• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuz bir evliliği cocuklariniz icin nasil devam ettiriyorsunuz? Bu mutsuzlukta kendmzi nasil mutl

yorum yapan hemcinslerim ne guzel insanlarsiniz siz kalpleri yumusak iyi halden anlayan hemcinslerim. belli ki kimse kimsenin halinden anlamiyor burda iste hauat bu kadar zor bu yorumlaro yapan kadinlarsa bir de dusunun ki disarda boyle iki cocukla hayat mucadelesi veren kadinlara kimler ne soyler. birincisi benim cocugum olmadi tup bebek tedavisi gordum basta yumurta rezervimde azalma vardi cocugun olmayabilir dedi drler vakit kaybetmeden cocuk sahibi olmami soylediler hatta bunun icin tahmini 5 yilin var dedi. bosanmayi ilk basta istedim ama bosanirsam cocuk sahibi olamayacagimi biliyordum o yuzden belki duzeltebilirm ben daha cok fedakarlik ysparsam olur diye dusundum olmadi.
cocugum dogduktan 10 ay sonra sadece 3 defa birlikte oldum o da tatilde guzel gecen gunlerimizde. ve benim tup bebek tedavisi gordugum icin olmaz dusuncesiyle esim korunmadi ve hamile kaldim.
simdi mutsuzum esim ilgisiz sevgisiz ama iyi bir baba. peki soruyorum su an bosansam nasi olur dogum arifesi telasi bir de bu kadar stress sizce dogru mu. bence degil daha oncede bi konu acmistim kimse sizler kadar acimasizcca yargilamadi beni ben cok sasirdim du yazilanlara.
yuva yikmanin cok zor oldugunu dusunuyorum. ben unv mezunu degilim ama bir meslegim var kendimi ayaklarimin uzerinde durabilecek kadar da guclu hissediyorum. su an sadece zamanlanam dogru degil onu biliyorum.

Eski kadınlar gibi alttan alacaksın yoksa zaten iş zıvanadan çıkmış. İletişimi denersen sonu boşanma.

yorum yapan hemcinslerim ne guzel insanlarsiniz siz kalpleri yumusak iyi halden anlayan hemcinslerim. belli ki kimse kimsenin halinden anlamiyor burda iste hauat bu kadar zor bu yorumlaro yapan kadinlarsa bir de dusunun ki disarda boyle iki cocukla hayat mucadelesi veren kadinlara kimler ne soyler. birincisi benim cocugum olmadi tup bebek tedavisi gordum basta yumurta rezervimde azalma vardi cocugun olmayabilir dedi drler vakit kaybetmeden cocuk sahibi olmami soylediler hatta bunun icin tahmini 5 yilin var dedi. bosanmayi ilk basta istedim ama bosanirsam cocuk sahibi olamayacagimi biliyordum o yuzden belki duzeltebilirm ben daha cok fedakarlik ysparsam olur diye dusundum olmadi.
cocugum dogduktan 10 ay sonra sadece 3 defa birlikte oldum o da tatilde guzel gecen gunlerimizde. ve benim tup bebek tedavisi gordugum icin olmaz dusuncesiyle esim korunmadi ve hamile kaldim.
simdi mutsuzum esim ilgisiz sevgisiz ama iyi bir baba. peki soruyorum su an bosansam nasi olur dogum arifesi telasi bir de bu kadar stress sizce dogru mu. bence degil daha oncede bi konu acmistim kimse sizler kadar acimasizcca yargilamadi beni ben cok sasirdim du yazilanlara.
yuva yikmanin cok zor oldugunu dusunuyorum. ben unv mezunu degilim ama bir meslegim var kendimi ayaklarimin uzerinde durabilecek kadar da guclu hissediyorum. su an sadece zamanlanam dogru degil onu biliyorum.
Cocugu yapmak icin evli kalmissiniz once
Sonrasinda da cocuk icin evli kaliyorsunuz peki sizce bu mantikli mi? Saglik durumunuz bunu elverdiyse adamdan istediginizi almis oldunuz o halde artik bosanabilirsiniz. Meslegim var diyorsunuz. Mutsuzken strese girmiyor musunuz da bosaninca gireceksiniz? Celiskiniz cok. Acimasizca yargiladigimizi soyluyorsunuz lakin mesela ben sadece soru sordum, yargilamak degil bu. Mutsuzken nasil sevisilebildigi benim icin kocaman bir soru isareti zira.

Daha fazla mutsuz olmayip bosanmak en guzeli. Cocugu zaten evliliginiz icin yapmamissiniz kendiniz icin yapmissiniz, o halde tam zamani.

ya bırde bu cıktı ...cocuk ıcın acele etmem lazımdı...ıyıde evlılık sadece cocuk ıcın tercıh edılen bir kurummu...ayaklar uzerınde durun ıster yaga batırırın bala batırın...cocuklar genede her halukarda boyle bır ortamda olsa ne olmasa ne...sadece annelık duygusunu tatmak ıcın bılmıyorum ya cok fazla konusmak ıstemıyorum...esımle cok ıyı anlastıgım halde ınıncı cocuk ıcın 14 yıl duusndum...bu nedır boyle ...bır evlılıgı rayına oturtun...ıllede acele etmenız gerekıyorsa anlasamıyorsanız bırakın onunuze bakın.

Madem bu kadar mutsuzsun bu çocukları leylekler getirmedi. Hadi 1. Çocuk neyse de 2. Çocuğu niye yaptın sakın kaza ile oldu deme

ya bırde bu cıktı ...cocuk ıcın acele etmem lazımdı...ıyıde evlılık sadece cocuk ıcın tercıh edılen bir kurummu...ayaklar uzerınde durun ıster yaga batırırın bala batırın...cocuklar genede her halukarda boyle bır ortamda olsa ne olmasa ne...sadece annelık duygusunu tatmak ıcın bılmıyorum ya cok fazla konusmak ıstemıyorum...esımle cok ıyı anlastıgım halde ınıncı cocuk ıcın 14 yıl duusndum...bu nedır boyle ...bır evlılıgı rayına oturtun...ıllede acele etmenız gerekıyorsa anlasamıyorsanız bırakın onunuze bakın.

Buda yeni fürya, yumurtalar azdi, erken menopoz felan. Sanki ülkenin yarisinda varmis gibi. Ki yumurtanin az olmasi, tüp bebek tedavisini gerektirmez bile. Sonucta yumurta var, döllenebilir.

Ondan sonra 3 defa sevisme ile (ki bir defa bile bence cok) mücizevi bir sekilde bebek oluyor.

Ya niye dürüst bir sekilde "catir catir sevistim, ille cocugum olsun istiyordum, mutsuz bir evlilikte bile" yada "ikinci ile evliligimi kurtarabilirdim diye düsünmüstüm hem cocuguma kardes gerekiyordu" denilse yemin ederim daha cok saygi duyardim.

Buda yeni fürya, yumurtalar azdi, erken menopoz felan. Sanki ülkenin yarisinda varmis gibi. Ki yumurtanin az olmasi, tüp bebek tedavisini gerektirmez bile. Sonucta yumurta var, döllenebilir.

Ondan sonra 3 defa sevisme ile (ki bir defa bile bence cok) mücizevi bir sekilde bebek oluyor.

Ya niye dürüst bir sekilde "catir catir sevistim, ille cocugum olsun istiyordum, mutsuz bir evlilikte bile" yada "ikinci ile evliligimi kurtarabilirdim diye düsünmüstüm hem cocuguma kardes gerekiyordu" denilse yemin ederim daha cok saygi duyardim.
seni inandirma gibi bi derdim yok yalan soyleyece hic halim yok. baslent hastanesinde gogsen hoca var duyan duymustur acil tup brbrk yapmamiz lazim dedi ve o careaizlikle kabul ettim ben yu.urta sayisina kadar soylemisti cunku ve onun disinda devlet hast baska hastanelerde gittigimde menepoz baslangici denildi yasimda 33.
ister ister inanma esim bile sasrdi zaten buna hatta habgi ara oldu dedi 3 defa yapilan ni seyde. ayrica catir catir sevismis olsam bunuda soylerim burda adim gizli sanim gizli cekinecegim ne varki.
anlamadigim biz insanlar neden bu kadar onyargili acimasiz ve karsimizdakinin uzulup uzulmeyecegini dusunmeden konusur olduk.
baya baya insanlar burda benimle tartismali bi konusma icerisine girmiş olmalari. cok cok sasirtti burdaku kadinlar beni.

bak canım şunu anlamak lazım öncelikle (hoş iş işten geçmiş zaten de olur a yeni evlenenlerden gençlerden felan okuyan olursa diye yazıyorum):

çocuk için evlilikte birlik beraberlik saygı sevgi huzur esastır. ay ben anne olamayacak mıyım telaşesi ile yürümeyen, saygının sevginin olmadığı evliliğe çocuk yapmak bencilliktir. herkes anne baba olmak zorunda değildir. o çocuğun geleceği düşünülmeden yapıldığında bencillikten öte bir şey değildir.
dolayısıyla sen bu bencilliği yaptığına göre madem kocan da iyi bir baba kesinlikle boşanmamalı ve bu çocukları kendin isteğin için yapmakla almak zorunda olduğun sorumluluğu devam ettirerek bir şekilde çocuklarını mutlu ortamda büyütmek adına ne taviz verilmesi gerekiyorsa vermelisin.
kimse kusura bakmasın boşan kendi ayaklarının üzerinde dur diyip de bu çocukların da haksız bir şekilde büyümesini destekleyemeyeceğim.

seni inandirma gibi bi derdim yok yalan soyleyece hic halim yok. baslent hastanesinde gogsen hoca var duyan duymustur acil tup brbrk yapmamiz lazim dedi ve o careaizlikle kabul ettim ben yu.urta sayisina kadar soylemisti cunku ve onun disinda devlet hast baska hastanelerde gittigimde menepoz baslangici denildi yasimda 33.
ister ister inanma esim bile sasrdi zaten buna hatta habgi ara oldu dedi 3 defa yapilan ni seyde. ayrica catir catir sevismis olsam bunuda soylerim burda adim gizli sanim gizli cekinecegim ne varki.
anlamadigim biz insanlar neden bu kadar onyargili acimasiz ve karsimizdakinin uzulup uzulmeyecegini dusunmeden konusur olduk.
baya baya insanlar burda benimle tartismali bi konusma icerisine girmiş olmalari. cok cok sasirtti burdaku kadinlar beni.
Arkadaşım olan olmuş biten bitmiş.. Ben de göğşen hocanın hastasıyım aynı sorunları yaşıyorum bilirim o acil çocuk yapma paniğini.. Bazıları konuşuyo da bilmeden işte sen aldırma.. Sonuç itibariyle çocuğun olmuş Allah bağışlasın.. Ben senin yerinde olsam ilkini doğurunca postalardım bana hayatı zindan eden adamı..hatta doğurmadan belki de bilemiyorum.. Sen belli ki biraz daha umut etmişsin aranız düzelir mi falan diye, ikinci de kazayla olmuş onu da anladık da.. hala neyin derdindesin bu boşanamama korkun nedir tam olarak?

Bu neden 2. Çocuk nasıl seviştiniz ben bosarim netciler!! Bari bu kadına yapmayın karsinizda hamile bir kadın var en hassas olduğu en mutlu olacağı bir dönemde böyle bir karanlığın içinde kolay mi? Bence destek olmalıyız bu saatten sonra nasıl hamile kaldı sorusunun peşine düşmeden önce

ben daha öncede bi konu acmistim. mutsuz bir evliligim var 4 yilim 16 aylik oglum var ve 8 aylik hamileyim. anlasamiyoruz hatta bazen birbirimizi sevmedigimixi bile dusunuyorum.
biz başta aile kavgasi cok ettik daha dofrusi esim surekli annem kizkardesim dedi aricaksin soracaksin gideceksin mugabbeti cok oldu aramizda (ayri sehirlerde yasiyoruz). biz esimin tayini nedeniyle benim istegim uzerine bebim ve ailemin yasadigi sehirde yasadik ama esim ailemle nerdeyse hic gorusmedi ama ailem bunu hic sorun yapmadi.
o gunden beri biz cok kavgalar ettik kus kaldik ayni evin icibde bi daha toparlayamadik. tabi bu arada esimin gece varlara gitmesi evde icki icmesi gecenin bi yarisi eve gelmeside bizim kavgalarimizi körükledi.
ben o zamanlardada istedim bosanmayi bosanamadim cesaret edenedim. hala mutsusuz ustunede bir çocuğumuz biride yolda. ben aile terapistine gitmek istedim o istemedi bitecek fln dedim ama olmadi. tekrar oturup konustuk duzeltelim diye ama olmuyo kopuguz birbirimizden. su an bosanamda bi bucuk ay sonra dogum yapicam cok zor geliyor herşey.
bu arada aile terapustine tek gidecegim. ben bu evliligi bi sure surdurmek zorundayim. ama mutlu da olmak istiyorum cocuklarim icin. onkari guler yüzle büyütebilmek icin.
evliyken mutsuzken esinle tasarken bireysel mutluluk olur mu yapabilen var mi ? yani onun tüm mutsuzluluguna sana olan ilgisizligine sevgisizligine saygisizligina kabaligina ragmen kendini mutlu edebilen ve evliligini devam ettirebilen var mi?
ben şu platformda aşırı mutsuz olup ikinci çocuğa gebe insanları görünce bir hoş oluyorum,Ama hepsi mi burda olur.

Geçen gün ömürden. Gülen bir anne olmak istiyorsunuz. O zaman mutlu rolü yapmayacaksınız. Çocuklar sandığınızdan daha zekidir.
Sadece anne baba olarak evinizi paylaşacaksınız, eş olarak beklentiniz olmayacak, sorumlulukları paylaşacaksınız ve bunun sınırlarını net bir şekilde çizeceksiniz. Kendinize mutluluk alanları oluşturup mutlu bir kadın olacaksınız.
Ya da boşanacaksınız.
Bu arada tek başınıza evlilik terapistine gitmeniz bir işe yaramaz.
Evladınızı sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Mesela bir daha muhtemelen hamile kalmayacaksınız. Karnınızdaki o muhteşem his bir daha olmayacak. Tadını çıkarın.
Madem çocuklar için birlikte kalacaksınız eşinize nötr olun, öfkeli ya da sevgi dolu değil. Çocuklarınızın babası olarak da kıymetli, hepsi bu. Zor mu evet, yapılamaz mı yo yapılabilir. Eşiniz de bu düzene ayak uyduracaksa neden olmasın?

Mutsuz olduğunuz bir ortama 2 çocuk yapmadan evvel daha mantıklı düşüneydiniz keşke.

Bende 3 yıl evli kaldım, çok çocuk istememe rağmen eski eşimle mutsuz olduğum için çocuk yapmaktan hep korktum. Sonuç ayrılık. :)

Allah kolaylık versin. Aile terapistine gitmeyi deneyin. Yazık yavrucaklar için çaba gösterin.

Bence siz suan hamilelik hassasiyetindesiniz.

Benim gorusumde cok mutlu sorunsuz ornek cift bile olsa bir evlilikte bile 4 yil 2 cocuk icin erken. Niye yaptiniz demiyorum. Sanirim her sey cok da kotu gitmiyor ki yaptiniz. Ancak hamilelik ve logusaliktaki dusuncelerim cok cok yersizdi benim. Size de oyle olmus olabilir mi?

Bunun disinda mutsuzsam net sekilde hic dusunmeden bosanirim. Bir tanecik hayatimiz var. Gencim guzelim. Ask benim de hakkim. Yeni limanlara yelken acarim.
Zaten mutsuz olduktan sonra cocuklar ailede buyuse ne buyumese ne? Her gun kavga gurultu dinleyeceklerine ayri anne baba cocugu olsunlar.

Öncelikle umarım çok mutlu olursun.
Mutsuz evliliğin içinde bireysel mutluluğu sağlayabilen var mı? Varsa nasıl başarıyorlar? Gerçekten mutlular mı yoksa kendilerini mı kandırıyorlar? Ben de bilmiyorum ve çok merak ediyorum...
Evlilik terapistine mutlaka git. Yalnız da olsa git. Eşini ikna etmeye de çalış belki kabul eder.
Hakkında hayırlısı olsun. Çocukların için mutlu olmaya çalış.

O kadar kişi uğraşıyor ki çocuk icin olmuyor tedavi veya normal ama o çocuğu veren o vakitte rahmine yerlestiren yüce rabbimdir. Istesende istemesende kismette varsa 40 indan sonrada kalirsin yada 3 5 senede. Kendini uzme derim cocuguna odaklan karnindakine odaklan 2 çocukla uğraşmak büyütmek her yiğidin harcı değil onlarla ugrasmaktan eşin aklina zor gelir çünkü daha diğer çocuğun çok küçük her ikiside bakima muhtaç. Allah eşini de tüm eslerimizi hidayet etsin dogru yola koysun

Bu neden 2. Çocuk nasıl seviştiniz ben bosarim netciler!! Bari bu kadına yapmayın karsinizda hamile bir kadın var en hassas olduğu en mutlu olacağı bir dönemde böyle bir karanlığın içinde kolay mi? Bence destek olmalıyız bu saatten sonra nasıl hamile kaldı sorusunun peşine düşmeden önce
Kesinlikle katılıyorum. Nasıl insanlar bu kadar acımasız oluyor anlamıyorum. Anlamadığım gibi üzülüyorum da.

Herkes taş arma dersinde sanki:110:

Back
X