- 16 Mayıs 2009
- 1.755
- 30
- 363
- Konu Sahibi siyahbeyaz2012
Kızlar bir karar aşamasında fikirlerinize ihtiyacım var:
Ben yeni boşandım ve 2,5 yaşında bir kızım var.
Yaklaşık 5 aydır değişik işlere girip çıkıyorum ve tutunamıyorum.Boşandığım kızımın babası şehirdışına atandı ve gitti..Kızımın bana çok fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve işe gittiğim zaman aklımdan çıkmıyor..Hatta benim ona daha çok ihtiyacım var diyebilirim..Yani psikolojik olarak şu aralar hiçbirşeye ait olamıyorum..
Babaevinde kalıyorum ve işsiz olup evde bulunduğum dönemlerde kızımın çok da iyi bakılmadığını fark ettim.Yani yemek yemiyor, atıştırmasına izin veriliyor, ağlayarak her istediğini yaptırıyor,sürekli bağırıyor (çünki babam evde devamlı anneme bağırıp küfrediyor) vs..
Bir arkadaşımla pedagog görüşmelerini konuşurken bana çocuğun kişilik gelişiminde ilk 6 yılın çok önemli olduğunu ve tüm kişiliğin bu dönemde şekillendiğini söyledi.Bunu zaten biliyorum, fakat bana öyle bir fikir verdi ki kafam çok karıştı ama aslında mantıklı da geldi.Benim nafakam var ve babaevinde de çok fazla harcamam olmuyor..Kreşe eylülde yazdırmayı düşünüyorum.Arkadaşım, pedagogun ona ''çalışan annelerin ergen çocuklarının sorunlarını yaşadıklarında keske o döneme dönebılseydım de evde ona bakabılseydım''dedıklerını anlattı ve benim kreşe kadar olan dönemi çocuğumun gelişimi için onun yanında geçirmemi önerdi.'' Kızın için 1 yılını feda et, ne olacak''dedi..
Sizin de fikirlerinize ihtiyacım var : Sizce bu yılı kızıma ayırıp onunla vakit geçirip çocuk gelişimine dair birşeyler yapsam ona faydam dokunur mu, yoksa işe mi girmeliyim?Ne yapmamı önerirsiniz bu konuda deneyimli annelerden yardım bekliyorum..
Kesinlikle yaninda ol bebeginin,sana en ihtiyac duydugu donem ,bu donemler.benimde 4 bucuk yasinda kizim var,sana tavsiyem kizinin yaninda olmandir..