merba arkadaşlar, benim 2 sorum olacak birincisi aslında bi arkadaşımın sorusu,arkadaşım 2001 haziran ayında eşinden ayrılmış ve bir kızı var hakim kızına o tarihte 50 ytl nafaka bağlamış fakat eşi bu nafakayı bir defa bile ödememiş şuan arkadaşım eşine bundan dolayı bir dava açmak istiyor,öğrenmek istediği bu davayı kazanırsa toplam ne kadar para alabileceği bide eşi zaman zaman kızına hediyeler almış bilgisayar,bisiklet gibi hakimin bunları nafaka gibi değerlendirme gibi bir olasılığı olup olmadığı yardımcı olursanız çok seviniriz.ikinci sorum ise benim sorum bende iki hafta önce eşimden büyük zorluklar neticesinde ayrıldım,dava yı önce çekişmeli açmıştım fakat araya birilerinin girmesiyle anlaşmalı boşanma yaptık,bu anlaşmalı boşanmada ben maddi manevi hiç bir tazminat nafaka yada zinet eşyası talebim olmadı tek derdim ondan kurtulmak ve kızımın velayetiydi kızımın velayetini aldım ama eşim kızımada hiç bir şekilde nafaka ödemeyecek,önceleri bunların hepsiyle baş edebilirim diye düşünüyordum ama şimdi kızıma nafaka davası açmak istiyorum sizce kazanma ihtimalim var mı eğer kazanamazsam hiç uğraşmak istemiyorum çünkü eşimin pisliklerinden bıktım artık zaten halen telefonla tehtit ediyo bunun içinde savcılığa baş vurmak istiyorum oofff oofff ne çok derdim var ya yardımcı olurasanız çok sevineceğim şimdiden teşekkürlera.s.