Mutsuz bir anne mi yoksa annenin hiç olmaması mi?

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
anneniz mutsuz size ne kadar yansıtmak istemese de ufaktan yansitsa ya da hiç yansitmasa da onun mutsuz olduğunu bilseniz varlığı daha mı iyi olur yoksa böyle bir anne hiç olmasa da olur mu?

Sorumu tam soramamis olabilirim lütfen kusura bakmayın!

Bu bence kişinin annesiyle geçmişine ve ilişkisine göre değişir. Mesela ben annemi aşırı severim çok sevgi dolu bir ilişkimiz vardır. O kadar sene benim ben olmamdaki en büyük pay anneme aittir. Mutluluğumda mutsuzluğumda hep yanımda oldu. Şimdi o mutsuz olsa pek tabii ben de her zaman onun yanında olurum.

anneniz mutsuz size ne kadar yansıtmak istemese de ufaktan yansitsa ya da hiç yansitmasa da onun mutsuz olduğunu bilseniz varlığı daha mı iyi olur yoksa böyle bir anne hiç olmasa da olur mu?

Nasıl bir yansıtmadan bahsediyoruz tam olarak? Burada önemli olan çocuğa bunu nasıl yansıttığı.

Mesela çok gergindir, bunun hıncıyla çocuğa mı bağrıyor sinirleniyor? Yoksa çok üzgün diye, çocuğun yanında çekinmeden ağlayıp duruyor mu?

Ne olursa olsun anne olmalı çocuğun başında hiç olmamasından iyidir. Bakın benim annem beni hiç sevmedi yada sevgisini gösteremedi bilmiyorum ama yinede beni büyüttü iyiki var ya hiç olmasaydı kimlerin elinde büyücektim en azından kişisel bakımımı iyi yaptı görevlerinin hepsini yaptı sevgi dışında

Evi terk etmeyi mi düşünüyorsunuz çocuğu da orada bırakıp?

Mutsuzluğun kaynağını yok etmeli anne, çocuk bir günah keçisi değildir. Psikolojik destek gerekiyorsa almalı, evliliğinde mutsuzsa çocuğuna sarılıp ayrılmalı. İstemediği çocuğu doğurma gibi bir şeyse, mutsuzluğu bundansa çekip gidebilir bence.

Nasıl bir yansıtmadan bahsediyoruz tam olarak? Burada önemli olan çocuğa bunu nasıl yansıttığı.

Mesela çok gergindir, bunun hıncıyla çocuğa mı bağrıyor sinirleniyor? Yoksa çok üzgün diye, çocuğun yanında çekinmeden ağlayıp duruyor mu?
Yansıtma arada bağırdığı oluyor her anne kadar ama her zaman değil. Ama anne mutsuz.

Yansıtma arada bağırdığı oluyor her anne kadar ama her zaman değil. Ama anne mutsuz.

Tamamda neden mutsuz? Ne zorluyor onu da ne mutsuz ediyor?

Anne olmak, çocukların bakımı mı?
Yoksa kocasıyla arasının bozuk olması mı?
Maddi sorunları mı?

anne çocuğundan gidince yükleri nasıl hafifleyecek?

mutsuz olmak da mutlu olmak kadar normal ve hayatın akışına uygun ve bence çocuklarımızın buna şahit olmasında bir problem yok. ama daimi bir mutsuzluk hali varsa, annenin desteğe ihtiyacı var demektir. desteğe ihtiyacı olduğunda gerekli profesyonellerden destek alan anne, çocuğuna çok güzel bir değer öğretir

Yükleri ne?
Neden çocuğunu aşıp gidemiyor yükleri çocukla atamıyor?
Çocuğun kendi yük gelmiyorsa neden çocuk da yüklerle beraber atılacak.
Bu çocuk terk edilmeyi hissedecek ve kendini değersiz mi hissedecek mesela?
Yani çocuğun tüm hayatını etkileyecek bir karar vermeden önce doktora gidin. Yüklerinizi anlatın. Tedavi olmayı deneyin. Yeni bir sayfa açmayı deneyin. Yine olmazsa o zaman yapın.
Ama çocuğa yük muamelesi yapıp ilk gözden çıkarmayın. Anne tarafından terk edilmek zor olmalı

Mutsuzluğunun sebebi ne? Size karşı mı bu mutsuzluğu? Ona göre sağlıklı cevaplar verebiliriz

Size mevzuyu tam aktaramadim. Bu hayat beni yoruyor sorunları çözemiyorum. Kestirip atamıyorum. Çocuğumla bir sıkıntım yok. Hayat bana ağır geliyor. Halime sukretmek istiyorum ama kafam bulanıyor. Evi terk etmeyi düşünmüyorum. Sadece hiç olmamayı dilerdim.

Size mevzuyu tam aktaramadim. Bu hayat beni yoruyor sorunları çözemiyorum. Kestirip atamıyorum. Çocuğumla bir sıkıntım yok. Hayat bana ağır geliyor. Halime sukretmek istiyorum ama kafam bulanıyor. Evi terk etmeyi düşünmüyorum. Sadece hiç olmamayı dilerdim.

Anlayamadım öylece çıkıp gidecek misiniz, çocuğunuzu terk mie diceksiniz? :KK57:

Back
X