Mutsuz evhanımı nasıl mutlu olur

Sürekli mutsuz olan bir tanıdığım var. Tek yaptığı halıya bakıp düşünmek. Napsak be söylesek bu durumsan çıkamıyor. Psikolojik tedavi bile çok işe yaramıyor. Benim düşüncem o bunu alışkanlık haline getirdi. Demem o ki bu durumu uzun daha fazla ilerlemesine izin vermeyin. Ev işi yapmak stres hormonlarını azaltıyormuş. Bence bunu bir yük gibi görmeyin. Sadece bunları yaparken eğlenmesini bilmelisiniz. Yemek mi yapıyorsunuz takın kulaklığınızı ya da sesli açın bir müzik dinleyin. Havanın iyi olduğu günü ya da saatte çocuğunuzla birlikte dışarı çıkın bir 10 dakika yol boyu gidip gelmek bile iyi gelebilir. Yetersizlik hissi herkes gibi bende de var. Ama başkasına göre en ilgili en mükemmel anne benim. Bana görede A kişisi annelik konusunda çok başarılı. Gerçekten bunu takıyorsan kafana etkinlik yapan anneler var onları takip edip uygulayabilirsin. Çok güzel kitaplar var onlardan edinip onlar üzerinde konuşabilirsin çocuğunla.

Selam kızlar 2 yaşında bir kızım var ev hanımıyım çok mutsuzum hiç bir sosyal aktivitem yok sürekli evdeyim ve dışarı çıkacak bile enerjim yok ev işi çocuk o kadar zor geliyor ki artık kendimi çok yetersiz ve mutsuz hissediyorum bazı anneleri görüyorum çocuğuyla kaliteli zaman geçiren onları gezdiren parka götüren mutlu eden ben kendim mutsuz olduğum için çocuğada yetersiz olduğumu düşünüyorum ve artık psikolojim bozuldu bana bir akıl verin nasıl çocuk ev eş ve kendimi toptan idare edebilirim….
Gece yatmadan yada sabah kalkınca o gün yapacagınız ne varsa yazın bi kagıda ve görceginiz bi yere yapıştırın ama en ince detaya kadar yazın market olsun kaş bıyık almaya kadar sonra güne kendinizi motive ederek başlayın güzel Bi müzik yada duş almak olabilir sırası ile bütün işleri normalden daha hızlı yaptıgınızı göreceksiniz sonra kalan zaman sizin kızınızı alıp çıkın oynayın sosyalleşin kendinizi motive etmeniz önemli yoksa hiç içinizden gelmeyecek ve öyle devam edecek bu kısır döngü kırılması lazım ben böyle yaparsam o gün çok verimli geçiyo ama liste olmazsa sanki işim kalmamış yada yapmasam olurmuş gibi geliyor ve yetişmiyor listeden yapıp yaptıkça sildiğim şeyler beni daha çok teşvik ediyor

Cocugu krese ver ya calismaya basla ya da hobilerine vakit ayir.. maddi skntin yoksa alisveris bakim yap.. arkadaslarinla gorus.. kurslara basla.. ya bende tuhaflik var sanirim, ben evde olsamda ne isim
Biter ne de yapcaklarim..

Bunalimda olablrsn ailenle gorus cocuga baksin birileri sen biraz kendine vakit ayir..gerekirse bi yardim
Al

Ben anne değilim ama anne olsaydım ev işlerine fazla yüklenmezdim "olduğu kadar" mottosu benim çoğu zaman hayatımın farklı alanlarında işe yarıyor. Çocuğunuzun tertemiz evde büyümesi onun pek işine yaramaz ama aktif dışarı çıkan çocuğla farklı şeyler deneyimleyen anne onun çok işine yarar. 2 yaş tam da zamanı şimdi iyice yeni şeyler denemek isteyecek. Bu zaman şimdi kızım oğlum dur yapma zamanı değil onun denemek istediği şeyler için güvenli, olumlu ve ilgi çekici ortam hazırlama zamanı.

Bulunduğunuz şehirde mutlaka tiyatro oyun parkı avm dışında çocuklar için resim müzik, kodlama, yabancı dil vb.workshop tarzı yaş grubuna göre etkinlikler düzenleyen kurumlar vardır onları kovalayın derim.

Selam kızlar 2 yaşında bir kızım var ev hanımıyım çok mutsuzum hiç bir sosyal aktivitem yok sürekli evdeyim ve dışarı çıkacak bile enerjim yok ev işi çocuk o kadar zor geliyor ki artık kendimi çok yetersiz ve mutsuz hissediyorum bazı anneleri görüyorum çocuğuyla kaliteli zaman geçiren onları gezdiren parka götüren mutlu eden ben kendim mutsuz olduğum için çocuğada yetersiz olduğumu düşünüyorum ve artık psikolojim bozuldu bana bir akıl verin nasıl çocuk ev eş ve kendimi toptan idare edebilirim….

2 yas cocugu ile yapilacak cok fazla sey var aslinda, tek cocuk oldugu icin onun gunluk duzenine ayak uydurmasi da zor degil.

Muhakkak evden cikmalisiniz, yuruyus olur, park olur, cocuk icin de sizin icin de bu cok gerekli.

sosyal aktivite olarak hepimiz neredeyse ayni durumdayiz, korona sagolsun, o konuda bir sey diyemiyorum.

yil basinda yillik plan yapanlar, bullet journal alanlar, yeni yil hedefleri koyanlari gormussunuzdur sosyal medyada, acikcasi bana o cok etki ediyor, motivasyon sagliyor. Bu yil sunu yapicam, bunu yapicam deyip plana doktugumde daha bir hevesli oluyorum.

Ornegin dil seviyemi artirmak istiyorum : yil sonunda buna ulasmam icin her hafta kitap okumam, ve ayda bir de olsa oturup ders kitabindan calismam lazim dedim.
Veya biraz kas kazanmak istiyorum: onun icin de en kotu haftada 2 kez agirlikla calismam lazim dedim.

sizi bunlar motive etmeyebilir tabiki, ornek olarak yaziyorum tamamen. Motive edecek bir seyler bulursunuz ama dusunurseniz.Boyle durumlarda plan yapmak iyidir, adim adim ilerlediginizi gordukce daha bir motivasyonunuz artar.

Kendinizi neden mutsuz hissediyorsunuz? Değiştirmek istediğiniz şeyler var ama motivasyonunuz mu yok? Hayatla bağınız tam olarak ne zaman azaldı? Sizin hayattan beklentileriniz, istekleriniz neler?
Kendimi bi köşeye sinmiş sadece işi çocuk bakmak yemek temizlik yapmak zorunda olan birisi gibi görüyorum ama dışarı çıkıp gezmek görmek yaşamak istiyorum çünkü ben yıllarca çalıştım bekarken hep işten çıktım biraz gezip öyle eve geldim ama şimdi burnumu pencereden uzatmak dışında dışarıyla pek işim yok çocuğum gece uyumayan sabahlayan sabahta uyuyan bir çocuk gün bitiyor bu şekilde ve eşimden ne ilgi alaka ne sevgi herşeyi birazcık gördüğüm için aslında kendimi mutsuz ve yetersiz hissediyorum canım hiç bir şey yapmak istemiyor

biraz fazla bana düşkün bir çocuk diğer odaya bile gitsem beni göremeyince ağlıyor böyle oluncada kızımın senden ayrı kalması kazanacağın paradan önemli değil diye çalıştırmıyor bide elalemin işini yapacağına evde çocuk yemek temizlik yap diye😔

Günaydın

ben şahsen kendim üretip çocuğa kreatif etkinlik sunabilecek bir anne olamadim. cabaladim cogu zaman oyunlar tuttu ama cocugun ilgisini ya cekmedi ya istedigim gibi olmadi. sizin gibi hissettigimde cok oldu böyle bir boslugun icinde gibiydim mutsuzdum fazla geliyordu sanki hersey
biz daha cok disarida yürüyüş yapip parka giden, sık sık kütüphaneye ugrayan eve gelincede puzzle, oyun hamuru vs oynayip kitap bakan türden bir grup olduk.
Ben bu şekil mutlu oldum cocuklarda öyle.
Başka bir arkadasimda tam tersi evden cikmayi cocuklari cikarmayi sartlara bagliyor örnegin üsümeyecek kadar sicak olmali kendisininde cani istemeli vs cok nadir cikiyorlar

Zaten sorunda aslinda burdan başlıyor yani ill adimi atmak lazim ki canimiz istesin

ben epeydir aşırı yorgundum,kan tahlili yaptirdim vitamin d eksik cikti.
ik tavsiyem kan tahlili yaptirmaniz ardindan size iyi gelecek şeyleri düşünüp not almaniz. bu arada lütfen kendinizi baskalari ile kiyas yapmayin,ben konunuzun ana sebebinin biraz kiyaslamadan dogan mutsuzluk oldugunu sezdim
Mesela cocugu alin yürüyüş yapin yaniniza termosa bir icecek koyun kitabinizida alin, arada mola verin cocuk arabada otursun oynasin veya uyuyabilirde bende cok yaptim. kafalar mis gibi oluyor:)))
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🙏🏻

Sürekli mutsuz olan bir tanıdığım var. Tek yaptığı halıya bakıp düşünmek. Napsak be söylesek bu durumsan çıkamıyor. Psikolojik tedavi bile çok işe yaramıyor. Benim düşüncem o bunu alışkanlık haline getirdi. Demem o ki bu durumu uzun daha fazla ilerlemesine izin vermeyin. Ev işi yapmak stres hormonlarını azaltıyormuş. Bence bunu bir yük gibi görmeyin. Sadece bunları yaparken eğlenmesini bilmelisiniz. Yemek mi yapıyorsunuz takın kulaklığınızı ya da sesli açın bir müzik dinleyin. Havanın iyi olduğu günü ya da saatte çocuğunuzla birlikte dışarı çıkın bir 10 dakika yol boyu gidip gelmek bile iyi gelebilir. Yetersizlik hissi herkes gibi bende de var. Ama başkasına göre en ilgili en mükemmel anne benim. Bana görede A kişisi annelik konusunda çok başarılı. Gerçekten bunu takıyorsan kafana etkinlik yapan anneler var onları takip edip uygulayabilirsin. Çok güzel kitaplar var onlardan edinip onlar üzerinde konuşabilirsin çocuğunla.

Gece yatmadan yada sabah kalkınca o gün yapacagınız ne varsa yazın bi kagıda ve görceginiz bi yere yapıştırın ama en ince detaya kadar yazın market olsun kaş bıyık almaya kadar sonra güne kendinizi motive ederek başlayın güzel Bi müzik yada duş almak olabilir sırası ile bütün işleri normalden daha hızlı yaptıgınızı göreceksiniz sonra kalan zaman sizin kızınızı alıp çıkın oynayın sosyalleşin kendinizi motive etmeniz önemli yoksa hiç içinizden gelmeyecek ve öyle devam edecek bu kısır döngü kırılması lazım ben böyle yaparsam o gün çok verimli geçiyo ama liste olmazsa sanki işim kalmamış yada yapmasam olurmuş gibi geliyor ve yetişmiyor listeden yapıp yaptıkça sildiğim şeyler beni daha çok teşvik ediyor

Kendimi bi köşeye sinmiş sadece işi çocuk bakmak yemek temizlik yapmak zorunda olan birisi gibi görüyorum ama dışarı çıkıp gezmek görmek yaşamak istiyorum çünkü ben yıllarca çalıştım bekarken hep işten çıktım biraz gezip öyle eve geldim ama şimdi burnumu pencereden uzatmak dışında dışarıyla pek işim yok çocuğum gece uyumayan sabahlayan sabahta uyuyan bir çocuk gün bitiyor bu şekilde ve eşimden ne ilgi alaka ne sevgi herşeyi birazcık gördüğüm için aslında kendimi mutsuz ve yetersiz hissediyorum canım hiç bir şey yapmak istemiyor
Şimdi yazacağım şeyler, yazana kolay gibi algılanacak ama öyle değil. Benim de 3 yaşına girecek bir oğlum var. Çocuğunuzu sabahları uyutmayıp, akşamları uyumasını sağlamanız lazım. O zaman gün içinde plan yapmanız daha kolay olur. Aksi halde zaten hiçbir şeye zamanınız kalmaz.
biraz fazla bana düşkün bir çocuk diğer odaya bile gitsem beni göremeyince ağlıyor böyle oluncada kızımın senden ayrı kalması kazanacağın paradan önemli değil diye çalıştırmıyor bide elalemin işini yapacağına evde çocuk yemek temizlik yap diye😔
Bu çok sıkıntılı bir düşünce tarzı ya, benim eşim de bana söylüyor bunu ki benim maaşım sağlam bir maaş Türkiye şartlarında ama tıkıyorum lafı ağzına. Kendin istifa edip çlcuğa bak, ben de size bakarım diyorum susuyor. KEşke çalışmak için eşinizden izin almasanız, kendi öz saygınız için diyorum.

Bu çok sıkıntılı bir düşünce tarzı ya, benim eşim de bana söylüyor bunu ki benim maaşım sağlam bir maaş Türkiye şartlarında ama tıkıyorum lafı ağzına. Kendin istifa edip çlcuğa bak, ben de size bakarım diyorum susuyor. KEşke çalışmak için eşinizden izin almasanız, kendi öz saygınız için diyorum.

evet kadin 2 yil zaten kariyerini birakmis,
adam da 1 yil biraksin madem, cocuk erken yasta krese baslasin istemiyorlarsa.
1 yil nedir ki, ona da degisiklik olur, degil mi?

Şimdi yazacağım şeyler, yazana kolay gibi algılanacak ama öyle değil. Benim de 3 yaşına girecek bir oğlum var. Çocuğunuzu sabahları uyutmayıp, akşamları uyumasını sağlamanız lazım. O zaman gün içinde plan yapmanız daha kolay olur. Aksi halde zaten hiçbir şeye zamanınız kalmaz.

Geçen aylarda iş buldum başlıycaktım ilk başta tamam çalış dedi görüşmeden geldikten sonra yol çok uzun nasıl gelip gideceksin çocuğu Alman çok uzun sürecek yemek kalacak ev kalacak bla bla bla bir sürü şey söyledi ve arayıp gelemiycem başka eleman bulun demek zorunda kaldım

Geçen aylarda iş buldum başlıycaktım ilk başta tamam çalış dedi görüşmeden geldikten sonra yol çok uzun nasıl gelip gideceksin çocuğu Alman çok uzun sürecek yemek kalacak ev kalacak bla bla bla bir sürü şey söyledi ve arayıp gelemiycem başka eleman bulun demek zorunda kaldım
E yardım etsin beyfendi bir zahmet, siz hem çalışıp hem de evi, çocuğu, temizliği tek başınıza mı yapacaksınız? Bakın sizi mutsuz eden kocanızın zihniyeti, benim eşimin de bu kafası olduğu için canım çok sıkılıyor ama en azından ben müsaade etmiyorum. Çalışıyorum da, eve de ortak bakıyoruz çocuk, temizlik, yemek vs. hiç biri sadece benim üstümde değil, susmuyorum, hakkımı da yedirmiyorum bu konuda. Çünkü burada gitmemek eşinizin zihniyetine teslim olmanıza neden oluyor. Ben eminim siz çocuğu, evi idare edemiyor, hiçbir şeye yetemiyor değilsiniz ama bu izin alma hali ruhunuzu sıkıştırmış. Yapmak istiyorsunuz ama eşiniz destek vermediği için onun söylediği bahanelerle isteklerinizi bastırıyorsunuz. Tek yapmanız gereken cesaret etmek.

evet kadin 2 yil zaten kariyerini birakmis,
adam da 1 yil biraksin madem, cocuk erken yasta krese baslasin istemiyorlarsa.
1 yil nedir ki, ona da degisiklik olur, degil mi?
Olur mu canım? Kadın temizlik yapsın, çocuk baksın en önemli şey bu. Kadının kariyeri, maaşı hiç önemli değil. Ama kadınların da kabul etmemesi lazım işte. Ben etmiyorum mesela. Diretse boşanırım bile o derece kırmızı çizgim. Arada bir tatlı tatlı yoklar ama o kadar, diretemez.

Olur mu canım? Kadın temizlik yapsın, çocuk baksın en önemli şey bu. Kadının kariyeri, maaşı hiç önemli değil. Ama kadınların da kabul etmemesi lazım işte. Ben etmiyorum mesela. Diretse boşanırım bile o derece kırmızı çizgim. Arada bir tatlı tatlı yoklar ama o kadar, diretemez.

ilk 2 yil emzirme de var,
o yuzden ben de tabiki kadin ara vermeli diyorum (illa birisi ara verecekse tabi ki)
ama sonrasi icin fark yok, hatta kadin 2 yil ara verdigi icin sira direk erkekte, ileriyi dusunmek lazim,
2 yil ara verdin, 2 yil daha ara vereyim cocuk 4 yasinda krese baslasin desen, tam 4 yil,
bazi meslekler icin bu kadar ara kabul edilemez.

Kadin da tum kariyerini yikmis olur.
Halbuki adam 1 yil ara verse hic kimseye kotu bir etkisi olmaz.

ilk 2 yil emzirme de var,
o yuzden ben de tabiki kadin ara vermeli diyorum (illa birisi ara verecekse tabi ki)
ama sonrasi icin fark yok, hatta kadin 2 yil ara verdigi icin sira direk erkekte, ileriyi dusunmek lazim,
2 yil ara verdin, 2 yil daha ara vereyim cocuk 4 yasinda krese baslasin desen, tam 4 yil,
bazi meslekler icin bu kadar ara kabul edilemez.

Kadin da tum kariyerini yikmis olur.
Halbuki adam 1 yil ara verse hic kimseye kotu bir etkisi olmaz.
Ama taktir edersiniz ki hiç bir erkek işine ev ve çocuk için ara vermez maalesef ataerkil toplumun sorunlarından biride bu ev kadınlara dışarı erkeklere biçilmiş

Back
X