- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
- Konu Sahibi Dindirella
Kadın dediğin şöyle olur böyle olur ya da erkek dediğin şöyle olur böyle olur diye neden bir kalıba sokmaya çalışıyoruz kendimizi .Biz insanız.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kelimenin doğrusu "nahif" tir.
Naif başka bir şey.
İnce, duygulu, hassas demek.
Sadece kadınlara ait bir özellik değil tabiki. Nahif erkek arkadaşlar da gördüm şimdiye kadar.
Bence cazgır, patavatsız, saygısız insanlara göre 10 kat iyi insanlardır. Kimseye zararları olmaz diye düşünüyorum.
nahif fiziksel anlamda kullanılır yalnız.
konuda ki anlamı için naif doğru yazılımdır.
Eki Görüntüle 2171391 Eki Görüntüle 2171392
Ben yazanın saf anlamında kullandığını düşünmedim konuda. Daha çok kırılgan hassas insanlardan bahsediyor galiba.
Safa saf diyeydi
Gerçi saf insanlar da bence çıkarsız, içi dışı bir davranıyor ama biz nedense çakallık yapanlara, insan kullananlara falan prim veriyoruz
Biz İnsanız diye düşününce de bir kalıba girmiş olmuyor muyuzKadın dediğin şöyle olur böyle olur ya da erkek dediğin şöyle olur böyle olur diye neden bir kalıba sokmaya çalışıyoruz kendimizi .Biz insanız.
En iyisi soğuk davranmakEvet ama yanlış mı yapıyorumun ayrımına varmaya çalışıyorum şu an.çünkü iletişimimde bir yerde bi sorun var
Olabilir ya ben almak istediğimi şu haliyle aldım aslında ama öyle de bir konu açarım olabilir.böyle açıldı artık :)Şimdi şöyle bir şey var ve yarı yarıya bir önyargıya hak veririm çünkü deneyimlenmiştir, otomatik hale gelmiştir ki çoğu noktada kişinin çevreye karşı önyargısı/kalıp düşüncesi onu hayatta tutar. Çok basit bir örnek olarak vereyim; atıyorum İstanbulun X mahallesi... Haberlerde 10 farklı kapkaç duymuşsun bu mahalleyle ilgili, bir gün yolun düşmüş, sere serpe yürüyemezsin ister istemez; bir önyargı oluşur çantanı kollarsın, çaldırmazsın. Yani önyargılar temelli berbat şeylerdir denilemez; bazı durumları kalıplamak-insan seçmek de gerekir illa. Ama sizin ele aldığınız kavramlar, önyargıya çok müsait kavramlar değil; kadın dediğin naif olur, en çok kadına yakışır, işte böyle olmayanlar bizi mi kıskanıyor ne gıybet yapıyorlar. Yo. Bakarsan şu an burada bir çeşit üstü kapalı, naif olmayanların gıybeti dönüyor sizin tarafta. :)
Siz bence konuyu çok genel-kalıp ve tam da neyi kast etmek istediğinizi vererek açamamışsınız, ondan buraları bi karıştı. İş hayatında insanların takındığı tavırlar, mesafeli davranmak, mesafeli davranarak kibar kalmaya çalışan biri üzerine dönebilecek muhabbetler, kimi zaman sessiz kalmayı laf söyleyemedi bak demek gibi algılayanlar vb. biraz daha spesifik hale getirerek açsaydınız şu konuyu; daha farklı ve faydalı ilerlerdi diye düşünüyorum.
ya işte gücüm yetmediğinden değil gücüm yetenilir bazen yetmeyebilir ben gücü yeten yeyene olmasına karşıyım.yani beni saçma sapan ezip ego tatmini yapmaya çalışan birini ezmek beni mutlu etmiyor.o seviyesizle aynı seviyeye indim diye rahatsız oluyorum.böyle bişi işteSiz naiflikle enayiliği karistiriyorsunuz da ondan anlamiyosunuz meseleyi.
Karsindakine gucu yetemeyince susan kendini naif saniyor.
Aynı şey değilNaiflik; saflık, deneyimsiz olmak diye biliyorum. Bahsettiğiniz şey incelik ya da duygulu olmaksa konuda bahsettiklerinizin sebebi nahiflik değil bence.
Bir de sizin normlarınıza uymayan kadınları kıskançlıkla suçlamak doğru mu? Şimdi ben güçsüz kadın sevmiyorum nahif kişiler aslında güçluleri kıskanıp beceremedikleri için böyle davranıyorlar desem ağır saçmalamış olurum değil mi?
Susan zayıftır değil de belki susbildiği için dha güçlüdür.onun dışında size katıldım.Dünkü konuyu gördüm .
Siz de haksizsiniz , dünkü konudaki naif istemem diyenler de .
Bu bir karakter özelliğidir ; bazı insanlar gucludur , bazıları zayıf . Bazıları her şeye tepki gösterir bazısı susmayi sever .
Kadın söyle olmalı böyle olmalı demek , insanları cinsiyetlerine göre belli sınıflara sokmak olmuyor mu ?
Karşımızdaki kibar , bazı şeyleri alttan almayi tercih ediyor diye onu ezmeye bırakmalıyiz bence aynı zamanda . Benim gördüğüm bir şey varsa kibar insanlarin hos görüldüğü memleketler genelde batı avrupa ülkeleri . Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler karşısındakini ezmeyi marifet olarak görüyor nedense
Eğer hepimiz aynı olsak insan olmanin anlamı olmazdı ...
Bana herkes naşfsin der.fiziksel olarak d çok zarifsin der :))valla yaHic kimsenin kaliba sokulmasini dogru bulmuyorum, hele ki hemcinsimin. İnsanin kendisinden naif diye bahsetmesi aslinda hic de naif olmadigini gosterir. Zira naiflik bir nevi alcakgonulluk anlami tasir ve ovgudur yani insanlar sizin icin naif diyebilir (eger naifseniz tabi :))
Sizin bu bahsettiklerinizin adi kibir, kendini begenmislik maalesef ve boylelerini de kimse sevmez.
Şu mesajdan sonra hala naif oldugunuzu mu dusunuyorsunuz? Uzgunum ama siz sadece kibirlisinizya işte gücüm yetmediğinden değil gücüm yetenilir bazen yetmeyebilir ben gücü yeten yeyene olmasına karşıyım.yani beni saçma sapan ezip ego tatmini yapmaya çalışan birini ezmek beni mutlu etmiyor.o seviyesizle aynı seviyeye indim diye rahatsız oluyorum.böyle bişi işte