Nafaka değişmez miiiii..

meleknurdogan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2017
1.120
568
53
36
Eşimin ilk evliliğinden olan çocuğuna ödediği fahiş bir nafaka var maaşın dörtte biri öyle söyleyeyim boşanabilmeknicin kadın istemiş kabul etmişler şuan aradan altı sene geçmiş her sene katlanarak çoğalıyor .. artı bir çocuğu daha var benden bakması gereken bir çocuk daha var ailesi zaten kadına maddi manevî bakıyor.. kirasını suyunu elektrik bunlar karşılıyor maddi manevi zorlaniyorummm ... Değişmez mi bu miktar nafaka yi düşüremez miyim ?? Diğeri orada iyi hayat yaşayacak diye her ay buradan 1000tl gidiyor daha da fazlasiii bazen .. artı birsuruu masrafı karşılanıyor .. kıyafet üst baş kreş parası
.. yine de bu miktarı vermek durumunda miyz...
Zamanında öyle karralastriilmis olabilir ama şimdi durum farklı değil mi sizce de bulunduğum şehirde bir avukata dnaistim hiç bir şey yapılamaz dedi ... :(

Avukat yapılamaz dediyse bizim verebileceğimiz tek akıl bir başka avukata daha sorup teyit alın demek olabilir.

Ya da bir sonraki ay 750 yatıracaksınız (tutarı ben uydurdum şu an), neden böyle diye karşı çıkacak, mahkemeye verecek, mahkemede gelir beyanı, sonradan olan çocuk sayısı belirtilecek, bilmiyorum o zaman değişir mi. Hukuki bilgim yok, tamamen mantıksal yazdım.

Avukat yapılamaz dediyse bizim verebileceğimiz tek akıl bir başka avukata daha sorup teyit alın demek olabilir.

Ya da bir sonraki ay 750 yatıracaksınız (tutarı ben uydurdum şu an), neden böyle diye karşı çıkacak, mahkemeye verecek, mahkemede gelir beyanı, sonradan olan çocuk sayısı belirtilecek, bilmiyorum o zaman değişir mi. Hukuki bilgim yok, tamamen mantıksal yazdım.
Mantıklı:)

Ekim ayında yeni bir yasa tasarısı çıkacakmış, süresiz nafaka kaldırılacak şeklinde haberler var.
Neredeyse bir senedir aynı yasayı bekliyoruz eşim de öyle dedi ama bakalım çıksa bile bizimkiler mağdur olmasın diye verirler yine de ben kendi açımdan istemiyorum verecekse de eşimin maaşından gtmesn

Neredeyse bir senedir aynı yasayı bekliyoruz eşim de öyle dedi ama bakalım çıksa bile bizimkiler mağdur olmasın diye verirler yine de ben kendi açımdan istemiyorum verecekse de eşimin maaşından gtmesn
. Adalet Bakanı açıklama yapıyor ama son durum nasıl olur bilemiyorum, TBMM dilkece komisyonuna durumunuzu anlatan e dilekçe yazabilirsiniz

Merhaba değişebilir. Eşiniz nafakanin indirilmesi davası açıp gelirinin az olduğunu durumun değiştiğini sunarak dava açabilir. ALLAH yardımcınız olsun boşanmış çocuklu biriyle evli olmak çok zordur. Ben de yaşadım

Merhaba değişebilir. Eşiniz nafakanin indirilmesi davası açıp gelirinin az olduğunu durumun değiştiğini sunarak dava açabilir. ALLAH yardımcınız olsun boşanmış çocuklu biriyle evli olmak çok zordur. Ben de yaşadım
Evet çok zorr .. zor değil aslında ama adam adam değilse eski karısına hala zaafı varsa daha zor

Nafaka cocugun hakki. Maasin 5 te biri de oyle cok bir rakam degil. Cocugun yemesi icmesi harcligi tutar o kadar zaten

Eşiniz nafakayı sadece çocuk için mi ödüyor ben bu kısmı anlamadım ?
Yoksa eski eş ve çocuk için olan diye iki şey için mi ödüyor ?
Çocuk için ödüyor ... Ama.eski eşe resmi değil elden veriyor lar ailesi .. kalacak yer yeme içme her şekilde karşılanıyor kadının ailesine bile bakıyorlar

Zaafı varsa daha kötü. ALLAH o kadının şerrinden korusun. Yaşadığım için biliyorum.
Çok fena bir kadın bir dünya erkek vardı eşimden sorna hayatinda ama aç kalınca aşk bacadan kaçıyor tabi adamları. Hepsi çulsuz bunun parasını yedi e eşimin durumu iyi diye bırakmak istemiyor hep bı şekilde kendini affettirdi etrafa ailesine istediği zaman yapamayacağı şey yok .. normal bir kadın değil zaten .. kıyafetini tipini görsen.. pantolon gydigini görmedim mini etek makyaj dolaşıyor .. saçları postiş yerlere kadar açan olursa bakan da olur hesabı eşim nefret ediyor ondan aslında öyle olmasa bosamazdi ama bu skeilde ayartiyor

Çok fena bir kadın bir dünya erkek vardı eşimden sorna hayatinda ama aç kalınca aşk bacadan kaçıyor tabi adamları. Hepsi çulsuz bunun parasını yedi e eşimin durumu iyi diye bırakmak istemiyor hep bı şekilde kendini affettirdi etrafa ailesine istediği zaman yapamayacağı şey yok .. normal bir kadın değil zaten .. kıyafetini tipini görsen.. pantolon gydigini görmedim mini etek makyaj dolaşıyor .. saçları postiş yerlere kadar açan olursa bakan da olur hesabı eşim nefret ediyor ondan aslında öyle olmasa bosamazdi ama bu skeilde ayartiyor

Size ne giydiğinden ?

Ayrıca ödediği nafaka çocuk içinmiş,bir zahmet ödesin.O çocuk bir tek kadının çocuğu değil.Çok zorlanıyorsanız önce kadınla konuşun belki anlar,olmadı mahkemeye başvurun.
Bahsettiğiniz diğer hiçbir ayrıntının sizinle ya da eşinizle alakası yok.Her şeye karışmayın,yorum da yapmayın.

Eşinizin aylık gelirini daha düşük gösterebilirseniz ödediği miktar da dolayısıyla düşer. Bazı özel kurumlar çalışanların sigortalarını daha düşük yatırbilmek için kağıt üzerinde daha düşük olarak gösterebiliyor. Bi araştırın isterseniz tam detayını bilmiyorum.

Ne kadar kötüsün Allah bilir ne yaşıyorsun içinde Allah'tan şifa diliyorum engelledim zaten akıl vermek yerine kalkmış beni elestiriyorsun nicke bak.. ruh halini çok iyi anlatmış

Back
X