Namaz kilmak istiyorum...

Yok artıııık
İkili tartışmaya girmeyelim, konu kapanmasın arkadaşlar. Faydalanmak isteyen bir sürü arkadaş olabilir...
Ama söylemezsem çatlayacağım; sizin eğilip kalkmak dediğinize biz insanın miracı diyoruz. Agnostiklere, ateistlere, inançsızlara, taptığı şey belli olmayanlara bile saygı duyarım, duymak zorundayım. Dinde zorlama yok çünkü; dilinizin kemiği olsun azıcık. Hasbinallah ya...

evet çünkü kimse gay olmaya zorlanmıyor ama namaza zorlanan o kadar insan var ki...
çevre baskısı denen bir şey var bilmem farkındamısınız???

arkadaslar rica ediyorum bu yorumu görmemezlikten gelin, yoksa haklisiniz denecek cok sey var ama böyle güzel bir konu tartismayla sonlanmasin

siz şu an konu sahibine psikolojik baskı yapıyorsunuz sözde iyi niyetle onu namaza teşvik edeceksiniz bunun adı mahalle baskısıdır eminim o da çevresinde gördüklerinden etkilenmiştir bunu yapmayın. biri sormuş gaylere karşı değilsin diye evet gay olmaya zorlanan gay lezbiyen ol çok güzel bir yönlendirilen kimseyi görmedim ama namaz kılmadı diye dövülen çocuklar bile gördüm..

evet çünkü kimse gay olmaya zorlanmıyor ama namaza zorlanan o kadar insan var ki...

namazı eğilip kalkmak olarak gören bir kesim var evet..fakat namazı kendi dininin bir görevi emri olarak gören kesimde var.nasılki bir hristiyanın ibadetiyle dalga geçmiyorsak ; bir müslümanın ibadetiylede o doğrultuda dalga geçmemek aşağılamamız gerekiyor.bu konular en önemli en hassas konulardır.sizin dininiz size ; benim dinim banadır...

yine saçma sapan düşüncelerini kusmaya başlamışsın....
ne zaman dini bi konu açılsa, iş başındasın maaşallah..
Allah affetsin seni.. durumun vahim

ben namazla dinle alay etmedim sadece benim için bir anlamı olmadığını ifade ettim kişi özgür bırakılmalı bu gibi konularda bu kız italyada doğsa hristyan olacaktı kim dedi ona müslüman ol diye şimdi onu doğruya teşvik edeceğiniz yerde kendinizce doğru olana zorluyorsunuz bu yapılan mahalle baskısıdır ve ayıptır.

hıı çok kötü bi şeye teşvik edioruz di mi..
git adam öldür dioruz mesela, veya git hırsızlık yap...
bahsettiğimiz şey, siz ne kadar farkında olmasanız da ben müslümanım diyen birinin yapması farz olan bişey...
sen şimdi bana allah bilir benim kalbim temiz namaza ihtiyacım yok da dersin..
peygamberimizin de kalbi temizdi..

Burda zorlama yok siz bunun farkında mısınız.
İstiyorum diye konusahibi siz dalga geçiyorsunuz.
Çevre baskısıyla ne alakası var.
Lütfen kurduğunuz cümlelere bir bakın.
Namazla resmen alay etmişsiniz.

doğruya nasıl teşvik edeceğiz peki..
aman kardeşim sakın kılma diyerek mi...
ksr bakma ama senin doğrun bizim doğrumuz değil....

Biri gay erkeklere karşı değil(Ebiş)..

Biri kocasının yanında erkeklerin ona kur yapmasından rahatsız değil(ÇAKMA LARA).. her yorumunuzu gördüğümde zaten midem bulanıyodu sizden şimdi bu konuda yazdıklarınızı görünce daha bi midem bulandı..

Gidin işnize bakın insanın sinirini tavan yaptırmayın..

Biriniz kocanızı gözlerinizle aldatmaya , diğeriniz kocanızı ezip ezip gelinliğe karşıyım ben sözleşme bilem yaptım demeye devam edin daha önemli işleriniz var sizin..Hadi güle güle...

o sana göre iyi olan git adam öldür diyen oldumu evet bir insanın kendisine uymadığı halde namaza zorlanması teşvik edilmesi suçtur insan hakları suçudur bu kız gerçekten istiyormu bakalım daha 16 yaşında kim bilir kimlerden etkilendi bunları görmek gerekiyor.

Sizin yaptığınız kadar ayıp değil.
İnsanların hastalık olarak kabul edilen cinsel tercihlerine saygı duyduğunuz kadar ibadetlerine de saygı duyun biraz.
Bana da kimse baskı yapmadı.
Araştırdım okudum ve namaz kılıyorum.
Kuran-ı Kerimin ilk sözü "oku" dur.
Okursunuz diğer kutsal kitaplara da bakarsınız istediğiniz dini seçersiniz ya da seçmezsiniz.
İstediğinize inanırsınız.
Ama namazla alay etmeyin.
Asıl ayıp da bana göre budur.
Bizim mahalleler farklı demek sizinle...
İyi ki de..

yarın aldatılırsan görürüm seni benim başıma gelse elimi yıkar çıkarım ama sen mahkemelerde sürüneceksin boşanmak için o zaman kim haklıymış göreceğiz

kendisine uymadığını nereden çıkardın peki?
yaşı gelmiş, şu an üzerine farz, nie uymayacakmış anlamadım

dünya sağlık örgütü eşcinselliği hastalık olarak kabul etmiyor yıllardır ama siz tabii tıpta uzman olduğunuz için onlardan bile iyi biliyorsunuzdur eminim. :)

bu kız gerçekten müslüman olmak istiyormu yani şu an sadece yetiştiği çevre müslüman diye kendini öyle görüyor başka ülkede doğsa başka dinden olacaktı önce tüm dinleri araştıracak kendine uygun olanı seçecek ya da dinsiz olacak. şimdiden müslüman kabul etmek saçmalıktır. anlamsızdır.

Dindar bir ailenin çocuğu değilim diyor konusahibi.
Allahı çok seviyorum diyor.
Kimse baskı yapmamış.
Kıvırmayın mahalle baskısı bilmemne deyip.
Gerçekten istemiş.
Anlamadan namaza dil uzatıyorsunuz.

Susayım diyorum.
Konusahibinin konusu kapanmasına sebep olmayalım diyorum ama bu haddinizi aşan cümlelerinize dayanamıyorum.
Sizin medeniyet zannettiğiniz şeyler hastalık.
Namazın kime ne zararı var.
Size ne zararı var herşeyden önce..

Namaz'a zorlanmaz. Namaza ancak çağrılanlar iştirak edebilir. İnançları sağlam ama namaz ibadeti eksik bir ailede büyüdüm ben, kimse kılmazdı ailemde namaz ama oruçlarını kaçırmazlardı mesela. Ben zorlanmadım buna, okuyarak-bilinçlenerek-isteyerek başladım. Konuya siz ve sizin gibi birkaç kişi dahil olana kadar nasıl öğrenilebilir diye konuşuyorduk. Lütfen tuhaf fikirlerinizi savurmadan önce insanları neden sınıflandırıyorum diye bir düşünün.

sana tavsiyem git abdest al, şimdi sen niyeymiş suya dokununca noluyo falan dersin de neyse...
bi kelime şahadet falan getir..
yap bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…