• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuz bir evliliği cocuklariniz icin nasil devam ettiriyorsunuz? Bu mutsuzlukta kendmzi nasil mutl

mavidirhayatim

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
152
78
18
ben daha öncede bi konu acmistim. mutsuz bir evliligim var 4 yilim 16 aylik oglum var ve 8 aylik hamileyim. anlasamiyoruz hatta bazen birbirimizi sevmedigimixi bile dusunuyorum.
biz başta aile kavgasi cok ettik daha dofrusi esim surekli annem kizkardesim dedi aricaksin soracaksin gideceksin mugabbeti cok oldu aramizda (ayri sehirlerde yasiyoruz). biz esimin tayini nedeniyle benim istegim uzerine bebim ve ailemin yasadigi sehirde yasadik ama esim ailemle nerdeyse hic gorusmedi ama ailem bunu hic sorun yapmadi.
o gunden beri biz cok kavgalar ettik kus kaldik ayni evin icibde bi daha toparlayamadik. tabi bu arada esimin gece varlara gitmesi evde icki icmesi gecenin bi yarisi eve gelmeside bizim kavgalarimizi körükledi.
ben o zamanlardada istedim bosanmayi bosanamadim cesaret edenedim. hala mutsusuz ustunede bir çocuğumuz biride yolda. ben aile terapistine gitmek istedim o istemedi bitecek fln dedim ama olmadi. tekrar oturup konustuk duzeltelim diye ama olmuyo kopuguz birbirimizden. su an bosanamda bi bucuk ay sonra dogum yapicam cok zor geliyor herşey.
bu arada aile terapustine tek gidecegim. ben bu evliligi bi sure surdurmek zorundayim. ama mutlu da olmak istiyorum cocuklarim icin. onkari guler yüzle büyütebilmek icin.
evliyken mutsuzken esinle tasarken bireysel mutluluk olur mu yapabilen var mi ? yani onun tüm mutsuzluluguna sana olan ilgisizligine sevgisizligine saygisizligina kabaligina ragmen kendini mutlu edebilen ve evliligini devam ettirebilen var mi?

Ah güzel kardesim. Evliligi sürdürmek istemiyorsan neden uzatiyorsun. Ha bir ha iki cocuk ne fark ediyor onu anlamadim. Esin evliligi kurtarmaya caba göstermese sen 100 yil terapiye git evlilik kurtulmaz,ama belki sen kurtulursun

Senin hissettiğim herşeyi öncelikle karnındaki melek hissediyor bunu bil isterim zaten 2. Çocuğun biliyorsundur kavga gürültü varsa daha çok etkileniyorlar maalesef

mutsuz evliliği sürdürmek marifet değil. marifet o evliliği bitirip çocuklarınla birlikte hayata sağlam tutunmak. ama siz malesef bunu düşünebilecek olgunlukta biri değilsiniz.niye?? çunku mutsuz olduğunu başından beri bildiğiniz evliliğinize bir zavallı yavruyu daha katıyorsunuz.Bunların cevabını nasıl verebileceksiniz?

bu evliliğe "çocuk yapma" mevzusundan ziyade insan sevmediği, mutlu olmadığı bir adamın koynuna nasıl girer? çocuk olması için bir seferle de kalınmıyor. ne bileyim ben çok sevdiğim kocamla tartışayım hayatta canım çekmez geçen 1 hafta takıştık aynı yatağa giresim gelmedi. bir de çocuk için ilişki.
neden insan kendine bunları yaşatır ki zaten?

Iyi ki mutsuzsun.
Mutsuz halinle 2 .ye hamilesin bir de mutlu olsan ne olacak kimbilir.
Kazayla oldu deme sakin;)
Neyse bu durumda bosanman zor
Zaten dusunmuyorsun da
Idare edeceksin adami
Alttan alacaksin
Fazla karismayacaksin
Tek basina terapist ise yaramaz bence
Kolay gelsin.

Sizin bahsettiğiniz şey mutlu rolü yapmak. İnsan sevmediğini düşündüğü biriyle aynı evde yapamaz. Her hareketi sözü batar. Sİnir bozar. Ve o takılmıyormuş gibi görünmeye çabaladığınız herşey bir an gelir üzerinize çullanır alıp başınızı kaçmak istersiniz. Kısacası insan tek başına mutlu olabilir ama sevmediği eşiyle aynı evdeyken bunu yapmak mümkün değil

• Beğen
Reactions: Tzk
ben daha öncede bi konu acmistim. mutsuz bir evliligim var 4 yilim 16 aylik oglum var ve 8 aylik hamileyim. anlasamiyoruz hatta bazen birbirimizi sevmedigimixi bile dusunuyorum.
biz başta aile kavgasi cok ettik daha dofrusi esim surekli annem kizkardesim dedi aricaksin soracaksin gideceksin mugabbeti cok oldu aramizda (ayri sehirlerde yasiyoruz). biz esimin tayini nedeniyle benim istegim uzerine bebim ve ailemin yasadigi sehirde yasadik ama esim ailemle nerdeyse hic gorusmedi ama ailem bunu hic sorun yapmadi.
o gunden beri biz cok kavgalar ettik kus kaldik ayni evin icibde bi daha toparlayamadik. tabi bu arada esimin gece varlara gitmesi evde icki icmesi gecenin bi yarisi eve gelmeside bizim kavgalarimizi körükledi.
ben o zamanlardada istedim bosanmayi bosanamadim cesaret edenedim. hala mutsusuz ustunede bir çocuğumuz biride yolda. ben aile terapistine gitmek istedim o istemedi bitecek fln dedim ama olmadi. tekrar oturup konustuk duzeltelim diye ama olmuyo kopuguz birbirimizden. su an bosanamda bi bucuk ay sonra dogum yapicam cok zor geliyor herşey.
bu arada aile terapustine tek gidecegim. ben bu evliligi bi sure surdurmek zorundayim. ama mutlu da olmak istiyorum cocuklarim icin. onkari guler yüzle büyütebilmek icin.
evliyken mutsuzken esinle tasarken bireysel mutluluk olur mu yapabilen var mi ? yani onun tüm mutsuzluluguna sana olan ilgisizligine sevgisizligine saygisizligina kabaligina ragmen kendini mutlu edebilen ve evliligini devam ettirebilen var mi?

arkadaşlar gerekli eleştirileri yapmış, ben direkt sorunuzu cevaplayayım
eğer eşinizden soğuduysanız
kendinize bir dünya yaratırsınız, arkadaşlar vs, eşinizi de sadece ev arkadaşı olarak görürsünüz, bir beklentiye girmez, bir şey beklemez, bir şey vermezsiniz
yani nasıl ki üniversitede falan ev arkadaşımız olur, işte öyle
ev için yemek yaparsınız, siz o gelmeden yersiniz, o ister yer, ister yemez
ailenize yakınmışsınız, çocukları bırakıp gidip gezersiniz mesela sinemaya falan
anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz yani eşiniz size maddiyat sağlıyor
o zaman siz de bu ev arkadaşlığının temizlik-yemek bölümünü halledersiniz, dengelenmiş olur
belki bu şekilde, bireysel mutlu olabilirsiniz

ama hem eşimin huyuna gideyim, onun dediklerini yapayım, onun için bir şeyler yapmaya devam edeyim deyip o da aynen şu anki haliyle devam ederse, mutlu olamazsınız bence

Neden insanlar çok mutsuzum deyipte çocuk yapmaya devam ediyorlar..

Çocuk hangi mutsuz yuvayı düzeltmiş??

Cinsellik yaşayın korunun ama evet böylelerininde nedense hep kazayla oluyor çocukları (!)

Back
X