• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napicam Kizlar,2 aylik evliligim bitiyor

eşiniz malesefki yeterince sevmemiş sizi,biraz açık konuşucam kusura bakmayın artık.o evliliği bedavaya getirmek istemiş ama baktıki sizden para çıkmıyor o yüzden döneklik yapmış resmen :olmaz:siz eşinize dönek derken haklıydınız bu gibi adamada bu laf yakışırdı.a.sbide birilerinin gazına gelmiş ve ortaya bu durum çıkmış siz kendi hayatınızdan vazgeçmemekle haklısınız bu kararınızı sonuna kadar sürdürün.bütün fedakarlıkları kadınlar yapacak değil bide şöyleki yaptığınıza deyse bari ama bu eşinize değmez:1no2:ve bide farklı ülkeden evlenmek çok zor keşke almanyadan evlenseydiniz böyle zorluk çekmezdiniz.illa türkle evlenmek istiyorsanız almanyadaki türklerle evlenseydiniz ya böyle uğraşmazdınız çünkü.farklı şehirden bile zor oluyor kaldıki farklı ülke insan yeterince tanıyamaz zaten telefonla msn ile olcak iş değil bunlar.ama şunuda söyleyim eğer gerçekten biterse bu evlilik hiç üzülmeyin kendinizden kıymetli değil hiçbirşey.

bu kadar kolay kestirip atması hoş olmamış.. almanca öğrenmek, başka bir ülkeye yerleşmek zor geliyor heralde..sizin pes edip onun yanına döneceğinizi düşünmüş belli ki..

sizin borcunuz bitmeden annesi için borç yapmaya başlamış.. türkiyede kalmayı kafaya koymuş gibi görünüyor sanki..

birşeylerin tatlıya bağlanması için senin fedakarlık yapman gerekiyor gibi görünüyor sanki, ama bu fedakarlıkların seni mutlu edeceğini sanmıyorum..

eşiniz malesefki yeterince sevmemiş sizi,biraz açık konuşucam kusura bakmayın artık.o evliliği bedavaya getirmek istemiş ama baktıki sizden para çıkmıyor o yüzden döneklik yapmış resmen :olmaz:siz eşinize dönek derken haklıydınız bu gibi adamada bu laf yakışırdı.a.sbide birilerinin gazına gelmiş ve ortaya bu durum çıkmış siz kendi hayatınızdan vazgeçmemekle haklısınız bu kararınızı sonuna kadar sürdürün.bütün fedakarlıkları kadınlar yapacak değil bide şöyleki yaptığınıza deyse bari ama bu eşinize değmez:1no2:ve bide farklı ülkeden evlenmek çok zor keşke almanyadan evlenseydiniz böyle zorluk çekmezdiniz.illa türkle evlenmek istiyorsanız almanyadaki türklerle evlenseydiniz ya böyle uğraşmazdınız çünkü.farklı şehirden bile zor oluyor kaldıki farklı ülke insan yeterince tanıyamaz zaten telefonla msn ile olcak iş değil bunlar.ama şunuda söyleyim eğer gerçekten biterse bu evlilik hiç üzülmeyin kendinizden kıymetli değil hiçbirşey.

katılıyorum dışardan bakınca aynen böyle görülüyor.. boshayallersmile

başına gelmeyen dışardan olaya bakan için boşan demek kolay evet ama sende çok cesaretlisin be güzelim tüm sorumluluğu sen almışşın bi tartışmada annesini tutup seni bırakmış 2aylık evlisin ve babanın evindesin göze aldıklarına hayret etmek elde değil doğrusu

Çağrı atmışsa sen de bir ara,
Hadi canım be.Düzelecek bu iş, bak göreceksin,
İkinizin de bir şansa ihtiyacınız var,İnşallah bu ikinizin hayrına sonuçlanır güçlenmiş olarak çıkarsın.

Canım benim durumunu az çok anlıyorum... ben 3 sene önce evlendim... Eşim türkiyede ben almanyada yaşıyordum... Ama benim işim yoktu... Sonra düşündüm... Onu Almanyaya getirtip ben eşekler gibi çalışcam o evde oturacak.. Aramızda ister istemez kırgınlıklar olacak...O kıskanacak vs. (usw.) Bende dedim ben türkiyede yaşamak istiyorum... En azından ben uyum sağlayabilrim dilini biliyorum insanlarını biliyorum... Ve yerleştim İzmire.... Alman vatandaşı olduğum için istediğim zaman gidip gelebiliyorum almanyaya... Kızımı da orda doğurdum o şimdi çifte vatandaş...
Şimdi sana olacakları anlatayım... Tutki eşinle barıştınız ve onu bişekilde ikna ettin oraya gelmeye... DAha o türkiyedeyken başlamış kavgalar... O almanyaya geldiğinde sen işe gideceksin o ya kursa gidecek yada evde oturacak... Sen5 dk. bile geç kalsan eve nerdeydin kimin yanındaydın niye geç kaldın? dün bu saat de gelmemiştin ama diyecek... Annesi oğluna telefonda her ağladığında türkiyeye gitmek için diretecek...
Eğer çalışmayı seven bi insan sa Orada çok sıkılacak.. Hemen işe sokabilecekmisiniz? Eşin nerde oturuyor bilmiyorum ama türkiyede de yaşanabiliniyo... Ben yaşayabiliyorum en azından... Orda bi konuşsan belki hemşireliğini burda kabul ettirebileceğin bişey vardır... bi ara arbeitsamt yolluyodu türkiyeye hemşire... Onlarla bi konuşsan?

yorumları okumadım....

kendini silkelermisin hemen !!!! çocukmusun sen! kocasız mı kaldın! çok mu çirkinsin! yada körmüsün ! topalmısın!yüzüne bakılmayacak evlenilmeyecek bir kadınmısın!
inanamıyorum ya ...bu ne şimdi ....

gençliğin gücün kuvvetin yerinde nedir bu erkeklerin bu kadınlara çektirdikleri kendilerini ne zannediyorlar be..
bulunmaz hint kumaşımısın kardeşim ....
seni Türkiyeye getirtmek için yapıyor ...Türkiyeye gideceksin afedersin eşek gibi çalışacaksın paranı ona verip borç ödeyeceksin...
doğalgazmış.bu güne kadar niye yaptırmamış anasına doğalgaz...evlenene kadar anası nerde kalıyormuş bu senemi aklına gelmiş...

boşanma!!! ama barışma da...
ay çok sinirlenmdim ya nasıl seni bu kadar sıkabilir gereksiz üzebilir herşeyini vermişsin daha ne istiyorlar taze gelinsin eşinle gezmek bişeyler yaşamak mutlu olmak pazar sabahları kahvaltı hazırlayıp beraber kahvaltı yapmak mutlu olmak hakkınken sana bunları ne hakla yaşatabiliyor ya...

düğün borcu gelin ve damat için yapılır..düğünde yapılan borç gelinin ve damadın rahatlığı için yapılmıştır..eğer rahat olunmayacaksa borca gerek yoktur yerde yatılıp sirke ekmekte yenir...bu ne mantık anlamadım..boşanmak zorunda değilsin zaten belli seviyorsun başkasıyla birliktelik kuracak bir durumun yok ..ama barışmanıda tavsiye etmem...bu inatçılık değil sana yapılan haksızlığın baş kaldırışı ...kusura bakma çok hırslandım eşine ama bu durumlarda hemcinslerimede kızıyorum...yarın bi gün gelir yanına birde hamile kalırsın o zaman tıpış tıpış gidersin Türkiyeye...

böyle bi adamla ömür mü geçer
okurken içim bulandı neden başkasını sevdiğiniz
kadar kendizi sevmiyosunuz
kendinize o adamla evlenme kötülüğünü
yapmışsınız madem bu işten nasıl kurtulurumu düşünün
baştan biliyomuşsunuz ailesine destek olması gerektiğini
rahatsızlığınızı o zamam dile getirip bitirseydiniz bu işi
ama sanırım siz nikahı basayım köprüyü geçene kadar diye
düşündünüz. felaket ötesi bi evliliğiniz var neresinden tutsam elimde kalır.

tarçin evet dışarıdan görülenler malesef bunlar insan olayın tam içindeyken anlamıyor tabi ama dışarıdan birileri daha iyi analiz edebiliyor

huri37 sende söylediklerinde çok haklısın adamın niyet belli hem para istiyor yan gelip yatıp eşini sömürecek kısaca jigolo da diyebiliriz tembel kişilik :mymeka:ayrıca altınlarınıda vermen yanlış olmuş onlar senin mehirin ve kimseye vermek zorunda değilsin kocana bile!!!!ayrıca bu borç ödense bile yine borç yapmayacağı adamın ne malum öyle değilmi bana öyle geliyorki bu adam borç yapacak sende evliyiz kocamdır deyip ödeyeceksin bunu istiyor adam.:delphin:ayrıca o 20 milyar borç nasıl olmuş anlayamadım herşeyin en ucuzunu yaptık aldık dedin 20 milyar etmezki o zaman benimde düğün nikah borcum 20 milyardı,kayınpederim ödedi hepsini ve ben mobilyayı falan en pahalı almıştım hep ama seninki bi tuhaf geldi :sm_confused:bişey daha var sakın hamile kalayım deme yasakkelime

ara konus ..hic o konuya girme bakalim nolacak ...kendiside konuyu acarsa olgun sekilde cevap ver..sakin sinirlenipte yanlis konusma...ilkin ordan burdan konus illaki anlatacaklarin vardir is yerinden falan...o adamda iki arada bir derede kalmistir..allah bilir ne laflar duyuyodur ailesinden...kime ne diyecegini sasirip senden aliyodur sinirini..keske böyle olmasa tabiki..benim esimde herzaman babasindan duydugu laflardan sonra benle tatsizlik cikarirdi taaaki büyük bir kavga yasanana kadar...benim icin aileni ailen icinde beni ne kir ne birak dedim.o oldu...allah yardimcin olsun...gelismeleri yazarsan sevinirim..her bir yorumu okudum ...cokkk üzüldüm kiyamam sana...zor beee evliligi severekte kursan yinede bir zorlukla karsilasiyosun..sanmaki sirf sende var böyle birsey..bende esimde almanya dogumluyuzki bizde yasadik ..yokorda ev utulsun yok annenlere yakin ev tutulmasin diye cok laf yedim kayinbabamdan...ama takmadim bile..yine benim dedigim oldu

almanya yasayan kizlarin büyük problemi. evlendikten sonra esini buraya getirme .masraflari üstlenme falan. ayri kalmissiniz.bu yüzden ipler iyice gerilmis. birbirinizi kirmadan konusun. is tatliya baslanacak.

Canım benim durumunu az çok anlıyorum... ben 3 sene önce evlendim... Eşim türkiyede ben almanyada yaşıyordum... Ama benim işim yoktu... Sonra düşündüm... Onu Almanyaya getirtip ben eşekler gibi çalışcam o evde oturacak.. Aramızda ister istemez kırgınlıklar olacak...O kıskanacak vs. (usw.) Bende dedim ben türkiyede yaşamak istiyorum... En azından ben uyum sağlayabilrim dilini biliyorum insanlarını biliyorum... Ve yerleştim İzmire.... Alman vatandaşı olduğum için istediğim zaman gidip gelebiliyorum almanyaya... Kızımı da orda doğurdum o şimdi çifte vatandaş...
Şimdi sana olacakları anlatayım... Tutki eşinle barıştınız ve onu bişekilde ikna ettin oraya gelmeye... DAha o türkiyedeyken başlamış kavgalar... O almanyaya geldiğinde sen işe gideceksin o ya kursa gidecek yada evde oturacak... Sen5 dk. bile geç kalsan eve nerdeydin kimin yanındaydın niye geç kaldın? dün bu saat de gelmemiştin ama diyecek... Annesi oğluna telefonda her ağladığında türkiyeye gitmek için diretecek...
Eğer çalışmayı seven bi insan sa Orada çok sıkılacak.. Hemen işe sokabilecekmisiniz? Eşin nerde oturuyor bilmiyorum ama türkiyede de yaşanabiliniyo... Ben yaşayabiliyorum en azından... Orda bi konuşsan belki hemşireliğini burda kabul ettirebileceğin bişey vardır... bi ara arbeitsamt yolluyodu türkiyeye hemşire... Onlarla bi konuşsan?

artik herkes sizin gibi yapiyor evlenip tr ye yerlesiyorlar bencede cok güzel ama cocuk biraz büyüsün hemen almanyaya dönüyorlar kindergeld kesiliyo diye cünkü cocugun anaokul okul zamani geliyor devlet soruyor elbet para kesilmesin biz gidelim diyorlar

bende isterdim elbet daha rahat bi evlilik yapmak, el üstünde tutulmak, herseyimi en iyisinden en güzelinden yaptirmak.
ben 2 bilezikle eve gönderilcek bi kiz degildim, ama sevince insan sevdiginin üzülmesine kiyamiyor iste.

canim simdilik kimseye bisey anlatma .kendi araniz da cozmeye calisin , konusabildiniz mi ?

benim tellerim kapaliydi, defalarca aramis, bugün evden aradi tesadüfen ben ciktim,konusabiliriz miyiz dedi. isim vardi müsait degildim, sonra konusmak icin anlastik, henüz aramadim, netten cikinca aricam...
Kötü bi konusma mi olucak dedim, hayir seni cok seviyorum ve bir yere birakmiyorum nolur konusalim dedi... boshayallersmile

başına gelmeyen dışardan olaya bakan için boşan demek kolay evet ama sende çok cesaretlisin be güzelim tüm sorumluluğu sen almışşın bi tartışmada annesini tutup seni bırakmış 2aylık evlisin ve babanın evindesin göze aldıklarına hayret etmek elde değil doğrusu

cesaretliyim evet, cesaretim sevgimden kaynaklaniyor... ve kendime olan güvenimden, ben istedikten sonra herseyi yaparim ALLAH nasip ederse, yeterki saglik versin yüce rabbim...

Çağrı atmışsa sen de bir ara,
Hadi canım be.Düzelecek bu iş, bak göreceksin,
İkinizin de bir şansa ihtiyacınız var,İnşallah bu ikinizin hayrına sonuçlanır güçlenmiş olarak çıkarsın.

aricam canim birazdan...

canim elbet bi yolu vardir meslegimi kabul ettirmenin, orda ek bi kursa giderim yine gecerli yaptiririm diplomami, o sorun degil
benim sorunum kaynana derdi cekemem. ben 16 yasimdan beri calisan bi insanim, allaha sükür ev iside bilirim, yemekte bilirim. ama öyle gelin moduna giripte senelerce kimseye hizmet edemem. üstelik 4 tane görüncem var.
millet bi görümceyle basa cikamiyor, ben hem kaynana hem 4 görümce, hem onca borcun icine gidersem kafayi siyiririm...

yorumları okumadım....

kendini silkelermisin hemen !!!! çocukmusun sen! kocasız mı kaldın! çok mu çirkinsin! yada körmüsün ! topalmısın!yüzüne bakılmayacak evlenilmeyecek bir kadınmısın!
inanamıyorum ya ...bu ne şimdi ....

gençliğin gücün kuvvetin yerinde nedir bu erkeklerin bu kadınlara çektirdikleri kendilerini ne zannediyorlar be..
bulunmaz hint kumaşımısın kardeşim ....
seni Türkiyeye getirtmek için yapıyor ...Türkiyeye gideceksin afedersin eşek gibi çalışacaksın paranı ona verip borç ödeyeceksin...
doğalgazmış.bu güne kadar niye yaptırmamış anasına doğalgaz...evlenene kadar anası nerde kalıyormuş bu senemi aklına gelmiş...

boşanma!!! ama barışma da...
ay çok sinirlenmdim ya nasıl seni bu kadar sıkabilir gereksiz üzebilir herşeyini vermişsin daha ne istiyorlar taze gelinsin eşinle gezmek bişeyler yaşamak mutlu olmak pazar sabahları kahvaltı hazırlayıp beraber kahvaltı yapmak mutlu olmak hakkınken sana bunları ne hakla yaşatabiliyor ya...

düğün borcu gelin ve damat için yapılır..düğünde yapılan borç gelinin ve damadın rahatlığı için yapılmıştır..eğer rahat olunmayacaksa borca gerek yoktur yerde yatılıp sirke ekmekte yenir...bu ne mantık anlamadım..boşanmak zorunda değilsin zaten belli seviyorsun başkasıyla birliktelik kuracak bir durumun yok ..ama barışmanıda tavsiye etmem...bu inatçılık değil sana yapılan haksızlığın baş kaldırışı ...kusura bakma çok hırslandım eşine ama bu durumlarda hemcinslerimede kızıyorum...yarın bi gün gelir yanına birde hamile kalırsın o zaman tıpış tıpış gidersin Türkiyeye...

ay canim benim ya, beni bu kadar savunmana cok sevindim, tanimasanda... gercekten seni taniyan insan göremiyor bunlarida hic tanimayan biri görüyor, ne kadar üzücü bi durum aslinda.
hemen yelkenleri suya indirmeye niyetim yok zaten, esim görüsmek istedim, az sonra aricam, sakin sakin konusup icime attigim onca seyi söylicem.

böyle bi adamla ömür mü geçer
okurken içim bulandı neden başkasını sevdiğiniz
kadar kendizi sevmiyosunuz
kendinize o adamla evlenme kötülüğünü
yapmışsınız madem bu işten nasıl kurtulurumu düşünün
baştan biliyomuşsunuz ailesine destek olması gerektiğini
rahatsızlığınızı o zamam dile getirip bitirseydiniz bu işi
ama sanırım siz nikahı basayım köprüyü geçene kadar diye
düşündünüz. felaket ötesi bi evliliğiniz var neresinden tutsam elimde kalır.

ailesine destek olmasi gerektigini bastan bilmiyordum, tüm bunlar son 2 hafta icinde gelisti ve ben ondan sonra bunalmaya basladim.
benim asla öyle bi düsüncem olmadi, nikahi birseyleri kabul ettirmenin garantisi olarak görmedim hic bi zaman. bilmiyordum mafoldumben

tarçin evet dışarıdan görülenler malesef bunlar insan olayın tam içindeyken anlamıyor tabi ama dışarıdan birileri daha iyi analiz edebiliyor

huri37 sende söylediklerinde çok haklısın adamın niyet belli hem para istiyor yan gelip yatıp eşini sömürecek kısaca jigolo da diyebiliriz tembel kişilik :mymeka:ayrıca altınlarınıda vermen yanlış olmuş onlar senin mehirin ve kimseye vermek zorunda değilsin kocana bile!!!!ayrıca bu borç ödense bile yine borç yapmayacağı adamın ne malum öyle değilmi bana öyle geliyorki bu adam borç yapacak sende evliyiz kocamdır deyip ödeyeceksin bunu istiyor adam.:delphin:ayrıca o 20 milyar borç nasıl olmuş anlayamadım herşeyin en ucuzunu yaptık aldık dedin 20 milyar etmezki o zaman benimde düğün nikah borcum 20 milyardı,kayınpederim ödedi hepsini ve ben mobilyayı falan en pahalı almıştım hep ama seninki bi tuhaf geldi :sm_confused:bişey daha var sakın hamile kalayım deme yasakkelime

altinlari vermesem esimin akli ailesinde kalicakti borclari nasil ödicekler diye.
dügünden cikacak paraya güvenip el borcu acmislar, dügünden cikan parada az olunca eksik kaldi, borclari nasil ödicez diye esim evliligimizin ilk gecesi sIKILmaya basladi. bende kocam üzülmesin, balayimiza gölge düsmesin, ici rahat olsun diye verdim napim...
normalde altinlar bende kalicak diye konusulmustu, ama tekrar alinma sartiyla verdim. sözünde durarlarsa bileziklerimi geri alicam bilmiyorumkismile

ara konus ..hic o konuya girme bakalim nolacak ...kendiside konuyu acarsa olgun sekilde cevap ver..sakin sinirlenipte yanlis konusma...ilkin ordan burdan konus illaki anlatacaklarin vardir is yerinden falan...o adamda iki arada bir derede kalmistir..allah bilir ne laflar duyuyodur ailesinden...kime ne diyecegini sasirip senden aliyodur sinirini..keske böyle olmasa tabiki..benim esimde herzaman babasindan duydugu laflardan sonra benle tatsizlik cikarirdi taaaki büyük bir kavga yasanana kadar...benim icin aileni ailen icinde beni ne kir ne birak dedim.o oldu...allah yardimcin olsun...gelismeleri yazarsan sevinirim..her bir yorumu okudum ...cokkk üzüldüm kiyamam sana...zor beee evliligi severekte kursan yinede bir zorlukla karsilasiyosun..sanmaki sirf sende var böyle birsey..bende esimde almanya dogumluyuzki bizde yasadik ..yokorda ev utulsun yok annenlere yakin ev tutulmasin diye cok laf yedim kayinbabamdan...ama takmadim bile..yine benim dedigim oldu

her evliligin bi zorlugu oluyor, bi yuva kolay kurulmuyor. benim bi yuvam bile yok gerci mafoldumben

almanya yasayan kizlarin büyük problemi. evlendikten sonra esini buraya getirme .masraflari üstlenme falan. ayri kalmissiniz.bu yüzden ipler iyice gerilmis. birbirinizi kirmadan konusun. is tatliya baslanacak.

insallah canim, esim baya yumsamis gibi. ama meseleri konusmadan ondan bi söz almadan bu konuyu kapamicam.

artik herkes sizin gibi yapiyor evlenip tr ye yerlesiyorlar bencede cok güzel ama cocuk biraz büyüsün hemen almanyaya dönüyorlar kindergeld kesiliyo diye cünkü cocugun anaokul okul zamani geliyor devlet soruyor elbet para kesilmesin biz gidelim diyorlar

ordan oraya yerlesmekte cok zor...

ben kisacasi ilk yazmis oldugun yaziya gore yorum yapacagim sonraki yazilanlari okumaya vaktim olmadigi icin...ben senin yerinde olsam o kisi ile evliligimi surdurmezdim cunki su anki sorunun o yanina geldiginde 10 kati aratacak emin olki...sen kendi yuvan icin cabalarken o hic acimadan ailesine gonderecek kazancinizi bunun gibi cok ornek var etrafimizda eminim sende goruyorsundur ve biliyorsundur birde esinin sana karsi tavrina bakacak olursak zaten cok gururlu biri galiba birde genelde ailesinin durumu iyi olmayan erkeklerde gordugum bu gururla bas etmek hicde kolay olmayacak senin icin...isin cok zor enine boyuna herseyi iyice dusun ve tart hatta kagit alip enlerini eksilerini yaz hangi taraf agir basarsa onu sec derim...birde sunu diyeyim evlilik nasil baslarsa oyle giderki ben sizin evliliginizin iyi basladiginida dusunmuyorum seni yargilamakda istemiyorum neden boyle bir evlilik yaptiginida bilmiyorum ama durumuna bakaraktan ben bu evlilige sicak bakmiyorum ve mutlu olabileceginide sanmiyorum yinede Allah yardimcin olsun...

aradim kizlar, bugün saclarimi kestirmsitim kamaraya acta göreyim dedi
actim bende
sonra bana

*senı uzdugum kırdıgım ıcn özür dilerim
*sınırle hareket edıp dusuncesızce davrandım
*affet benı
*hayatımın askı
anladımkı
*sensın olmuyor olmıycakta
*ben karımı sevıyorum
*benı bılıyosun bıraz ters adamım
*agresıfım
*katıyım
*ama benım yumusak yanım sensın
*soz konusu sen olunca
*yoklugun acıtıyor
*yasım 26
*30 a bısey kalmadı
*ve ben bu yasıma kadar buldugum tek mutluluguda sınır gurur ugruna kaybetmek ıstemıyorum
*ve kaybetmıycemde

yazdi :))
konustuk uzunca, gelmesi icin tarih belirledik. ALLAH nasip ederse mayis ayinda burda olucak...
hepinizin iyi dilekleri icin cok tesekkür ederim, yardimlariniz, desteginiz, verdiginiz akillar icinde...

Back
X