Nafaka kesilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olmayınca beş kuruş para cebinde yol paran dahi olsa insan küçümseyemiyor kusura bakmayın zaten 2aydaa bir yatırıyor
Amacım parayı küçümsemek değil ki, gir çalış gencecik kadınsın.. neden kendini bu duruma sokuyorsun..
Sigortan yatar.. hayatını garantiye alırsın, kimseye muhtaç olmadan yaşarsın

Ööfff kadın diye her zaman haklı değil kimse.
Erkeğin kötüsü var da kadının yok mu sanki?
Eşinden illallah edip boşanan bir sürü erkek var.
Her şekilde kadın mağdur falan da değil.
Kadını yükseltecem diye senin gibi saçmalamaktansa erkek savunucusu olurum daha iyi.
Şu zihniyete bi bak Allahım ne kadar yüzeysel!!!

Sizin 350 lira diyip kucumsedigiiz rakamla ben senelerdir okumaya çabaladım ne iğrenç insanlarınız hep mi böyleydi kalbiniz
Üç kuruş için gençliğini boşa geçirme aklını başına al. Doğru düzgün bi iş bul, insan gibi sigortan ödensin. Zaten emeklilik yaşı ileri. Hem bedel falan da değil eski kocan için, onu anlatmaya çalışıyoruz. Sana bedel o, anlamıyor musun?

Ortada çocuk yok bir şey yok.Bu adam yarın öbür gün evlendiği zaman kendi ailesine mi bakacak,yoksa bir yıl evli kalıp ayrıldığı kadına mi bakacak?Kusura bakmayın ama her zaman kadın mağdur olmuyor.

İşte bunun kadına bir bedel, kadını aşağılama olduğunu anlamiyorlar

Ben iş arayacağım zaten ama o süreçte bana ufakta olsa para lazım ailem Sorunlarım var yol parası bulmak bile bana büyük birşey

Yok malesef 3 ay ödemezse hapis cezası var sadece onun da yolunu bulmuş 2 ay ödemiyor bir ay ödüyor
Büyümeden evlenmişsin, hala yok onu ödemedi yok bunu ödemedi.
Bırak kendi yoluna bak. Kimseden bişey bekleme.

Hımmm

Nafaka kesilmesin diye bir ömür işe girmeyecek misiniz ?
Giriyorlar ki malesef sizin bizim vergi verdiğimiz şekilde vergi vermeyip hem vergiden kaçıyorlar kayıt dışı çalışarak hemde nafakam kesilmesin diye çoğu asgari ücret tutarını ve üstüne işveren maliyetini elden alıyor.

Ben iş arayacağım zaten ama o süreçte bana ufakta olsa para lazım ailem Sorunlarım var yol parası bulmak bile bana büyük birşey
Bak ben boşadığın adamdan neden nafaka alıyorsuna girmeyeceğim. Ama öyle tuhaf tuhaf işlere girişmeni önermem, nafaka kesilmeyecek derken daha büyük sorunlar ile karşılaşabilirsin.

Kusura bakma kotu yorum yapmicam yeni cezam bitti isin sakasi ben olsaydim daha cok gencsin meslegin varmi bilmiyorum ama babanlada aran kötü diye hatirliyorum yanilabilirim. Ama 350tl icin gercekten degmez senin yerinde olsam bir ise girerim hem duzenim olur hemde kendime ait bir hayatim olur o nefret ettigim adami tamamen hayatimdan cikarir kurtulurdum. Sonucta nfaka icin sürekli muattap oluyorsun ister istemez. Ama tercih senin.

Hepsine katılıyorum da sadece son cümlenize katılamadım. 22 yaşında sağlıklı kadına sosyal devlet de para vermesin. Sosyal devlet kim ki, sensin, benim bizim vergilerimiz. Bir zahmet kendi çalışsın.
Elbette vermesin, haklısınız. Bu arkadaş değildi benim kastım. Boşanınca ailesi tarafından itilip kakılan birçok kadın var, ya da artık yaşı çalışmak için çok geç kalanlar. Arka arkaya yazılınca arkadaş için yazdım gibi algılanıyor.

Herkes bol keseden atıp tutmuş maşallah.Tuzunuz kuru o yüzden sanırım bu yorumlar.Kadinin aldığı 350 TL ya.Bu paraya iki gün bile geçinemez kimse,yol parasının hesabını yapıyor.Biraz anlayışlı olsaniz.Ne parasını yemiş adamın,sanki 10 binlira nafaka alıyor.Yorum yaparken biraz empati lütfen.Demek ki durumu gerçekten kötü ki o adamdan gelen 350 TLye bile ihtiyacı var.

O kadar haklısınız ki, bunun yanlış olduğunu düşünenlerden biriyim ama erkek egemen toplumda yasalar, gerçekten ihtiyacı olan kadınları da ancak böyle destekliyor.

Bir kadın olarak bu sürece değil de, daha çok bunu kullanan kadınlara kızıyorum. Nafaka almak için maaşını az gösteren, sigorta yaptırmadan çalışan, hatta başka adamlarla fingirderken eski eşi sponsor olarak kullanan kadınlar var ve o kadar çoklar ki inanamazsınız, devlet hepsini takip edemez maalesef, tam da bu noktada erkeklere üzülmek gerekiyor sanırım. Kadının da kendini toparladıktan sonra insanca bu süreci sonlandırması lazım bence.

Bu yazdıklarımı çocuksuzken boşanmış kadınlar için düşünsem de, işin içinde çocuk varsa ve anne aldatılmışsa, başka kadınlar yiyeceğine çocukları yesin de derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…