mutsuz,olumsuz çevre

anneyim83

Baş 69,guncel66.5,ilk hedef 65,son hedef 60
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
1.509
2.458
133
hanımlar merhaba,

benim sık sık görüştüğüm annem, kız kardeşim, kuzenim ve arkadaşım daha nadir görüştüğm görümcem var.

beni ne zaman arasalar annem babamı, kardeşim iş yerini, arkadaşım eşini annesini anlatıyor. hayatlarındaki tüm olumsuzlukları biliyrum. kafam çöp kutusu gibi anlatılanları unutmuyorum.

dün görümcem aradı kızının telinden . 12 dakika konuşmusuz daha doğrusu konuşmuş. çok borçları var saydı saydı daralttı beni.
hayatımı tamamen değiştirmek istiyorum bazen

Hı deyince geçin size tüm olumsuzlukları kusup kendilerini rahatlatan insanlardan kaçın. Dertleşmek falan olur ama ayda yılda bir . Dinlemez gibi yapın anlatamasınlar bir daha yada kırmadan söyleyin .ben çok olumsuz etkileniyorum bana anlatmasan olur mu demek gerek bazen

Yeni bir çevre yap. Bir söz okumuştum kişi çevresindeki insanların ortalamasidir diyordu.
Akrabalarını tabi ki es geçemezsin ama olumlu olan kişilerle daha çok vakit geçir

Hı deyince geçin size tüm olumsuzlukları kusup kendilerini rahatlatan insanlardan kaçın. Dertleşmek falan olur ama ayda yılda bir . Dinlemez gibi yapın anlatamasınlar bir daha yada kırmadan söyleyin .ben çok olumsuz etkileniyorum bana anlatmasan olur mu demek gerek bazen
Anneme demistim bunu bana babami anlatma anne cocuklugum geliyor aklima keyfim kaciyot dedim yine ayni bir sey degismedi.

İnsanın hayat enerjisini alan kişilerden uzak durun.
Valla bazen birinin derdini sorununu dinleyince bende çöküyorum moral olarak.
En iyisi mi çok fazla onları dinlemeyin.
Enerjinizi kendinize harcayın.

Yeni bir çevre yap. Bir söz okumuştum kişi çevresindeki insanların ortalamasidir diyordu.
Akrabalarını tabi ki es geçemezsin ama olumlu olan kişilerle daha çok vakit geçir
Buna cabaladim aslinda kardesimle daha az görüşüyorum artik.aradiginda acmiyorum bu sefwr de mesaj atiyor.

3 cocugum var kendime bile enerjim yokken bazen cok agir geliyor biriyle oturup sohbet etmwk onu dinlemek vs.

Rajatlatan bitki cayi var mi tavsiye edebileceğiniz

Anneme demistim bunu bana babami anlatma anne cocuklugum geliyor aklima keyfim kaciyot dedim yine ayni bir sey degismedi.
Aynısını bende yaşadım annen hep babamı akrabaları falan kötüler di bana her söylediğinde bıkmadım uyardım yeri geldi gözlerimi baydım ofladım kalktım gittim zorlayınca oluyor sen yılma yeter ki.

Yaşadıgınız seyin aynısını ben yasadim sürekli beni arayıp dertlerini anlatan arkadaslarim vardi ilk normal geliyodu sonra alistilar her gün aradilar,her gün uzun uzun mesaj attilar.O dönemde benim hayatim cok kötü gitmeye basladi okul hayatim falan filan iyice agir gelmeye basladi ve onlarla iletisimimi kestim dayanamadigim icin onlarla ben kendi derdimi paylasamiyorum cunku.Sürekli tek taraflı fedakarlık yapmak beni cok yordu.Şu an hic konusmuyorum kendi dertlerimi cozene kadar.Bence siz de uzaklasin yazdiklarinda kısa kisa cevap verin arada telefonlarini acmayin.Baska türlü vazgecmiyorlar.Bitki çayına gelince ada çayı çok iyi geliyor bana tavsiye ederim daha hafif olarak papatya çayı veya melisa çayı bunlar en iyileri cidden stres aliyor tavsiye ederim.

İnsanın yaşama sevinci, hayat enerjisini emiyorlar değil mi?
Sürekli olumsuzluk ve özellikle dedikodu cidden kalbi ve beyni kötü etkiliyor.
Haklısınız yorulmakta.

Ama ben şunu soracam.
Bu insanlar sizi yakın görüp sizle dertleşme mahiyetinde mi konuşuyor?
Yoksa sizi hiç dinlemeden sadece kendi dedikodularını, sorunlarını mı anlatıyor.

Yani ilki dostluğun samimiyetin gereği de o bakımdan soruyorum

Kiz kardesim derdimi dinlemez sadece anlatit.
Arkadaşıma da ben anlatamiyorum sira bana gelmiyor diyelim anlattim pisman oluyorum cunku daha olumduz yorum yapiyorlar.
Gorumcelerimed e bir sey anlatmam cok dertleri sorunlari var anlatacak dertleti bitmiyor makineli gibi başlayınca durmuyorlar.
Eltim de aynı. O da ayni konulari kp sorununu defalarca anlatti.

Ona gore ben çalıştığım için rahat cocuk yapmisin. Calisinca kafam dagiliyormus. O bu yuzden 3. Cocugu yapmayacakmis.
Anneme gire de ben evin buyuk cocugu olarak tum sorunlari dinlemeli ve cozneliyim.

Back
X