Mutsuz evhanımı nasıl mutlu olur

Ama taktir edersiniz ki hiç bir erkek işine ev ve çocuk için ara vermez maalesef ataerkil toplumun sorunlarından biride bu ev kadınlara dışarı erkeklere biçilmiş

yok valla benim cevremde cok var.

sahsen biz zaten cocuklari erken yasta krese baslatmak konusunda ikimiz de ayni fikirdeydik, o yuzden oyle bir ihtiyacimiz olmadi.

benim cevremde donusumlu cocuga bakanlar (sabah kadin, ogleden sonra erkek gibi) veya mesaili calisip bu tarz bir duzen oturtanlar gibi,
haftanin 1-2 gunu erkek, 1-2 gunu kadin, 1-2 gunu anane/babanne bakanlar
var.

ataerkil toplum diye bir sey de kafalarda biliyorsunuz, gayet ona ters yasayanlar da var, yeter ki insan sorunu cozmek istesin, cozulur.

dedigim gibi, mesleginize bagli olarak vereceginiz 4 yil ara normal de olabilir, kariyerinizi tamamen bitre de bilir. Bu sizin seciminizse her turlu sizi mutlu da edebilir, yoksa boyle hayattan soguta da bilir.

Sahsen 2 cocugum da kucukken bile bu denli eve kapanip yasamiyordum, o yuzden siz suan ne kadar kotu durumda oldugunuzun farkinda degilsiniz diye dusunuyorum. 2 yasinda bir cocuk sizi bu denli asosyal/ eve bagli yapmaz normalde.

Geçen aylarda iş buldum başlıycaktım ilk başta tamam çalış dedi görüşmeden geldikten sonra yol çok uzun nasıl gelip gideceksin çocuğu Alman çok uzun sürecek yemek kalacak ev kalacak bla bla bla bir sürü şey söyledi ve arayıp gelemiycem başka eleman bulun demek zorunda kaldım
neden kabul ettiniz hemen
birde bulduğunuz işte önemli tabi
kim bakacaktı çocuğunuza bu arada
eşinizin maddi durumu iyi sanırım

yok valla benim cevremde cok var.

sahsen biz zaten cocuklari erken yasta krese baslatmak konusunda ikimiz de ayni fikirdeydik, o yuzden oyle bir ihtiyacimiz olmadi.

benim cevremde donusumlu cocuga bakanlar (sabah kadin, ogleden sonra erkek gibi) veya mesaili calisip bu tarz bir duzen oturtanlar gibi,
haftanin 1-2 gunu erkek, 1-2 gunu kadin, 1-2 gunu anane/babanne bakanlar
var.

ataerkil toplum diye bir sey de kafalarda biliyorsunuz, gayet ona ters yasayanlar da var, yeter ki insan sorunu cozmek istesin, cozulur.

dedigim gibi, mesleginize bagli olarak vereceginiz 4 yil ara normal de olabilir, kariyerinizi tamamen bitre de bilir. Bu sizin seciminizse her turlu sizi mutlu da edebilir, yoksa boyle hayattan soguta da bilir.

Sahsen 2 cocugum da kucukken bile bu denli eve kapanip yasamiyordum, o yuzden siz suan ne kadar kotu durumda oldugunuzun farkinda degilsiniz diye dusunuyorum. 2 yasinda bir cocuk sizi bu denli asosyal/ eve bagli yapmaz normalde.
Hak veriyorum size ama şöylede bir durum var eşim sabah 6:45 te evden çıkıyor akşam 7 de geliyor haftanın 6 günü böyle çalışıyor aracımız yok hafta sonu dışarı çıkmak çok kısıtlı taksiyle gitmek gerekiyor otobüse binmekte çocukla külfet çünkü corona tarzı şeyler maalesef toplu taşımadan soğuttu taksiylede çok masraflı ve benim gündüz gidebileceğim yerler etrafta yok gibi bişey yani evde mutlu olmak istiyorum çocuğu mutlu etmek istiyorum ama yapamıyorum işte

Pekte iyi değil kredi borçları falan ucu ucuna geçen aylar tabi yine bin şükür Halime ama annem yakın oturuyor ona bırakacaktım
siz yine arayın iş
kusura bakmayı ama eşiniz eş değil hizmetçi istemiş sizi
biraz acı konuştum kusura bakmayın
aksayacak her iş diyorsa sizin de dinlenmenize falan fırsat verecek

mesleğiniz nedir bu arada? bulduğunuz iş iyi bir iş miydi? maaşı falan

siz yine arayın iş
kusura bakmayı ama eşiniz eş değil hizmetçi istemiş sizi
biraz acı konuştum kusura bakmayın
aksayacak her iş diyorsa sizin de dinlenmenize falan fırsat verecek

mesleğiniz nedir bu arada? bulduğunuz iş iyi bir iş miydi? maaşı falan
Aslında iş eşimde bitiyor biliyorum ama söylesem olmuyor kavga etsem yine olmuyor dediğim dedik herşeyde eczacı kalfasıyım normalde maaşıda işte asgari ücretin belki 100-200 lira üstünde oluyor genelde

Mutsuzluğunuzun sebebi eşiniz, size olan tavrı, yaklaşımı gibi geldi bana.
Çalışıp çalışmamaniza bile tek başına kadar vermiş.
İş bulmuşsunuz gidememişsiniz.
Evde çalışmak dışında hiçbir varlığı olmayan bir adam muhtemelen eşiniz.
Siz çalışınca o ne olacak bir ne olacak dediğine göre.
İstemediğinizi bir şekilde evde kaldığınız için motive olup da gününüzü güzel geçirmiyorsunuz.

Yoksa bir parka çıkmak neden zor gelsin? 2 yaşta birçok şey yapabilirsiniz aslında. Eşinizle çözmeniz lazım sorununuzu yok ila çalışmayacaksanız da çocuğunuz için biraz harekete geçmeniz lazım ev içinde.

Mutsuzluğunuzun sebebi eşiniz, size olan tavrı, yaklaşımı gibi geldi bana.
Çalışıp çalışmamaniza bile tek başına kadar vermiş.
İş bulmuşsunuz gidememişsiniz.
Evde çalışmak dışında hiçbir varlığı olmayan bir adam muhtemelen eşiniz.
Siz çalışınca o ne olacak bir ne olacak dediğine göre.
İstemediğinizi bir şekilde evde kaldığınız için motive olup da gününüzü güzel geçirmiyorsunuz.

Yoksa bir parka çıkmak neden zor gelsin? 2 yaşta birçok şey yapabilirsiniz aslında. Eşinizle çözmeniz lazım sorununuzu yok ila çalışmayacaksanız da çocuğunuz için biraz harekete geçmeniz lazım ev içinde.
🙏🏻

Enerjinizi düşüren hastalik, vitamin eksikligi vb. yoksa,
Zorla da olsa dışarda cocuklarla bir seyler yapmaya çalışın.
Ben öyle öyle aşmaya çalıştım, faydası oldu gibi cok şükür.
Evde de sevdiginiz faaliyetleri yapin cocuklarla,
puzzle resim müzik oyun animasyon film, ev işi, pasta kurabiye hamur vs. cocuklugumuzun güzel oyunlarini onlara aktarmak gibi (isim sehir oyunu, hımbıl-bom oyunu, kelimeden harf tahmin edip bulmaca, adam asmaca)
En basitinden evde ebelemece, yerden yüksek, top yuvarlama ip atlama.
Sinema tiyatro cocuk müzikalleri, sergiler kermesler, kapali park alanlari, avm vitrini bakmalar, ayda 1 disarda hamburger veya köfte yemek.
Komsuya kahveye çıkmak.
Evde veya bahcede egzersiz yapmak.
Daha çok sey bulunur da düşünmek lazim. 🤨🤔

Enerjinizi düşüren hastalik, vitamin eksikligi vb. yoksa,
Zorla da olsa dışarda cocuklarla bir seyler yapmaya çalışın.
Ben öyle öyle aşmaya çalıştım, faydası oldu gibi cok şükür.
Evde de sevdiginiz faaliyetleri yapin cocuklarla,
puzzle resim müzik oyun animasyon film, ev işi, pasta kurabiye hamur vs. cocuklugumuzun güzel oyunlarini onlara aktarmak gibi (isim sehir oyunu, hımbıl-bom oyunu, kelimeden harf tahmin edip bulmaca, adam asmaca)
En basitinden evde ebelemece, yerden yüksek, top yuvarlama ip atlama.
Sinema tiyatro cocuk müzikalleri, sergiler kermesler, kapali park alanlari, avm vitrini bakmalar, ayda 1 disarda hamburger veya köfte yemek.
Komsuya kahveye çıkmak.
Evde veya bahcede egzersiz yapmak.
Daha çok sey bulunur da düşünmek lazim. 🤨🤔
Teşekkürler 🙏🏻

Back
X