Kardeşlerimden ayrı ilk defa başkalarıyla paylaşacağım ben de çocukluğumu,
Benim babam tam 7 sene işsiz gezdi,
Annem 7 sene hem evimizin ihtiyaçlarını karşıladı, hem bizi okuttu, Nasıl mı? Gündelik tarla işlerine giderek, yövmiyeyle,,,
Biz pazardan sadece soğan aldık yıllarca,
Biz hiç et yemedik çocukluğumuzda, ondandır pek ete düşkünlüğüm yoktur, damağım alışmadı çünkü,
Meyvede sevmem mesela,,,
Uzak bir ilden amcamlar geleceği zaman annem tavuk yapardı, Mutfakta bizi tembihlerdi, aman kızım, önce onlar yesin, kalanları siz yersiniz sonra diye

Bir Kurban Bayramı günüydü, kurban kesememiştik, her zamanki gibi, Annemle babam biryerlere gittiler, bayram kutlaması için, daha ilk gün,,,
Ananemlerle yan yana oturuyorduk, tüm dayımlar da oradaydı ve o etin, ızgaranın kokusu, ve oraya gidememek, utanmak, ağlamak,
Benim babam gençliğinde çok asabi ve alınganmış, biraz da vurdumduymaz, aslında bizleri sevdi, ama anneme çok eziyet çektirmişti,
Annemin dayak yediğine çok şahit oldum,
Ceketimi satarım yine okuturum dedi, ama Üniversiteyi kazanınca benim param mı var okutayım, bıraksın okumasın dedi,
Ablam ve ben lisedeydik, kardeşim ortaokulda, Servisle gidiyorduk ilçeye okumaya,
Bir gün servis arka arkaya kornaya basıyordu, bizi bekliyordu, annem "servis parasını geçen hafta dedenden aldık, Ondan önceki hafta halandan aldık" ne yapsak diye tasalanırken, biz servise gitmekle gitmemek arasında bocalıyorduk, babamsa içerde mışıl mışıl uykusunda,,,
Yıllarca dost olduğumuz İstanbuldan gelen bir aile, yine İstanbula gideceklerdi ve tüm tanıdıklarıyla vedalaşacaklardı, O gün dayımlar, dedemler ve biz (annem, ablam ve ben) onlara vedalaşmaya gitmiştik, Babam yine anneme küsmüştü, O gelmedi,
Biz akşam dedemlerle beraber eve döndük, Babam içerde televizyona bakıyordu, pencereden vurduk, kapıdan vurduk bize asla kapıyı açmadı, Biz o gün dışarda sabahladık, annem kimselere gidemedi, gitmedi,
Köy olduğu için çok sinek vardı, Annem sabaha kadar başımızda sinekleri kovaladı, ara ara biz ablamla uyuduk, uyandık, en kötüsüde annem yüzümüzü sinek yemesin diye başımıza çuval geçirmişti,

Yıllar geçti, babam uslandı, Kesinlikle babamı seviyorum ama birkaç hatıra asla zihnimden silinmiyor işte,,,