Nankör insan, herkese sebep oldu

İş yeri şikayet edilip şikayetten dolayı yaptırım aldılarsa büyük ihtimalle şikayet haklıydı.
Bu durumda asıl şikayet edeni tebrik etmek lazım.
Asıl eşinizin patronu insanların sağlığıyla oynuyor.

Muhtemelen dezenfekte edilmesi istenen zaman dilimine mesai yazıyordu patron.
Yani pandemide mesai saatleri değişti. Eskisinden farklı prosedür. Aralarda dezenfekte edilmesi gereken boş saatler olmalı. Bunu çiğniyorsa işveren istediği kadar dezenfektan dağıtsın ortam pis. Doğru olan yapılmış. Biraz sağduyu

Veriyor hemde poşet poşet zaten sürekli olarak genel anlamda polisler her teftiş te beğeniyor iş yerindeki hijyeni yapan kişi başka şey peşinde bence

Eee o zaman denetimde sorun çıkmamıştır bu konudan?

Patronun kimin şikayet ettiğini bilmediği için herkesi cezalandırdığını mı düşünüyorsunuz?

Patron mesai düzenini tamamen farklı sebeplerle de değiştirmiş olabilir.

Eee o zaman denetimde sorun çıkmamıştır bu konudan?

Patronun kimin şikayet ettiğini bilmediği için herkesi cezalandırdığını mı düşünüyorsunuz?

Patron mesai düzenini tamamen farklı sebeplerle de değiştirmiş olabilir.
Bende eşime aynısını dedim ama işler yoğun zaten dedi bu konudan çok sinirlenmiş çünkü her teftiş te düzen nizam temizlik konusunda geçmiş bir iş yeri hatta poşet poşet veriyorlar maskeyi

İş yeri şikayet edilip şikayetten dolayı yaptırım aldılarsa büyük ihtimalle şikayet haklıydı.
Bu durumda asıl şikayet edeni tebrik etmek lazım.
Asıl eşinizin patronu insanların sağlığıyla oynuyor.
Eğer böyle bir şey olsaydı komple kaldırırdı mesaiyi her teftiş ten geçen bir firma temizlik konusunda

Eğer böyle bir şey olsaydı komple kaldırırdı mesaiyi her teftiş ten geçen bir firma temizlik konusunda

e konunuzda hiç mesai olmayacak demiştiniz zaten
biz mi yanlış anladık ?
mesaiyi kaldırdı çünkü bu krizde mesai parası vermek istemiyor. bunun yerine 3 vardiya ile işleri bitirtecek. çok basit bir matematik.

Bende eşime aynısını dedim ama işler yoğun zaten dedi bu konudan çok sinirlenmiş çünkü her teftiş te düzen nizam temizlik konusunda geçmiş bir iş yeri hatta poşet poşet veriyorlar maskeyi

iyi de neden fazla mesaiyi kaldırsın o zaman

siz patron olsanız yetişmesi gereken işiniz ve fazla mesai yapmak isteyen elemanınız olsa sizi haksız yere şikayet ettiler diye fazla mesaiyi kaldırır mısınız

demek ki çok büyük birkayıp yaşayacak ki kaldırmış fazla mesaiyi

3 vardiyaya dönecek demişsiniz de 3 vardiya demek 3 vardiyalık iş demek

3 ayrı zamanda yemek demek

3 vardiya kolay değildir iş yerinde müthiş değişiklik gerekir

en azından bir vardiya daha eleman alıp onların maaş + sigortasını ödemek demektir

yani eski elemana fazla mesai ücreti ödemek her zaman için yeni elemandan ucuzdur

demek ki çok büyük bir sorun var ki gelecek cezadan tırstı

yine ilk yorumumu yapıyorum

siz de çalışın hazır yeni eleman ihtiyacı var eşiniz gidip konuşsun

hatta ilk yorumumda çocuğunuz yoksa ya da bakacak varsa çalışın yazmıştım şimdi değiştirdim

madem bu kadar iyi bir işyeri

siz de çalışın, varsa çocuğunuz dönüşümlü olarak bakın, vardiyaları ayarlayıp

borç bitince de gerekirse çıkarsınız

allah askına polıslerın ısı gucu yok durduk yere kapı kapı gezıp ıs yerlerınımı gezıp bakıyorlar :KK70:
Her ilde pandemi komisyonları kuruldu, ve bu komisyonlarda her türlü kamu personeli yer alıyor. Biz de ara ara polis arkadaşlarla denetimlere katılıyoruz. 🤷🏻‍♀️ Ama ceza kesme yetkisi bir tek onlarda var. Başka işimiz gücümüz de var ama yani buna öncelik veriyorlar 😄
Konuya gelince pandemi teftişiyle mesainin alakasını pek çözemedim ama çalışma saatlerine, kapalı ortamda aynı anda bulunması gereken kişi sayısına vs düzenleme getirildiyse ondan da olabilir belki.

siz patron olsanız yetişmesi gereken işiniz ve fazla mesai yapmak isteyen elemanınız olsa sizi haksız yere şikayet ettiler diye fazla mesaiyi kaldırır mısınız

en azından bir vardiya daha eleman alıp onların maaş + sigortasını ödemek demektir

yani eski elemana fazla mesai ücreti ödemek her zaman için yeni elemandan ucuzdur

hatta ilk yorumumda çocuğunuz yoksa ya da bakacak varsa çalışın yazmıştım şimdi değiştirdim

Eşimin iş yeri sadece erkekler çalışıyor ağır bir sektörde çalışıyor oğlum kreşe gidiyor bende iş düşünüyorum form filan doldurdum ama bekliyorum kreş saatleri 9, 15.30 oda uymuyor

yıllık mesai saati tanımlıdır. bunun üzerine çıkılması cezai işlem gerektiriyor. o nedenle vardiyaya dönmüştür. aksi halde iş kanununa karşı gelmekten daha büyük para ödemek zorunda kalır.

Veriyor hemde poşet poşet zaten sürekli olarak genel anlamda polisler her teftiş te beğeniyor iş yerindeki hijyeni yapan kişi başka şey peşinde bence

Hijyeni beğenilen yere neden ceza verilsin hanımefendi? Demek ki var bir bit yeniği.

Arkadaşlar az önce eşim işten geldi normalde 4 saat mesaileri vardı 2 saate düşmüş ve bunun sebebi biri iş yerini şikayet etmiş dezenfekte ve maske verilmiyor diye.. Bunu yapan iş yerinde biri ama bilinmiyor kimin yaptığı patron sinirlenmiş baya insanların ekmeğiyle neden oynanıyor çok sinirlendim borçlarımız var planlarımız vardı hepsi düştü suya eşimin iş yeri 2 vardiya şimdi 3 vardiyaya çıkacak mış muhtemelen hiç mesai olmayacak yani gizli tutuluyor kimin yaptığıda belli değil
Sinirlenmeye hakkınız yok. İnsan sağlığı sizin borçlarınızdan daha önemli.

Arkadaşlar az önce eşim işten geldi normalde 4 saat mesaileri vardı 2 saate düşmüş ve bunun sebebi biri iş yerini şikayet etmiş dezenfekte ve maske verilmiyor diye.. Bunu yapan iş yerinde biri ama bilinmiyor kimin yaptığı patron sinirlenmiş baya insanların ekmeğiyle neden oynanıyor çok sinirlendim borçlarımız var planlarımız vardı hepsi düştü suya eşimin iş yeri 2 vardiya şimdi 3 vardiyaya çıkacak mış muhtemelen hiç mesai olmayacak yani gizli tutuluyor kimin yaptığıda belli değil

oh iyi olmuş, maske dezenfektan veriliyor olsa durduk yerde patron da sinirlenmezdi.

Burda patronu savunuyorsunuz ama çoğu her kuralı çiğniyor çoğu mesaileri vermiş gösteriyor çalışan sesini çıkartamıyor müfettiş sorsa dahi işveren çalışana baskı yapıp mesailerimizi alıyoruz beyanı veriyor , çoğu patronun yatacak yeri yok
Paraya doymuyorlar

Burda patronu savunuyorsunuz ama çoğu her kuralı çiğniyor çoğu mesaileri vermiş gösteriyor çalışan sesini çıkartamıyor müfettiş sorsa dahi işveren çalışana baskı yapıp mesailerimizi alıyoruz beyanı veriyor , çoğu patronun yatacak yeri yok
Paraya doymuyor

Calisma saatleriyle ilgili usulsuzluk vardir. Esiniz yanlis biliyordur maskeden temizlikten degildir. Oyle bir gunluk is degil o,belki de uzun suredir mesai kotasi aşılıyordur ki isveren enselenmistir. Kusura bakmayin sizin borcunuz var diye herkes her gun 4 saat mesai yapmak zorunda degil. Borcunuz varsa gidin siz de calisin bir yerde,o zaman gunde 4 saat mesai ne demek anlarsiniz.

Paraya doymuyor

mesai parasından ziyade olması gerekenden fazla çalıştırmak yasak. para tatlı, işçi de fazla çalışıp ekstra para alayım diye bakıyor ama iş/işçi kanununa göre dinlenme süresi gerekiyor insani açıdan.
konu burada patronun devlete ceza ödemek zorunda kalması bence.

Back
X