• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuz bir evliliği cocuklariniz icin nasil devam ettiriyorsunuz? Bu mutsuzlukta kendmzi nasil mutl

Şu platformda almış başını gidiyor " şöyle olsa boşarım , böyle olsa net boşarım . "
Bu kadar boşanma sevdalısı olan kadınlarında evde mutlu bir hayat , aile ortamı sürdürdüğünü sanmıyorum bende .
Zira hiç bir erkek yanında yamacında istemez pireye kızıp yatak yorgan yakan kadını.
O yüzden yok neden iki çocuk yaptın
Yok çok sevişgenmişsin bilmem ne gibi muhabbetlere girmeden yorumunuzu yapın .
Çoğu konu eleştiriyle başlayıp yargıdan sonra goygoya kayıyor .
Evet böyle bir oduna iki çocuk vermek akıl karı değil
Fakat sizlerde beş çayı muhabbetine kaydırdığınızda konuyu o iki vahvahladığınız çocukta geldiği yere dönmüyor

Buda yeni fürya, yumurtalar azdi, erken menopoz felan. Sanki ülkenin yarisinda varmis gibi. Ki yumurtanin az olmasi, tüp bebek tedavisini gerektirmez bile. Sonucta yumurta var, döllenebilir.

Ondan sonra 3 defa sevisme ile (ki bir defa bile bence cok) mücizevi bir sekilde bebek oluyor.

Ya niye dürüst bir sekilde "catir catir sevistim, ille cocugum olsun istiyordum, mutsuz bir evlilikte bile" yada "ikinci ile evliligimi kurtarabilirdim diye düsünmüstüm hem cocuguma kardes gerekiyordu" denilse yemin ederim daha cok saygi duyardim.
Bilmeden nasıl rahat rahat konuşuyorsunuz, erken menapoz yeni bir furya değil, yumurta var diye öyle kolay kolay da olmuyor.

27 yaşında erken menapoza girdiğimi öğrendim, 4 senedir de korunmuyorum, olmuyor aktif bir cinsel hayata rağmen. Başarısız tüp bebek, düşük var.

Eleştirecekseniz, bilmediğiniz hassas noktalardan vurmaya çalışmayın.

Gebelik sıkıntısı olmayan bir kadın için, korunmasız her ilişki risktir. Onun nasıl, hem korunmayıp, hem de kazayla oldu demesi saçmaysa, benim gibi 4 senedir, onca tedaviye rağmen olmayan biri için de, doğal yollarla hamile kalmak o kadar saçma. Yüzlerce testte gördüğüm negatifler de bunun kanıtı.

Öyle ki biz artık çocuk için bile sevişmiyoruz. Attık o ihtimali kafamızdan eşimle.

Benim gibi pek çok kişi için çocuk yapmak, yumurta toplama, transfer ve arkasından gergin bekleyişle olan bir süreç.

Çatır çatır seviştik demiyormuş da, yumurtalar azdı diyormuş. Bu kadar ferasetsiz, saçma yorum olur.

Konu sahibi, keşke mutsuz bir evlilikte çocuk olmasaydı, boşanmayı daha kolay düşünebilirdiniz. Baştan beri yürümüyorsa, önce evliliğinizi toparlamak için uğraşmalıydınız.

Ama eğer ilk çocukta doktordan bunları duymuşsanız, acele etme psikolojinizi de anlıyorum. Evliliğe odaklanamayan tedaviye yoğunlaşmışsınız.

Belki de o çocuklar sizin için rahmet olacak. Bilemezsiniz. Çocuğu erteleyip, boşanıp yollarımız geçseydi, belki de anne olma duygusunu hiç tadamayacaktınız .

Mantık her zaman işlemiyor hayatta.benim de ilk çoçuğum hemen olmuştu. Arkasından eşim iflas edince 5 yıl çocuk yapmadım. Çalıştım bu sürede.

Çok dediler, zaten evdesin, büyütüyorsun, beraber büyüt, sonra çalışırsın. Yok dedim, bu yoksulluğa 2 tane fazla. 27 yaşında, evimizi arabamızı aldığımızda,hazırım dedim ve olmadığını öğrendim. 4 senedir de eskiden rüyamda göremeyeceğim paraları çocuk için harcıyorum. Nasip bazı şeyler.

İkinci çocuk bir mucize olmuş, belki bir armağan, şu anda bilemezsiniz.

Belki ileride yine boşanacaksınız ve iki çocuğunuz da daha kolay atlatmanızı sağlayacak. Bir anne ve bir çocuk yerine, iki çocuklu bir anne, bir aile olarak, birbirinize destek olarak atlatacaksınız bu süreci. Eşiniz de değişmemekte ısrarcıysa, buyursun gitsin istediği yere.

Siz kendi akıl sağlığınızı, psikolojinizi koruyun bu sırada.Çocuklarınıza odaklanın. Onlarla mutlu bir tablo oluşturun.

Eşle sıkıntılarınız neler bilmiyorum. Eğer değiyorsa emek verin. Değmiyorsa, kendinize odaklanın. Çalışma hayatının içinde kalın muhakkak.

Eğer aileniz arkanızdaysa, ve maddi sıkıntınız yoksa, 2. Daha bebekken ayrılmanızı öneririm. Daha kolay oluyor kabullenmeleri. Ve çocuklar birlikte oynarken, birbirlerine çok iyi gelecektir. Sizin onlara yapamayacağınız terapiyi yaparlar birbirlerine.

Siz de bu sırada bağırıp çağıran bir anne değil, mutlu bir anne olun. Eşiniz size takılmayı ister tercih etsin, ister etmesin.

Niye zorluyorsunuz böyle evlilikleri anlamıyorum. Israrla çocuk yapıyorsunuz, alın işte muhtemelen yıkılacak bir yuvaya doğmuş iki çocuk. Yazık değil mi ya?
Hakısiniz ama dusunsenize karninda olisan bi bebek var..olmuş üzerinden konuşmak şuan hamile birine zarardan baska bisey vermez.
Herseyden once bebegini saglikli bir sekilde kucagina alabilmesi icin moral verilmeli diye dusunuyorum.
Hamilelik psikolojisi bambaska.birdan okudiklariyla o bebege zarar verme ihtimali bile dogabilir

Sıkıntı ne biliyor musunuz? Aile kavramını yanlış anlamak. Böyle bir karı koca ilişkisine çocuk getirmek, kum zemine gökdelen dikmeye benzer. Çocuk ilişki kurtaran bir araç değildir, adam çocuk hatrına sana katlanır en fazla. Anneleri olduğun için saygı duyar o kadar.

Mutsuz bir yuvada bireysel mutluluk olabileceğine inanmıyorum.
Ancak muzurtilki muzurtilki nin yazdigi gibi sıfır beklenti ile belki olabilir.

Mesleğiniz var mı bilmiyorum.Varsa boşanmak aile desteği ile yeni bir hayat kurmak daha doğru geliyor bana.

Allah yardımcınız olsun. Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim

bu evliliğe "çocuk yapma" mevzusundan ziyade insan sevmediği, mutlu olmadığı bir adamın koynuna nasıl girer? çocuk olması için bir seferle de kalınmıyor. ne bileyim ben çok sevdiğim kocamla tartışayım hayatta canım çekmez geçen 1 hafta takıştık aynı yatağa giresim gelmedi. bir de çocuk için ilişki.
neden insan kendine bunları yaşatır ki zaten?
Bende bunu hep merak etmişimdir. Hiç geçinemezler ama olay yatak oldu mu hiç fırsatını vermiyor millet gece gündüz sevişiyor. Nasıl oluyor anlamıyorum.

Geçen gün ömürden. Gülen bir anne olmak istiyorsunuz. O zaman mutlu rolü yapmayacaksınız. Çocuklar sandığınızdan daha zekidir.
Sadece anne baba olarak evinizi paylaşacaksınız, eş olarak beklentiniz olmayacak, sorumlulukları paylaşacaksınız ve bunun sınırlarını net bir şekilde çizeceksiniz. Kendinize mutluluk alanları oluşturup mutlu bir kadın olacaksınız.
Ya da boşanacaksınız.
Bu arada tek başınıza evlilik terapistine gitmeniz bir işe yaramaz.
Evladınızı sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Mesela bir daha muhtemelen hamile kalmayacaksınız. Karnınızdaki o muhteşem his bir daha olmayacak. Tadını çıkarın.
Madem çocuklar için birlikte kalacaksınız eşinize nötr olun, öfkeli ya da sevgi dolu değil. Çocuklarınızın babası olarak da kıymetli, hepsi bu. Zor mu evet, yapılamaz mı yo yapılabilir. Eşiniz de bu düzene ayak uyduracaksa neden olmasın?
cok tesekkir ederim belki de duymak istedigim ve yapmak istedigim bunlardi.

Hakısiniz ama dusunsenize karninda olisan bi bebek var..olmuş üzerinden konuşmak şuan hamile birine zarardan baska bisey vermez.
Herseyden once bebegini saglikli bir sekilde kucagina alabilmesi icin moral verilmeli diye dusunuyorum.
Hamilelik psikolojisi bambaska.birdan okudiklariyla o bebege zarar verme ihtimali bile dogabilir
Olan olmuş tabi ama belki bundan sonrası için, üçüncü çocuk için dikkatli olur konu sahibi. Yoksa derdim paylamak değil tabi, sadece o çocuklara üzüldüm gerçekten. Bile bile lades olmuş.

Bilmeden nasıl rahat rahat konuşuyorsunuz, erken menapoz yeni bir furya değil, yumurta var diye öyle kolay kolay da olmuyor.

27 yaşında erken menapoza girdiğimi öğrendim, 4 senedir de korunmuyorum, olmuyor aktif bir cinsel hayata rağmen. Başarısız tüp bebek, düşük var.

Gebelik sıkıntısı olmayan bir kadın için, korunmasız her ilişki risktir. Onun nasıl, hem korunmayıp, hem de kazayla oldu demesi saçmaysa, benim gibi 4 senedir, onca tedaviye rağmen olmayan biri için de, doğal yollarla hamile kalmak o kadar saçma. Yüzlerce testte gördüğüm negatifler de bunun kanıtı.

Öyle ki biz artık çocuk için bile sevişmiyoruz. Attık o ihtimali kafamızdan eşimle.

Benim gibi pek çok kişi için çocuk yapmak, yumurta toplama, transfer ve arkasından gergin bekleyişle olan bir süreç.

Çatır çatır seviştik demiyormuş da, yumurtalar azdı diyormuş. Bu kadar ferasetsiz, saçma yorum olur.

Konu sahibi, keşke mutsuz bir evlilikte çocuk olmasaydı, boşanmayı daha kolay düşünebilirdiniz. Baştan beri yürümüyorsa, önce evliliğinizi toparlamak için uğraşmalıydınız.

Ama eğer ilk çocukta doktordan bunları duymuşsanız, acele etme psikolojinizi de anlıyorum. Evliliğe odaklanamayan tedaviye yoğunlaşmışsınız.

Belki de o çocuklar sizin için rahmet olacak. Bilemezsiniz. Çocuğu erteleyip, boşanıp yollarımız geçseydi, belki de anne olma duygusunu hiç tadamayacaktınız .

Mantık her zaman işlemiyor hayatta.benim de ilk çoçuğum hemen olmuştu. Arkasından eşim iflas edince 5 yıl çocuk yapmadım. Çalıştım bu sürede.

Çok dediler, zaten evdesin, büyütüyorsun, beraber büyüt, sonra çalışırsın. Yok dedim, bu yoksulluğa 2 tane fazla. 27 yaşında, evimizi arabamızı aldığımızda,hazırım dedim ve olmadığını öğrendim. 4 senedir de eskiden rüyamda göremeyeceğim paraları çocuk için harcıyorum. Nasip bazı şeyler.

Belki ileride yine boşanacaksınız ve iki çocuğunuz da daha kolay atlatmanızı sağlayacak. Bir anne ve bir çocuk yerine, iki çocuklu bir anne, bir aile olarak, birbirinize destek olarak atlatacaksınız bu süreci. Eşiniz de değişmemekte ısrarcıysa, buyursun gitsin istediği yere.

Siz kendi akıl sağlığınızı, psikolojinizi koruyun bu sırada.Çocuklarınıza odaklanın. Onlarla mutlu bir tablo oluşturun.

Eşle sıkıntılarınız neler bilmiyorum. Eğer değiyorsa emek verin. Değmiyorsa, kendinize odaklanın. Çalışma hayatının içinde kalın muhakkak.

Eğer aileniz arkanızdaysa, ve maddi sıkıntınız yoksa, 2. Daha bebekken ayrılmanızı öneririm. Daha kolay oluyor kabullenmeleri. Ve çocuklar birlikte oynarken, birbirlerine çok iyi gelecektir. Sizin onlara yapamayacağınız terapiyi yaparlar birbirlerine.

Siz de bu sırada bağırıp çağıran bir anne değil, mutlu bir anne olun. Eşiniz size takılmayı ister tercih etsin, ister etmesin.
çok cok tesekkir ederim oyke iyi geldi ki yazdiklariniz gizkerim dolu dolu okudum. ben o yollatdan gectim ilkinde ikincisi mucize oldu bana gercekten vatdir dedim bunda da bir hayir.insallah rabbim gonlunuze gore verir.saglikli bir cocugu kucaginiza alirsiniz.

Ekonomik özgürlüğün olsa dahi bazen yıkamıyor insan o mutsuz evliliği.2 cocukla başetmek, onları büyütmek ,eğitmek cok zor olsa gerek.Çok mutsuzssan eşinle konuşboşanmak istemediğini kendine çeki düzen vermesi gerektiğini flan falan.Baktın düzelmiyor hayatına bak kimse senden degerli değil.

Dikkat ederseniz sizin hikayeniz yine farkli. Ilk cocugunuzdan sonra ne yazikki erken menopoz teshisi konulmus. Umarim istediginiz gibi yakinda cocugunuz olur.

Bakin ben pko, erken menopoz, yumurtalik rezeve problemleri yok demiyorum. Elbette var ve bunun ile savasan, üzülen bir cok hemcinsimiz var. Ancak söyle birsey var. Bu sitede niyese mutsuz evliliklerde cocuk yapildiginda hep bu bahaneler ile geliniyor. Yok korunurken oldu, yok erken menopoz denildi ve cocuk oldu gibi, benim gözümde bahaneler yaratiliyor, sirf tepki almamak icin. Sonucta bu teshisler ülkenin yarisina koyulmuyor. Erken menopoz o kadar sik görülen birsey degil.

Kaldi ki ilk bebege o kadar mücadele ver tüp bebek ile, ikinci bebek 3 defa sevisme ile olsun. Bana gercekci gelmiyor iste.

Ben bu tür evliliklerdeki cocuklara cok üzülüyorum cünkü. Huzurlu, anne babanin mutlu oldugu bir evi her cocuk hak ediyor. Bu konuda sizi tebrik ederim. Maddi durumunuzu düsünerek cocugu ertelediniz. Bu sizin önceligimizi kendinizde degilde, cocugunuzda oldugunu cok bariz gösteriyor. Ondan dolayi cidden umuyorum ki bir cocugunuz daha olur diye.

Buda yeni fürya, yumurtalar azdi, erken menopoz felan. Sanki ülkenin yarisinda varmis gibi. Ki yumurtanin az olmasi, tüp bebek tedavisini gerektirmez bile. Sonucta yumurta var, döllenebilir.

Ondan sonra 3 defa sevisme ile (ki bir defa bile bence cok) mücizevi bir sekilde bebek oluyor.

Ya niye dürüst bir sekilde "catir catir sevistim, ille cocugum olsun istiyordum, mutsuz bir evlilikte bile" yada "ikinci ile evliligimi kurtarabilirdim diye düsünmüstüm hem cocuguma kardes gerekiyordu" denilse yemin ederim daha cok saygi duyardim.

yorumunuzu hayretle okudum
konu sahibini hiç tanımadan yalancılıkla suçlayıp, dürüst olmaya davet etmek bir yana
karşınızdaki insanın doğru söyleyip söylemediğini bilmeden, hadi tutun ki yalan söylüyor, aynı durumda olan kadınları hiç düşünmeden ne kadar "acımasız" yazılmış bir yorum

bazı yorumunu çok beğendiğim üyeler de nasıl "beğen" tuşuna basmış, ona da ayrı şaşırdım

Mutsuz bir evliliğim yok.
Ama bazen eşimle küs filan olduğumuzda çocukları bile göresim gelmiyor.
Şu manada,moral bozuk oluyor,elim ayağım kalkmıyor,onlara enerji bulamıyorum sanki.

Hele bir de eşimle mutsuz olsam boşanma konusu kafamda gidip gelse o çocuklarıma acırım işte.
Çünkü öyle bir ortam onları mutsuz eder.
Enerjisi düşük bir anne,sürekli mutsuz,karşısına nasıl mutluluk versin.

Ah keşke tüm çocuklar analı babalı birlikte büyüse.
Ama olmuyorsa da zorlamamak lazım.
Sizin durumunuz da epey zor.
Hamile iken boşanmak......
Bilemedim...
Allah kolaylık versin.

Herkes ne kadar da rahat konuşmuş sanırsınız ki hepsi evli mutlu çocuklu..
onun tavırlarını umursamadan iki çocuğunun yanında olmaya bak o da en nihayetinde yanınızda olacaktır.. iyi bir adamsa..

Vay arkadaş ne biçim yorumlar böyle şaştım kaldım. Belli ki hatunun biyolojik saati işlemiş anne olmak istemiş. Eşinde bir ışık görmüş, düzelir, anlaşırız demiş. Tedaviyle bir çocuk sahibi olmuş. Araları bozuk olsa da boşanacak seviyede değilmiş. Eşinizle aranız bozulunca hemen avukata koşmuyorsunuz değil mi... özeleştiri süreci, nasıl iletişim kurabilirim araştırmaları yaşanıyor. Eş duygusal olmayınca sinemaya gidelim, film izleyelim tarzı teklifler yapabiliyor. Yüzünüz gülüyor karşılıklı ve cinsellik yaşanabiliyor. Kazara çocuk sahibi olunuyor. Bunları anlamak tahmin etmek için de çok bişey olmaya gerek yok diyorum naçizane. Az halden anlayın Kezbanlar :)

Ortada bir aile göremiyorum ben üzgünüm . Evet evlilik var ama birliktelik bir aile kavramı yok. Ve emin olun o ortamda büyüyen çocuk daha da çok yıpranır. Kaş yapayım derken göz çıkarabilirsiniz..

Allah kolaylık versin , dilerim bir mucize olur ve sizler aile olmayı başarırsınız:KK25:

Vay arkadaş ne biçim yorumlar böyle şaştım kaldım. Belli ki hatunun biyolojik saati işlemiş anne olmak istemiş. Eşinde bir ışık görmüş, düzelir, anlaşırız demiş. Tedaviyle bir çocuk sahibi olmuş. Araları bozuk olsa da boşanacak seviyede değilmiş. Eşinizle aranız bozulunca hemen avukata koşmuyorsunuz değil mi... özeleştiri süreci, nasıl iletişim kurabilirim araştırmaları yaşanıyor. Eş duygusal olmayınca sinemaya gidelim, film izleyelim tarzı teklifler yapabiliyor. Yüzünüz gülüyor karşılıklı ve cinsellik yaşanabiliyor. Kazara çocuk sahibi olunuyor. Bunları anlamak tahmin etmek için de çok bişey olmaya gerek yok diyorum naçizane. Az halden anlayın Kezbanlar :)
Es ile mutsuz olmak ayri bir sey, aramizin bozuk olmasi ayri bir sey bence. Biyolojik saat isler de anne olmak isterse bir kadin zaten cocugu kendisi icin yapar o adami da yaninda tutmaz. Bunun icin kosulur avukata. Ara bozuk diye degil.

Bu arada su kezban kelimesinin hakaret olarak kullanilmasi gercekten itici. Yapmasaniz keske

Şimdi ben, iki hamileliğim de uğraşmadan tek sevişmeyle oldu, dersem en büyük yalancı olacağım galiba. Ezberlerinizi kenara koyun lütfen. Hayat sizin çemberlerinizden daha geniş.

Ayni sebeplerden oturu evliligim bitmek uzere tek fark esimin benim aileme karsi bir seyi olmadi ama ben onun annesi veya kardesiyle tartistigimda aninda onlarin yaninda oldu ve bu da beni ondan buz gibi soguttu ben soguyunca surekli ona ters davrandim ittim bagirdim konusmadim zamanla o da benden sogudu su an ayninevde yasamak zorunda olan iki yabnciyiz.Boyle evliliklerin duzelecegine inanmiyorum cunku insanlar birbirine hosgoruyu sevginin yuzu suyu hurmetine gosteriyor sevgi bitince her sey bitiyor ne diyecegimi bilemedim kelin ilaci olsa basina surer

Back
X