Kekler - Pastalar Muzlu Rulo Pasta ( Resimli Anlatımlı )

ya ben bu kek tarifinin aynısını yapmıştım daha önce.başka bi yerden tarif alıp. aynı ölçüler ve aynı şekilde yumurtalar ayrı ayrı çırpılacak falan diye. çok da özel bi günde yapmıştım ama yiyemedik yumurta kokusundan. ben de pasta yapmak istiyorum ama yumurta kokmasııın. acaba yumurta sarılarını kullanmadan yapsak olmaz mı. hatta hiç yumurta kullanmasak diyeceğim de ana malzeme de yumurta. off off

yafrim ordaki tekniğe uydunmu müthiş oluyo yumurta kokusu neyin olmuyo, ama tıpatıp aynısına uycan, bi keresinde nehir bacuma uymadım üşengeçliğimden yumurtaları hep birlik çırptım pis pis yumurta koktu valla, ben 3 defa yaptım bu pastadan üçünde de sonuç mükemmeldi, şindik hamuruyla başka şeyler deneme arayışı içindeyim :lepi:

Aaayyy hatunlar öldürdünüz beni yaaawww :roflol:

Diyorum size yumurtalar beyazlar ayrı ayrı çırpılacak.
Özellikle yumuratanın sarısı şekerle uzun süre çırpılacak.

Birde eğer kuru oluyorsa çok pişirmeyin derim ben.

Efem gerçekten sonucu harika olabilen ve çok kolay bir pasta.

Teşekkür ederim böcüğüm:eek: Yap yap bizim günden önce yeni tarifler bulup uygulamam lazım. O güne bırakamam çünkü. Ya tutturamazsam dimi :)

Eveett hanımlar neymiş püf noktalarımız?

Sarılar şekerle çoook çırpılacak, beyazlar ayrı çırpılacak.
Çok fazla pişirilip kurumasına izin verilmeyecek
Vee sıcacıkken rulo yapılacak. Ki sonradan kurumasın ve çatlamasın diye.

Ben inanıyorum başaracaksınızkaydirigubbakcemile3

my.php
[/URL][/IMG]
my.php
[/URL][/IMG]
content.php

Son düzenleme:
content.php

son foto görünmüo nedense ??
bugün yaptım sararken sorun olmadı yumuşacıktı ama yerken hamuru brz sert geldi yane sünüo brz sanırım :)

dondurucuda 1 saat bekleticüünn sonra 24 saa t de dolapta bekleticüüün, ypar yapmaz yinmiyo anam bu, ule sanki topic benim gibi at koşturur oldum he :roflol:

Offf ya püper olmuş ellerine sağlık cevizim
Yaw bu bakte kadar neden aklıma gelmemiş hiç üzerinede muz dilimleri koymak. Hepiniz koymuşsunuz vede harika olmuş..
Bir dahaki sefere bende koyacağım bana ne :)
ıboşum haklı buzlukta bekleyince donuyo, sonra buzdolabında uzuuuuun bir süre.. Sonrada dışarda beklesin ama. Servisten önce. Nemlenmiş oluyo pasta. Yumuşuyor yani.

Ayy ellerinize sağlık hanımlar yaaa...

Offf ya püper olmuş ellerine sağlık cevizim
Yaw bu bakte kadar neden aklıma gelmemiş hiç üzerinede muz dilimleri koymak. Hepiniz koymuşsunuz vede harika olmuş..
Bir dahaki sefere bende koyacağım bana ne :)
ıboşum haklı buzlukta bekleyince donuyo, sonra buzdolabında uzuuuuun bir süre.. Sonrada dışarda beklesin ama. Servisten önce. Nemlenmiş oluyo pasta. Yumuşuyor yani.

Ayy ellerinize sağlık hanımlar yaaa...

ayy tamam cnm bnde buzluğa koyup bekletiim bundan snra dışarda,diorum tadı güzel ama ekmeğnin katılığı bi garip :))
my.php
[/URL][/IMG]

Olsun olsun.. ılk denemene göre harikaa olmuş gerçekten..Ellerine sağlık.. Onunda sebebini 1-2 denemede öğrenir icabına bakarsın zaten :)

beni ilgilendirmez arkadaşım ben pastanın tabaktaki haline bakarım onu da ablan yapmış:nazar: ellerine sağlık ablanın çok güzel görünüyor :roflol::roflol::roflol::roflol:
şaka şaka harika anlatmışsın eline emeğine sağlık a.s.

beni ilgilendirmez arkadaşım ben pastanın tabaktaki haline bakarım onu da ablan yapmış:nazar: ellerine sağlık ablanın çok güzel görünüyor :roflol::roflol::roflol::roflol:
şaka şaka harika anlatmışsın eline emeğine sağlık a.s.

Uyy başuma gelenlerrr:roflol::roflol:
Ama ne yapayım fırsatım olmamıştı ikram ederken çekmeye. Ablam yaptığındada sıkı sıkı tembih etmiştim, mutlaka ama mutlaka resmini çek diye.. İdare edin garilülülülülülü

nehrcim denedim pastanı çok gzel anlatmıssın ama beceremedim yaa hamuru çok kızartmısım kırıldı hep rulo yaparken ve de krem şantiyi de yetiremedim ben neden acabakafamçokkarıştı

ellerine sağlık seninki çok güzel görünüyor...

oyyy oyy oyy süpersinizz kızlar ellerinize sağlıkcokacimcoookcokacimcoooka.s.

nehrcim denedim pastanı çok gzel anlatmıssın ama beceremedim yaa hamuru çok kızartmısım kırıldı hep rulo yaparken ve de krem şantiyi de yetiremedim ben neden acabakafamçokkarıştı

ellerine sağlık seninki çok güzel görünüyor...

Aaa çok üzüldüm canım yaa..
Çok pişmemesi lazım. Hamur ince ya çok kısa zamanda pişiveriyor. Öyle oluncada kırılıyor tabi hamur.
Bide krem şantiyi yedirmiyoruzki, sür gitsin. Odamı olmadı canım.
Hay Allah..

Aaa çok üzüldüm canım yaa..
Çok pişmemesi lazım. Hamur ince ya çok kısa zamanda pişiveriyor. Öyle oluncada kırılıyor tabi hamur.
Bide krem şantiyi yedirmiyoruzki, sür gitsin. Odamı olmadı canım.
Hay Allah..

bidahaki sefere artık canım denicem tekrar tadı güzel aama her ne kadar yapımını tam beceremesem de :) çok pişirmişim kızaracak diy halbuki bekledim basında krem santi de seninki kadar dolu dolu olmadı ama deneyeceğim :)

bidahaki sefere artık canım denicem tekrar tadı güzel aama her ne kadar yapımını tam beceremesem de :) çok pişirmişim kızaracak diy halbuki bekledim basında krem santi de seninki kadar dolu dolu olmadı ama deneyeceğim :)

Hımm..Olsun aybuerim bir musibet bin nasihatten..derler ya ..Daha az pişirirsin bi dahaki sefere..Seninki aslında tam sakınan göze çöp batar olmuş:roflol: Atasözü kullanasım tuttu:roflol: Olsun genede ellerine sağlık.. Bi daha yaparsan gene yaz olur mu??

X