Nafaka boşanmış kadın hakki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mahkemede itiraz edin madem, dinlemeyin aman kimseyi.

Yanlış bilgilerle gaz verenler ödeyecek kirasını faturasını heralde.

Çocukla ilgili masraflara laf eden yok zaten. Hatta ikinci çocuğun okul ücretini de garantiye almalı konu sahibi. Önceki mesajlarimda da yazdım.

Bu kafayla sonunda iki çocuk da kirada oturup devlet okuluna gidecek. Kalıbımı basarım.

Aynen öyle bahsettiğimiz adamın 50 bin maaşı var 50bin maaştan çocuklarına vermesi gereken 5bin mi sizce ki kaldı ki benim eşimin yan gelirleri de var

Burada çok kıymetli yorum yapan kişiler olduğu gibi çok boş yorum yapanlarda var.
Üsten üsten yorum yapanların çocuğu, çocuklu boşansa hemen mahkemeye koşar nafaka için.

Eşim kirada oturmayacak bir evi daha var ve yan geliri de var peki 5.bin nafakayla 2 küçük çocuğa nasıl bakılır Bir de buna cevap verin

Burada çok kıymetli yorum yapan kişiler olduğu gibi çok boş yorum yapanlarda var.
Üsten üsten yorum yapanların çocuğu, çocuklu boşansa hemen mahkemeye koşar nafaka için.
Eşekten düşeni eşekten düşen anlar Bir annenin boşanırken bile tek düşüncesi çocuğunu mağdur etmemek derdimiz para pul değil

Çocukla ilgili masraflara laf eden yok zaten. Hatta ikinci çocuğun okul ücretini de garantiye almalı konu sahibi. Önceki mesajlarimda da yazdım.

Ben sizi gerçekten anlamıyorum. Hem çocuğun okul masrafları garantiye alınmalıdır diyorsunuz hemde nafakada itiraz ediyorsunuz. Ee bu masrafların hepsi adamın ödeyeceği 5000 TL' lik nafaka ile mi olacak?

Belki bir çılgınlık edip işe girersiniz?
İşe girememe şartlarımı söyledim en az bir yil işe girecek durumda değilim ayrıca ben şu an çalışan bir bayan olsam bile benim çocuklarımın Hakkı 5 bin değil kaldı ki bizim kanunlarımızda sadece çocuklar değil çalışmayan eşe de nafaka veriliyor hem de ömür boyu bir araştırın isterseniz ben davamı şu an çekişmeliye döndürsem 12 ile 15bin arası alırsın dedi avukat bana ama benim derdim çekişmeli yapmak değil çünkü yeterince yoruldum bu adam tarafından

Kimse nafaka almasın demiyor. Ama mahkemeler komik miktarlara hükmediyor malesef böyle bir gerçek var. İstediğine en yakın şartlar için anlaşması gerekecek eşiyle. Malesef her şey o kadar kolay değil, çalışmayan bir kadın için hiç değil. Her şeyden önce iş hayatına girmesi lazım, sonra nafaka kovalanır elbet.

Osmaniye kreş şartlarını bilmiyorum. Ama aile bakanlığına bağlı kresler kundaktaki bebeği bile alıyorlar haberiniz olsun. İki yaşında bir çocuk kreşe gidebilir. Benim oğlum gitti. Hiç de bir sıkıntı yaşamadık.

Çocuğum hiç ağlamasın, üzülmesin, kıyamıyorum vb. gibi sebeplerle bu zamana kadar çalişmamanızın bedelini malesef şu an ödüyorsunuz. Kusura bakmayın ben bu saydığınız sebepleri gerçek bir sebep olarak görmüyorum. Sadece sizin çocuğunuz kıymetli değil. Herkes bir şekilde anane/babaanne, kreş, bakıcı ile süreci yönetiyor. Doğru adımları atınca da çocukta travma falan olmuyor.

İnşallah devlete atanırsınız, içten diliyorum. Ama bu zamana kadar çalişmamakla hata yaptığınız gibi şu anda da bir yıl daha erteleyerek hata ediyorsunuz bence. Hem çocuklarınıza bakıp hem sınava hazirlanabilecek misiniz?

Eşekten düşeni eşekten düşen anlar Bir annenin boşanırken bile tek düşüncesi çocuğunu mağdur etmemek derdimiz para pul değil

Çocuklarınız için kanunların verdiği bütün haklarınızı almaya bakın. Çocuklarınız zor durumda kaldığında burada üsten yorum yapanlar onları düşünmeyecek.

Çekişmeli ile bu miktarı alırsınız, peki ekstralar " giyim, eğitim, sağlık" bunlar için ayrı parayı nasıl alacaksınız adamdan?

Kesinlikle katılıyorum fakat çocuk olduktan sonra kadınlara yüklenmekte doğru değil. Sonuçta tek başlarına yapmadılar.
sonuçta bilerek yaptılar ama

adam çalışmayan kadınla bilerek evlendiyse kadın da çalışmıyor olduğunu bilerek evlendi herhalde, o sırada bilinci yerindeydi 5 yaşında çocuk var, senelerdir de çalışmıyorken bilinci yerinde ve bilinçli olarak bu adamdan 2 tane çocuk yapmış. minnoş olamam kusura kalmayın.

asıl çocuk olduktan sonra kadınlara yüklenecez çünkü daha o çocuğu yetiştirecekler, yapmak 1 gün bakmak, yetiştirmek her gün. (ben de isterim tüm çocuk yükü kadında olmasın, ama öyle, o yüzden mecbur) yok öyle boşanayım ama kocam bana hala daha baksın. bakmaz çünkü. yarin tayin olur gider, polismiş, 2. şarkı gelir, yeniden evlenir, o olur bu olur, belki görmez bile çocuklarını, boşanmak böyle bir şey...

evli değilim, çocuğum da yok.

Eşim kirada oturmayacak bir evi daha var ve yan geliri de var peki 5.bin nafakayla 2 küçük çocuğa nasıl bakılır Bir de buna cevap verin
valla onu burada asgari ücretle 2 -3 tane çocuk büyütenlere sorun, benim bir fikrim yok. ben yeğenlerime ayda o kadar harcıyorum...

ben olanı söylüyorum 50 bin maaşı olan adam size 20 bin kadar veriyorsa mahkemenin daha fazlasını vereceğini düşünmüyorum. çünkü gördüğümüz, okuduğumuz bu. siz de konuda sanki sadece 5 bin veriyormuş gibi konuşarak hala ama hala yanıltıcı beyanda bulunuyorsunuz o yüzden iyi niyetli birisi olduğunuzu düşünmüyorum. ben buradan böyle düşünüyorsam yarın mahkemedeki hakim de salak değil, anlar kimin ne olduğunu.

boşanmış kadınlara benim bildiğim bir fatura indirimi de olmuyor ayrıca. o dul ve yetim aylığı alanlar için, siz dul değilsiniz eşiniz ölmemiş.

ayrıca yan gelirleri var derken? bu adam memur, adamın başka iş yapması yasal değil.
adamın yan geliri aileden kalan mal mülk vs. değilse kayıtlı bir şey değildir.

Sözlerine katılıyorum ama bazı hanım efendiler konu sahibi nafaka alacak diye resmen sinirleniyor. Sonuçta adam ne yapacaksa çocukları için yapacak. Yoksa bende boşanma durumda çocuk yoksa nafaka almayı doğru bulmuyorum.

Tamam sizin dediginiz gibi olsun olay mahkemeye gitsin kadin 15 nafaka alsin maximum bu kadar .kira ve kresi nasil odemesini bekliyorsunuz ? Adam yapsin diyorsaniz ee bu kadari yapiyor adam hukuk da bu kadarina musade ediyor . 10 yildir kpss calismayan kadinin bosandiktan sonra kpss calismasi eski kocasinim hic umru degil cunku

Ben sizi gerçekten anlamıyorum. Hem çocuğun okul masrafları garantiye alınmalıdır diyorsunuz hemde nafakada itiraz ediyorsunuz. Ee bu masrafların hepsi adamın ödeyeceği 5000 TL' lik nafaka ile mi olacak?

Konu sahibi 5 bin, 5 bin diyor da adam 5 bin verip kenara geçmiyor.
100 bin tazminat+evin kullanım hakki+ büyük çocuğun özel kreşi+ 5 bin tl veriyor. Bunların maddi karşılığını bi hesap edin isterseniz. Ben de konu sahibine diyorum ki kpss beklemeyin. Öyle bir genişliği yok şu anda. İkinci çocuğu da kreşe verip işe başlayın diyorum.
Ama konu sahibi kıyamıyorum diyor. Şaşırdım mı hayır.

Geçim çok zor evet ama, adam makul bir teklifte bulunmuş. Olay sıcakken ben olsam kabul ederdim. Dimyat'a pirince giderken, elinizdeki bulgurdan olmayın.

Olayın sıcaklığı ile bana göre mantıklı bir teklifte bulunmuş. Şimdi neredesiniz bilmiyorum ama boşanma aşamasında ayrı kalacaksınız ve belki birileri dolduracak "Laaaa oğlum manyak mısın?" Muhabbetleri dönebilir. Şu an zihnen bu kararı alsanız bile aile tam olarak parçalanmadığından vicdanen konuşmuş. Gözden ırak olan, gönülden ırak olur ve kararı aleyhinize değişebilir.

Yani, kendisine çalışmadığı için verilecek nafaka ile geçinebileceğini de düşünüyor. Boşanmaya karar veren bütün kadınlar kpss kasıyor, ama bu kadar kadro nerde? Zaten şimdi kısıtlamaya da gidildi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…