Benimde iki yaşında kızım var evet ev hayatı insanı çok bunaltan birşey ve çocuklarımızın bütün dünyası biziz bizim onlara sunduklarimiz ve bu insanda mutlu edebiliyor muyum endişesi oluşturuyor, bana iyi gelen şeyleri size önereceğim, öncelikle değişime evinizden başlayın çok fazla olan oyuncakları toparlayın hatta ben oyuncakları böldüm poşet poşet yaptım her hafta birini açıyorum çocuğun ilgisini çekiyor yeni alınmış gibi oynuyor, çocuğa odası varsa odasında veya oturma odasının bir köşesinde bir oyun alanı hazırlayın, gün içinde size uygun bir saat belirleyin ve hergün dışarı çıkın mesela yakınlarinizda bir pastahane fırın keşfedin hergün gidip oradan kızınızla birlikte ekmek alın veya kahvaltıya bir şey alın ama hergün gidin, hava güzel olunca uyku saatine göre bir program yapın en az yarım saat parka götürün evde yeni oyunlar deneyin mesela a101 den bu hafta oyun hamuru aldım çok ilgisini çekiyor, sulu boya yapın birlikte sizde yapın çok sevdi benim kızım, boş bir defter alın bir kurşun kalem hergün aynı saatlerde birşeyler öğretin mesela 11 ile 13 arası ders saati gibi mesela harfleri rakamları öğretin zaten 5 dk sonra dikkatleri dağılıyor ama olsun yinede zamanla olunca öğreniyorlar ve sizde kendinizi iyi hissedeceksiniz, sanki bir kreş programı gibi yapın ben öyle yapıyorum hergün biraz birşeyler öğretiyorum biraz oyun oynatiyorum bir kez dışarı çıkarıyorum, kışın oyun alanları kapalı park gibi öyle bir yer keşfedebilirsiniz oralarda çok eğleniyorlar ben bir yer buldum saati 20 30 TL oluyor haftada iki haftada bir gidilebilir etrafinizda araştırın, kendinize gelince eğer eşiniz anlayışlı biriyse ondan destek isteyin mesela bu hafta kuaföre gidin eşiniz çocukla ilgilensin birsey yaptirmasaniz bile saçlarınızın kırıklarını aldırın, iki günde bir duş alın , kendinize sevdiginiz bir dizi bulun sürekli aynı döngüde yaşamayın mesela yarın evdeki eşyaların yerini değiştirin ufak tefek süs eşyaları alın minik dekorasyonlar yapın, TV deki psikolojik dizileri aşırı entrikalı saçma sapan dizileri izlemeyin insanı bunaltiyor sevdiğiniz eglenebildiginiz şeyler izleyin gülmek beyne pozitif mesaj veriyor eğlenceli şeyler izleyin yakınlarinizda sevdiğiniz ailenizden birileri varsa sık sık gidin, şunu bilin ki siz çok güzel bir annesiniz çocuğunun mutluluğunu düşünen onu mutlu etmek için çabalayan kızınizin dünyası sizsiniz ve bu değerli günler daha güzel geçmeli, hoşcakalın