman kotu etkiler,yanilgisindan kurtul oncelikle.. Iki taraf da insan gibi insansa ve birbirlerine saygilari varsa her seyden once; hic de kotu etkilemez, elele verip asarsin Allah'in izniyle.. Hayat arkadasi olmak dedigimiz sey de bu zaten..
Nisanlin senin maasinin durumunu biliyormus, ona gore kafasinda planlamis olmasi gerekir bazi seyleri.. Guzel yaklasim göstermiş.. Ama sen de ortada suc varmis gibi ezilip buzulerek ve korku icinde olma lutfen..
Allah mesut etsin şimdiden

Çok teşekkür ederim yorumunuz için okudukça daha iyi hissettim :) evetek doğru diyorsunuz hayat arkadaşı olabilmek böyle birşey aslında..

ev kira olmayınca çokta sıkıntı olmaz. düğünde gelen takılarla hem düğün masrafını çıkartırsın, kalırsa borcunu kapatırsın inşallah.

Back
X