- 9 Temmuz 2021
- 3.317
- 6.243
- 108
- 29
- Konu Sahibi tugbaelaaaaaaaaa
-
Tabi ki çocukların geleceği her şeyden önemli. Evin kullanım hakkını da bu yüzden bırakıyor adam büyük ihtimalle.
Okul çağındaki çocuğun en büyük gider kalemini de karşılıyor. Diğer çocuk için de nafaka veriyor. Ee konu sahibi ne yapacak? Kpssye hazırlanacak. Kadının rahatça sınava hazırlanması için adamın daha fazla nafaka vermesi bekleniyor. Mantıklı mı bu şimdi? Kadının ve çocukların bütün giderlerini adamin karşılaması ancak evlilik birliği içinde olabilecek bir şey.
Ben konu sahibinin yerinde olsam küçük çocuğumu da kreşe verir, kreş ücretini yine babadan talep eder, özel bir okulla anlaşır işe başlarım. Bu durumda babadan daha fazla bile para çıkıyor. Ama konu sahibi oturup elin adamın parasını beklememiş oluyor.
Yani konu sahibinin beklentisi parasal olarak az mı çok mu ayrı. Ama mantıklı değil. Evli olmadığınız bir adam siz sınava hazırlanın diye bütün giderlerinizi karşılamaz.
mahkemede itiraz edin madem, dinlemeyin aman kimseyi.
Çocukla ilgili masraflara laf eden yok zaten. Hatta ikinci çocuğun okul ücretini de garantiye almalı konu sahibi. Önceki mesajlarimda da yazdım.
Aynen öyle bahsettiğimiz adamın 50 bin maaşı var 50bin maaştan çocuklarına vermesi gereken 5bin mi sizce ki kaldı ki benim eşimin yan gelirleri de var
En mantıklısı sizin işe girmeniz 2yaşındaki çocuğu gayette alıyor kreşler kpssde atanmanızın garantisi yok en kötü özel okula girseniz asgari ücret alırsınız. Yada evde özel ders verebilirsiniz. Siz eşimden boşanayım ama hala bana baksın kafasındasınız adam zaten maaşının yarısını vericek size evide bırakacak daha fazla nafaka isterseniz zararlı çıkarsınız gibi geliyor bana. Çocuğum benden ayrılmıyor ağlıyor bunlar bahane 1hafta ağlar 2hafta ağlar sonunda alışır siz kolay yola kaçmaya çalışıyorsunuz bence.
Eşim kirada oturmayacak bir evi daha var ve yan geliri de var peki 5.bin nafakayla 2 küçük çocuğa nasıl bakılır Bir de buna cevap verinhanımefendi
eşiniz evi size veriyor, kreşi ödüyor + 5 bin veriyor
ama siz bilerek yanıltıcı beyanda bulunuyorsunuz sanki 5 bin tek verdiği miktarmış gibi
50 bin maaşı olan adam kirada oturcak, size toplamda 20binden fazla verecek zaten, maaşın neredeyse yarısı alacaksınız, tazminat da verecek 100 bin, mahkeme daha size ne versin? nafaka öyle adamın maaşının yarısını vereceği bir sistem değil...
mahkemede itiraz edin madem, dinlemeyin aman kimseyi.
Eşim kirada oturmayacak bir evi daha var ve yan geliri de var peki 5.bin nafakayla 2 küçük çocuğa nasıl bakılır Bir de buna cevap verin
Eşekten düşeni eşekten düşen anlar Bir annenin boşanırken bile tek düşüncesi çocuğunu mağdur etmemek derdimiz para pul değilBurada çok kıymetli yorum yapan kişiler olduğu gibi çok boş yorum yapanlarda var.
Üsten üsten yorum yapanların çocuğu, çocuklu boşansa hemen mahkemeye koşar nafaka için.
Çocukla ilgili masraflara laf eden yok zaten. Hatta ikinci çocuğun okul ücretini de garantiye almalı konu sahibi. Önceki mesajlarimda da yazdım.
İşe girememe şartlarımı söyledim en az bir yil işe girecek durumda değilim ayrıca ben şu an çalışan bir bayan olsam bile benim çocuklarımın Hakkı 5 bin değil kaldı ki bizim kanunlarımızda sadece çocuklar değil çalışmayan eşe de nafaka veriliyor hem de ömür boyu bir araştırın isterseniz ben davamı şu an çekişmeliye döndürsem 12 ile 15bin arası alırsın dedi avukat bana ama benim derdim çekişmeli yapmak değil çünkü yeterince yoruldum bu adam tarafındanBelki bir çılgınlık edip işe girersiniz?
Kimse nafaka almasın demiyor. Ama mahkemeler komik miktarlara hükmediyor malesef böyle bir gerçek var. İstediğine en yakın şartlar için anlaşması gerekecek eşiyle. Malesef her şey o kadar kolay değil, çalışmayan bir kadın için hiç değil. Her şeyden önce iş hayatına girmesi lazım, sonra nafaka kovalanır elbet.Burada çok kıymetli yorum yapan kişiler olduğu gibi çok boş yorum yapanlarda var.
Üsten üsten yorum yapanların çocuğu, çocuklu boşansa hemen mahkemeye koşar nafaka için.
Osmaniye merkezde yaşıyorum canım beden eğitimi öğretmeniyim bu yıl ilk defa KPSSye hazırlanmaya karar verdim o yüzden de bu yıl çalışmak istemiyorum hem de oğlum küçük şöyle bir durum var kazanamazsam da tabii ki özelde çalışacağım yani zaten ben çalışmayı düşünüyorum sadece şu 1 yıllık sürecim var çünkü oğlum aşağıya bile insem arkamdan iki saat ağlıyor ona kıyamıyorum bezi bağlı çocuğu bırakıp arkamdan ağlatarak çalışma hayatım olsun istemiyorum
Eşekten düşeni eşekten düşen anlar Bir annenin boşanırken bile tek düşüncesi çocuğunu mağdur etmemek derdimiz para pul değil
Çekişmeli ile bu miktarı alırsınız, peki ekstralar " giyim, eğitim, sağlık" bunlar için ayrı parayı nasıl alacaksınız adamdan?İşe girememe şartlarımı söyledim en az bir yil işe girecek durumda değilim ayrıca ben şu an çalışan bir bayan olsam bile benim çocuklarımın Hakkı 5 bin değil kaldı ki bizim kanunlarımızda sadece çocuklar değil çalışmayan eşe de nafaka veriliyor hem de ömür boyu bir araştırın isterseniz ben davamı şu an çekişmeliye döndürsem 12 ile 15bin arası alırsın dedi avukat bana ama benim derdim çekişmeli yapmak değil çünkü yeterince yoruldum bu adam tarafından
sonuçta bilerek yaptılar amaKesinlikle katılıyorum fakat çocuk olduktan sonra kadınlara yüklenmekte doğru değil. Sonuçta tek başlarına yapmadılar.
evli değilim, çocuğum da yok.Burada çok kıymetli yorum yapan kişiler olduğu gibi çok boş yorum yapanlarda var.
valla onu burada asgari ücretle 2 -3 tane çocuk büyütenlere sorun, benim bir fikrim yok. ben yeğenlerime ayda o kadar harcıyorum...Eşim kirada oturmayacak bir evi daha var ve yan geliri de var peki 5.bin nafakayla 2 küçük çocuğa nasıl bakılır Bir de buna cevap verin
Kimse nafaka almasın demiyor. Ama mahkemeler komik miktarlara hükmediyor malesef böyle bir gerçek var. İstediğine en yakın şartlar için anlaşması gerekecek eşiyle. Malesef her şey o kadar kolay değil, çalışmayan bir kadın için hiç değil. Her şeyden önce iş hayatına girmesi lazım, sonra nafaka kovalanır elbet.
Tamam sizin dediginiz gibi olsun olay mahkemeye gitsin kadin 15 nafaka alsin maximum bu kadar .kira ve kresi nasil odemesini bekliyorsunuz ? Adam yapsin diyorsaniz ee bu kadari yapiyor adam hukuk da bu kadarina musade ediyor . 10 yildir kpss calismayan kadinin bosandiktan sonra kpss calismasi eski kocasinim hic umru degil cunkuSözlerine katılıyorum ama bazı hanım efendiler konu sahibi nafaka alacak diye resmen sinirleniyor. Sonuçta adam ne yapacaksa çocukları için yapacak. Yoksa bende boşanma durumda çocuk yoksa nafaka almayı doğru bulmuyorum.
Ben sizi gerçekten anlamıyorum. Hem çocuğun okul masrafları garantiye alınmalıdır diyorsunuz hemde nafakada itiraz ediyorsunuz. Ee bu masrafların hepsi adamın ödeyeceği 5000 TL' lik nafaka ile mi olacak?
Aynen öyle bahsettiğimiz adamın 50 bin maaşı var 50bin maaştan çocuklarına vermesi gereken 5bin mi sizce ki kaldı ki benim eşimin yan gelirleri de var
Yani, kendisine çalışmadığı için verilecek nafaka ile geçinebileceğini de düşünüyor. Boşanmaya karar veren bütün kadınlar kpss kasıyor, ama bu kadar kadro nerde? Zaten şimdi kısıtlamaya da gidildi.Konu sahibi 5 bin, 5 bin diyor da adam 5 bin verip kenara geçmiyor.
100 bin tazminat+evin kullanım hakki+ büyük çocuğun özel kreşi+ 5 bin tl veriyor. Bunların maddi karşılığını bi hesap edin isterseniz. Ben de konu sahibine diyorum ki kpss beklemeyin. Öyle bir genişliği yok şu anda. İkinci çocuğu da kreşe verip işe başlayın diyorum.
Ama konu sahibi kıyamıyorum diyor. Şaşırdım mı hayır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?