Namaz kilmak istiyorum...

Hem vesvese, hemde insanız biz. Beşer-şaşar yani, ah o nefs... Tam adabıyla terbiye edebilmek ne lütuf. Ama çok zor

Haklisin.. Birde toplayamiyor insan kafasini tam adabte olunamiyor namaza namazdayken bile neler dusunuluyor istemesende geliyor aklina dunyevi seyler ben bunlardan kurtulmak istiyorum aslinda sadece namaza konsantre olmak istiyorum ama olmuyor sizdede boylemi ? INSALLAH layikiyla kilmak nasip olur

En büyük sorunumuz aslında bu namazdaki huşuyu, adaptasyonu tam anlamıyla yakalayamamak, bunun üzerine birkaç önerim olacak ama gözlerim kapanıyor artık, ilk fırsatta yeniden konuşalım umarım, allah rahatlık versin herkese, çok çooook öperim

ALLAH RAHATLIK VERSIN önerilerini bekliyorum canim burasi kapanirsa ozelden lutfen

bende kapalı değilim şu anda namaz kılmıyorum ama üniersite döneminde kılıyodum. namaz kılarken kapanıyodum. staj dönemimde ise yanımda giyisilerimi götürüp namaz saatlerinde gidip mescidde namazımı kılıyodum. okul dönemindede okulda olduğum zaman denk gelen namazarı eve gelince kaza ediyodum. annemin bir önerisi vardı bana 40 vakit ara vermeden namaz kılarsan alışkanlıkta kazanırsın derdi. gerçektende öyle sabah ezanından önce bir rüya görür ve uyanırdım hemen arkasından ezan okunurdu. vücut buna uyanman gerektiğine alıştırıyor kendini. rabbim isteyen herkese hidayet versin. banada inşallah.

ne kadar güzel şeyler yazılmış. güzel gören güzel düşünür. güzel düşünen hayatından lezzet alır.
açıkçası kkyı hep bu tür şeylere mesafeli, soğuk olarak görürdüm. çoğunluğun konuya anlayışlı, sıcak, iyi niyetli yaklaşmış olduğunu görmekten çok mutlu oldum.

Canim benim oncelikle tebrik ederim seni Allah yolundan ayirmasin. Okurken namaza basladigim yillar geldi aklima. Senin yaslarinda namaz bilmeyen bir aile icinde iki kardes namazi ogrenmeye gayret ediyorduk. Bu heyecanin hic sonmesin insallah.
Oncelikle sana tavsiyem tam anlatimli, resimli namaz hocasi kitabi alman. Kirtasiyelerde, kitapcilarda ve hatta bizim burda semt pazarinda bile kitap satan tezgahlar var. Nettende bakabilirsin ama inan elinin altindaki kitabin hazzi baskadir.
Rabbim yardimcin olsun. Paylasmak ve sormak istediklerni mesajla sorabilirsin.Allah a emanet ol.

konu sahibi maaşallah sana bu yaşında buna niyet etmen ne güzel...ben daha 45 gün oldu başlayalı,32 yaşındayım,geçen zamanlarıma üzülüyorum...ojemden vazgeçemem dedim,aman başım açık ne derler dedim!!!niyetimde hep vardı ama şeytan işte hep erteletti...şimdi ezanda kulağım sürekli,öyle güzel bir aşkmış ki...öyle huzur veriyormuş ki...anlatıyorlardı da inanmıyordum...bu yötemi söyleyen oldu mu bilmiyorum ama benim tavsiyem önce sabah namazıyla başla, kağıda yaz,baka baka kıl,ezberine alınca öğle namazına geç öyle öyle 5 vakite tamamlarsın...allah kılamayanlara kılmayı nasip etsin

Son düzenleme:
Bende çok istedim ve istiyorum. 5 vakit olmazsa bile özel günlerde kılayım diye.

İnanır mısınız bilmem namazın herhangibir yerinde kilitlenip kalıyorum, ne söyleyeceğimi ne okuyacağım unutuyorum. Annem yada eşim gelsin de beni kurtarsın okuyacağımı hatırlatsın diyorum.

En çetrefilli konuları hallet 2 rekat namazı becereme çok yazık ve ayıp benim için.

Ben kitaptan birşey anlamadım yani beceremedim.

Bana göre nn güzeli kılanla kılmak. O kişi duaları bir müddet ya yüksek sesle okuyacak ya girişini yüksek sesle yapacak sen devam edeceksin.

Bu arada şovum için özür dilerim :)

sizde kusura bakmayin beynimin butun loblarini kullanabildigim icin !!

Şov olsun ne olacak ki?
Bu ne saldırganlık, bu ne ön yargı, bu ne kibir..
Kaldı ki namaz kılmak istiyorum demek nasıl bir şov göstergesi olabilir anlamadım?
Siz namaz kılmayı şov olarak algılıyorsanız, isterseniz ikinci bir beyinin de tüm loblarını kendinize kullanın bir anlam ifade etmez,
Zira algı, anlama ve anlamlandırma yanlış!
Beyninizin tüm loblarını keşke ülke menfaati ve insanlık için kullansanız, buralarda insanların şov(!)larını tesbitle ziyan olmasanız...

Konu sahibi güzel kardeşim;
İster şov(!) olsun, ister gönülden, yeter ki alnını bir defa secdeye koymayı nasip etsin mevlam..
İnternetten nasıl faydalanabilirsin bilmem ama yakınlarında bir camii varsa, imamından rica et mutlaka tanıdığı bir bayana yönlendirir seni ve onlardan çok daha faydalı bilgiler alabilirsin.
İnşaALLAH muvaffak olursun, inşaALLAH ömür boyu daim olur..
Rabbim bu ibadeti hakkı ile yapanlardan, yapamıyorsakta yapanlara şeytanca değil insanca bakabilenlerden nasip etsin.. (amin)
Sevgiyle kal canım..

beynin bütün lobları kullanılarak! yazılmış bir şov mesajı sadece konu sahibinin değil, herkesin kalbini nasıl incitti değil mi?
çünkü hassas bi konu. Dinimiz için olmazsa olmaz bi konu...
Böyle bi konudan bahsederken,konu sahibini tanımadan etmeden yargılama hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz anlamış değilim..
ya hayır konuşun ya da susun..
en azından böyle bi konuda...

♥gözyaşı♥;32957344 .!.:

Beyninizin tüm loblarını keşke ülke menfaati ve insanlık için kullansanız, buralarda insanların şov(!)larını tesbitle ziyan olmasanız

:))) Harikasın. Çok güldüm

Sıkıntı yaşayanlar için naçizane bir önerim var arkadaşlar.
Bende ilk namaza başladığımda kitlenip kalanlardandım.
Duaların hepsini biliyordum ama sırasını şaşırırdım tekrar başa dönmek zor gelirdi :26:
Kendimce bir çözüm buldum sonraları.
Mp3'e sesimi kaydettim tek tek namaz vakitlerini,sırasıyla yapmam gerekenleri,okumam gereken duaları.
Kulaklık kulağımda kıldım bir süre.
Zaten bir müddet sonra mantığını çözüyorsun ve sırasıyla dualar geliyor diline,yapman gerekenlerde.

ALLAH RAHATLIK VERSIN önerilerini bekliyorum canim burasi kapanirsa ozelden lutfen

İbrahim Suresi 40. ayet ile sürekli dua etmeye başlamıştım ben ilk zamanlarda bırakmamak adına, tavsiyelerimden biri bu. Kıldığımız her namazı son namazımız gibi düşünmek lazım birde bence, o zaman tam manasıyla o anda dünyevi işlerden uzaklaşıp insanın mıracına ulaşılıyor işte. Ben sürekli bu yönde düşünmeye çalışıyorum namazda iken, az sonra öleceğimi bilsem nasıl uzun tutardım namazımı nasıl dua ederdim diye düşünüyorum. Sahibi olduğumuzu düşündüğümüz herşeyin emanetçisiyiz aslında :97:

16 yaşında bir genç kızın düşünmesi gereken daha önemli şeyler olmalı senin yaşındakiler uzaya gitmeye hazırlanıyor amerikada sen hala eğilip kalkamadım diye üzülüyorsun. bazı şeylerin değişmesi lazım!

Namaz eğilip kalkmak mıdır?
Uzaya gidenler namaz kılamaz mı?
Amerikanın hali de ortada ayrıca bilmem haberiniz var mı?
İyiniyetle namaz kılmak istiyorum diyen biri var karşınızda.
İslamiyeti seçersiniz ya da seçmezsiniz o sizin kişisel tercihinizdir.
Ama bilmenizi isterim islamiyet hoşgörü dinidir.
Benim de zaman zaman hoşgörü göstermediğim konular var.
Ama bunlar büyüğe saygısızlık, ya da fevri bencil yaklaşımlardır.
Bunun haricinde kimseye inancı nedeniyle saldırmadım.
Namaz kılma konusunu değiştirerek nereye varmak istediğinizi bilmek isterdim doğrusu.

Konusahibi küçüğüm...
Namaz insana ferahlık verir. Allahın bize verdiği nimetlere şükürdür. Teşekkürdür..
Kurallara uyacağım diye germeyinkendinizi.
Alın bir namaz kitabı yavaş yavaş öğrenirsiniz.
İki tane sureyle bile namaz kılınabilir.

Bişey daha söylemek istiyorum. Konularınıza baktım da azıcık.
Gay erkeklerin nasıl anlaşılacağını sorduğunuz.
Gay erkeklere karşı değilim demişsiniz.
Ama namaza karşısınız.
Enteresan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…