mutsuzum, aileme istemesem de hak veriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
sözlümün işi iyi değil, ailesinin maddi durumu pek de iyi değil, ama aileme göre eşyaları takıları yapmalılar bir oğulları var ve evliliğe kalkıştılarsa bunun üstesinden gelebilmelilermiş. ben bu kadar mütevazi davranmamalıymışım yoksa değerim bilinmezmiş. çevremde örnekler var malesef gerçekten böyle mütevazi olupta istemeyenlerin değeri bilinmemiş, üstüne aşağılanmış kimseler gördüm. Bir taraf bu görüşü savunurken benzer konuları konuşan bir taraf ise eşine destek olmaktan düğünün, eşyaların gereksizliğinden bahsediyor. Bende sevgilimle bu şekilde yola çıktım ne olursa olsun onu seviyorum dedim. şimdi bir taraftan ailem aklımı alıyor bir taraftan ailesinin herşeye o pahalı bu pahalı diye yaklaşması beni sinir ediyor çünkü evlenmeden önce çok heveslilerdi ne zaman söz-nişan olacak diye ama yapmaya gelince hiçbir şey yapmıyorlar bu kadarını beklemiyordum durumumuz iyi değil diye arkasına sığınıyorlar ama yapamayacak kadar da değiller her şeyin en ucuzuna bakıyorlar

İki genç kendine güvenmeden meydana çıkmamalı.
Tabii ki eğer isterlerse ve imkanları varsa büyükler destek olmalı ama önce gençler kendileri halledebilmeli maddi manevi sorunları.
Sözlünün işi iyi değilse iyi bir iş bulana kadar nişandır,düğündür,eşyadır bence acele etmeyin.

Bunu söylediğim için taşlanır mıyım bikemm ama,
Annenizin dediği gibi evliliğe kalkıştılarsa bunun üstesinden gelebilmeliler.
Öyle milyarlar harcanan bir şeyden bahsetmiyorum. Herkes maddi durumuna göre yapar ne yapacaksa ama o şey yapılmalıdır öyle ya da böyle. Bizim maddi durumumuz yok diyip bunun arkasına sığınarak öyle elleri bağlı oturtulması da benim için uygun değil. Ellerinden ne geliyorsa yapmalılar en azından üstüne düşeni yapmaları lazım.
Tekrar belirtiyim öyle milyarlar harcamaktan bahsetmiyorum. Hem kız tarafı hem erkek tarafı üstüne düşeni yapmalı. Her şey erkek tarafına da yıkılmamalı

Alınan eşyalar, takılan takılar gün gelip bir tartışmada lafı edildiğini kimse söylemez ama.
Bu insanlar birde şunu yaptık bunu aldık diye ilerde beklentiye girer örneğini çok gördüm.
Babasının evinde yoktu diyen mi, gelin gelsin de bize baksın diyen mi. İleri de kimseye minnetiniz olmaz hem.
Siz anlaşıyorsanız kimseyi takmayın.

Annenler haklı. Tek oğulları varsa yapmak zorundalar. Evet mütevazi davranırsan ilerde eşinin ailesi için çok değersiz olacaksın. Eşyam olmasın ben mutlu olayım demek için sizin kaçarak evlenmeniz gerekirdi ki biz kavuşalım fakirlik çeksek de olur diyebilesiniz.. Aileler varken her şeyin en iyisi değil tabi ki ama en kötüsü de olmayacak şekilde alınması yapılması gerekli.. Sözlün iyi Bi iş bulsun. Öyle yapın nişanı..

Siz çalışıyor musunuz? Sadece ailelerden destek beklemeyin. Çokta mütevazi davranmayın ama. Kıymet bilin, kıymetinizide bildirin. Madem bu yola çıkmışlar anne baba olarak üstlerine düşen her şeyi yapmak zorundalar.

Ayrıca eskidenmiş o iki gönül bir olunca durumları. Artık parasız saadet olmuyor. Para tek başına mutluluk getirmez ama büyük bir parçası maalesef mutluluğun. Çok mütevazi davranınca kıymeti bilinmiyor insanın. Üstüne birde şikayet edince bilerek kabul ettin deniliyor.

Neden aileleri zorluyorsunuz maddı olarak,evlenecek olanlar kimse giderleri onlar karsılamalı,calısmıyorsanız ise girin.
2 tarafında durumu yokmus,aılelere guvenıp nasıl kalkıstınız evlenmeye_?

Kusura bakmayin lutfen ama iki genc evlenmek icin meydana ciktilarsa bir zahmet kimseden birsey beklemeden temel duzeyde bunu karsilayacak hazirligi yapmis olmalilar. Aileler de sadece ve sadece DESTEK olmali. Ben sozlumun ailesjnden cok sozlumun durumuna takilirdim sanirim. Ayrica kendim calismiyorsam karsimdakine harcayacaksin beklentisi ile yaklasmazdim.
Bence evlenmeniz icin henuz erken.
Eskiden egitim imkani yokken koylerde yasiyor ve dugun ev kurma az maliyetle yapiliyorken ailelerin goreviymis. Cocuklari evlendirmek. Ancak gunumuzde cocuklarini yetistirip okutunca ailenin GOREVİ bitiyor bence. Ustune ancak yardimci olabilir.
Babam ben sana ceyiz almayacagim cunku koluna en degerli altin bilezigi taktim gerisi sende demisti:) hakkaten de iki taraftan hediye disinda hicbirsey almadan evlendik. Bekledik ama kendimiz yaptik.

Eş adayın kendine guvenmiyorsa, ailesinin de durumu yoksa ne demeye evlenmeye kalkıyor onu anlamadım ben.

Ailesi alamıyorsa eşin alacak. Eşin sana saygı duyar, kıymet verirse, ailesi de saygi duyar, duymasalar da biyerden sonra duyuyormuş gibi yapmak zorunda kalacaklar. Emin ol.

Eşimin ailesi hicbiseyimi almaya kalkmadı, ben de istemedim.
Hatta altın bile konuşulmadı. Babam " Ben yaşadığım sürece RIVAVIRA nin O'nların(eşimin ailesinin) vereceği hiçbişeye ihtiyacı yok" dedi. Herkes istediği kadar taktı.

Ben ailelerin destek olmasini dogru buluyorum. Gönülden yapmak isteyen anne, babalar yapsın, ne güzel ama yapmayan da zorlanmaz, israr edilmez. Bunun için evlenmeyecekseniz evlenmeyin sizin tercihinizdir.
Ama ailelerinizin "istemeyenin değeri yok" diyip sizi elalemden ısrarla birseyler istemeye teşvik etmesi çok çirkin.

"Mütevazi olup istemeyenlerin değeri bilinmemiş" bu cümleyi kurup akıl verenlerin asıl kendileri bu zihniyette oluyorlar. Eş ailesi gerçekten bu zihniyetteyse doğru söylüyor oldukları da bir gerçek. Kimsenin değeri bunlarla ölçülemez o ayrı konu. Çözüm basit, kendiniz çalışın, kazanın ve beraber yapın. Gerekirse evliliği öteleyin. Kimse de ağzını açıp konuşamaz. Bizim paramız bizim kararımız dersiniz.

Ben buna çok karşıyım. Evlenince sofraya aşk koyup yenilmiyor maalesef.
Çok severek evlenen ama maddi sorunlar yüzünden ayrılan tonlarca insan var.
Evlenmek için acele etmeyin bence ve iş bulana kadar da ciddi bir adım atmayın.

Belli ki aileden hiç bir fayda olmayacak. Ayrıca siz de çalışın ve ortak şekilde istediğinizi alın.
Annenize de bir yerde katılıyorum. Fazla tamahkar olunca kimse size madalya takmayacak...

Senin işin iyi mi peki?

İki yetişkin insan evlenmeye karar verebiliyorsa her şeyin altından kalkmayı da bilmeli. Aileler maddi güçleri doğrultusunda isterlerse yardımcı olurlar. Hayatı paylaşmak için adım atıyorsunuz, ama bahsedilen hep erkek tarafı, erkek ailesi, erkeğin kazancı falan. Siz bu işin neresindesiniz?

Her şeyi geçtim, aileler düğününüzü yaptı, eşyanızı takınızı aldı diyelim; işi iyi olmayan (geliri az- iş garantisi yok vs) bir adam evi geçindirebilecek mi? Yoksa birkaç yıla burda benim çocuğumun bezi yokken kayınpederim kendine telefon aldı konularından mı okuyacağız?

Benim ailemde geleneksel nisanda, düğünde su kadar altın şöyle eşya böyle düğün takıntıları olan bir aileydi. Eşimin ailesinin maddi durumu kendilerine yetecek kadardı. Biz ikimizde çalışıyorduk herşeyi kendimiz yaptık, ailemin beklentilerini hep göz ardı ettim ben gücümüz o an icin neye yetiyorsa onu aldık, kendi hayatımızı kendimiz kurduk.

Şuan herşey çok pahalı, sıfırdan bir ev kurmak, düğün yapmak kolay mı? Çalışmıyorsanız bir işe girin beraber imkanlarınız ölçüsünde boynunuzu aşan borçların altına girmeden yapmaya çalışın herşeyi. Ve zaman yayın evlilik için acele etmeyin.

Son düzenleme:
Reactions: 000

Annenize asla katılmıyorum.
Bende evlenirken hiç bir şey istemedik. Babam tahsil açısından zırcahil ama insanlık açısından müthiş kendini geliştirmiş biriydi. Bize düğün için ne istersiniz dediklerinde "borca girip sıkıntı çekeceklerine borçsuz evlensinler, ne istiyorlarsa kendileri için yapsınlar" demişti.
Kıymetim bilinmedi mi?
Öyle bir bilindi ki. Rahmetli kayınvalidem de kayınbiraderim de çok severlerdi beni.
Kayınbiraderim abisinden bile önde tutar. Eşimi hiç söylemiyorum bile.

İnsanların gücü yoksa ne yapsınlar. Banka mı soysunlar yani. Biraz vicdan.

Kadın erkek eşittir diye diye , ağırlığımız kalmadı, kendi ayağımıza mı sıktık acaba diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Başlık parası, şu parası, bu parası, yüz görünümlüğü, makaslar kesmiyor, düğünde orkestra, gelin arabasının önü kesilir, kuaför gelinin önünü kapatır vs vs ..Eskiden kadının ağırlığınca altın takılırmış, şimdi damatlar az biraz sağılıyor sanki ya...Benim eşim sebile damacanayı niye geçirmedin ? Beni mi bekledin der o ayrı. Düğünden önce çalıştım, istediklerimize katkım oldu. Kendimi, olası kırıcılıklardan bertaraf ettim.
Kendi ayaklarınızın üzerinde duramazsınız, beklentilerinizi kısıtlarlar. Ya da maddi konularda boyun eğdirirler. Çalışmıyorsanız , iş bulun ve çalışın derim.

bizim sözlümle şuanda ev kuracak durumumuz yok evet ama ailesinin yapacak olduğunu biliyorduk, onlarda ısrar etti sözlenmemiz için. yapıcaklar ama her gittiğimiz şeyde pahalı kelimesini duymaktan sıkıldım zaten hayat böyle o fiyatlara ev kuruluyor lafı açıldığında sözlümle bunu konuşacağım şimdiye kadar hep sessizdim

Yukarıdaki yorumlara istinaden bir artık olarak bende bir yorum katmak istiyorum. Evlenmeden önce çalışan biriydim. Hala daha çalışıyorum ve şu artısını gördüm. Her şeyi aileler özellikle de erkek tarafının ailesi yaparsa her şeye karışma hakkı buluyorlar kendilerinde.

Ben ne kendi ailemi ne de eşimin ailesini karıştırmadım çünkü her şeyi kendimiz yaptık. Takı konusunda da kv yapabildiğim kadar dedi babam da siz nasıl isterseniz dedi. 5 bilezik 2 de kolye taktılar. Asla da gocunmadım. Her şeyi eşimle birlikte yaptık hala daha yüklü miktarda borcunu da ödüyoruz ama asla gocunmuyorum çünkü şuan bir iğne bile olsa kimsenin benim evime yorum yapmaya hakkı yok.

Sizin gibi bir takım şeyleri ailelerden bekleyen arkadaşlarım de evlendi ve şuanda çok mutsuzlar. Kv sanki onlarla yaşıyor gibi her şeyde söz hakkı istiyor. Size tavsiyem ne olursa olsun kendi ayaklarınızın üstünde durmanız. Eş, aile, eşinizin ailesi vs. kimseye boyun eğmeden özgürce yaşayın. Hayat kısa, insan önce kendi için yaşamlı diye düşünüyorum ben.

Mutluluklar sizinle olsun.

Aileniz haklı.bu ise kalkıştılarsa gerekli şeyleri yapmalılar.siz de herseyi kabullenerek degil ileride kendinizin kullanacağı eşyaları vs fazla abartmadan olmasi gerektiği kadar yaptırmalısınız.ekstra masraf olmasi saçma sadece.zaten evlendikten sonra aile desteği olmayacak size.şimdi üzerlerine düşeni yapsınlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…