Nafaka

Bu seferde bunaltiyor ara ara iste bunlar bosanmak icin sebep değillere başlıyor,beni takip etmisligide var nikahli karimsin diyerek...bir kac ay once konu acmistim hatta...

Ama normalde yasal olan bu degilmi,yani memur zammi gibi birsey olur mu ki
Tabi ki de yasal olan birsey bu sonucta ekonomi her zaman sabit degil her ihtiyacin her seyin fiyati degiskense insanin geçimini saglamak icin ihtiyac duydugu miktar da değişkendir

İşin komik kısmı bugun bana okul alışverişi yaptığını,ders parasina katkida bulunduğunu,cantasini aldigini vs kalem kalem yazmış.. Beyefendi nafaka da ne yazarsa yazsin ekstrada taşın altina elini koycakmis..Neden bana samimi gelmedi bilmiyorum, taşın altina elini koyacak insan nafakada 50/100 pesine düşermi

İşin komik kısmı bugun bana okul alışverişi yaptığını,ders parasina katkida bulunduğunu,cantasini aldigini vs kalem kalem yazmış.. Beyefendi nafaka da ne yazarsa yazsin ekstrada taşın altina elini koycakmis..Neden bana samimi gelmedi bilmiyorum, taşın altina elini koyacak insan nafakada 50/100 pesine düşermi
E tamam iste deseydin ya madem cocugun icin harcamak cebinden cikarmak zor gelmiyo neden bu kadarince hesaplara girip yazili imzali kagitlardan korkuyosun.çünkü göz boyamalik belki 4_5ay yapacak destegi kagit uzerinde kendini kulfete sokacak birsey de nasilsa olmayinca bir süre sonra onu da birakacak.bu tip baba olmayı bedene becerip de maddi manevi sorumsuzluklarla batiran tiplerin hepsi a dan z ye ayni ben de yasadim biliyorum senelerdir artik kendimi taniyamaz oldum ben safcana bir kizdim nasil 23 yasimda böyle her turlu uyanikligi düşünür hale geldim diye ama hayat iste böyle insanlar cikiyo mecburen kendini evlafini ezdirmemek icin uyanik ve hersegin en kotusune hazirlikli dusunmek zorunda kaliyorsun

Kesinlikle sabit nafaka hükmü koymayın. Zaten nafaka artış oranı belirlemesenizde nafaka arttırım davası açarak her sene üfe oranında artış verir mahkeme. Eşinizde her dava açtığınızda en az vekalet hariç iki nafaka parası da yargılama gideri parası verir. Bunu söyleyin eşinize ayrıca çocuğun ihtiyaçlarının arttığı ortaya çıkarsa mahkeme daha da fazla artış verebilir. Kesinlikle üfe nin altında bir artışı kabul etmeyin.

Nafaka artacakta onun maaşı sabit mi kalacakmış 10-20 yılda. Karakter yoksunu herif. Artıştan vazgeçme.

Zaten bir yıldır ayrı yaşıyormuşsunuz. Bu durumda siz dava açıp, kendiniz için ayrı, çocuğunuz için ayrı tedbir nafakası isteyeceksiniz. O hemen bağlanıyor. Ve zaten öğretmen olduğuna göre siz çocuk için 1,000 tl talep edin tedbir nafakası olarak, hakim 500 enaz zaten bağlar. Üç yıl ayrı yaşadığınızda zaten boşanırsınız. Ve yasal artış hükmü devreye girer ve sorun çözülmüş olur. Bu arada aile konutu tesisi de isteyin. Asgari ücretle çalıştığınız için ev kirası ödeyecek durumda olmadığınızı da özellikle belirtin dava dilekçesinde. İlk duruşma görüldükten sonra sizinle anlaşmalı boşanabilmek için kapınıza gelir yüzde doksan..

Son düzenleme:
bu kadar çirkinleşmesi hiç tahmin etmediğim birşeydi,1000 tl dedim ilk basında'' cok , 500 olsun,giderlerim var '' dedi.Şimdi de ben 500 tl yazmama rağmen artırıma takılıyor bunun da pazarlığını yapıyor

bu kadar çirkinleşmesi hiç tahmin etmediğim birşeydi,1000 tl dedim ilk basında'' cok , 500 olsun,giderlerim var '' dedi.Şimdi de ben 500 tl yazmama rağmen artırıma takılıyor bunun da pazarlığını yapıyor

Sakın dönmeyin vazgeçmeyin
500 bile o kadar az geldi ki bana gerçekten yazıklar olsun diyorum

Konu sahibi bu yasananlar bu karakterdeki adamlar icin normal. Hic uzulmeyin. Pes para etmedigini kanitliyor kendisi. Geri adim atmayin. Muhattap ta olmayin. Gerekirse cekismeliye donsun. Bu arada cocugun okul hayati suresince nafaka artirim davasi acabilirsiniz. Aklinizda olsun. Okul masraflari iyice arttiginda dava acar,arttirirsiniz. Dusuk tutun simdi anlaminda yazmadim. Yanlis anlasilmasin. Sartlarinizi one surun gerisini kafaniza rakmayin. Anlasamazsaniz hakimin dedigi olur. Ileride de nafaka artirim davasi acarsiniz. Bu bey daha evlenecek masraf yapacak. Bu bahaneleri de utanmadan soyleyecek. Hazirlikli olun. Bu daha fragman. Rabbim size saglik versin. Cocugunuzu size bagislasin.

Ben anlamıyorum bazen bu insanları. Konu sahibi lütfen kusura bakma, lütfen ama insan evladına vereceği nafakayı nasıl kısıtlar? Bilmiyorum, sorsan canımı veririm derler ama 500 tl artacak da 1000 lira olacak diye yürekleri hoplar. Çocuğunun hakkı neyse al.

Diğer konunuzu okudum ne kadar sabirlıymışsınız çok üzüldüm.
Aylarca küsen, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir pisliğin kumar borçlarını ödemişsiniz, üstüne annesinin deli triplerini çekmişsiniz, yetmezmiş gibi sizin de taksitini ödediğiniz arabayı annesinin üstüne yapmış.
Bu nasıl pislik "adam" böyle, inşallah kısa sürede kurtulursunuz bundan.

Nafakaya gelince hak neyse onu alın, gözünde çocuğunun bile değeri olmayan biriyle pazarlığa girmeyin.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eğer kabul etmezse çocuğa sen bak o zaman, tüm masraflarını karşıla ben de 256.25 tl nafaka vereyim, nafakayı da sabitleyelim diyin. (Onun maaşı nafakanın kaç katıysa siz de ona göre hesap yapın. Mesela maaşı 4000 olsun, 4000/500=8 yapar. Siz de o zaman 2050/8=256.25 tl) Bir de öyle tepkisine bakın. Ama mesajla yazmayın, sözlü söyleyin ki yazılı kanıtı vs olmasın. Nolur nolmaz.

Herkes yazmış zaten kesinlikle 500 kabul etmeyin. 1000 tl bile az çocuk için. Bir sürü masrafı var sonuçta.

Zaten bir yıldır ayrı yaşıyormuşsunuz. Bu durumda siz dava açıp, kendiniz için ayrı, çocuğunuz için ayrı tedbir nafakası isteyeceksiniz. O hemen bağlanıyor. Ve zaten öğretmen olduğuna göre siz çocuk için 1,000 tl talep edin tedbir nafakası olarak, hakim 500 enaz zaten bağlar. Üç yıl ayrı yaşadığınızda zaten boşanırsınız. Ve yasal artış hükmü devreye girer ve sorun çözülmüş olur. Bu arada aile konutu tesisi de isteyin. Asgari ücretle çalıştığınız için ev kirası ödeyecek durumda olmadığınızı da özellikle belirtin dava dilekçesinde. İlk duruşma görüldükten sonra sizinle anlaşmalı boşanabilmek için kapınıza gelir yüzde doksan..
Ve bunları yazdim..ikna oldu tefe/Tüfe zammina

Bana dua edin lütfen adliye ye gidiyorum

Back
X