mutsuzum

Benzer bir durumu ben de yaşadım, yaşıyorum. Eşimle evde en son ne zaman sarılıp oturduk, ne zaman sarılıp uyuduk bilmem. Soğuk bana karşı genel olarak, muhabbeti az. Yoğun çalışıp yoruluyor. Ama en önemlisi kişilik meselesi bu. Canlandırmak için elinden geleni yaptın mı? Sürprizlerle karşıladığın, evde özenli giyindiğin, Güleryüz gösterdiğin, sevdiği yemeklerle karşıladığın zamanlar tavırları nasıldı??? Bunları denemediysen dene. Ama değişmediyse, gözlerinden mutluluğu görmediysen bil ki karakteri bu. O zaman da zaten iki seçenek var biliyorsun

1moonse3 sizin evliliğinizde en büyük problem iletişimsizlik ve henüz cinsellik yaşayamamış olmanız.
Düğünde görümceniz sizi fotoğraf çektirmeye çağırsa ne olacak? Eş ailesiyle olanlar teferruat.
Bence siz asıl problemin üzerini örtüyorsunuz.
Sanki evliliğe hazır olmadan evlenmişsiniz ya da çok gençsiniz.

Kendinize bunu yaşatmayın.
Kendi başınıza da ayakta durabilirsiniz inanın.
Ne gerek var bir mutsuzluk yuvasında yaşamaya.
Bir de ilerde bu mutsuzluğunuza çocuk ortak olur, o zaman hiç işin içinden çıkamazsınız.
Kararlarınızda kati olun, sağlıklı bir kafa ile artı ve eksileri düşünün, ona göre kendiniz adına net bir karar verin.

Evlilik dediğiniz gibi hayatı paylaşmak, herşeyi paylaşmak içindir.
Mutlu günü de mutsuz günü de, eğlenceyi de, zor zamanları da birlikte omuzlamaktır.
Siz hiç bir şekilde ortak paydada buluşamıyorsanız, sürdürmenin de bir manası yok çünkü.
Hayat mutsuzluktan ve yalnızlıktan ibaret değil.

1moonse3 sizin evliliğinizde en büyük problem iletişimsizlik ve henüz cinsellik yaşayamamış olmanız.
Düğünde görümceniz sizi fotoğraf çektirmeye çağırsa ne olacak? Eş ailesiyle olanlar teferruat.
Bence siz asıl problemin üzerini örtüyorsunuz.
Sanki evliliğe hazır olmadan evlenmişsiniz ya da çok gençsiniz.
Eşimle iyi olsam umrumda olmazdı .ama ailede de böylesi nispetvari davranış üzdü daha bi yalnız hissettiriyor .KV nişanlıykende yüzüme demişti.sen bize kendini sevdirmeye çalışmadın diye .insanlar kendini sevdirmeye uğraşmalı mı yani.sevilen sevilir istense. Bunun için özellikle bir şey yapmak beni yapaylığa iter

Benzer bir durumu ben de yaşadım, yaşıyorum. Eşimle evde en son ne zaman sarılıp oturduk, ne zaman sarılıp uyuduk bilmem. Soğuk bana karşı genel olarak, muhabbeti az. Yoğun çalışıp yoruluyor. Ama en önemlisi kişilik meselesi bu. Canlandırmak için elinden geleni yaptın mı? Sürprizlerle karşıladığın, evde özenli giyindiğin, Güleryüz gösterdiğin, sevdiği yemeklerle karşıladığın zamanlar tavırları nasıldı??? Bunları denemediysen dene. Ama değişmediyse, gözlerinden mutluluğu görmediysen bil ki karakteri bu. O zaman da zaten iki seçenek var biliyorsun
Evliliğin ilk ayları özenirdim bir çok şeye.2 aylıkken , uğursuz geldi bu evlilik herhalde her işim ters gidiyor dedim diye birde bunu ailesine dedim diye algılayarak ,tersini söykesemde inanmayarak yatağını ayırdı 1,2hafta .boşanalım dedi.sonra düzeldik ama hala o konuda inanmış değil. Kavga ettiğimizde açılır konusu.özellikle ailesinin aramızın bu şekil olmasında etkisi var olarak görüyorum en ufak laf dedirtniyor haklı olayım olmayayım fikir belirttirmiyor.

Eşimle iyi olsam umrumda olmazdı .ama ailede de böylesi nispetvari davranış üzdü daha bi yalnız hissettiriyor .KV nişanlıykende yüzüme demişti.sen bize kendini sevdirmeye çalışmadın diye .insanlar kendini sevdirmeye uğraşmalı mı yani.sevilen sevilir istense. Bunun için özellikle bir şey yapmak beni yapaylığa iter
Ben de diyorum ki eşinizle aranızdaki problemi çözün ve ailesine takılmayın.Kv şunu demiş görümce bunu yapmış vs'ye takılmak sizin durumunuzda gereksiz kafa yorgunluğu oluşturur.

Uzun yıllardır evli bir büyüğünüz olarak naçizane hatırlatmakta yarar görüyorum, evlilikte eş ailesiyle olan ilişkide biraz politik olmak gerekebiliyor.
Ben olduğum gibiyim ister sevsinler ister sevmesinler düşüncesi teoride şık ama pratikte uygulanması zor.
Haa eş ailesi çok samimi , iyi niyetli ve kabullenici olur o zaman zaten politik olmaya gerek kalmaz.

Ben de diyorum ki eşinizle aranızdaki problemi çözün ve ailesine takılmayın.Kv şunu demiş görümce bunu yapmış vs'ye takılmak sizin durumunuzda gereksiz kafa yorgunluğu oluşturur.

Uzun yıllardır evli bir büyüğünüz olarak naçizane hatırlatmakta yarar görüyorum, evlilikte eş ailesiyle olan ilişkide biraz politik olmak gerekebiliyor.
Ben olduğum gibiyim ister sevsinler ister sevmesinler düşüncesi teoride şık ama pratikte uygulanması zor.
Haa eş ailesi çok samimi , iyi niyetli ve kabullenici olur o zaman zaten politik olmaya gerek kalmaz.
Bir beceremedik şu politikayı

İletişiminiz yok , yanlış anlamadıysam karı koca hayatınız da yok. Evin maddi yükü de üzeriniz de.. bu nasıl evlilik ? Mutsuzsaniz karşılıklı bunu sürdürmenin bir anlamı yok. Eşiniz ile bunları aynen konuştunuz mu? Konuşmadiysaniz açıkça karşınıza alın eğer toparlanmıyorsa yol yakınken ayrılmak daha mantıklı malesef
Aynı fikirdeyim.
Açıkça konuşmalısınız.

Öldürecektik derken nasıldınız yanı yüksek sesle bağıra bağıra konuşuyoruz biz nive be o beni anlıyor ne ben onu .cevaplarım boşuna oluyor ve bazen yerlere bişeyler atabiliyor kapıya el vurabiliyoruz .
Çocuk gibi kavga ediyorduk. Hemde çok sık.Birbirimizi suçluyorduk.Aynen yüksek sesle bağırıp çağırıp konuşuyorduk. Kaç kez boşanma lafladınız ağzımıza aldık. Kapıları çarpıyorduk, etraftan sinirimizi alıyorduk vs. Ama birgün geçmeden birbirimizin gönlünü alıyorduk.
Zaman geçtikçe azaldı kavgalarımız, şimdi çok sakiniz. Hiç sesimiz yükselmez. Süt liman olduk.
Yani evliliğin ilk yıllarında olabiliyor, sabretmek ve fevri davranmamak çok önemli.

Öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir beceri aslında...
Böyle bir beceri doğuştan gelmez mi yani?? Kimileri kendiliğinden yapar içinden gelir, kimileri eğrilmezdır bilse de o esnekliği gösteremez. Ama çaba göstermeye değer tabi :)

Böyle bir beceri doğuştan gelmez mi yani?? Kimileri kendiliğinden yapar içinden gelir, kimileri eğrilmezdır bilse de o esnekliği gösteremez. Ama çaba göstermeye değer tabi :)
Mizaç doğuştan gelir değişmez,
kişilik ve davranış ise uygun yöntemlerle değiştirilebilir.
Beceri ise doğuştan gelmez, süreçte çevre etkisi ve sosyal öğrenme ile kazanılır.

Back
X