napcağımı bilmiyorum artık..

Miss.Heraa

Guru
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
162
25
298
Merhaba hepinize, okuyup zaman ayıran yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim..

Öncelikle benim küçüklüğümden beri arkadaşım olan ( o zamanlar birbirimizi pek sevmezdik), 3-4 seneden beriyse yakın olduğum bir arkadaşım var. Hani bu seneye kadar kavgasıyla, sıkıntısıyla yaptıklarına birşey demiyordum. Daha doğrusu arkadaşlık böyle zamanlarda da insanın alttan almasını gerektiren birşey olduğu için, heryerde onu savunuyordum, kendi arkadaşlarımla tanıştırıyordum. Çünkü o daha çekingen ve çok arkadaşı olmayan biridir bana göre. Böylece sayılan daha çok arkadaşı olan biri haline gelmişti diyebilirim.

Neyse bu sene bizim için sınavlar dersler bakımından çok yoğun bir sene, herkes bu konuya yüklendiği için 'değişmeler olabilir doğaldır' demeye çalışsam da bu arkadaşımda öyle bir değişim oldu ki.. Öncelikle benim çok yakın başka bir arkadaşımla benden daha yakın olmaya başladılar. Hani benden habersiz dışarı cıkmalar, her türlü olayı bana söylemeden konusmalar, her plan programı yapıp bana sonra söyleme gibi şeyler olmaya başladı. Sonra benim arkamdan konuştuklarını, hatta artık yüzüme bile laf sokmaya başladığını farkettim. Bana karşı bir kutuplaşma yaptıklarını farkediyordum istemsiz. Bende aynı gruptaki diğer arkadaşlarımla yakındım artık. Ufacık olayda bile çok aptalca cevaplar vermeye başladı bana. Mesela insanların fiizksel özelliklerini öyle bir inceliyordu ki, ufacık detayla bile dalga geçebilcek duruma getiriyordu. Aynısını bana da yapıyor mu die düşünmeden edemiyo insan. Annemle annesi yakın arkadaşlardır, annem arkadaşımla konuşmak için birşeyler söylediğinde duymuyormuş gibi davrandı. Artık samimi hareketlerinden çok, planlı programlı 'bu sene bitince zaten birdaha suratına görmücem' gibi hareketler yapmaya başladı. (Çünkü bu sene bitince okullarımız ayrılcak) En son dayanamadım, patladım. Bu konuyu konuşunca bana 'zaten bu sene son senemiz, bidaha birbirimizi pek göremeyiz, idare etmeye çalışıyorum ben kavgaları grupta kavga olmasın dersler önemli.' dedi. Ama bu seneden sonra okullar değişse de biz yazın aynı siteye gitmeye devam edicez, o değişmicek.

Ama şöyle bir durum var, bu sene derslerle uğraşan ve piskolojisi bozulcak olan kişi bitek o değil. Bende uğraşıyorum, benim de sinirlerim bozuk. Ama onun aptalca hareketlerini çekmek zorunda kalıyorum. Bide biz onunla yazında aynı sitedeyiz, o zamanda arkadaşız. Bana sanki 'kışın başka arkadaşlarımla eğlenirim, ders çalışırım kafama göre hareket ederim; yaz gelince nasıl olsa elimin altında MİSS.HERAA var boşver' gibi yapıyor artık.
Bende nolursa olsun, ona dersini vermek, yazın böyle birşey olamıcagını göstermek istiyorum. Hani benim sayemde bu günlere gelen, ona en çok yardımı yapan ben; ama davranışları tam zıttıymış gibi sanki. Sizce napmalıyım, nasıl bir yol çizmeliyim, yazın bütün bir kış yaptıklarını anlamasını görmesini istiyorum.. (Yazın orda da bir arkadaş grubumuz var ve hepsi benle yakın onu daha çekingen soğuk bulurlar)

Dert bile değil inan, madem arkadaşın seni elinin altında görüyor bunu söylüyorsun yazın sitede arkadaşını yok sayarsın olur biter.

aahh ahh böyle oluyor hep:31:

bence sadece arkadaşlığını bitir. diğer grup sana yanaşır onun tarafında olmaz. yalnız kalırsa anlar hatasını. bu yaptıklarını ödetmenin başka yolları var ancak böyle şeyler yapmak iyi değil.

o kadar çok arkadaşın değişecekki zamanı geldiğinde belki bahsettiğin arkadaşının ismini bile hatırlamayacksın..zaman çok çabuk geçiyor şuan senin konsantre olup derslerine sıkıca çalışman gerekiyor..onu ezilmiş olarak görmek istiyorsan iyi bir üniversite iyi bir bölüm kazanarak yapabilirsin..zamanla sitedeki arkadaşlarındaa kalmayyacak,üzülme o yüzden bunlar gelip geçici arkadaşlıklar..abla tavsiyesi sen kendini ancak alacağın eğitim sonucunda yüceltirsin unutma, iyi bir üniversite için kolları sıva o arkadaşınıda boşver...

Back
X