Kekler - Pastalar Muzlu Rulo Pasta ( Resimli Anlatımlı )

Hımm bakalım 13 haftalıkmış. Allah hayırla sağlıkla tamamına erdirsin inşallah..
Olmayanlarada nasip olsun inşallah..

Haklısın ne diyelim.. Hamişler ne derse o :))
Belki zaman ilerleyince iyi hissedersin ozaman yaparsın. Aman yorma kendini :)) gerçi çok basit yapımı..

evet ilk denemm hüsranla sonuclandi kenarlari cok kuru oldu ve rulo yaparken kirildi niyeki acaba

yoksa firinda cokmu beklettim ama hafif kizarincada cikarmistim krem santimde dolapda kaldi :KK43:(8

Hmm. Kötü olmuş.
Aslında kızarmasına bile frsat vermemek gerekiyor. Zaten çok ince bir hamur. O yüzden çok çabuk pişiyor. Ama en önemlisi frından çıkar çıkmaz çok sıcakken rulo yapmak.
Yıldırmasın seni bu ilk denemen :)

yok canim yildirmadi :)) yeniden yaptim dün oldu bu sefer ilki niye öyle oldu pek anlamadim ama sanirim benim tepsimin kenarlari yüksek biraz kenarlari yukarida kalinca kurumus olabilir diye düsündüm neyse sonucta oldu tarif icin tesekürler canim

:lepi:
Yuppi olmuş bu sefer çok sevindim:hooray:
Ellerine sağlık. bakalım tad nasl olacakcokacimcoook

canim tad mükemmel bitti bile cokacimcoook artik bu pasta favori pastalarimin arasinda gercekten cok basitmis

canim tad mükemmel bitti bile cokacimcoook artik bu pasta favori pastalarimin arasinda gercekten cok basitmis

Oh be çok sevindim tadınında güzel olmasına:dance:
Dimi ama yapılışı çok karışık gibi duruyor ama gerçekten çok basit ve çok kısa.
Ellerine sağlık:sm_cool:

off çok güzel görünüyor delikafadulden en kısa zamanda bende denicem sonucunuda paylaşırım burda yerimseniben

canim fikrinize ihtiyacim var pazartesi icin esimin isyerine pasta yapiycam yeni dogan oglumuz icin rulo pastadan muzlu cilekli ve cikolatali yapmak istiyorum cileklinin icine cileki koyucamda cikolatlinin icine ne koyabilirimki bir tane muzlu olacagindan muz koymayi düsünmedim ama baska biseyde aklima gelmedi bu kouda bir fikriniz varmi acep??

canim fikrinize ihtiyacim var pazartesi icin esimin isyerine pasta yapiycam yeni dogan oglumuz icin rulo pastadan muzlu cilekli ve cikolatali yapmak istiyorum cileklinin icine cileki koyucamda cikolatlinin icine ne koyabilirimki bir tane muzlu olacagindan muz koymayi düsünmedim ama baska biseyde aklima gelmedi bu kouda bir fikriniz varmi acep??

Hayırlı olsun. Allah bağışlasın öncelikle.
Çikolatalıyı biz denedik. Bi içine muz koyarak ve muzsuz olarak.
Şöyle söyleyeyim muz koymayınca pasta dik ve tok durmuyor. ama gende çok güzel oluyor.

Tarifi biraz değiştirerek hamurunu kakaolu yapıyorum ben. Çikolatalı yapacağım zaman.
Tarifte 4 yemek kaşığı un varya. Onun yerine 3 yemek kaşığı un koyup 1 yemek kaşığı kakao koyuyorum. Gene 4 kaşığa tamamlıyorum yani.
İçine gene sade krem şanti ve rendelenmiş çikolata koyabilirsin. Yada çikolatayı kırıp; küçük küçük koyabilirsin. Ağıza geldiğinde daha güzel olur. En üstünüde kakaolu krem şanti veya sade krem şantileyip, çikolata sos dökebilirsin harika olur.
Ama dediğim gibi dikkat etmen gereken şey pasta muzlu da olduğu gibi dik durmuyor. Bütün bunları yapıpta gene içine muz koyabilirsin.

cok saol canim yine muz koyayim ben dik durmasida önemli cünkü malum isyerine gidecek ozaman dedigin gibi sade krem santi yapayim icine cikolata rendeleyeyim muz koyayim üstünede sade santiyle cikolata sosu dökeyim cikolata sosunu nasil önerirsin hazirmi alayim evde kendimmi yapayim sence cünkü hic denemedim

Rica ederim ne demek :1hug:

Çikolata sosu Dr. Oetker in veya ülkerin hazır sosunu alabilirsin.
Hazır olanlar daha çikolatalı oluyor. Evde yapınca aynı tad yakalanmıyor çünkü. Muz koymaklada iyi yaparsın. Aynen dediğin gibi, iş yerine gidecek, gidene kadar bozulabilir.
Sonucu bekliyorum :))

çok güzel basıt bi tarif eline saglık canım benim.

Teşekkür ederimmcokacimcoook

yazarim elbette canim cilekliyide cilekli krem santiyle yapicam olur heralde

Olur çok güzel olur. Ama içine koyacağın çilekleri biraz pudra şekerinde bekletipte koy bence. Fazla şeker olmadığı için içinde az gelebilir. Ellerine sağlık şimdidencokacimcoook

Teşekkür ederimmcokacimcoook

Olur çok güzel olur. Ama içine koyacağın çilekleri biraz pudra şekerinde bekletipte koy bence. Fazla şeker olmadığı için içinde az gelebilir. Ellerine sağlık şimdidencokacimcoook

tamam canim cok saol öyle yaparim valla ins yetistirebilirim pazardan yapicam bunlarin disinda ispanakli yas pasta,balli bademli alman pastasi tiramisu elmali kurabiyeyle tatli kuru pasta yapicam 40 kisilermis heralde aksama yari ölü cikarim :))

tamam canim cok saol öyle yaparim valla ins yetistirebilirim pazardan yapicam bunlarin disinda ispanakli yas pasta,balli bademli alman pastasi tiramisu elmali kurabiyeyle tatli kuru pasta yapicam 40 kisilermis heralde aksama yari ölü cikarim :))

Oh oh ellerine sağlık..Vede kolay geldsin.Hamaratlı hatunmuşsun vesselam:lepi:

X