Nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nafaka konusunda bu tarz örnekler gerçekten boşanma sonrası mağdur olan ve hakları istismar edilen kadınların da kuyusunu kazar oldu. İştirak nafakası da kadına ödenen nafaka değildir, çocuk içindir.
Maalesef bizim kadınlarımızda da bir ayarsızlık var. Burada dikkat ediyorum hep en kötü örnekler var, fakat ben kendi hayatımdan ve çevremden biliyorum çocuklu boşanmalarda, anlaşmalıysa gerçekten burada 2 çocuğa toplam verildiği iddia edilen rakamların 2 katı verilen iştirak nafakaları var. Yani mağdur öyküsü herkese oturmuyor.

Fakat iki tür istismar ediliyor:
1. Bu konu örneğinde olduğu gibi kısa çocuksuz ve tazminat gerektirecek durum olmayan evliliklerde nafaka talebi.
2. İştirak nafakasının sembolik bir ödeme (800-1000-2000 tl) olmadığı durumlarda kadına da nafaka bağlanmışçasına eski eşten gider talepleri.

Bu istismar durumları devam ettiği sürece gerçekten mağdur kadınların hak kayıpları telafi edilemeyecek. Çok üzücü.

O kadar da akıllı değil merak etme.
Konu sahibi durumuna takipsizlik veren savcıya işini bilmiyor dediniz, eşinizin avukatına sizin onlarca sayfa yazdığınız dilekçeye 1.5 sayfa cevap verdi diye işini bilmiyor dediniz. Hakime hanım için çok genç kanun bilmiyor, nafaka benim kanuni hakkım, vermezse onu da dava ederim dediniz. Şimdi de eşiniz için akıllı değil diyorsunuz da, adam anlamış amacınızı, açmış boşanma davasını. Buradan bakınca bayaa akıllı görünüyor...

Son düzenleme:
4 aylık evliliğin kaç günü aynı evde geçti ne zaman sorun çıktı da ayrıldınız
Çok kurcalamayin sonunda suçlu çıkacaksınız bence
Evliliği 4 aylık değil zaten. Başka isimle açtığı ilk konusunda evlilik 2 aylıktı, üstelik adama birer aydan 2 kez uzaklaştırma aldırmıştı ( nasıl başardıysa dövme yok, sövme yok ). Altınları da alıp evi terk etmişti. 30 bin maaş alan adamdan 15 bin nafaka, 1 milyon lira da tazminat istiyor üstüne.

" İlk gecenizin sabahı mı terk ettiniz evi, eşiniz altınları çalıp gitti diye dava açsa ne yapacaksınız? " diye sorduğumda cevap vermedi, üyelik iptali yapmıştı

Altınları hiç eve getirmediğini okuduğuma eminim ztn, adam fazla iyi niyetli inş tez zamanda kurtulur

Avukat ile görüştüm bir sonra ki duruşmada tanıklar dinlenecek dedi, o zaman bağlanmaz mı

Ailevi sıkıntılar vardı üni zor bitirdim zaten. Babam olmasaydı o da zor du zaten. Yalan söylemiyorum zaten işe girene kadar almak istiyorum. Oda olmadı şimdilik

Öve öve bitiremediği avukatı da değiştirmeyi düşünüyor. Daha bize numarasını verecekti halbuki.
Konu sahibinin avukatı deyince aklıma nedense yargı dizisindeki avukat geliyo Yekta mıydı neydi Konu sahibinin avukatının o olma ihtimali, istediği tazminatı alma ihtimalindan daha yüksek

Genel olarak talep ettiğiniz paraları alamayacağınıza dair bilgilendirilmişsiniz gerekirse hakime dava açarım falan demişsiniz o işler öyle olmuyor. En fazla reddi hakim talep edebilirsiniz (ki sonuç değişmez) ya da mahkeme sonucuna göre adamı uğraştırmak istiyorsanız istinafa dosyayı gönderebilirsiniz (ki burda da %51 yine sonuç değişmez sadece adamı manevi olarak uğraştırırsınız)
Ben size gaz veren avukatı merak ettim daha çok… Bu tarz avukatlar müvekkilinin kesinlikle bir şeyler almasını talep ediyorsa yalancı şahit başta olmak üzere bir sürü evlilik birliğine sadakatsizlikten maddeyi dosyaya eklerler sırf göz doldursun en azından tazminat yüksek çıksın diye… Siz bunlarında hiçbiri olmadığını iddia edip bu paraları talep etmeniz ilginç. Çocuklu olanlara bile iştirak nafakası olarak en alt düzeyden bağlanır.
30 bin maaşı var demişsiniz yaşadığı şehre göre mahkeme değerlendiriyor ama 30bin gibi düşük maaşta ne kadar almayı hedeflediniz ki avukatınız size söylemedi mi dşyeceğim ama kesin konuşan bir avukattan bahsediyorsunuz! Şunu unutmayın işinin ehli artık proflaşmış hiçbir avukat kesin konuşmaz çünkü en başta yasalar muğlaktır. Size peşinen kesin konuşan bir av varsa derhal uzaklaşın derim.
Eşinizin maaşı 30K değil 100K olsa bile yasadaki açıklığı kullanır istemezse vermez emin olun. Bu işin o kadar boşluğu var ki isterse kirasını 45K gösterir kredi çeker kendini borçlu gösterir erkeklerde bu yolları biliyorlar yani tek akıllı siz değilsiniz!

Selam Hanımlar, benim şöyle bir sıkıntım var. Eşim olacak kişi ile cekismeli boşanma surecindeyiz ve sabah akşam doğmasını beklediğim bir bebeğim var. Eşimle 4 aya yakın bir süredir ayrıyız ve bu süreç zarfında doğacak bebeğimin her türlü ihtiyacını ve hamilelik/doğumla ve hayatimin idamesiyle ilgili her türlü ihtiyaçlarımı kendim bir memur maaşıyla karşılamaya çalışıyorum. Kiraydi, faturalardi, yeme-icmeydi, yoldu vs. Eşimin ise kira gideri yok, babasının evinde kalıyor, ayrıca da kira gideri olmadığı gibi 6 Bin TL. kira geliri var ve Kasım ayındaki (asgari ücrete gelen zamdan once) maaşı (SSK'li, Özel sektör calisani) 20 Bin TL. idi. Ancak, satış danışmanı olduğu için primleri de cabası ve tüm bunlara rağmen doğacak bebek için istemiş olduğum aylık 5 Bin TL. iştirak nafakasini yüksek buldu. Yorumlarınızı bekliyorum. Sizce hakimin takdiri ne olur?

kendinize ayrı konu açın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…