Dikkat ederseniz sizin hikayeniz yine farkli. Ilk cocugunuzdan sonra ne yazikki erken menopoz teshisi konulmus. Umarim istediginiz gibi yakinda cocugunuz olur.
Bakin ben pko, erken menopoz, yumurtalik rezeve problemleri yok demiyorum. Elbette var ve bunun ile savasan, üzülen bir cok hemcinsimiz var. Ancak söyle birsey var. Bu sitede niyese mutsuz evliliklerde cocuk yapildiginda hep bu bahaneler ile geliniyor. Yok korunurken oldu, yok erken menopoz denildi ve cocuk oldu gibi, benim gözümde bahaneler yaratiliyor, sirf tepki almamak icin. Sonucta bu teshisler ülkenin yarisina koyulmuyor. Erken menopoz o kadar sik görülen birsey degil.
Kaldi ki ilk bebege o kadar mücadele ver tüp bebek ile, ikinci bebek 3 defa sevisme ile olsun. Bana gercekci gelmiyor iste.
Ben bu tür evliliklerdeki cocuklara cok üzülüyorum cünkü. Huzurlu, anne babanin mutlu oldugu bir evi her cocuk hak ediyor. Bu konuda sizi tebrik ederim. Maddi durumunuzu düsünerek cocugu ertelediniz. Bu sizin önceligimizi kendinizde degilde, cocugunuzda oldugunu cok bariz gösteriyor. Ondan dolayi cidden umuyorum ki bir cocugunuz daha olur diye.
Samimi olduğunuzu düşünüyorum, çocuklar için üzülüyor olabilirsiniz ama bilmiyorsunuz bu psikolojiyi. O yüzden empati yapamıyorsunuz.
Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum şu anda. Ama bunun yıllar öncesinde, normal bir şekilde gebe kalmış ve bu süreçleri bilmeyen biri olarak ben de anlamazdım.
Sizin bana gerçekçi gelmiyor dediğiniz o hikayelerden o kadar çok var ki, mevzunun içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz.
Benim doktorum memorial da, Semra kahraman. Bir yakınımız da ona gitti, ona da erken menapoz denildi. Semra hanım kendisi senin değerlerin çok düşmüş, tüp bebek de olmaz diyerek gönderdi arkadaşımı. Döktüğü gözyaşlarını ben biliyorum.bu alanda imza doktorlardan birinin olması mümkün değil diye tedaviye bile kabul etmediği arkadaşım, 4 ay sonrasında hamile kaldı kendiliğinden. Şu anda 4 yaşında kızı. Olmaz denilen başka bir arkadaşımın 11. Tüp bebeğinde oğlu, 14. Tüp bebeğinde kızı oldu. O zamana kadar ne doktorlardan, ne şifacılardan döndüler elleri boş. Bütün bu olaylar gözlerinizin önünde yaşanıyor.
Geçen burada bir konu da vardı hatırlarsınız, başka bir konu sahibi erken menapozdu ve kayınpederi düğünü 7-8 ay sonraya ertelemek isterken, o nişanlısıyla hemen nikah kıymak istiyordu. Burada herkes de kayınpederi ikna etmenin yollarını gösteriyordu, o ahval ve şerait kimse dur bi evliliğin yürüyecek mi gör demiyordu.
Çünkü bazen normal parametrelerde ilerlemez hayat. Düz Mantık işlemez.
Çocuk yapmayı iki sebeple erteledim, 1. Si çocuğumun eğitimi için para biriktirmek. 2. Si KPSS çalışıp İngilizce öğretmeni olarak atanmak.
O paraları biriktirdim. Ama şimdi ironik bir şekilde eğitim için ayırdığım parayı, tüp bebeğe harcıyorum. Kpss için başladığım dersaneyi de tedaviler sebebiyle bırakmak zorunda kaldım.
Benim mantıcım tutmadığı gibi, o sırada 2. Yi yap diyenlerin de haklı olduğunu gördüm. Oğluma büyütürken verdiğim emek, zaman ve masrafla 2. Yi de büyütür, 30 yaşıma gelmeden şu yarıda bıraktığım hedefleri de gerçekleştirmiş olurdum.
O yüzden konu sahibini kendi parametrelerinizle yargılamanız yanlış. Bazen elinizde limon varsa, limonata yapmanız gerekir. Konu sahibinin yapması gereken de bu. Ona neden elinde şeftali, çilek yok denmesi abes olur.
Onun yapacağı en güzel şey, şu anda çocukları mutlu yetiştirmeye odaklanmak. Eşinden beklentiyi sıfırlamak. Bir kadının ne kadar güçlü olabileceğini, bu süreçlerde öğreniyor insan. Ve güçlü bir anne, yanında eşi olmadan da çok güzel yetiştirebilir çocuklarını. Ama devamlı kendini sorgulayarak ve hayata kuvvetle sarılarak.
Çocuğunun olmayacağını düşünen biri korunmasız sevişir. Eşiyle arası kötü de olsa sevişebilir, bazen öyle gelişir. Bu da bir ihtiyaç sonuçta.
Ve bence tek çocuklu bir annenin boşanmasındansa, iki çocukla boşanması çok daha iyi.
Ama demek ki bundan sonra korunacak, evli kalsa da. Ama Ufukta ayrılık varsa, en güzeli çocuklar daha babayı bilmeden ayrılmak gibi görünüyor.