• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napicam Kizlar,2 aylik evliligim bitiyor

kafam sisti iyicene yahu :(
türkiyede calisma izni icin türk vatandasligi gerekiyormus, benim bi sürü arkadasim var türkiyeye yerlesen hicbiri calisma izni alamiyor...

buda doğru değil
almanyada çalışan herkes alman vatandaşımı?
ne alaka
çalışma iznine orda nasıl başvuruyorsan burdada aynı

almanyada şartlar nasıl bilemem ama türkiyede en kral hastanede bile hemşireler köle gibi çalışıyor hem de çok da yüksek olmayan bir ücretle. Görümcem hemşire ve ne doğru düzgün eşiyle vakit geçiriyor ne de kızıyla, aldığı maaş da çok yüksek değil.

Eğer ki eşin sana baştan böyle bir söz vermişse neden geri adım atasın ki değil mi??

bende ist un en önemli fakültelerinden birinde hemşireyim..eşime de zaman ayırıyorum kendime de evliliğime de..bence nerde çalıştığınla ilgili değil bu,sözüne güvendiğin ve sevdiğin insan olduğu sürece nerde olursan ol çalışılır...

Benim kuzeninde Fransa'dan biriyle evlendi kız buraya yerleşti kayınvalidenin yanına eşi çok kıskanç çalıştırmadı da ve sürekli baskılar şiddet ona rağmen iki çocuk oldu ikisinide Fransa vatandaşı yaptı aldığı çocuk parasını da elinden aldı kuzenim.Kız en son artık dayanamadı ve gizlice çekti gitti.İki çocuğunuda burda bıraktı ve şimdi boşanma davası açmış.Sizin durumda benim kuzenin durumuna benziyor biraz.O da tüm eşyalarını oradan ailesi alırdı burda bir çok şeyden vazgeçmek zorunda kaldı.Sevmek güzel insanın sevdiği ile olması iyi de gerçekten buraya gelmek istediğinizden mutlu olacağınızdan eminseniz gelin.Şimdiden bunları dayatan bir insan ilerde değişir mi o meçhul.Bir psikologa gidip olayları konuşsanız ve ona göre davransanız daha iyi olur.

Türkiyede süper çalışma şartı falanda yok özel sektör çok fazla çalıştırıyor devlettede kpss ye girmeniz lazım ki kazanıp yerleşesiniz.O da sizin için kolay olmayacaktır.Sevdiğiniz insan bi sözle bitti diyorsa bence Türkiye'ye yerleşme olayını 2 kez düşünmenizde fayda var sonuçta yaşanan her kötü olay insanın sevgisini de zedeliyor bitiriyorda

almanyada şartlar nasıl bilemem ama türkiyede en kral hastanede bile hemşireler köle gibi çalışıyor hem de çok da yüksek olmayan bir ücretle. Görümcem hemşire ve ne doğru düzgün eşiyle vakit geçiriyor ne de kızıyla, aldığı maaş da çok yüksek değil.

Eğer ki eşin sana baştan böyle bir söz vermişse neden geri adım atasın ki değil mi??

ben istemiyorum zaten türkiyede bi hastahanede calismak. dediginiz gibi günde kac saat calisip az maas aliniyor genelde, esimin dedigi gibi kolay degil maalesef hicbirsey

türkiyede calisma izni icin türk vatandasligi gerekiyormus
gibi sacma birsey olamaz mantikli degil bir kere
ama senin basin sismis daha fazla sismesin hayatta basarilar...

sana yönelik degildi cnm kusura bakma, sanki sen kafami sisirmisin gibi yazmisim, amacim bu degildi. sdc kafam cok karisti, en cok seninle konustugumuz icin dert yandim hepsi bu :) kalbini kirdiysam özür dilerim.

konunun tamamını okuyamadımda merak ettim nasıl tanıştınız severek mi evlendiniz siz? insan sevdiğiyle evlenirde yanında olmak istemez mi garip..konuşulur anlaşılır biri diğerinin yanına gider..nereye kadar böyle..konuşman lazım büyüklerinle evlisiniz siz sevgili değil..

severek evlendik biz, aileler ayni köyden, öyle böyle yakinlasma oldu...
aileye yansitirsam konu uzar, onun ailesine gider, bu seferde esim bu bosanmaya kararli diye iyice sinirlenir...

tabiki çalışma iznim var
yoksa naıl çalışabilirim, değilmi??
ben zaten çiftevatandaşım
ama eğer sen tek alman vatandaşı olsan bile yinede mavi kart alarak türkiyede hem oturum hem çalışma iznini alıyorsun
bazı konuları iyice araştırın derim
öyle ordan burdan duyduğun şeylerlen hayatına yön vermeye kalkma

ben hayatima zaten bunlara göre yön vermiyorum, ben türkiyeye su durumda gelmek istemiyorum. gelmek istesem tabiki detayli bi sekilde arastiririm, gelmek istemedigim icin arastirma geregi duymadim.

gelsem beni bekleyen seyleri biliyorum, burda özgür bi hayatim dururken orda kaynanamin catisinin altinda yasama fikri hic cazip gelmiyor.
basima gelecek olan bu cünkü daha öncede söyledigim gibi ev kendilerine ait burda ev dururken kiraya cikmak sacma olur diye kabul etmezler.
zaten o ev esim icin alinmis ama kayinvalidem arahtsiz oldugu icin memleketteki köye dönmek istemiyor su an yasadiklari yerde saglik kurumlari daha iyi oldugu icin.

Benim kuzeninde Fransa'dan biriyle evlendi kız buraya yerleşti kayınvalidenin yanına eşi çok kıskanç çalıştırmadı da ve sürekli baskılar şiddet ona rağmen iki çocuk oldu ikisinide Fransa vatandaşı yaptı aldığı çocuk parasını da elinden aldı kuzenim.Kız en son artık dayanamadı ve gizlice çekti gitti.İki çocuğunuda burda bıraktı ve şimdi boşanma davası açmış.Sizin durumda benim kuzenin durumuna benziyor biraz.O da tüm eşyalarını oradan ailesi alırdı burda bir çok şeyden vazgeçmek zorunda kaldı.Sevmek güzel insanın sevdiği ile olması iyi de gerçekten buraya gelmek istediğinizden mutlu olacağınızdan eminseniz gelin.Şimdiden bunları dayatan bir insan ilerde değişir mi o meçhul.Bir psikologa gidip olayları konuşsanız ve ona göre davransanız daha iyi olur.

Türkiyede süper çalışma şartı falanda yok özel sektör çok fazla çalıştırıyor devlettede kpss ye girmeniz lazım ki kazanıp yerleşesiniz.O da sizin için kolay olmayacaktır.Sevdiğiniz insan bi sözle bitti diyorsa bence Türkiye'ye yerleşme olayını 2 kez düşünmenizde fayda var sonuçta yaşanan her kötü olay insanın sevgisini de zedeliyor bitiriyorda

gelmicem zaten, gelmekte istemiyorum.
Kuzeninizede cok üzüldüm, ALLAH sabir versin..

Bildiklerin neydi peki evlenirken?sempatiksalakcinni
Sen orada o burada.Böyle evlilik mi olur?:delphin:
Bunu da mı bilmiyordunuz?-tatlicadiarzu-

Şu durum var ki kuzenimin baldızıda burdan biriyle evlendi çocuk bir süre burda kaldı dil öğrendi ve oraya gitti.Adamı sevmiş sözüne güvenmiş ve adam evlenince nasılsa buraya gelir diye zora koşmuş.İnsan keşke bazen geleceği görebilsede bu tür kararları baştan verse ama olmuyor

Bildiklerin neydi peki evlenirken?sempatiksalakcinni
Sen orada o burada.Böyle evlilik mi olur?:delphin:
Bunu da mı bilmiyordunuz?-tatlicadiarzu-

birinin üzüntüsüyle dalga gecmek hosunuza gidiyor herhalde...
o hareketler ne anlamadim?
ben diger sayfalarda durumu izah ettim, insanla dalga gecmeden önce okuma zahmetinde bulunsaydiniz bilirdiniz.

Şu durum var ki kuzenimin baldızıda burdan biriyle evlendi çocuk bir süre burda kaldı dil öğrendi ve oraya gitti.Adamı sevmiş sözüne güvenmiş ve adam evlenince nasılsa buraya gelir diye zora koşmuş.İnsan keşke bazen geleceği görebilsede bu tür kararları baştan verse ama olmuyor

hayat türlü süprizlerle dolu iste maalesef...
ben yine onunla evlendigim icin pisman degilim ama keske bu sene evlenmeseydim...

birinin üzüntüsüyle dalga gecmek hosunuza gidiyor herhalde...
o hareketler ne anlamadim?
ben diger sayfalarda durumu izah ettim, insanla dalga gecmeden önce okuma zahmetinde bulunsaydiniz bilirdiniz.

Ben seninle ne dalga geçeceğim bacım.:delphin:
Ne yapalım kk ya konmuş smile bunlar bunları da mı bilmiyorsun?
Kullandım diye suçlu mu oldum?şakkıdı

Son düzenleme:
evet haklisin ciddi bi konuda $ebek gibi smileyler koymak cok normal, bunu ögrendigim iyi oldu.
ben smileylerin duygulari ifade etmek icin kullanildigini düsünüyodum

yeterince gerginim böylesine sacma sapan konularla ugrasicak mecaalim yok kusura bakmayin... :

ben smileylere sebek gibi dedim size degil :) "sebek gibi smiley" "siz sebek gibi" smiley yollamisiniz degil
ALLAHIM yarabbim ya, herkes tartisma cikarmaya ne kdr merakli

ikinizin de sinirleri yeterince yıpranmış Belli ki.. ahh Bu maddiyat.. eşin Biraz önünü göremeden davranmış.. senden ziyade eşin hatalı.. ama o da Bunalmış sana karşı mahcuptur her ne kadar Belli etmesede.. inşallah geçer Bu günler içini ferah tut. ilerde Bu günlere Bakıp gülersiniz.. saBret Biraz daha.. geleBilirsen gel yüzyüze konuş.. ama Bitsin falan demeyin kırmayın birBirinizi... Biraz daha anlayış gösterin Biraz daha alttan alın BirBirinizi şu sıkıntılı günlerde.. yazık olmasın aşkınıza.. her şey girer yoluna Bir şekilde.. ailesi de Biraz düşünsün Bir hal çaresine Bakıp oğullarını göndermeye çalişsinlar.. ama sen aynı evde yaşamak gibi Bir karar alma derim kayınvalidenle.. sakın gelme ayrı Bir evin olmadan tr de.. daha çok pişman olursun

burcu_01e katılıyorum. gidebiliyosan gt karşılıklı oturup herşeyi konuşun. böyle şimdiden ayrılma lafı geçmesi çok kötü. herşeyi paylaşmaya çalışın. o da zor günler geçiriyodur yarın pişman olmamak için elinizden geldiğince empati kurmaya gayret gösterin

ikinizin de sinirleri yeterince yıpranmış Belli ki.. ahh Bu maddiyat.. eşin Biraz önünü göremeden davranmış.. senden ziyade eşin hatalı.. ama o da Bunalmış sana karşı mahcuptur her ne kadar Belli etmesede.. inşallah geçer Bu günler içini ferah tut. ilerde Bu günlere Bakıp gülersiniz.. saBret Biraz daha.. geleBilirsen gel yüzyüze konuş.. ama Bitsin falan demeyin kırmayın birBirinizi... Biraz daha anlayış gösterin Biraz daha alttan alın BirBirinizi şu sıkıntılı günlerde.. yazık olmasın aşkınıza.. her şey girer yoluna Bir şekilde.. ailesi de Biraz düşünsün Bir hal çaresine Bakıp oğullarını göndermeye çalişsinlar.. ama sen aynı evde yaşamak gibi Bir karar alma derim kayınvalidenle.. sakın gelme ayrı Bir evin olmadan tr de.. daha çok pişman olursun

ne kadar ilimlisin canim ya, cok saol... ben alttan almaktan gocunmadim hic bi zaman gocunmamda. kayinvalidemle konussam mi diyorum düsüncelerini ögrenmek icin bakalim onlar ne diyor. gelirsem pisman olacagimin farkindayim, kayinvalide ne kdr iyi olursa olsun ev üzerine ev kurulmuyor. illa bi tatsizlik cikar.

burcu_01e katılıyorum. gidebiliyosan gt karşılıklı oturup herşeyi konuşun. böyle şimdiden ayrılma lafı geçmesi çok kötü. herşeyi paylaşmaya çalışın. o da zor günler geçiriyodur yarın pişman olmamak için elinizden geldiğince empati kurmaya gayret gösterin

ben tekrar konusmadan evliligimi bitirmem zaten, öyle yada böyle tekrar konusulacak...
kolay gelmedik biz bu günleri, bu kdr kolayda vazgecersem ömür boyu pisman olurum

ahhh guzelim yaa isiniz cok zor , allah yardinciniz olsun , esinizle akrabalik var mi ?

saol cnm, akrabalik yok hayir...

annemle paylastim olanlari az önce, oda zoraki oldu. odamd abeni aglarken yakaladi, didikleye didikleye ögrendi. cok üzüldü yazik garibim :( eli ayagi birbirine girdi, sasirdi. keske söylemeseydim, üzdüm onu ya bilmiyorumkismile

bu arada ona ait bi hattim vardi, nasilsa aramaz diye kapamistim, az önce baktim cagri atmis akannehir

Back
X