• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuz bir evliliği cocuklariniz icin nasil devam ettiriyorsunuz? Bu mutsuzlukta kendmzi nasil mutl

Benim de anlamadigim bu mutsuz ama cok cocuklu kadin dolu.neden cocuk yapiyorsunuz ki yazik o cocuklara.daha gecen gun cani kadin iki cocugunu oldurdu kahroldum aglamaktan helak oldum.yeter nolur yapmayin cocuk bu saksida buyumuyor ki insan sonucta.sonra intikaminizi o masum cocuklardan aliyorsunuz.Rabbim isteyenever deli gibi isteyenlere tup bebek kapisinda perisqn olanlara nasip et nolur su mis kokulu bebekleri.mutsuz aile sorunlu cocuk demek insallah ucuncuyu yapmazsin bu kafayla korun lutfen sana da yazik o masumlara da.

Yorumların hepsine katılmakla birlikte, gerçekten herkes hayatının her aşamasında bu kadar mantıklı düşünebiliyor mu?

Öyleyse burada yazan herkesin hayatı, işi, evliliği, çocukların büyütülmesi falan son derece akılcı bir düzende devam ediyor olsa gerek..

Başıma gelmeden bende böyle beylik laflar ederdim ama çocuk varken boşanmak gerçekten çok zor, çocuk varken umudu kesmek çok çok zor.

Yorumların bazıları gerçekten çok sert ama kızamıyorum insanlara
Olmuş bir çocuğu geri göndermenin imkanı yok evet ama bu yorumlardan konu sahibi bir ders çıkarmalı o da şu ki yaşarken bencil olunmamalı. Bir çocuk varken sırf anne olma ihtimali azalıyor diye sorunlu bir evliliğe ikinci çocuğu bile isteye yapmış bir çiftten söz ediyoruz. Bak burada mutlu olmanın yollarını arıyorsunuz değil mi ? Hiç günahı olmayan çocuklarınız sırf sizin bencilliğinizden ana-baba olma isteğinizden dünyaya geldiler, onlar ne yapacak. Boşanmak ne kadar zor değil mi ? Ben boşanmış bir çiftin çocuğuyum mesela, hep sormuşumdur ana babama o kadar mutsuz bir evliliğe 15 yılda neden 4 çocuk yaptınız diye. Helak olduk hepimiz helak, yok Allah verdi, yok ben çocuklarım için ölürüm, çocuklarım çocuklarım hikaye bunlar, boşandılar ki aldıkları tek doğru karar olmasına rağmen, dört tane günahsız çocuğu ateşe attılar. Öyle kolay değil kimse kusura bakmasın, hayatımın yarısını anasız, yarısını babasız geçirdim, sonunda ikisi de ölüp rahat ettiler. Biz dört kardeş neler gördük neler yaşadık. Dört tanenin içinden kimse hasarsız kurtulamadı, bu kadarcık eleştirilmekte kimsenin gücüne gitmesin

Iyi giden bi evliligin kotu gitmeyecegi garantisi nerde var? Deli gibi asik okarak seviserek evlenion ayni cati altinda olmuyo belki bazi seyler.. hee cocuklarda ayrica degistirio bazi seyleri evlilikte... hersey realde instagramda gorduunuz gibi toz pembe degil yazikki.

3 cocugum var kac defa bosanmayi dusundum bende bosanmadim cocuklar icin...ha suanda ole bi dusuncem yok ama ilerde olmayacagi anlamina gelmez bu. Belki beni aldatcak esim? Nerden bilim ne yapcak? Evliligin seyri nereye varacak. O zmn bebeleri nere gonderim:) Su 1-2 senelik evliler ayhh sole iiz bole iiz demeside gerceklerle yuzlesmedikleri icin ole konustuklarink dusunuorum. Cunku ilk bi kac yil cogu kisi ayni dusuncedeydi sanirim. Mutlulugunuz daim olsun isterim ama erkenden ole buyuk buyuk laf etmemek lzm.. ne oldum degil, ne olcam diycen!

37 yaşındayım hala annem babam boşansa diyorum madem mutsuzsunuz o mutsuzluğa birde çocukları alet ediyorsunuz pess ya

Yani birde " çatır çatır sevişmişsin ! " diyenler var .
Sadece sevişmeyle çocuk olsaydı her gece her gece herkes bir çocuk sahibi olurdu .
Diğer yandan psikoloji okuduğunu veya o meslekte icra ettiğini söyleyenler bile çatır çutur sevişmek fiilini kullanır olmuş .
Bu insanlar bile direk yargıyla yaklaşıyorsa söylenecek birşey yok .
Zira kimseyi eleştirerek , yererek , azarlayarak bir yere varamazsınız .

Yani birde " çatır çatır sevişmişsin ! " diyenler var .
Sadece sevişmeyle çocuk olsaydı her gece her gece herkes bir çocuk sahibi olurdu .
Diğer yandan psikoloji okuduğunu veya o meslekte icra ettiğini söyleyenler bile çatır çutur sevişmek fiilini kullanır olmuş .
Bu insanlar bile direk yargıyla yaklaşıyorsa söylenecek birşey yok .
Zira kimseyi eleştirerek , yererek , azarlayarak bir yere varamazsınız .
Birde o da bir ihtiyac.. ha korunsa iimis korunmus mu onuda bilmiorumda.. surda cinsellikle ilgili bi konu acilsa hepimiz ziplayip konuya yazioruz.. hersey cinsellik degil ama evlilik icindede birseyleri duzeltmek istiorsan cinselligede yer vermek cok onemli...

yorum yapan hemcinslerim ne guzel insanlarsiniz siz kalpleri yumusak iyi halden anlayan hemcinslerim. belli ki kimse kimsenin halinden anlamiyor burda iste hauat bu kadar zor bu yorumlaro yapan kadinlarsa bir de dusunun ki disarda boyle iki cocukla hayat mucadelesi veren kadinlara kimler ne soyler. birincisi benim cocugum olmadi tup bebek tedavisi gordum basta yumurta rezervimde azalma vardi cocugun olmayabilir dedi drler vakit kaybetmeden cocuk sahibi olmami soylediler hatta bunun icin tahmini 5 yilin var dedi. bosanmayi ilk basta istedim ama bosanirsam cocuk sahibi olamayacagimi biliyordum o yuzden belki duzeltebilirm ben daha cok fedakarlik ysparsam olur diye dusundum olmadi.
cocugum dogduktan 10 ay sonra sadece 3 defa birlikte oldum o da tatilde guzel gecen gunlerimizde. ve benim tup bebek tedavisi gordugum icin olmaz dusuncesiyle esim korunmadi ve hamile kaldim.
simdi mutsuzum esim ilgisiz sevgisiz ama iyi bir baba. peki soruyorum su an bosansam nasi olur dogum arifesi telasi bir de bu kadar stress sizce dogru mu. bence degil daha oncede bi konu acmistim kimse sizler kadar acimasizcca yargilamadi beni ben cok sasirdim du yazilanlara.
yuva yikmanin cok zor oldugunu dusunuyorum. ben unv mezunu degilim ama bir meslegim var kendimi ayaklarimin uzerinde durabilecek kadar da guclu hissediyorum. su an sadece zamanlanam dogru degil onu biliyorum.
Yani çocuk yapmak bu kadar ulvi bir görev diyorsun doğurup o çocuğun mutlu olup olmamasının önemi yok yeterki doğur dimi aynen böyle devam edin 3 4 yapın birkaç daha malum 5 yılınız var ;)

bu evliliğe "çocuk yapma" mevzusundan ziyade insan sevmediği, mutlu olmadığı bir adamın koynuna nasıl girer? çocuk olması için bir seferle de kalınmıyor. ne bileyim ben çok sevdiğim kocamla tartışayım hayatta canım çekmez geçen 1 hafta takıştık aynı yatağa giresim gelmedi. bir de çocuk için ilişki.
neden insan kendine bunları yaşatır ki zaten?
Asil olay bu zaten. Anlik bir zevk meselesi sanirim iki taraf icinde.

Birde o da bir ihtiyac.. ha korunsa iimis korunmus mu onuda bilmiorumda.. surda cibsellikle ilgili bi konu acilsa hepimiz ziplayip konuya yazioruz.. hersey cinsellik degil ama evlilik icindede birseyleri duzeltmek istiorsan cinselligede yer vermek cok onemli...
Hayır bir kere bir çocuk dünyaya gelmiş
Öteki ise gözünü açtı açacak .
Konu sahibi şurada " kocamla anlaşamıyoruz ama çocuk sahibi olmsk istiyoruz " dese ben bile topa tutardım .
Ama olmuş bitmiş birşeyin nesine salataşık doğrayayım .
Burada çoğu yorum yapan insan " böyle olsa net boşarım ! " ' cı .

Ama hep lafta .
Artık zevkine boşanma muhabbetlwri geçiyor her konuda .

Olan olmuş , şu saatten sknra konu sahibi ister boşanor ister boşanmaz o bizi ilgilendirmez .
Olacak olan tek şey 3. Nün gelmemesi
Yoksa niye sevişmiş neden sevişmiş biz bunu yargılayamayız .
Diğer yandan " çatur çutur yiyişmek , sevişmek " bunlar nasol cümleler onada anlam veremedim yorumlarda

bu evliliğe "çocuk yapma" mevzusundan ziyade insan sevmediği, mutlu olmadığı bir adamın koynuna nasıl girer? çocuk olması için bir seferle de kalınmıyor. ne bileyim ben çok sevdiğim kocamla tartışayım hayatta canım çekmez geçen 1 hafta takıştık aynı yatağa giresim gelmedi. bir de çocuk için ilişki.
neden insan kendine bunları yaşatır ki zaten?
Bende oleyim birak sevismek dokunsa cingar cikaririm..gonlumu fethetmeye baslarsa is degisir

Hayır bir kere bir çocuk dünyaya gelmiş
Öteki ise gözünü açtı açacak .
Konu sahibi şurada " kocamla anlaşamıyoruz ama çocuk sahibi olmsk istiyoruz " dese ben bile topa tutardım .
Ama olmuş bitmiş birşeyin nesine salataşık doğrayayım .
Burada çoğu yorum yapan insan " böyle olsa net boşarım ! " ' cı .

Ama hep lafta .
Artık zevkine boşanma muhabbetlwri geçiyor her konuda .

Olan olmuş , şu saatten sknra konu sahibi ister boşanor ister boşanmaz o bizi ilgilendirmez .
Olacak olan tek şey 3. Nün gelmemesi
Yoksa niye sevişmiş neden sevişmiş biz bunu yargılayamayız .
Diğer yandan " çatur çutur yiyişmek , sevişmek " bunlar nasol cümleler onada anlam veremedim yorumlarda
Aynen cok ayip valla.. ne bilim geyik olsun diye cinsel icerikli konularda cok yaziyorum hepimizde yaziyoruz cokta guzel sohbet ettigimiz zmnlar oluyo.. ama bu adam bunun nikahli kocasi degil mi? Sanki evliyken gitti baskasiyla yapti. Dedim ya bu da bi ihtiyac bazilari bunu anlamasada.. ha ben duygularim yoksa sex yapamam, ama herkes ayni olmk zorunda degil.

Canım allah yardımcın olsun.şuan için yapabileceğin tek şey eşine karşı beklentini sıfıra yakın tutman.çocuğunla ilgilen.kitap oku çık gez ama bırak adam ne yaparsa yapsın.3 te mi geliyor 5 temi umursama .bunu bi süreç olarak gör.bebek doğup belli bi aya gelene kadar idare et.ama bunu bir ömür çekmeyi kafandan çıkar.sana da yazık çocuklarına da .2 günlük dünyada sana sevgisi saygısı olmayan bi adamı bir ömür boyu çekme.bide o zamana kadar kendini hazırlamaya çalış boşanmak için.cesaretini topla.diğer konularına baktım içinde hep boşanma sözleri ama cesaret edemiyorsun.umarım herşey gönlünce olur.

Ne gerek vardı. Boşanmayı göre alamayıp mutsuz evliliğe iki çocuğu nasıl göze aldın anlamadım.
Çok mutsuz ise ailenin yanına dön, orada Doğum yap, Doğum sonrası boşanma işini konuşursunuz

bir evliligi yikmak iki cocugu babasiz birakmak hicte kolay degil. ben daha kötü zamanlardan geldim buralara bazen sabirla bazen aglayarak bazen annemin evine siginarak cok mu duzeldi hayir ama duzelme var tabi ki. ben severek evlendim cocuk yapmak icin evlenmedim cocuk yapmaya karar verdigimzde ogrendim menopoz donemine girdigimi sondasinda huzursuzlularim artsa bile vazgecemedim cocuk yapma dusuncesinden ve istedim anne olmayi. eger bosansaydim bi daha evlenmeyevektim, cocuk sahibi olamayacktim belki bu beni dahada mutsuz ve amacsiz hissettirecekti.
esimle problemim su an iletisimsizlik kendiai surekli bana ters cvp vermeye calisir o bana ters cvp lar verdikce bende uzaklastim ondan ve daha az konusur paylasir oldum. kendisi zaten konusmaz paylasmaz gulmez yapisal olarak mutsuz bi adam icki icer evde haftanin bi gunu bara gider dart oynamaya. sevgi, ilgi, guler yuz gostermeyen guzel soz soylemeyen ozel gun bilmeyen bir adam. bende bunlar olmayinca amac ne ki diyorum evlilikte bu evde ne icin oldugumu anlayamiyorum bu da beni mutsuz ediyor. benim esimden beklentilerim var ve bunlar karsilabmadigi icin ben mutsuz oluyorum. hatasini kabullenmeyen bi adan cok kibirli cok gururlu aksi ters bir adam. artik ailesi cok karismiyor bize en azindan mevzulari gecmiyor surekli annem kardesim demiyor ama basta yaptiklarini yaptilar onun etkisi o kadar cok ki evliligimde bizi birbirimizden fazlasiyla uzaklaştırdı zaten adamlada sorunlarim varken bi de onlar sorun oldu. duzeltmek istiyorum onu ama kendimi mutlu edersem duzeltebilirim. benim derdim bu ben onsuz mutlu olmayi basrabilmeliyim ki onu duzeltmeye gucum olsun. bosanmak gercekten kolay degil kac defa konustuk girdik bu konulara ama ortada iki cocuk var ben ona dayanamiyorum.
herkesin babasi yanindayken onun olmazken boynu bukulsun istemiyorum.
cok acimasizca elestirenler olmus onlarin evlilikleri nasil merak ediyorum dort dortlukmu hic sorunlari yok mu hic akillanrindan gecirmediler mi bosanmayi.

ben daha öncede bi konu acmistim. mutsuz bir evliligim var 4 yilim 16 aylik oglum var ve 8 aylik hamileyim. anlasamiyoruz hatta bazen birbirimizi sevmedigimixi bile dusunuyorum.
biz başta aile kavgasi cok ettik daha dofrusi esim surekli annem kizkardesim dedi aricaksin soracaksin gideceksin mugabbeti cok oldu aramizda (ayri sehirlerde yasiyoruz). biz esimin tayini nedeniyle benim istegim uzerine bebim ve ailemin yasadigi sehirde yasadik ama esim ailemle nerdeyse hic gorusmedi ama ailem bunu hic sorun yapmadi.
o gunden beri biz cok kavgalar ettik kus kaldik ayni evin icibde bi daha toparlayamadik. tabi bu arada esimin gece varlara gitmesi evde icki icmesi gecenin bi yarisi eve gelmeside bizim kavgalarimizi körükledi.
ben o zamanlardada istedim bosanmayi bosanamadim cesaret edenedim. hala mutsusuz ustunede bir çocuğumuz biride yolda. ben aile terapistine gitmek istedim o istemedi bitecek fln dedim ama olmadi. tekrar oturup konustuk duzeltelim diye ama olmuyo kopuguz birbirimizden. su an bosanamda bi bucuk ay sonra dogum yapicam cok zor geliyor herşey.
bu arada aile terapustine tek gidecegim. ben bu evliligi bi sure surdurmek zorundayim. ama mutlu da olmak istiyorum cocuklarim icin. onkari guler yüzle büyütebilmek icin.
evliyken mutsuzken esinle tasarken bireysel mutluluk olur mu yapabilen var mi ? yani onun tüm mutsuzluluguna sana olan ilgisizligine sevgisizligine saygisizligina kabaligina ragmen kendini mutlu edebilen ve evliligini devam ettirebilen var mi?

Vay arkadaş kadınlar klübü değil linç klübü resmen.. çok merak ediyorum burda böyle ahkam kesenlerin kaç tanesi evli yada çocukla imtihan olmuş.. ben çekemedim bıraktım yapmam etmem mutsuzdum boşadım diyenlerin kaç tanesi şimdi mutluluktan ölüyor.. aradığı süpersonik erkeği hemen bulup hayallerini yaşıyor...
yapmayın arkadaşlar herkesin hayatı kendine anlamadan sorgulamak ne kadar kolay ... eskiden boşanma mı vardı ben mutsuzum hop hemen bitsin. evet herkes ister çok güzel anlaşsın çok mutlu olsun ama hepsi birden olmayabiliyor bazı şeyler sabırla gelir, yoksa sınavın ne anlamı olur.. evlilikte bazen imtihan olabiliyor RABBİM kolaylaştırsın.. benim annemde teyzelerimde yengelerimde hepsinin evliliğine kv kp aile durumlarına bi baksam İnan’ın benim halimden kat kat kötülermiş ama şimdi çok şükür sabredene bakıyorum da iyiler maşaallah.. basen bende siz gibi coşuyorum olmuyor yapamıyorum die sonra duaya sarılıyorum sabır yoluna giriyorum.. ailemdi arardın vs kavgalarını ablama eniştem çok yaptı daha neler neler ama zamanla iyi oldular tamamen geçti mi hayır ama başlardaki dayanılmazlık yok eniştem farkına vardı durumların..
Siz bide hamilesiniz dualarınız inşaallah kabul olur bol bol dua edin evinize eşinize üzerinize Allah’a sığının.. belli ki ipler bi yerde kopmuş sevgiyle bakamzsanız güzel göremezsiniz önce güzel bakın .. siz kendinizi düzeltin ona da bunu hissettirin zamanla oda size dönecektir bence baktınız ikinci de oldu ama hala olmuyor o zaman elimden gelen herşeyi yaptım dersiniz.. şimdi bırakırsınız vebali sadece size ve evladınıza değil bide kucağınıza almadığınız bi yavrunuz daha var.. Allah yardımcınız olsun

Hep mutsuzsunuz ama seksten geri kalmıyorsunuz. Bunun yanı sıra korunmayı da başaramıyorsunuz. Çocuklar için mutsuz ama birlikte ebeveyndense mutlu ama ayrı ebeveyn daha hayırlı inanın bana.

Iyi giden bi evliligin kotu gitmeyecegi garantisi nerde var? Deli gibi asik okarak seviserek evlenion ayni cati altinda olmuyo belki bazi seyler.. hee cocuklarda ayrica degistirio bazi seyleri evlilikte... hersey realde instagramda gorduunuz gibi toz pembe degil yazikki.

3 cocugum var kac defa bosanmayi dusundum bende bosanmadim cocuklar icin...ha suanda ole bi dusuncem yok ama ilerde olmayacagi anlamina gelmez bu. Belki beni aldatcak esim? Nerden bilim ne yapcak? Evliligin seyri nereye varacak. O zmn bebeleri nere gonderim:) Su 1-2 senelik evliler ayhh sole iiz bole iiz demeside gerceklerle yuzlesmedikleri icin ole konustuklarink dusunuorum. Cunku ilk bi kac yil cogu kisi ayni dusuncedeydi sanirim. Mutlulugunuz daim olsun isterim ama erkenden ole buyuk buyuk laf etmemek lzm.. ne oldum degil, ne olcam diycen!

Yorumunuza çok katılıyorum.
Ben çocukların varlığının sorgulanmasına sinir oluyorum.
Ben de bir konu açmıştım, boşanma ile alakalı.
Gerçekten son yıllarda sanırım bu gibi süreçlerden her evlilik bir geçiş yaşıyor.
Günümüz şartlarında bir evliliği ayakta tutabilmek gerçekten çok zor.
Çünkü insanlar hayat koşturmacasından yorgun ve mutsuz, haliyle aile içerisinde de mutsuzluk ve gerginlik hakim.

Kim ister çoluğu çocuğu dağılmış bir ailenin bireyi olsun?
Kim ister çocuğu okuldayken veya herhangi bir sosyal çevresinde boşanmış ailenin çocukları konumuna düşsün?
Bu gibi sorulara maruz kalsın?
Kimse inanın hiç bir anne bunu evladına yaşatmak istemez... Boşanmak bir günlük işlem, ancak etkileri bir ömür.
Her aklı başında kadın bunu yaşamamak için evliliğini kurtarmanın çeşitli yollarına başvurur.

Konu sahibi mavidirhayatim mavidirhayatim tüm olumsuz yorumlar bir kenara, seni anlayan insanlar da var inanın.
Yaşadıklarınızı yaşayan ve farklı formlarda tecrübe edenler de var.
Eşinizin haftada bir gün dahi olsa bile bu şekilde alkol alımı hoş değil tabii ki.
Size destek olmaması, sizin ihtiyaçlarınıza yönelik davranmaması yanlış.
Siz kendiniz karar verdiğiniz gibi bir aile terapistine gidin, herşeyden önce kendiniz için gidin.
Bir danışın ve inanın uzman birinin size vereceği fikirler daha faydalı ve etkin olacaktır.

Belki eşinizi de terapiste götürebilmeniz konusunda size faydalı bilgiler verir nasıl yaklaşımda bulunmanız konusunda.
Belki eşinizi de bir gün ikna edersiniz ve hiç ummadığınız şekilde evliliğiniz düzelir.

Ben sizin endişelerinizi çok iyi anlıyorum, 2. çocuk sahibi olma nedeninizi de gayet algıladım.
Rabbim hayırlı evlat versin ve çocuklarımızın geleceklerini aydınlık eylesin inşallah.
Zor 2 çocuk, bende de 2 tane var, gerçekten evlilik çatırdamaya başladığı zaman ilk akla gelen onlar ve onların gelecekleri.
Sorumlulukları da ayrı zor, Allah yardımcınız olsun.
Her karanlığın bir aydınlığı muhakkak vardır, inşallah siz de aydınlığa çıkarsınız...

Yorumunuza çok katılıyorum.
Ben çocukların varlığının sorgulanmasına sinir oluyorum.
Ben de bir konu açmıştım, boşanma ile alakalı.
Gerçekten son yıllarda sanırım bu gibi süreçlerden her evlilik bir geçiş yaşıyor.
Günümüz şartlarında bir evliliği ayakta tutabilmek gerçekten çok zor.
Çünkü insanlar hayat koşturmacasından yorgun ve mutsuz, haliyle aile içerisinde de mutsuzluk ve gerginlik hakim.

Kim ister çoluğu çocuğu dağılmış bir ailenin bireyi olsun?
Kim ister çocuğu okuldayken veya herhangi bir sosyal çevresinde boşanmış ailenin çocukları konumuna düşsün?
Bu gibi sorulara maruz kalsın?
Kimse inanın hiç bir anne bunu evladına yaşatmak istemez... Boşanmak bir günlük işlem, ancak etkileri bir ömür.
Her aklı başında kadın bunu yaşamamak için evliliğini kurtarmanın çeşitli yollarına başvurur.

Konu sahibi mavidirhayatim mavidirhayatim tüm olumsuz yorumlar bir kenara, seni anlayan insanlar da var inanın.
Yaşadıklarınızı yaşayan ve farklı formlarda tecrübe edenler de var.
Eşinizin haftada bir gün dahi olsa bile bu şekilde alkol alımı hoş değil tabii ki.
Size destek olmaması, sizin ihtiyaçlarınıza yönelik davranmaması yanlış.
Siz kendiniz karar verdiğiniz gibi bir aile terapistine gidin, herşeyden önce kendiniz için gidin.
Bir danışın ve inanın uzman birinin size vereceği fikirler daha faydalı ve etkin olacaktır.

Belki eşinizi de terapiste götürebilmeniz konusunda size faydalı bilgiler verir nasıl yaklaşımda bulunmanız konusunda.
Belki eşinizi de bir gün ikna edersiniz ve hiç ummadığınız şekilde evliliğiniz düzelir.

Ben sizin endişelerinizi çok iyi anlıyorum, 2. çocuk sahibi olma nedeninizi de gayet algıladım.
Rabbim hayırlı evlat versin ve çocuklarımızın geleceklerini aydınlık eylesin inşallah.
Zor 2 çocuk, bende de 2 tane var, gerçekten evlilik çatırdamaya başladığı zaman ilk akla gelen onlar ve onların gelecekleri.
Sorumlulukları da ayrı zor, Allah yardımcınız olsun.
Her karanlığın bir aydınlığı muhakkak vardır, inşallah siz de aydınlığa çıkarsınız...
An gelior oluyor yani..eskiden olsa bende derdim belki ayy nasil beraber oldun filan diye.. bazen birseyler yoluna mi giriyoki dersin olur.. ihtiyac duydugun bir an olur vs vs. Ama su da varki bunu tum kalbimle soyluyorum; tek cocuk olarak bosanmis bi anne babanin cocugu olmaktansa iki cocukla bosanmis olmak cok daha iyidir.

Neden mi? Cunku tek cocuk cok daha zor atlatir o travmayi ama kardesiyle ustesinden daha iyi gelir diye dusunuorum. Yanliz olmaz. Ayni ana babadan ayni mucadeleyi vermis olurlar. Ha demiorumki bi cocuun varsa git bilerek ikinciyi dogur kotu giden evlilige.. ama avantaji daha buyuk cocuklar acisindan.

Back
X