Mutluluğum acı veriyor şu an, lütfen yardım edin bana

Valla aldırmak büyük sorumluluk ama bunun yanı sıra kişisel fikrim, bakılamayacak çocuk yapmamak yönünde, ben o söylenen "bebeği veren Allah rızkınıda verir" inanışına katılmıyorum. Çocuk büyütmek sadece karnını doyurmak demek değildir...

Canim ben 11 yillik evliyim 10 yasinda oglum var bende 2.cocugu dusunmuyordum cok buyuk de ev borcuna girmistik ayni gunlerde hamile oldugumu ogrendim bende sevinemedim tek fark esim cok istedi ve sevindi dr a bile insallah yoktur yanlislik olmustur dedim ama vardi bir hafta sonrada kalp atislarini duyduk hic aldirmayi dusunmedim simdi 18 aylik dunya tatlisi bir kizim var borclar odeniyor allah o kadar buyukki verdigi her seyde bir hayir vardir binlercesinin icinden o pihti tutunduysa onunda yasamaya hakki var sen vermedinki onun canini sen alasin simdi olumlu dusunmeye calis moralin bozuldukca yaz kafani bosaltirsin dr a gidemiyorsan saglik ocagina git orada ebe ye durumu anlat onlsr takibe alir sana tavsiyem cocuklarina dort elle saril onlar bizim hayatta basimiza gelebilecek en guzel sey kendine iyi bak

Bakabileceksen onlara iyi bir gelecek verebileceksen dogur;kendi cocuk zevkimiz icin bilincsizce cocuk yapanlara karsi tepkiliyim.

Rabbim bi bebeği verirse onun nasibini de verir merak etme rızkıyla gelir çünkü rızkı bittimi ömrü de biter cana kıydığın an hem vicdanın rahat etmez hemde Rabbim işlerinizin rast gitmesine izin vermez inan o bereket katacak evinize çünkü bizim asgari ücret kadar bile gelirimiz yok elimize çok az para geçiyor fakat hiç zorlanmadık bebek evimize bereket kattı buna inan karşıt düşünceleri olanlar vardır elbette bumları saçma bulabilirler ama cana kıyma o masumun hiç bir suçu yok çok istemişsin hemde

büyükşehir belediyesine bağlı anne çocuk sağlığı merkezleri var.. istersen ınları bir araştır.. sigortan yoksa bile ordan yararlanabilme şansın olabilir belki.. zaten madem hamilesin artık, yeşil kart çıkarmak en mantıklısını.. bundan sonraki süreçte doktor kontrolünde olman gerekecek ne de olsa.. bence bir an evvel başvur..

Ağılda oğlak doğsa otlakta otu bitermiş.
Şu an sizinki bana kalırsa hesapta olmayan bir mutluluğun ilk tepkisi.
Zamanla alışıp seveceksiniz bu fikri...

Sağlıkla kucağınıza aldığınız günleri göstersin Mevlam :Saruboceq:

Aldırmayı düşünmeyin bence.
şu an 11 haftalık hamileyim.
ve aslında hiç çocuk istemiyordum.
aldırmayı düşündüm.
netde aldıranların yazılarını okudum, kürtaj videolarını izledim ve içim burkuldu.
aldıramadım.

ama hamile olduktan sonra hayatımızda bazı şeyler yoluna girmeye başladı.
eşim çalışmıyor. ama şu an devletde çok iyi bir yere tercüman olarak girmek üzere.
çocukla birlikte rızkıda gelmeye başladı.

bence karar vermedne önce çok iyi düşünün.

bence aldırmak gibi bi fikir hiç geçmesin aklınızdan sonuçta istenilerek kalınmış bi hamilelik çünkü 4 aydır korunmuyomuşsunuz.ya en baştan önlemini alcaktınız ama olan olmuş sonuçta günahsız bişeyy kıyamzsınızda bnce aldırmaya.Rızkıyla gelir zaten o dünyaya bn inanıyorum bu lafa.o bi doğsun onu kokladığınızda ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlarsınız...

Çok karışık bir ruh haliniz varmış, önce çocuk istemişsiniz, hamile kalınca da istemiyorsunuz, maddi durumunuz bu kadar kötüyken niye düşündünüz 2. yi, şimdi bir de aldırmaktan bahsediyorsunuz, ben tam olarak anlayamadım ruh halinizi, eğer aldırırsanız da şu an ki durumunuzdan daha çok acı çekersiniz bence.. Bu kadar istemiştim en sonunda oldu gittim canına kıydım diye vicdan azabı çekersiniz.

Büyüklerinizden yardım isteseniz olmaz mı? hem maddi hem manevi anlamda

bir hata var ortada .. hem de çok büyük bir hata...

yüzde yüz emin olunarak,enine boyuna,günlerce ,belki de aylarca düşünüp,hesap edip öyle pratiğe dökülmesi gereken bir konuda gerekli titizliği göstermemişsiniz..
bunun yanında hayat da size acımasızca davranmış(eşiniz ve siz işinizi kaybetmişsiniz ..vs)

şu an büyük bir çıkmazdasınız ve içinizi dökmek için burada konu açmışsınız.. iyi yapmışsınız ama benden size naçizane bir tavsiye.. bebeği doğurup,doğurmama kararını bu forumdan duyacaklarınızla vermeyin.derdinizi paylaşıp,sizinle birlikte üzülmekten öte bu kararla ilgili kimse size yardım edemez.

eşinizle şapkanızı önünüze koyup düşüneceksiniz,neler yapabilirsinz,neler verebilirsiniz diye..
madden ve manen mevcut potansiyelinizi değerlendirip ve öngörülerde bulunacaksınız.bence.
bebeği aldırıp aldırmamanın yanıtı burda değil zira
eğer doğarsa bu çocuğun tüm hayatından siz ve eşiniz sorumlu olacaksınız.
verdiğiniz karar doğrultusunda tekrar gelin,size elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım(ihtiyacınız olursa yeşilkart..vs )

Son düzenleme:
Aldırma yazısını görünce inan tüylerim diken diken oldu (
Sen bilirsin ama aldırma, Allah rızkıyla gönderir kulunu, bunun örneğini bir çok bebekte gördüm ben en yakınıda ablam.

ark sigorta yok diyor ama eş işten ayrılınca 3 ay daha yararlanabiliyor ssk dan
ben devlet memuru oldugum halde inanın özel dr a gitmiyorum maddiyattan dolayı araştırma hastanesinden sırayı alıyorum gerekirse bir iki saat kadar da bekliyorum çok da güzel ilgileniyorlar illa özel dr olması şart değil bence

haklısınızda SANKİ BEN İSTİYORMUYUM BEBEĞİME KIYMAK BEN ONU KAÇ SNEDİR BEKLİYODUM HANİ ANA BÖLE BİŞEY İSTER AMA EŞİME DÜN AKŞAM DEDİM BÖLE DÜŞÜNÜYORUM DEDİM ALDIRMAYI Hİ TEPKİ VERMEDİ BUNA ŞÖLE Bİ BATI NEDEN DEDİ OKADAR NE YORUM YAPTI NEDE BİŞEY ANLAMADIM İŞLERİMİZ BİRANDA KÖTÜOLDU VEİŞTEN ÇIKTI EVİMİZE KİRA TÜM KÖTÜ HABERLER ÜST ÜSTE GELDİ :1no2::a015:

her bebek kısmetiyle nafakasıyla gelir canım ALLAHIN hikmeti sonsuzdur canım keşke eşininde rızası olsaydı belkide eşinin rızası yok diye kendini suçlu hissediyorsundur üzülme her işte bir hayır vardın canım

özele gitmekten deyil sgorta yokt zaten devlet hastaneide sonuçta para istiyor offf ortada kalmış gibym

BİLEMİYORUM İNAN ARADA KALDM ÇOK AZAP ÇEKİYORUM DOĞURUP ACI ÇETİRMEK Mİ YOKSA ALDIRMAK SONRADAN PİŞMAN OLMKMI KÖTÜ:çok üzgünüm:

arkadaşlar beni anlayın ben korunmayı bıraktım veeşimin işi kötü olunca tekrar korunduk ama meğrsem hamileymişim anlamadım hç ideğişiklik yoktu eşimin işten çıktıktan sonra öğrednim ki hamileyim hepsi biranda oldu geişti yaben istermiym evldıma kıymak buraya yazmamın anlamı fikir verin hangi ana iser bunu taştan değil kalbim amailerde aç kalıcaksa böle daha çok acı çekerim ben

İnşallah derse yakaran , İnşa eder Yaradan . . .

Üzülme Allah büyüktür. Sende evdesin belkki evde yapabileceğin bi iş bulabilirsin.

BİLEMİYORUM İNAN ARADA KALDM ÇOK AZAP ÇEKİYORUM DOĞURUP ACI ÇETİRMEK Mİ YOKSA ALDIRMAK SONRADAN PİŞMAN OLMKMI KÖTÜ:çok üzgünüm:

bir şey soracağım

maddi durumunuz çok iyi olsaydı göz kırpmadan doğurur muydunuz yarını düşünmeden

bakamayacağım çocuğu niye doğurayım, düşüncesi nasıl bir olay anlamış değilim. bu dünya bize ömrümüz boyunca refahı vaad etmedi hiçbir zaman. bugün zengin olanların yarın tüm mal varlığını kaybetmeyeceğini nerden biliyorsunuz? dünya malı emanet,verilirkende alınırkende kime soruluyorşakkıdı

ve sağlığım yok diye aldıranlar(çocuğunu biçtirenler) sağlığım var bu çocuğu doğurayım, diyenler ömürleri boyunca sağlıklı -sağlıksız olacaklarının garantisini mi alıyorlar bir yerdenşakkıdı

kime güven bu kadar? kocaya mı mala mı mülke mi? şu dünyada güvenilecek tek varlık var ve o da her şeyi bilen, yaprağın bile kımıldamasından haberi olan Allah

varlığa bir kıvılcım yeter yok olması için.

geleceğimiz hakkında kim ne biliyor? yarının bizi nasıl karşılayacağını ne biliyoruz da "çocuk doğunca bakamaycağım" diyerek onun katledilmesine içiniz el verecek bedeninizin içinde:1ninca:

göz görmeyince gönül katlanacak mıbilmiyorumkismile

gelecek için dua edilir ama gelecek kaygısı ile bir cana kıyılmaz:1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…