Mutsuz evhanımı nasıl mutlu olur

Her annenin böyle dönemleri olur emin olun. Üstelik kışsa ve hastalık gibi bir faktör varsa. Arada çocuğu eşinize yada annenize bırakıp hava almaya çıksanız, hiç bir yere gidemiyorsanız en yakın markete gidin, ev işlerine yetişmeye çalışmayın bir süre sadece acil olanları yapın, yemek gibi, salonu toplamak gibi.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🥰

Yarın çocuğunuzun elinden tutun veya arabasına bindirin bir parka gidin sokaklarda dolaşın çocuk enerjisini atsın hava alın esinizde katılsın eşiniz işten geldiğinde beraber markete gidin bir yerden cesaretlendirin kendinizi benim çocuğum yok bekarım ama bir kere eve kapatınca çıkmak zor gelirdi şimdi bir poğaça almaya bile giderken iki sokak ötedeki pastaneye gidiyorum kendinizi kapatmayın daha çok bunalırsınız.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için 🥰

Eş ne kadar yardimci? Tavsiyelere bakiyorumda, cocukla leslie yap felan deniliyor komiğime gidiyor. Ya kadin dişariya çikmak istemiyor, bunalimda, tavsiye leslie ve kek yap.

Hayir tavsiye ilk once nefes al. Gerekirse ailene git ve aile biraz daha çocuğa baksin, konu sahibi biraz uyusun. Kendine gelsin. Sonra eş ile plan yapsin. Gerekirse çocuk kreşe gitsin. Eşte herşeye dahada destek ve dahil olmali.
Pekte oralı değil eşim bazı şeylerde… teşekkürler yorumunuz için 🥰

Bu içten gelen bi şey.
Çocuğum yok ama dolapta hazır yemek olup eve temizliğe biri geldiğinde bile hiçbi şey yapmadığım oldu.
Çok yorulduğun, bunaldığın, yıprandığın için enerjin yok.
Kendine bak önce.
Haftada bir detaylı temizlik. İki gün de ilişer günlük yemek yaparsan haftaiçinde 2 boş günün kalır.
Çalışmadığmda da 8'de kalkardım 12'ye kadar temizlik yemek birerdi hiçbi şey yapmazdım.
Çalışırken modum yerinde olsun akşam 10'a eve gelir full bakım yapar gece kahvesine eşe dosta giderdim. Ufak hedefler koy zorla kendini ve mutlaka sosyalleş. Ama kurs ama altın günü artı ne dersen ona..
Teşekkürler yorumlarınız için 🥰

Benimde iki yaşında kızım var evet ev hayatı insanı çok bunaltan birşey ve çocuklarımızın bütün dünyası biziz bizim onlara sunduklarimiz ve bu insanda mutlu edebiliyor muyum endişesi oluşturuyor, bana iyi gelen şeyleri size önereceğim, öncelikle değişime evinizden başlayın çok fazla olan oyuncakları toparlayın hatta ben oyuncakları böldüm poşet poşet yaptım her hafta birini açıyorum çocuğun ilgisini çekiyor yeni alınmış gibi oynuyor, çocuğa odası varsa odasında veya oturma odasının bir köşesinde bir oyun alanı hazırlayın, gün içinde size uygun bir saat belirleyin ve hergün dışarı çıkın mesela yakınlarinizda bir pastahane fırın keşfedin hergün gidip oradan kızınızla birlikte ekmek alın veya kahvaltıya bir şey alın ama hergün gidin, hava güzel olunca uyku saatine göre bir program yapın en az yarım saat parka götürün evde yeni oyunlar deneyin mesela a101 den bu hafta oyun hamuru aldım çok ilgisini çekiyor, sulu boya yapın birlikte sizde yapın çok sevdi benim kızım, boş bir defter alın bir kurşun kalem hergün aynı saatlerde birşeyler öğretin mesela 11 ile 13 arası ders saati gibi mesela harfleri rakamları öğretin zaten 5 dk sonra dikkatleri dağılıyor ama olsun yinede zamanla olunca öğreniyorlar ve sizde kendinizi iyi hissedeceksiniz, sanki bir kreş programı gibi yapın ben öyle yapıyorum hergün biraz birşeyler öğretiyorum biraz oyun oynatiyorum bir kez dışarı çıkarıyorum, kışın oyun alanları kapalı park gibi öyle bir yer keşfedebilirsiniz oralarda çok eğleniyorlar ben bir yer buldum saati 20 30 TL oluyor haftada iki haftada bir gidilebilir etrafinizda araştırın, kendinize gelince eğer eşiniz anlayışlı biriyse ondan destek isteyin mesela bu hafta kuaföre gidin eşiniz çocukla ilgilensin birsey yaptirmasaniz bile saçlarınızın kırıklarını aldırın, iki günde bir duş alın , kendinize sevdiginiz bir dizi bulun sürekli aynı döngüde yaşamayın mesela yarın evdeki eşyaların yerini değiştirin ufak tefek süs eşyaları alın minik dekorasyonlar yapın, TV deki psikolojik dizileri aşırı entrikalı saçma sapan dizileri izlemeyin insanı bunaltiyor sevdiğiniz eglenebildiginiz şeyler izleyin gülmek beyne pozitif mesaj veriyor eğlenceli şeyler izleyin yakınlarinizda sevdiğiniz ailenizden birileri varsa sık sık gidin, şunu bilin ki siz çok güzel bir annesiniz çocuğunun mutluluğunu düşünen onu mutlu etmek için çabalayan kızınizin dünyası sizsiniz ve bu değerli günler daha güzel geçmeli, hoşcakalın
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🥰

Selam kızlar 2 yaşında bir kızım var ev hanımıyım çok mutsuzum hiç bir sosyal aktivitem yok sürekli evdeyim ve dışarı çıkacak bile enerjim yok ev işi çocuk o kadar zor geliyor ki artık kendimi çok yetersiz ve mutsuz hissediyorum bazı anneleri görüyorum çocuğuyla kaliteli zaman geçiren onları gezdiren parka götüren mutlu eden ben kendim mutsuz olduğum için çocuğada yetersiz olduğumu düşünüyorum ve artık psikolojim bozuldu bana bir akıl verin nasıl çocuk ev eş ve kendimi toptan idare edebilirim….
Çocuğu devletin anaokuluna ver derim yarım gün bile olsa

Kendinizi neden mutsuz hissediyorsunuz? Değiştirmek istediğiniz şeyler var ama motivasyonunuz mu yok? Hayatla bağınız tam olarak ne zaman azaldı? Sizin hayattan beklentileriniz, istekleriniz neler?

Günaydın

ben şahsen kendim üretip çocuğa kreatif etkinlik sunabilecek bir anne olamadim. cabaladim cogu zaman oyunlar tuttu ama cocugun ilgisini ya cekmedi ya istedigim gibi olmadi. sizin gibi hissettigimde cok oldu böyle bir boslugun icinde gibiydim mutsuzdum fazla geliyordu sanki hersey
biz daha cok disarida yürüyüş yapip parka giden, sık sık kütüphaneye ugrayan eve gelincede puzzle, oyun hamuru vs oynayip kitap bakan türden bir grup olduk.
Ben bu şekil mutlu oldum cocuklarda öyle.
Başka bir arkadasimda tam tersi evden cikmayi cocuklari cikarmayi sartlara bagliyor örnegin üsümeyecek kadar sicak olmali kendisininde cani istemeli vs cok nadir cikiyorlar

Zaten sorunda aslinda burdan başlıyor yani ill adimi atmak lazim ki canimiz istesin

ben epeydir aşırı yorgundum,kan tahlili yaptirdim vitamin d eksik cikti.
ik tavsiyem kan tahlili yaptirmaniz ardindan size iyi gelecek şeyleri düşünüp not almaniz. bu arada lütfen kendinizi baskalari ile kiyas yapmayin,ben konunuzun ana sebebinin biraz kiyaslamadan dogan mutsuzluk oldugunu sezdim
Mesela cocugu alin yürüyüş yapin yaniniza termosa bir icecek koyun kitabinizida alin, arada mola verin cocuk arabada otursun oynasin veya uyuyabilirde bende cok yaptim. kafalar mis gibi oluyor:)))

Back
X